Mamy tydzień czasu i to jest dużo, ja bym proponował 1 dzień przedsprzedaży dla "karnetowiczów"
-
-
Karnety i bilety - 2012/2013
Tak, tak żółta kaczko to jest to ;)
Popieram ! :)
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/informacje_o_sprzedazy_biletow_na_mecze_finalowe
Mucho gracias Senor Pawłowski :)
Jest Pan prawie jak Rudolf :)
Ograniczenie liczby biletów na osobę jest dobrym rozwiązaniem, mam jednak zastrzeżenia:
1. Przy przedsprzedaży dla karnetowiczów, ograniczenie nie ma sensu, powinno się móc kupić tyle biletów, ile ma się przy sobie karnetów.
2. Ograniczenie w przedsprzedaży ogólnej jest ok, natomiast nie podoba mi się to, że jedna osoba może kupić tylko jeden bilet. Myślę, że 3-4 bilety na osobę byłoby lepszym rozwiązaniem.
Dla mnie też to nie jest najlepsze rozwiązanie.
Ja na przykład, cały piątek spędzam w pracy i nie mam możliwości kupna biletu.
Chętnie oddałbym swój karnet znajomemu i poprosił go o kupno a tak to jestem za przeproszeniem w dupie bo pracuję zawsze w godzinach pracy kas.
Pozatym, dajmy na to, że chcę iść na mecz z dziewczyną/ żona / matką / kochanką czy dziećmi. To co muszę brać ich wszystkich ze sobą żeby kupić im bilety, czy też może podchodzić 5 razy oddzielnie do kasy?
Ograniczenie ilościowe ma sens, ale tylko w przypadkach skrajnych - kiedy ktoś bierze np. 10 biletów za 1 zł tym samym pozbawiając kogoś szansy kupna.
Mam nadzieję, że Pan Pawłowski szybko skoryguje ten stan rzeczy, bo dla mnie jest trochę niedorzeczny - choć wielki plus za "dzień tylko dla karnetowiczów".
ad 2 w ogólnej nie ma ograniczenia, jest tylko dla biletów ulgowych
Uwaga: jedna osoba będzie mogła kupić WYŁĄCZNIE jeden bilet.
powinno w/g mniebyć napisane,że na 1 karnet można kupić 1 bilet. Mój kolega z poza Krakowa zostawił mnie swój karnet z myślą,że jak pójdę po bilet ze swoim karnetem,to i jemu bilet też kupię.Uważam,że tak będzie bo nie każdy karnetowicz ma możliwość bycia w piątek na Wielickiej.
Jest tak:
[b]PRZEDSPRZEDAŻ DLA KARNETOWICZÓW W PIĄTEK:[/b]
- 1 bilet na 1 karnet, tzn jak ktoś będzie miał ze sobą 3 karnety to może kupić 3 bilety, jak ktoś będzie miał 10 karnetów, to dostanie 10 biletów, ale uwaga - potrzebny karnet (swój i/lub kogoś komu się chce kupić) oraz [b][u]dokument z nazwiskiem[/u][/b]
[b]WOLNA SPRZEDAŻ OD PONIEDZIAŁKU:[/b]
- ograniczenie do max 5 biletów ulgowych, [b][u]potrzebny dokument określający płeć lub wiek osoby na którą dany bilet ma być[/u][/b]
Owszem, przyznaję się, że miałem co nieco wspólnego z tymi ustaleniami i chyba nie do końca się zrozumieliśmy, ale będzie tak jak jest powyżej, info pewne, dodatkowo potwierdzone przed momentem :) Przykro mi, że nie wszyscy będą zadowoleni, ale lepsze to niż "ring otwarty"... Z góry przepraszam...
Karnet = 1 bilet, 2 karnety = 2 bilety itd... pewnie tak będzie :-) Jeżeli zrobili specjalny dzień dla karnetowiczów, to nie w celu utudnienia ale w celu ułatwienia :-)
Apis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Karnet = 1 bilet, 2 karnety = 2 bilety itd...
