toż właśnie dokładnie to piszę, że każdemu dadzą ale niektórzy się czepiają
tak Radku - rację masz [b]TY[/b] . Zawsze masz rację [b]TY[/b], chyba, że chodzi o Krzysia Szewczyka :P
-
-
Walka o AWANS :)
Już się przyzwyczaiłem, że nie lubisz, kiedy rację mam ja :D .
Nie bierz tego osobiście, ja po prostu znam te przepisy. Dlatego podaję podstawę prawną, żeby nie pozostawiać pola do domysłów, tylko wskazać, skąd to wynika.
A tak zmieniając ten licencyjny temat: czy przed sezonem była mowa, że premie za wygrane mecze będą dzielone i ta druga, zatrzymywana część zostanie wypłacona tylko w przypadku awansu? Albo inaczej: czy była ustalona premia za awans?
To takie pytania odnośnie sugestii, że zawodnikom nie opłaca się awansować, jak też ostatnich sygnałów, że u piłkarzy brak już wiary w końcowy sukces.
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Już się przyzwyczaiłem, że nie lubisz, kiedy
> rację mam ja :D .
>
> Nie bierz tego osobiście, ja po prostu znam te
> przepisy. Dlatego podaję podstawę prawną, żeby
> nie pozostawiać pola do domysłów, tylko
> wskazać, skąd to wynika.
nie, nie lubię tylko sposobu w jaki podkreślasz, że tę rację masz (nawet gdy ją masz)
Nie bierz tego osobiście - to tylko forum kibicowskie, a nie profesjonalne forum prawnicze ;)
Skad my to znamy :D.
A by bylo w temacie - awansowalismy juz?
W przyszłym tygodniu komisja rozpatrzy odwołania, które napłyną z zainteresowanych klubów. Może się okazać, że całe zamieszanie zakończy się - jak w ubiegłych sezonach - wysypem licencji warunkowych, choć tego gwarantować nie można.
http://1-liga.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-1-liga-Zawisza-Bydgoszcz-bez-licencji-na-gre-w-ekstraklasie,artykul,172125,1,359.html
Ciekaw jestem czy nasi kopacze zażądają premii za awans w przypadku jego uzyskania "przy zielonym stoliku", tak samo jak zażądali premii za utrzymanie w e-klasie w podobnych "okolicznościach" ? :D
reasumując ,
jakie szanse od teraz ma termalica by dostać licencje ? mamy sie co łudzić ? czy nie mamy sie co łudzić ?
jurassic Napisał(a):
> Ciekaw jestem czy nasi kopacze zażądają premii
> za awans w przypadku jego uzyskania "przy zielonym
> stoliku", tak samo jak zażądali premii za
> utrzymanie w e-klasie w podobnych
> "okolicznościach" ? :D
oczywiście.
za "pierwszej pięknej" szkoleniowiec i jego czochrańcy zażądali np. premii za zwycięstwo z LZS Niedźwiedź (to na wyjeździe - 3:0) :D
suram Napisał(a):
> nie, nie lubię tylko sposobu w jaki podkreślasz,
> że tę rację masz (nawet gdy ją masz)
Przyganiał kocioł garnkowi... ;) Też nic osobistego.
http://www.wkszawisza.pl/aktualnosci/2200-owiadczenie-zarzdu.html
Panowie przejdźcie na prywatną korespondencję. Bez urazy i z pełnym szacunkiem.
cytat: - Co się dzieje? - pytamy przewodniczącego Komisji ds. Licencji Klubowych Krzysztofa Sachsa. - Nasze decyzje to efekt zbyt późnych działań podjętych przez kluby. Można powiedzieć, że oprócz Cracovii trzy pozostałe zlekceważyły przepisy i wymagania - wyjaśnia przewodniczący. - Dlaczego Zawisza ma największe kłopoty? - pytamy. - Klub z Bydgoszczy nie złożył sprawozdania finansowego. Wprawdzie dostarczył materiały tuż przed obradami, ale to było za późno. Można powiedzieć, że Zawisza "omalże" zdążył, no, ale nie zdążył. Biegły musi mieć przynajmniej dwa dni na zapoznanie się z dokumentami. Dodam, że nie wyobrażam sobie, aby Zawisza ostatecznie nie otrzymał licencji - mówi Sachs.
http://1-liga.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-1-liga-Zawisza-Bydgoszcz-bez-licencji-na-gre-w-ekstraklasie,artykul,172125,1,359.html
Z tych słów wynika, że Zawisza ma sprawozdanie zbadane przez biegłego rewidenta, ale złożył je zapewne w poniedziałek. Podobnie pewnie jest z PIF.
Widzę kurcze,że niektórzy na forum wstydu nie mają.Ja się ze wstydu spale jak awansujemy "kosztem innych".To,że mamy fajny stadion który spełnia wymogi i brak zaległości wobec US nie znaczy,że mamy grać w e-klasie tym bardziej że na nią nie zasługujemy,pozdrawiam kumatych
Licencje to element pozasportowy walki o awans. Proponuję skończyć dyskusję w tym wątku, który ma tytuł "walka o awans", a przerodził się w wątek "walka o licencję". Najpierw należy zrobić wszystko co możliwe na boisku, aby wywalczyć awans do Ex-y. Ewentualne "przesunięcia" licencyjne to melodia przyszłości po zakończeniu sezonu.
po co my spekulujemy o licencjach, poczekajmy do soboty do wieczora
o właśnie. Kolega PAS ma rację. Może by założyć wątek o tytule "Awans na boisku czy pod stolikiem" ;) lub podobnym, np: "Czy chcesz zgodnego z prawem i realiami awansu licencyjnego? TAK/NIE" - co skanalizuje emocje ;)
ja takiego nie założę, bo nożyce pana knura coś dziś ostre jak cholera i wątek poleciał by migiem :P
a jak mamy walczyć o awans bez trenera?
ja mam pytanie tylko dlaczego te licencje zawsze oglaszaja przed koncem sezonu, nie mogli by oglosic tego dzien po zakonczeniu rozgrywek ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)