Bartek zagrał na prawdę dobry mecz przeciwko zdyscyplinowanemu taktycznie Zagłębiu
A jego błyskotliwy rajd dał w ostatecznym rozrachunku 3 punkty
Widać, że forma idzie w górę - oby w Warszawie uciszył trybuny :)
-
-
Bartek Kapustka
nie tylko grał cały czas na dobrym poziomie, ale tym rajdem wygrał na mecz. po tym poznaje się klasowych zawodników. brawo!
Nie wiem czy zauwazyliscie, jak sedzia mu gwizdal i odbieral ochote do gry. Byl taki faul, ktory zostal odgwizdany,a z mojej perspektywy Kapustka wygral po prostu walke bark w bark(tak, tak, nasz Bartek odpycha innych ligowcow). Oporcz tego widac bylo u niego wielka mobilizacje, chec wygrywania pojedynkow zarowno do przodu jak i do tylu. Co tu duzo mowic, oby ten progres utrzymal, to go kiedys bedziemy ogladac w TV w ostatniej fazie LM(szkoda ze raczej nie u nas)
RADO_KSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pewnie był wszędzie rewelacyjny w odbiorze,
> Kapustka był do 80 min cały czas przy
> Starzyńskim. W Lidze + porównywali Cetnara z
> Starzyńskim. [b]Według "ekspertów" Starzyński
> piłkarzem meczu[/b] a ja uważam że Bartek
> wykluczył go z gry dając jasny przekaz Nawałce.
to są dopiero jaja xD beka z ekspertów.
Swoją drogą myślę, że Sandomierski też zasłużył na miano zawodnika meczu. Kilka świetnych interwencji na najwyższym poziomie. I 110% pewności przy wyjściach z linii. brawo.
Też mnie to ubawiło. Teoretycznie kluczowy zawodnik drużyny, która przegrała mecz, który osobiście nie zrobił w nim sztycha, nie licząc 2 na krzyż uderzeń ze stojącej piłki.
relacja z weszło to też jakiś żart http://weszlo.com/2016/04/19/trzy-wygrane-mecze-wiosna-i-miejsce-na-pudle-takie-rzeczy-tylko-w-ekstraklasie/?fb_comment_id=1028632050550700_1028687957211776&comment_id=1028687957211776
Kapi wczoraj bardzo dojrzale, brał na siebie ciężar gry, brawo (szkoda, że już właściwie spakowany i gotowy do wyjazdu na Zachód, ale co się dziwić. ciężko grać w druzynie, która ma duże szanse na puchary i stabilną sytuację finansową, ale właściciel nie jest w stanie skompletować porządnej ławki i pewnej obrony. choć wczoraj nie ma co się czepiać, bez Polczaka wygląda to dużo pewniej)
Uważam, że to bardzo dobra pozycja dla Bartka i widzę w nim olbrzymi potencjał. To niesamowity piłkarz, dysponuje świetną szybkością i potrafi zrobić przewagę w ofensywie. Cieszę się, że wyrasta na uniwersalnego pomocnika, który w razie kartek, czy kontuzji, może zagrać na kilku pozycjach. Bartek wskoczył w miejsce Damiana Dąbrowskiego i automatycznie zastępuje go niemal bezbłędnie - Mateusz Cetnarski
- trudno się z Mateuszem nie zgodzić. Pamiętam wywiad z Bernhardem - wskazał wtedy, że to będzie piłkarz dużego formatu.
To, że będzie prawdopodobnie ponadprzeciętny - wiedzieliśmy od dłuższego czasu. Mnie się podoba kolejna pozycja na której nie zawodzi. Nie jest na niej idealny, ale właśnie - nie zawodzi. Na to kładzie nacisk Pan Cetnarski i z tego w pierwszej kolejności należy się cieszyć.
Nie zienia to faktu, że na już do ogrywania potrzebny konkurent dla Damiana Dąbrowskiego. I to nie jakiś ogórczany wyrobnik w ciemię bity.
Rajd był piękny - wcale nie łatwa sytuacja, nie było za wiele wolnego pola, tak że Bartek wykazał się nie tylko umiejętnościami, ale i inteligencją. Czekam na więcej takich akcji!
Bucky Nome Napisał(a):
> To, że będzie prawdopodobnie ponadprzeciętny -
> wiedzieliśmy od dłuższego czasu. Mnie się
> podoba kolejna pozycja na której nie zawodzi. Nie
> jest na niej idealny, ale właśnie - nie zawodzi.
> Na to kładzie nacisk Pan Cetnarski i z tego w
> pierwszej kolejności należy się cieszyć.
>
> Nie zienia to faktu, że na już do ogrywania
> potrzebny konkurent dla Damiana Dąbrowskiego. I
> to nie jakiś ogórczany wyrobnik w ciemię bity.
Pełna zgoda że zmiennik potrzebny... I tu szkoda że nie zainteresowalismy się Drygasem...
