W przerwie meczu piłkarskiego, w studiu Canal+ (polowym), pojawił się Adam Grzanka (ten kabareciarz, co od niedawna regularnie pojawia się na hokeju) i głośno i wyraźnie powiedział, żeby ludzie chodzili na hokej bo jest ekstra, i że w ogóle hokejem jest zajawiony. :)
-
-
Co dobrego w Pasiastym hokeju słychać?
Czyli się spisał:) Jak generalnie wypadł? Mówił coś o brodatej akcji?
O #BrodaNaPlayOff nie mówił ale dość dobrze wypadł. Ci z C+ pytali go o piłkę, a on swoje - o hokeju :D
Mówił, że dopiero co ogarnął na czym polega spalony ;)
Nie ważne, że się nie zna, nie ważne że robi to na pokaz, nie istotne że nie ogarnia zasad, ważne że podczas transmisji padło coś w stylu: przychodźcie na hokej, bo jest ekstra.
16 dni później
Brawa dla klubu (Krzysztof Dąbrowa?) za przygotowanie fajnej oprawy przedmeczowej (chodzi oczywiście o wyjście zawodników na lód). Zawsze może być lepiej, ale jak na polskie warunki to i tak było spoko.
No i stało się. Doczekaliśmy się anglojęzycznej wersji oficjalnej strony klubu.
Widać, że przygotowujemy się do CHL. ;)
[url=http://en.cracovia.pl/hockey/][en.cracovia.pl][/url]
agent44 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Brawa dla klubu (Krzysztof Dąbrowa?) za
> przygotowanie fajnej oprawy przedmeczowej (chodzi
> oczywiście o wyjście zawodników na lód).
> Zawsze może być lepiej, ale jak na polskie
> warunki to i tak było spoko.
(tu)
Tylko te wrzaski do mikrofonu w przerwie zupełnie niepotrzebne. Nikogo na naszej hali nie trzeba uczyć "hej, hej,,,tu NBA"
[i]Tylko te wrzaski do mikrofonu w przerwie zupełnie niepotrzebne.[/i]
Mógłby sobie darować...
Popatrzyłem na anglosaską wersję strony oficjalnej i... Jestem pod wrażeniem. Oczekiwałem niepewnie, że to taka uboższa siostra polskojęzycznej będzie a tutaj full professional :) Tłumaczenia wywiadów, newsy, zdjęcia, takie rzeczy. Well, I'm impressed :) Keep up the fight :) Ktoś nasprawdę chyba szykuje grunt pod karierę międzynarodową.
PS: Wejście zawodników na lód przed meczem daje naprawdę radę :) Podoba mi się. Zawsze to ożywia atmosferę i dobrze wygląda - i z trybun i w tv. Szkoda tylko, że nie do końca jest kilkutysięczny wrzący tłum na widowni... Ale to już inny temat.
Rewelacja! Nie wiem kto tam za to odpowiada, ale zrobił genialną robotę. Wersja angielska wygląda naprawdę super i nie trzeba nawet pamiętać, że "w adresie dodaje się >>en...<< ", bo u góry pojawił się przełącznik flagi. Super. Nie trzeba nawet zawsze wszystkich materiałów tłumaczyć, tylko te kluczowe, ja zaglądam np. regularnie na stronę EBELu, standardowo jest po niemiecku, nie znam tego więc od razu przełączam na angielski i połowa newsów mi znika. Jestem użytkownikiem, więc ocenie jako użytkownik - problemem to dla mnie nie jest najmniejszym. Jak coś mnie ciekawi wybitnie, a po angielsku nie ma, to wracam do wersji niemieckiej i daję w gogle translatora. Ważne że wiem, że kluczowe rzeczy regularnie po angielsku mam. Także brawa i jako ktoś kto z takich wersji korzysta na stronach innych lig, czy klubów podpowiem kilka rzeczy:
- ruchu tam wielkiego na pewno nie będzie, przynajmniej na starcie, ale to jest ruch ważny (nawet jeśli mały! ), ruch potrzebny i ruch dający info o Klubie tym co inaczej nie będą mieli tego w ogóle
- z czasem ten ruch powinien lekko rosnąć, ale to długi okres czasu
- sukcesy w Europie przyspieszają, ale nawet bez nich - to potrzebne po prostu jest
- wytrwałości, życzę przede wszystkim dużo wytrwałości, jeśli z tym jest multum roboty, to tak jak w EBELu - połowę rzeczy dawać, nawet i 30%, to też wystarczy, ale żeby było regularnie, a nie padło po pół roku. Dużo wytrwałości.
