Czasem:)?
-
-
Bartek Kapustka
Gratulacje!
Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Z tym że Klotz nie grał w Cracovii.
Przeczytaj to zdanie:
Przy okazji można wspomnieć, że
> pierwszego gola w historii meczów reprezentacji
> Polski dobył Leon Sperling z Cracovii.
... i powiedz mi co ono znaczy w naszym języku :)
Aby nie wszczynać niepotrzebnej dyskusji "wykresliłem z mojego wpisu całe zdanie związane z byłym piłkarzem Cracovii Leonem Sperlingiem" - przepraszam.
PS
Dzięki leszeczku
Ale to był piękny wieczór. Liczyłem na Twój debiut ale ta bramka i radość Nawałki bezcenne. GRATULUJE!!!
Nawałka był bardzo zadowolony, bo jeżeli Bartek dalej będzie się tak fajnie rozwijał, to on zostanie odkrywcą młodego talentu i tym który dał mu szansę debiutu i wprowadził na szerokie wody etc. I aby mnie ktoś źle nie zrozumiał, to bardzo dobrze i pozostaje życzyć aby istotnie tak się stało. A może Nawałka skrycie był zawsze kibicem Cracovii? ;)
A tak poważniej, to wielkie gratulacje dla Bartka. Brakowało nieco pewności przy kilku zagraniach, co dziwić nie może, ale bramka naprawdę fajna. No wygląda naprawdę to dobrze jak się chłopak rozwija. Powodzenia.
czy tytuł wątku jest jeszcze aktualny??? Jeżeli chodzi o nadzieje ;) chyba można już pisać GWIAZDA ;)
Jeszcze kilka meczow I 20 milionow euro placi Bayern a my mamy sianko na majstra :)
Na spłatę zadłużenia wewnętrznego :P
Najpierw to trzeba będzie przedłużyć kontrakt i zatrzymać Bartka na jakieś dwa lata chociaż żeby się ograł w Ekstraklasie, nabrał może nieco masy by go nie przepychali jak dziecko w lepszej lidze itp. Grunt to nowy kontrakt i rozmowa z trenerem aby gościa dobrze prowadzić, wiecie, żeby nie odleciał myślami, że już jest wielką gwiazdą :)
No i oczywiście życzę z trzech bramek w najbliższym meczu w sobotę. To mi przypomniało, że muszę kupić bilet :D
http://wideo.przegladsportowy.pl/wideo,kapustka-dycha-na-koszulce-dala-mi-pozytywnego-kopa,wideo,601893,1,1060.html
Brawo Bartek!!! Surowy "wujek" jest zCiebie mega zadowolony :) :) :)
Trenuj mocno i spokojnie a zajdziesz daleko!!!
Gratulacje za debiut marzenie!!!!
Mentny Napisał(a):
> Nawałka był bardzo zadowolony, bo jeżeli Bartek
> dalej będzie się tak fajnie rozwijał, to on
> zostanie odkrywcą młodego talentu i tym który
> dał mu szansę debiutu i wprowadził na szerokie
> wody etc. I aby mnie ktoś źle nie zrozumiał, to
> bardzo dobrze i pozostaje życzyć aby istotnie
> tak się stało.
Istotniejsze dla tej reprezentacji jest to że w środku pola mamy tylko wyrobników z nastawieniem defensywnym oraz Krychowiaka, który też zresztą jest "przecinakiem" choć znacznie wyższych lotów. Zatem "odkrycie" i znalezienie dla reprezentacji środkowego nastawionego ofensywnie pomocnika było by dla tej reprezentacji zbawienne, jeśli ma coś osiągnąć. Choć nie czarujmy się raczej perspektywa 2-3 lat (oby) a nie najbliższych miesięcy.
Kapustka jest moim zdaniem obecnie na wyższym poziomie, niż Klich, gdy wyjeżdżał z Polski. Jedyne co ich różniło, to fakt, że bez Klicha żyć nie umielismy, bez Kapustki jakoś przezyjemy. Tylko wynika to oczywiście z kadry zespołu. Wtedy nie mieliśmy graczy pokroju Będzińskiego czy Cetnarskiego na środek pola.
W pewnym momencie dla swojego rozwoju będzie musiał opuścić Pasy. Choćby po to, by rozwinąć się fizycznie, zbudować sylwetkę (w Polsce tego nie zrobi), zwiększyć siłę. Fajnie by było, jakby udało nam się pożegnać go już wówczas z klasą.
Mądrze piszecie. Takich Bartków w Cracovii, piłkarzy o takim potencjale mogło być wielu, tylko gdy drużyna notorycznie przegrywa to i nie ma się gdzie pokazać, jak i wtedy mniej młodzi dostają szans. Kucharski nie wydaje mi się złym menedżerem patrząc jak wzorcowo poprowadził karierę Lewandowskiego. Biznes jak biznes, Kapustka jeśli zdecyduje się zmieniać klub, oby nie przestrzelił jak Klich, ale to zawsze jest niewiadoma.
konserwa Napisał(a):
> Po dzisiejszych popołudniowych zajęciach trener Wojciech Stawowy poinformował 15-letniego
> Bartłomieja Kapustkę, dotychczas zawodnika drużyny juniorów starszych, o włączeniu go do
> kadry pierwszego zespołu ?Pasów".
>
> - To piłkarz utalentowany i ciągle rozwijający się. Zdecydowaliśmy się na taki krok, by Bartek
> mógł jeszcze lepiej doszkalać swojeumiejętności na treningach z naszym pierwszym
> zespołem - wyjaśnia trener Stawowy.
>
> Wypada zatem powitać go oficjalnie na Forum,
> założyć tradycyjny watek i życzyć powodzenia.
Powyżej pierwszy post założyciela wątku
To ten "szkodnik Cracovii" tak to pięknie zapoczątkował
A nastepnie redaktor S. prawie wymusił na obecnym trenerze wyciągnięcie go z boisk Spartakusa Daleszyce itp
Nawałka pewnie tez jest szkodnik ..
Chłopak z wyglądu i zachowana wygląda na poukładanego.
Dorzucić pracę i talent i sukces sportowy na wyciągnięcie ręki.
I tutaj miał szczęście do do ludzi którzy mu tą rekę podali - dobrzy ludzie.
Mógł trafić na "fałszywych proroków" i przepadł by bez wieści.
A tak zbliża sie do "tranpoliny" i abo za jakiś czas odda piekny skok- czego mu życzę
Albo wyląduje w IV lidze niemieckiej jako młody zdolny (tani) i w perspektywie możliwe że na zmarnowanie
No zobaczymy....
Tak, w skrócie, gdyby nie było Stanowskiego, (że o Stawowym nie wspomnę) nie było by debiutu Kapustki.
Proszę też o laurkę dla mnie, bo tu na tym forum domagałem się większej ilości szans dla Kapustki, a wiadomo, że profesor, który ustala skład, czyta forum.
litości
Gratulacje dla Bartka zasłużone!
Nic tak nie cieszy jak zawodnik Cracovii w koszulce reprezentacji strzelający bramki.
CANAL+ SPORT @CANALPLUS_SPORT
Bartosz Kapustka z @MKSCracoviaSSA, który wczoraj swój reprezentacyjny debiut uświetnił bramką, w niedzielę będzie gościem w "Lidze+ Extra".
Leszeczku, błagam, nie karm trolla
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)