ja tam nic nie widze..Jakis program trza wegrac by to widziec?
-
-
Typujemy
Wejdź na stronę, zjedź na doł, wciśnij "Download" , przepisz 3 liczby, wciśnij "Submit", odczekaj 15 sekund, jeszcze raz "Download" i będzie
I to bezpieczne - żebym później nie brylowal w programie "Kumaci komputerowcy.." ?
Kolegom izbikowi, qsss (qsssowi - powinienem odmieniać?) i wankowi gratulacje prowadzenia po pierwszej kolejce!!!!
http://i46.tinypic.com/2ylogti.jpg
Niestety ja nie umiem tak zamieścić arkusza excela do pobrania (chętnie się nauczę, jeśli ktoś zechce tą wiedzą się podzielić i o ile ten arkusz nadaje się do publikacji lub prześlę komuś, kto umieści go gdzie trzeba). Zamieszczam więc tylko print screen z excela. Jednak gdyby ktoś chciał - proszę o PW na jaki adres e-mail i prześlę.
Jeśli dodamy bonusy wg wersji Ascalona izbik, qsss i wanek będą mieli po 8 punktów. Doliczać je?
http://www.uploader.pl/file/282773/mini-typer-plh.xlsx.html
Sorki za post pod postem, ale dostałem poradę jak można opublikować arkusz excela(dziękuję kolego Kubul) - gdyby ktoś chciał na e-mail opcja nadal jak najbardziej aktualna. Jeśli taka publikacja jest uciążliwa - chętnie mogę wysyłać arkusz komuś, kto publikował go będzie - nie ma problemu. Następna kolejka w niedzielę.
Myślę, żeby nie doliczać bonusów i dogadać to do następnego typowania.
Jeśli chcesz zamieścić plik, to wejdź tutaj:
http://www.uploader.pl/
Kliknij na "Flash upload"
Później "Browse"
Wyskoczy Ci okienko, gdzie musisz odnaleźć lokalizację pliku do zamieszczenia z Twojego komputera (jak wybierzesz to Open lub OK)
I na koniec "Host it"
Później skopiuj i wklej na forum to co jest pod "Your Download-Link:"
EDIT:
Widzę właśnie, że porada w międzyczasie otrzymana, zostawię jakby ktoś inny potrzebował.
Poczekajmy do końca rundy te 6 kolejek i wtedy porównamy punktacje z bonusami i bez nich, zobaczymy ile osób będzie się w to bawić bo przy większej liczbie typujących bonus powinien być większy.
jurassic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Carcovia - Toruń 7:1
> Unia - Zagłębie 3:2
> Katowice - Sanok 3:2
> Jastrzębie - Tychy 3:4
Wyników może nie trafiłem, ale za to zwycięzców wszystkich dzisiejszych spotkań ! :)
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kolegom izbikowi, qsss (qsssowi - powinienem
> odmieniać?) i wankowi gratulacje prowadzenia po
> pierwszej kolejce!!!!
>
> http://i46.tinypic.com/2ylogti.jpg
>
> Niestety ja nie umiem tak zamieścić arkusza
> excela do pobrania (chętnie się nauczę, jeśli
> ktoś zechce tą wiedzą się podzielić i o ile
> ten arkusz nadaje się do publikacji lub prześlę
> komuś, kto umieści go gdzie trzeba). Zamieszczam
> więc tylko print screen z excela. Jednak gdyby
> ktoś chciał - proszę o PW na jaki adres e-mail
> i prześlę.
>
> Jeśli dodamy bonusy wg wersji Ascalona izbik,
> qsss i wanek będą mieli 8 punktów. Doliczać
> je?
Amator góra :)
Mam pytanie : Dlaczego Quen
ma 1 typ a 2 pkt ?
Edit.
Muszę sie zapoznać z punktacja ,bo więcej mi tu nie pasuje.