Brawo Nasi!
PS: czy my nie jesteśmy przypadkiem 1szym klubem w plastikowej, który wykonał ten krok? Jeśli tak - tym bardziej brawo Nasi Ludzie!
13 dni później
Piszą o Cracovii na FB szwedzkiego portalu.
[img]http://i66.tinypic.com/e8jsxw.jpg[/img]
Nieważne jak, byleby pisali :D.
Główna strona IIHF wygląda dzisiaj tak :D
[align=center][IMG]http://i63.tinypic.com/11r3m79.jpg[/IMG][/align]
agent44 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie ważne, że się nie zna, nie ważne że robi
> to na pokaz, nie istotne że nie ogarnia zasad,
> ważne że podczas transmisji padło coś w stylu:
> przychodźcie na hokej, bo jest ekstra.
No nie wiem czy się nie zna :) Znam go osobiście i mogę tylko powiedzieć że chłop gra w hokeja w RAP (Reprezentacja Artystów Polskich) oraz w Krakowie z amatorskimi Humbakami. Bardzo intensywnie trenuje i jest całkiem ogarnięty w tym sporcie :) Do tego stopnia jest zajawiony że nawet jak był mróz i zalew w Hucie zamarzniety to tam ćwiczył sobie w wolnych chwilach technikę operowania kijem i strzały oraz podania :)
Fajnia inicjatywa Klubu - plakaty z Mistrzami.
[url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/plakaty_z_mistrzami_polski_od_jutra_w_sprzedazy][cracovia.pl - plakaty][/url]
Tylko pojawiły się tam takie zdania:
[quote]Od soboty w Punkcie Obsługi Kibica nr 1 przy Stadionie - od ulicy Józefa Kałuży 1, będziecie mogli nabyć specjalny pamiątkowy plakat! Cena wynosi zaledwie 10 złotych!
Sprzedaż od godziny 10:00 do pierwszych minut meczu z Górnikiem Łęczna![/quote]
To czy w tygodniu będę mógł jeszcze kupić plakat? Czy tylko dzisiaj "do pierwszych minut meczy z GŁ"? A jeżeli tak, to wie ktoś gdzie i w jakich godzinach?
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/autoryzowany_dealer_toyota_i_lexus_nowym_partnerem_biznesowym_cracovii
Jakoś bez echa chyba przeszło, a tu nowego sponsora mamy :)
Może pojawi się na buliku? Fajnie wygląda tafla, jak są różnorodne buliki...
Taka ciekawostka w temacie reklam na hali mi się przypomniała - na bandzie, kawałek za niebieską, tam przy boksie drużyny gości jest reklama Dziennika Polskiego - red. Stanowski czasem po meczu czy w przerwie dostaje od innych dziennikarzy gratulacje, że "jakiś zawodnik "z DP strzelił" - ostatnio chyba za gola "Dziubińskiego z DP" dostawał gratulacje :)
Jeśli zapłaci za malowanie bulika, to całkiem możliwe.
Buliki i tak trzeba będzie malować - na CHL. A myślę, że po CHL mamy kiepski interes reklamować sponsorów Infrontu, więc przemalować i tak będzie trzeba. Sorry, ja wiem że "oszczędności" itepe, ale są gdzieś granice i myślę że ktoś u nas w Klubie na pewno je zna - mając Lexusa za sponsora i trzymając na tafli "skodowego kurczaka" po CHL to byśmy sami sobie w stopę strzelali wiarygodnością i wizerunkiem.
Sorry, ale na CHL taflę malować trzeba i tak i po CHL wypadałoby również.
Po pierwsze to nie wiadomo jeszcze, gdzie będziemy rozgrywać mecze w CHL. Dlatego wstrzymałbym się z argumentacją, że na Siedleckiego trzeba będzie i tak malować buliki.
Po wtóre nie wiem, czy zmieniła się praktyka zarządzania, ale nie sądzę.
Po trzecie do przemalowania bulików należałoby rozmrozić taflę, buliki przemalować, a potem taflę na powrót zamalować. Tu w sumie należy wrócić do punktu poprzedniego.
Po czwarte- obaj nie wiemy, jaki jest zakres pakietu, który wykupił dealer Lexusa (nie Lexus, choć piszesz, jakby to Lexus nas sponsorował). Czy jest w nim bulik, bandy, miejsce na strojach... Zobaczymy w nowym sezonie.
Damian Słaboń!!! :)
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/11_lat6_mistrzostw2_pucharya_teraz_chl_slabon_nadal_pisze_historie_pasow
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)