rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chodzi o to, że mamy za blisko kostkę wokół
> boiska. Jak może zauważyliście podczas meczu
> reprezentacji, kostka była przykryta sztuczną
> murawą.
czy zmienily sie przepisy, ze teraz to stanowi problem, a gdy budowano stadion takiego problemu nie bylo ?
-
-
Walka o AWANS :)
Sam byłem zdziwiony, jak z rok temu pewien delegat zwrócił mi na to uwagę, bo nigdy wcześniej nikt o tym nie wspominał.
Co do badania sprawozdania przez biegłego rewidenta... pewnie się znajdzie jakiś specjalista w Bydgoszczy, który da radę. :)
A co uważasz o przekształceniach w spółkę i całym worku niedoróbek w wypadku Niecieczy i Floty? Mieli przecież czas, to mnie zdumiewa!
Powiem szczerze , że boję się naszego awansu PRZY ZIELONYM STOLIKU, wtedy będą na nas pluć w całej Polsce.
dlatego nalezy wygrac i liczyc na potkniecia rywali, jak zajmiemy 2 miejsce to nam nikt stolika nie wypomni
jancrac Napisał(a):
> Powiem szczerze , że boję się naszego awansu
> PRZY ZIELONYM STOLIKU, wtedy będą na nas pluć
> w całej Polsce.
mam to gdzies :P
popatrz tylko na onety, interie, 90minut i inne.
tam hejterzy jadą po nas cały czas, czekając tylko na newsy takie jak dzisiejszy - "tylko Cracovia z licencją na ekstraklasę"
nikt nie zająknie się nawet o Volksdeutschach, którzy utrzymali się w lidze kosztem Polonii.
Jeśli nie zajmą miejsca 1,2 to nie powinni otrzymać premii w wypadku fartu w postaci fuksa licencyjnego.
ja również mam gdzies czy to zielony stolik czy bordowy, tymbardziej ze strzelilismy dwie bramki prawidlowe z GKS-em wiec jestemy liderem wedlug mnie
a jak kogo nie stać na to by byc w ekstraklasie to juz nie jest naszą wina!
Szczerze, Docencie, jestem zdziwiony ilością braków.
Pierwsza Nieciecza- dziwi mnie zwłaszcza kwestia dotycząca dyrektora finansowego, bo z Niecieczy przyjeżdżał na spotkania I ligi np. doradca podatkowy, którego znam, więc kwalifikacje na pewno ma, ale zapewne nie był zatrudniony w klubie tylko w jednej ze spółek grupy kapitałowej.
Co do braku boiska- pewnie mogą szybko podpisać umowę z Krakowem na wynajem Hutnika. O spółce akcyjnej pisałem. Nawet jutro mogą u notariusza statut uchwalić, dokumenty złożyć w KRS i zawrzeć umowę między stowarzyszeniem a spółką akcyjną w organizacji (pytanie, czy taki patent chwyci, przy okazji Podbeskidzia chwycił).
Braki w dokumentacji finansowej- podobnie jak Zawisza.
Teraz Flota- tu podobne uwagi jak do Niecieczy, tylko gdzie oni znajdą boisko? Plan szkolenia- to mnie dziwi, bo standardowo powinien być (my też mamy taki piękny plan).
to jest kwestia tego ze przez wiele lat proces licencyjny (nawet teraz) to była fikcja, ludzie się przyzwyczaili i gdy nagle coś takiego się dzieje wielki rwetes, zauważcie jak wyglądała sytuacja ŁKS'u a jak teraz Polonii, zupełnie dwa światy, tam dziejowa niesprawiedliwość (z Cracovią w tle) tutaj niby ze współczuciem do Polonii wszyscy twierdzą że jest ok, jeśli rok w rok będzie się wymagać za 2-3 lata nikt nie będzie się spinał poza klasycznymi hejterami, będzie to wtedy normalna sprawa, ale to musi potrwać by każdy głąb w Polsce to zrozumiał, lata zaniedbań nie da się wyleczyć w 2 dni (nawet tych mentalnych zaniedbań) co do Naszego awans w takiej sytuacji to jak dla mnie jest to tylko i wyłącznie wstyd dla klubu, który na tle słabo zorganizowanego finansowo infra-strukturalnie przeciwnika wypada bardzo kiepsko jeśli chodzi o dokonania sportowe, to wyraźnie powinno być Cracovii miejsce (4-6 miejsce w eklasie) i pytanie od kilku ładnych lat cały czas zostaje bez odpowiedzi, czemu tam nie jesteśmy
squier strat Napisał(a):
> Bekas22 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> czy może jednak chodzi o to, że w Bydgoszczy
> nigdy biegły rewident nie badał
> sprawozdania finansowego oraz Przyszłych
> Informacji Finansowych i nie zrobiono tego w tym
> roku.
>
> i jak nagle znajdą ten "papierek" od biegłego
> rewidenta?
rudewredne załatwi. Tu nie Lądek, tu Polska - tu nie takie rzeczy my ze śwagrem po pijaku w trymiga
> jest to ktos w stanie zbadać w dwa dni?
nie dwa dni, a dwa tygodnie . Termin odwołań to tydzień, ale od zakończenia sezonu tzn. do 17 czerwca
rmszar Napisał(a):
> Nawet jutro mogą u notariusza
> statut uchwalić, dokumenty złożyć w KRS i
> zawrzeć umowę między stowarzyszeniem a
> spółką akcyjną w organizacji (pytanie, czy
> taki patent chwyci, przy okazji Podbeskidzia
> chwycił).
chyba ze trafią na Jabłońskiego :P
> Teraz Flota- tu podobne uwagi jak do Niecieczy,
> tylko gdzie oni znajdą boisko?