.
Rozmawiamy z Bartoszem Kapustką. O reprezentacji, Cracovii, transferach i... sodówce. A także o Legii, do której nigdy nie odejdzie z Krakowa i o której mówi: Nie jest na tyle silna, by w każdym meczu dominować.
http://futbolfejs.pl/ekstraklasa/bartosz-kapustka-legii-do-bycia-dominatorem-jeszcze-troche-brakuje/
Ostatni mój komentarz z przed kilku miesięcy (jeśli dobrze pamiętam) temu tematowi był
poświęcony. Dlaczego to był fałszywy skrzydłowy, po co taki wybór , i po czym obecne te
decyzje, że to jednak to był zamysł w iście karkołomnym w pomyślunku. Takie to uczucie w
bliskiej perspektywie pożegnania. Pierwszeństwo dla Budzika, czy Cetnarskiego to było
to ograniczenie dla Kapiego na rozwój w tym środku , tam gdzie było jego naturalne miejsce.
A, jakie tego będą tych decyzji konsekwencje?. Strata kasy o połowę a może o kasę liczoną
z mnożnikiem , bo taki fakt zakładać można jako ten nieunikniony. Podobno były sugestie od
Nawałki , lecz w 6-ciu meczach na środku pomocy nie wypromuje się reprezentanta na ME w
tym newralgicznym miejscu co reprezentacja potrzebuje, Bo klasowego grajka brakuje tam
z szansą na mocne zaistnienie . I tym to sposobem 'Kapiemu' siadł mętlik w głowie w sposób
tak znaczny, że proste podanie z dobrym przesłaniem stawało się niewykonalne .Cały szereg
osób na to -niestety- zapracowało i daleko mi do szczegółów Nie zanudzam dalej
pzdr.
[i]Takiego talentu Polska nie miała od lat! Kapustka przebojem wkroczył do reprezentacji prowadzonej przez Adama Nawałkę i już w debiucie strzelił gola w meczu z Gibraltarem. Jakby tego było mało, w listopadowym sparingu z Islandią ponownie trafił do siatki, a w dodatku zaliczył asystę.[/i]
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news-47-dni-do-euro-2016-oni-moga-byc-objawieniami-turnieju-we-fr,nId,2190205#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
7 dni później
Co sprawiło, że nie gracie już tak jak jesienią? Brak Damiana Dąbrowskiego ma taki wpływ?
-Bartek Kapustka - Jego kontuzja na pewno jest dotkliwa. To w końcu piłkarz, na którym opierało się całe rozegranie piłki, do tego schodził do obrońców. Ale to nie jest jedyny powód gorszej gry, bo po boisku biega 11 zawodników. Jeśli wyjmiemy jednego, to przecież nagle diametralnie się wszystko nie zmieni. To niemożliwe. A jednak jesienią, kiedy był Damian i jeszcze Deniss Rakels, rozegraliśmy chyba jeden mecz, w którym rzadziej utrzymywaliśmy piłkę przy nodze niż rywale. A teraz w każdym posiadanie piłki mamy mniejsze od przeciwnika. Ale powodów jest pewnie dużo.(gazeta.sport)
7 dni później
;)
https://www.youtube.com/watch?v=4iDPX3U61c0
https://www.youtube.com/watch?v=gObHLUZ3Gm0
fajne i mile :)
drażni mnie ostatnio jego gra, i nie chodzi tylko o ostatni mecz, gdzie zapierdzielił pierwszego gola oraz przez nierozgarnięcie czy brak refleksu na boisku padł trzeci gol. Dużo kiwek po których traci piłkę, zbyt duża ilość niecelnych podań. Napiszę tak, nie jest w formie na Euro, chyba że, tylko Euro a nie Cracovia się już dla niego liczy.
ian thorpe Napisał(a):
> drażni mnie ostatnio jego gra, i nie chodzi tylko
> o ostatni mecz, gdzie zapierdzielił pierwszego
> gola oraz przez nierozgarnięcie czy brak refleksu
> na boisku padł trzeci gol. Dużo kiwek po
> których traci piłkę, zbyt duża ilość
> niecelnych podań. Napiszę tak, nie jest w formie
> na Euro, chyba że, tylko Euro a nie Cracovia się
> już dla niego liczy.
Pomyslales moze o tym,ze nie ma zbytnio z kim grac? Jesli wy wszyscy uwazacie ze on gra slabo, to co z reszta?
Ja sie o niego nie boje,majac za partnerow Lewandowskiego i reszte, bedzie blyszczal, jesli tylko dostanie szanse.
A ja uważam wręcz przeciwnie - Bartek zmężniał, jest o wiele pewniejszy, widzi bardzo dużo na boisku, podejmuje inicjatywę itd. Jak na jego wiek, rozwija się prawidłowo. Uważam, że może być czarnym koniem w naszej reprezentacji na tych mistrzostwach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)