> pewnie tak będzie :-) Jeżeli zrobili specjalny
> dzień dla karnetowiczów, to nie w celu
> utudnienia ale w celu ułatwienia :-)
Dokładnie tak będzie, ale żeby nie było problemów - dajecie komuś karnet, żeby kupił Wam bilet, dajcie mu też dokument z nazwiskiem, na karnecie też jest nazwisko...
Szanowni Państwo,
Dla karnetowiczów zasada jest prosta:
[b][u]1 KARNET = 1 BILET[/u][/b]
Innymi słowy: przyjdzie ktoś z 5 karnetami, będzie mógł w przedsprzedaży kupić 5 biletów. Proszę to traktować jako oficjalną informację.
No i wszystko jasne. To jest rozsądne rozwiązanie.
Nie wiem czy można jeszcze jakąś poprawkę wprowadzić, ale ... Ale na wszystkim meczach towarzyszy mi kobieta, niestety nikt nie wpadł na pomysł przed sezonem zrobienia karnetu dla kobiet, zatem ja mając karnet i tak miałem jeszcze na głowie ów kobiecy bilet. Kupując bilety na ostatni półfinał pomimo, iż byłem raptem godzinę po otwarciu kasy zostałem zmuszony do zakupu biletu po normalnej cenie po tych kobiecych już nie było. I to jest trochę nie fair , kobieta była na wszystkich meczach sezonu zasadniczego i PO i teraz znów będzie problem? Chciałbym teraz w piątek kupując dla siebie po 1 bilecie na środę i czwartek (bo ja mam karnet) mieć możliwość kupienia od razu choćby po 1 bilecie kobiecym na środę i czwartek. Czy będzie to możliwe..?
Jeszcze jedno pytanie: musi być ten dokument z nazwiskiem czy nie?
Bardzo rozsądna decyzja klubu, brawo :)
Pasiak_od_1979 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wiem czy można jeszcze jakąś poprawkę
> wprowadzić, ale ... Ale na wszystkim meczach
> towarzyszy mi kobieta, niestety nikt nie wpadł na
> pomysł przed sezonem zrobienia karnetu dla
> kobiet, zatem ja mając karnet i tak miałem
> jeszcze na głowie ów kobiecy bilet. Kupując
> bilety na ostatni półfinał pomimo, iż byłem
> raptem godzinę po otwarciu kasy zostałem
> zmuszony do zakupu biletu po normalnej cenie po
> tych kobiecych już nie było. I to jest trochę
> nie fair , kobieta była na wszystkich meczach
> sezonu zasadniczego i PO i teraz znów będzie
> problem? Chciałbym teraz w piątek kupując dla
> siebie po 1 bilecie na środę i czwartek (bo ja
> mam karnet) mieć możliwość kupienia od razu
> choćby po 1 bilecie kobiecym na środę i
> czwartek. Czy będzie to możliwe..?
Niby tłumaczenie słuszne, ale wówczas zmniejszasz szanse na zakup zniżkowego biletu dla innych kobiet, które nie mają karneciastego faceta (jak na przykład ja, a też byłam na wszystkich meczach rundy zasadniczej i PO):). To może już nie kombinujmy, bo zaraz wyjdzie że ktoś z karnetowiczów ma 3 dzieci które przecież też cały sezon chodziły, a z 300 biletów zniżkowych nie zostanie nic. Ja sobie myślę tak, że mogłam się szarpnąć na karnet, ale tego nie zrobiłam więc teraz, całkiem słusznie, czeka mnie ustawianie się w kolejce w poniedziałek. I Twojej kobicie radzę to samo:)
[b]Ja składam wniosek, żebyśmy kupując bilety w piątek jako karnetowicze, mogli też kupić bilety dla swoich dzieci na oba mecze ![/b]
Przecież nie będę latał dwa razy po bilety, gdyż mija się to z celem ! A z oczywistych względów nie wyślę córki czy syna po bilety, którzy mają poniżej 10 lat i jeszcze dużo mniej !
To pójdź po bilety raz - w poniedziałek:)
Karnetowicze nie mają zakazu kupowania biletów po piątku, a Twoje dzieci nie mogą być bardziej uprzywilejowane niż inne. Poza tym Ciebie Jurassic widuję cały rok samego na hali:)
A bo wicie - parafrazując klasyka - "ze starą i bachorami" to ino problem :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)