Brawo dla Anity Wlodarczyk za srebrny medal!!!
Rosjankaniestety zbyt mocna.
-
-
Londyn 2012
Kto wie , kto wie - pokazała ,ze ma krzepe przy tym spalonym rzucie.
Dinth Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A i owszem, slaba ta Rosja na IO.
taaa cienka jak barszcz. Ciekawe że jest w finale :)
Idealnie trafili z formą. Nie wydaje mi się, żeby Brazylia była w stanie ich pokonać.
W grupie pokonali ich 3-0, teraz kompletnie ośmieszyli Włochów.
Jak dla mnie to Brazylia jest faworytem finału, może nie jakimś zdecydowanym, ale z pewnością faworytem.
W finale stawiam na Brazylię, to co pokazali wczoraj z Włochami, to była momentami ta siatkówka co w ostatnich latach. Niesamowite jak Rezende potrafił poskładać "dziadków" ;) To chyba już takie zwieńczenie tej Brazylii, na koniec będzie złoto ;) Rosja jak to Rosja głównie stawia na siłę fizyczną, Bułgarzy pokazali, że jak się ich przyciśnie to nie są już tacy mocni. Widząc to co wczoraj moje odczucia są takie, że z tak grającą Brazylią nie mielibyśmy szans, nawet w formie z LŚ; natomiast z Rosją gdybyśmy mieli tamtą formę można było powalczyć jak równy z równym.
A ja uważam, że nasza forma z LŚ to było złudzenie. Po prostu dobrze wyglądaliśmy na tle trenujących volleyball rywali.
No to po zawodach. Widocznie kajak w gwiazdki zaszkodził ;)
Zaliczamy najsłabsze igrzyska od 56 lat. :(
Za cztery lata będziemy mieli maksymalnie zmobilizowanych Latynosów, ciężki klimat i różnicę czasu przeciwko sobie.
Ale pewno dalej będziemy mieli piękną ministrę.
Popatrzcie gdzie w klasyfikacji medalowej są 10 milionowe Węgry pogrążone w ciężkim kryzysie, z niższym niż nasze PKB per capita. Dodatkowo Węgrzy są czarną owcą na salonach europejskich. Jak widać w zdobywaniu medali to nie przeszkadza.
Bronek i Tusku nie zapraszaja nikogo na sniadanie? PiaRowo sie schowali do szafy?
sterby Napisał(a):
> A ja uważam, że nasza forma z LŚ to było
> złudzenie. Po prostu dobrze wyglądaliśmy na tle
> trenujących volleyball rywali.
Wygraliśmy jeszcze bardzo prestiżowy turniej, rozgrywany tydzień przed Olimpiadą, im. Wagnera.
sterby Napisał(a):
> Popatrzcie gdzie w klasyfikacji medalowej są 10
> milionowe Węgry pogrążone w ciężkim kryzysie,
> z niższym niż nasze PKB per capita. Dodatkowo
> Węgrzy są czarną owcą na salonach
> europejskich. Jak widać w zdobywaniu medali to
> nie przeszkadza.
Węgrzy są prawdziwą rewelacją tych IO. 16 medali, z czego aż OSIEM ZŁOTYCH robi wrażenie, dodatkowo, w przeciwieństwie do nas, liczą się w sportach drużynowych. W dwóch przypadkach (męski handball i żeńskie waterpolo) dotarli nawet do finałowej czwórki.
Jest ich 4 razy mniej niż nas, a sportowo położyli naszych "turystów" na łopatki.
bo Węgrzy skręcili w prawidłową stronę i od razu sukcesy przyszły ;)
I tak należy się cieszyć z tego co mamy, każde kolejne igrzyska będą coraz trudniejsze. Dawniej przywoziliśmy po 30-40 medali a konkurencji było po 200, teraz jest ponad 300 konkurencji a medali ok. 10. Dlaczego? Bo coraz większa konkurencja jest, a u nas nic się nie zmienia.
Niech komuś w Indiach wpadnie do głowy "ROBIMY SPORT" to jak nie za 4 lata to za 8 zaczną zdobywać seryjnie medale. 1,25 miliarda ludzi i na tą chwilę tylko 4 medale (a długo mieli tylko 1 brązowy).
Jaką tam rewelacją? Węgrzy jedynie realizują swój stały, bardzo wysoki poziom. Wpadkę zaliczyli w Pekinie - i to było wielkim zaskoczeniem.
Od Seulu Węgrzy zdobywali minimum 17 medali (pomijając wspomniany Pekin). A za rewelacyjny to można uznać ich występ w Barcelonie.
Słyszałem, że dla uatrakcyjnienia i przyspieszenia rozgrywania pięcioboju połączono bieg ze strzelaniem.
Myślę, że z czasem dojdzie do szermierki na koniach w basenie :P
Ruscy jeszcze walczą...
Dawać Brazylio...
No i wygrali 3 seta 29-27. Na razie 1-2
Piękny mecz.
Niemożliwym było żeby Kacapy wtopiły finał do zera.
i chyba wygraja tie break
No i jednak Kacapy. Nieprawdopodobne. Stare siatkarskie porzekadło znów się sprawdziło. Ciekawe co się stało z Brazylijczykami. Bardziej wyglądało to jakby osłabli fizycznie aniżeli mieli jakiś problem z głowami.
I Rosja mistrzem olimpijskim... Brazylia po prostu nie miała tyle atutów. Gdyby były jeszcze ze 2 sety to i tak wygraliby je Rosjanie. Niestety.
pozdro dla kolesia który pisał i tłumaczył tutaj jak słaba jest ta Rosja ;)
Jakby nie było to szacunek, bo pokazali charakter.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)