Gratki kolego izbik raz jeszcze. Ponieważ drugiej kolejki nikt jeszcze nie obstawił proponuję zacząć typować bez znajomości innych typów, żeby uniknąć w dalszym etapie jakichś nieporozumień i typowania "pod kogoś". Poza tym największym walorem będzie to, że wątek nie spuchnie zbyt szybko (a niechybnie będzie to miało miejsce jeśli typy będą szły tu). Proponuję typowanie poprzez PW i w temacie wiadomości podawanie o którą kolejkę chodzi, a w treści tylko wyniki. Np. wiadomość na teraz miałaby tytuł "2 kolejka". I właśnie wtym celu utworzyłęm to konto, aby tutaj te PW schodziły. Jako że ja także typuję - aby uniknąć podejrzeń o "podglądanie typów" zobowiązuję się do nich nie zaglądać dopóki sam nie wyślę sobie PW. Ponieważ nie jestem politykiem, oczywiście chcę także aby ktoś mnie kontrolował i dlatego potrzebnych jest 2-3 ochotników, którzy dostaną hasło do tego profilu i także będą mogli wejść sprawdzić czy moje typy się zgadzają z tym co jest potem w tabeli i czy są typowane na początku, ewentualnie czy wiadomości są nieodczytywane dopóki nie zatypuję. Proponuję kolegę Karvina, ponieważ wydaje mi się, że jako moderator ma niezbędne po temu "zaufanie społeczności Forum". Kto jeszcze? Sami się zgłoście albo zaproponujcie, może mógłby być Agent - chyba najaktywniejszy członek hokejowej części Forum, cieszący się bez wątpienia odpowiednią estymą, ale widzę, że jak na razie nie uczestniczy w typerku - byłbyś zainteresowany kolego Agencie? Więcej propozycji nie wysuwam, niech się same pojawią albo inni niech kogoś pozgłaszają.
Tak, czy siak, mecze 2 kolejki:
Sanok - Cracovia
Zagłębie - JKH
Toruń - Unia
Tychy - Katowice
PS: dla jasności - jeśli pomysł jest niedobry i lepiej typować poprzez wiadomości w tym wątku, przepraszam za zaśmiecanie i proszę o usunięcie wiadomości przez moderatorów. Jeśli również lepiej aby ktoś z moderatorów indywidualnie to prowadził, to jako że "zająłem" odpowiedni ku temu login - bez problemu zobowiązuję się, że oddam go właściwej osobie wraz z hasłem, myślę, że jakoś się je zmienić da, żebym nie znał.
PS2: aha, żeby nie było wątpliwości - to ja pisałem - żółta kaczka.
Ja nie widzę potrzeby sprawdzania typów wierzę Ci - przecież to zabawa jest to po co miałbyś sobie ją psuć oszukując?
:)zaraz ślę typy :)
No tak ja nie doczytałem regulaminu i nie wiedziałem że można remisy typować, a właśnie mnie dziwiły w typowaniu :) No ale spoko będę wiedział na przyszłość :)
Jakoś tak czułbym się lepiej, zwłaszcza jak uda mi się coś dobrze zatypować :)
Muszę przyznać, że nie znając swoich typów nawzajem robi się ciekawiej, już nie ma 90% typów na tych samych zwycięzców. Typy można podsyłać w zasadzie do rozpoczęcia kolejki, ale pamiętajcie, że zegar forumowy się spieszy o jakieś 10-15 min :)
Dla jasności, jeśli ktoś ma taką wolę i preferuje - proszę wpisywać typy również tu - jako wiadomości. Przy czym jeśli jedna osoba wyśle PW i wpisze wiadomość w wątku liczę późniejszy typ.
kolejka na dziś (w Sosnowcu startują już o 17, jeśli ktoś nie zdąży, policzymy pozostałe typy, tak więc nie rezygnujcie, jak sobie przypomnicie o 17:15):
[b][color=#0000CC]Sanok[/color] - [color=#FF0000]Cracovia[/color]
[color=#009900]Zagłębie[/color] - [color=#FF9900]JKH[/color]
[color=#000099]Toruń[/color] - [color=#0066FF]Unia[/color]
[color=#FF0000]Tychy[/color] - [color=#FFFF00]Katowice[/color][/b]
mini typer PLH chyba nie doczytałeś mojego pierwszego postu w tym temacie i jest problem bo do mnie wpływają wyniki i do ciebie - bez sensu. Skoro już tak się stało to umówmy się że to Ty bedziesz prowadził całość więc apeluje do pozostałych użytkowników aby [b][color=#FF0000]swoje typy przesyłali na konto mini typer PLH[/color][/b].
Taka mala sugestia - dobrze by bylo przed spotkaniami potwierdzic kto typowal.
Więc tak:
- to co najważniejsze, czyli Wasze typy - każdy wie czy wysłał, widzi czy wiadomość odebrana, mogę podawać listę tu, mogę też każdemu z Was odpisywać na PW, że ok. Tylko, że nie mogę obiecać na 200%, że zawsze wszystkie odczytam przed kolejką (np wyjdę już na mecz, albo podczas meczu wyjazdowego nie będę przy komputerze), ale zawsze wszystkie uwzględnię. Zasady generalnie należy przyjąć jako maksymalnie liberalne, tzn np kolejka będzie od 18 a typy ktoś przyśle 18:05 to wpiszę, no chyba, że gdzieś już będzie 4:0 to tego meczu nie można wtedy uwzględnić. Miejsca typowania dowolne, byle doszło. Generalnie PW na mini typer PLH, ale jak ktoś mi wyśle na żółtą kaczkę, to też mu przecież wpiszę, choć po to konto mini typer PLH powstało, żebym nie miał napchanej skrzynki PW wiadomościami z typera, ale uznam, spoko. Albo jak komuś się nie chce PW wysyłać i wpisze jako wiadomość w tym wątku, to też zobaczę i wpiszę - ten typer jest po to, żebyśmy mieli fun, a nie żeby tworzyć mnóstwo punktów regulaminu...