Szczecin ma licencję na Ex, a to tylko 40 min wodolotem lub godzina samochodem
Plan szkolenia- to
> mnie dziwi, bo standardowo powinien być (my też
> mamy taki piękny plan).
Dunajko wolał bajki opowiadać jak to kupi Strausa i Drozdowicza niż siąść i w 15 minut na kolanie coś takiego nabazgrać
napisałem już ale umknęło, więc powtarzam:
[b]a licencjami nie ma co się podniecać. W ekstraklasie też tak było, że cała kupa nie dostała. I wszyscy (poza Polonią) po odwołaniach dostali. Tu też wszyscy (też poza Polonią) po odwołaniach dostaną. [/b]
Dzięki rmszar za wyjaśnienie pojęcia "pole gry". A ja głupi myślałem, że pole gry w piłkę nożną wyznaczają linie boiska :). Jak rudewredne (lub jego podwładni) coś "reformatorskiego" wymyśli to boki zrywać :D
Czyli teraz co? Będzie się przykrywać kostkę sztuczną trawą czy rozbierze się ją jak tor?
suram Napisał(a):
> nie dwa dni, a dwa tygodnie . Termin odwołań to
> tydzień, ale od zakończenia sezonu tzn. do 17
> czerwca
Nie masz racji, suramie. Podręcznik licencyjny ESA, rozdział 4.7 litera (E). Termin na złożenie odwołania wynosi 2 dni od otrzymania decyzji.
ja tylko zacytowałem Osucha, rmszarze
[url=http://www.bydgoszcz.sport.pl/sport-bydgoszcz/1,130843,14044876,Zawisza_nie_ma_licencji_na_ekstraklase__Osuch__To.html#BoxSportTxt]ło tutaj[/url]
pomijam już fakt, że to Osuch ma zdajesię rację, twierdząc, że od w/w reguły jest wyjątek - dla klubów awansujących z niższej klasy
[quote=Ekstraklasa.net]
Klubom ubiegającym się o grę w Ekstraklasie przysługuje złożenie odwołania w ciągu 2 dni, starającym się o grę w 1. lidze do 5 dni, a w 2. lidze do 4 dni.
[/quote]
...
[quote=pzpn.pl]
Wszystkim klubom, które nie otrzymały licencji lub otrzymały licencje z nadzorem przysługuje odwołanie do Komisji Odwoławczej ds. Licencji Klubowych: w ciągu 5 dni (w przypadku decyzji dotyczących Klubów I Ligi), 4 dni(w przypadku decyzji dotyczących Klubów II Ligi), 2 dni (w przypadku decyzji dotyczących Klubów aplikujących do gry w Ekstraklasie) od otrzymania uchwały, natomiast klubom, na które zostały nałożone sankcje regulaminowe do Najwyższej Komisji Odwoławczej w terminie 14 dni od otrzymania uchwały.
[/quote]
http://pzpn.pl/index.php/Federacja/Aktualnosci/Komunikat-Komisji-do-spraw-Licencji-Klubowych-PZPN
rmszar masz rację, sprawdziłem.... mają 2 dni.
2 dni na odwołanie a pózniej 7 na dostarczenie
Nie zaznaczyłeś, drogi suramie, że to cytat, ale niech będzie. Nawet wtedy nie zmienia to faktu, że rację mam ja.
Podałem konkretny przepis, z którego wynikają te 2 dni. Jeśli chcesz wiedzieć, to rozdział 4.7 Podręcznika Licencyjnego dla Ekstraklasy nosi tytuł:
"NADZWYCZAJNA PROCEDURA ROZPATRYWANIA WNIOSKU W PRZYPADKU KLUBÓW I LIGI AWANSUJĄCYCH DO EKSTRAKLASY"
Z kolei, jeśli kogoś interesuje podstawa prawna 4 dni w przypadku I ligi, to niech rzuci okiem na paragraf 23 ust. 1 uchwały nr VI/87 z dnia 24 kwietnia 2008 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie licencji dla klubów I ligi na sezon 2011/2012 i następne.
zreszta i tak dadza kazdemu co wy 1 raz pilke nasza sledzicie
squier strat Napisał(a):
> jancrac Napisał(a):
> ------------------------------------o--------------
> -----
> > Powiem szczerze , że boję się naszego awansu
>
> > PRZY ZIELONYM STOLIKU, wtedy będą na nas
> pluć
> > w całej Polsce.
>
> mam to gdzies :P
> popatrz tylko na onety, interie, 90minut i inne.
> tam hejterzy jadą po nas cały czas, czekając
> tylko na newsy takie jak dzisiejszy - "tylko
> Cracovia z licencją na ekstraklasę"
> nikt nie zająknie się nawet o Volksdeutschach,
> którzy utrzymali się w lidze kosztem Polonii.
Dokladnie - jeb@c ich, My jestesmy wyjatkowi. My jestesmy Cracovia - najstarsi w Polsce i mozna nas kochac lub nienawidzic.....a i tak wszyscy nas sie boja - stad ta nieprzychylnosc.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)