- skoro kolego izbik pytasz, to zapewniam, że Twój typ przyszedł i jest wpisany :)
- kolego Kubul, sorki. Generalnie chodzi o to, że rzuciłem pomysł tego typera i podjąłem się trzymać klasyfikacji więc czuję się za niego cokolwiek odpowiedzialny. Potem pojawiłeś się i założyłeś wątek. Myślę, że nie tylko ja mam nieodparte wrażenie że za Twoim nickiem kryje się ktoś z administratorów, jednak o tym nie wiem. Specjalnie założyłem osobny login - ewidentnie sugerujący do czego on ma służyć, żeby nie mieszać spraw i napisałem - chcę udostępnić hasło, a jeśli użytkownicy/adminowie uznają, że powinienem je oddać - je oddam. To nie mój login, tylko tak naprawdę wszystkich tych, którzy uczestniczą. Problem jest taki, że był kiedyś typer i niefajnie się skończył... Po to podjąłem się pilnować wyników tego, żeby on do końca sezonu doszedł sprawnie. I traktuję to odrobinę ambicjonalnie, bo się podjąłem. Arkusz tajemnicą nie jest - ten który stworzyłem, każdy z Was może pobrać, może też zrobić swój. Nie wiem jak to napisać, żeby źle nie zabrzmiało, no nie mam napalenia, żeby zagarnąć temat, tylko zależy mi, żeby wyniki zawsze były w miarę na bieżąco (w nocy lub dnia następnego) i żeby typer doszedł do szczęśliwego końca. Ot i tyle.
Ja mam jeszcze taką propozycję. Skoro już wszystko wiadomo: kto zbiera wyniki i prowadzi klasyfikację, wiemy jakie są zasady punktowania. Proponuję stworzyć wątek pt. Typer (albo Typer-zasady) i w pierwszym poście napisać dokładnie zasady (jak typować i jak oblicza się punktację) żeby nowi którzy jeszcze nie typowali a chcieliby się dołączyć mieli wszystko wyjaśnione. I druga propozycja aby nie prowadzić tam dyskusji tylko żółta kaczka przed każdą kolejką wpisywałby pary i przypomnienie do kiedy i której godziny wysyłamy nasze typy. Wszystko byłoby czytelne i przejrzyste bo na razie zrobiło się małe zamieszanie (ale to naturalne w końcu tworzymy coś od nowa). A dyskusje odnośnie typera prowadzilibyśmy w tym wątku. Co o tym myślisz żółta kaczko?
PS: Kolega Karvin mógłby go przykleić jeśli jest taka możliwość.
Dobry pomysł, żeby zebrać gdzieś regulamin w zamkniętym wątlu, ew. możnaby w nim podawać też samą klasyfikację, kto ile ma punktów czy coś.
[i]Myślę, że nie tylko ja mam nieodparte wrażenie że za Twoim nickiem kryje się ktoś z administratorów[/i]
I mianowicie z jakiego powodu masz takie nieodparte wrażenie?
Myślałem, że jak ktoś się pojawił, to na pewno nie jest to nowa osoba, miałem raczej na myśli administratorów i doświadczonych forumowiczów, jak kogoś uraziłem - przepraszam :)
Więcej szczegółów (nowy wątek o którym pisaliście wyżej, tam punktacja jpg z dzisiejszej kolejki i z tabelą generalną oraz aktualny arkusz do pobrania) wieczorem/w nocy. Na już napiszę tak:
- kolejkę wygrał Revenator - 7 pkt i duże wyróżnienie, prawie do końca wyniki szły Ci jak z nut, naprawdę, parę minut przed końcem jeszcze miałeś 2 trafione dokładnie do jednego po golu z każdej strony, a w Sosnowcu jeszcze mogły paść i jednego trafionego "tylko zwycięzcę"!
- drugie miejsce ex equo po 5 pkt wanek, MSC i Senior
- w generalnej prowadzą ex equo koledzy wanek i Revenator licząc zarówno bez bonusów (11 pkt) jak i wersję z bonusem(14 pkt), na trzecim miejscu ex equo 10 pkt izbik, qsss i MSC, a w wersji z bonusami tylko izbik i qsss (12 pkt), zaś kolega MSC z 11 pkt indywidualnie na piątym miejscu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)