musze sie pod jednym wzgledem ukajac ;) nie wiem gdzie widzialem pierwsza kartke dla Naniego, Evra mial, zatem ta decyzja istotnie zawazyla na przebiegu meczu, mea culpa ;) czyli przekret JEST ;) (wyedytowalem)
dywagacje na temat zoltej podtrzymuje
-
-
EUROPEJSKI Futbol [Temat zbiorczy]
Diabel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> elektryczny meczyk w Manchesterze, Modric i 1-1
> :)
> och, i 1-2 :)
> edit: straszne placzusie z MU, czerwona dla
> Naniego przesadzona ale druga zolta sie nalezala,
> a oni plakusiaja jakby im sedzia mecz przekrecil,
> ja p...
Brawo Real, brawo Christiano (ostatnio go polubialem)
Diabel, w niedziele ide na Klicha (na "Cracovie").. (jak cos to tel.)
Mam wrażenie że niektórzy na siłę chcą mieć własne zdanie inne niż wszyscy ludzie w tym eksperci i komentatorzy w N i C+.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Mam wrażenie że niektórzy na siłę chcą mieć
> własne zdanie inne niż wszyscy ludzie w tym
> eksperci i komentatorzy w N i C+.
a co mowil Pasjonat, to moj ulubiony ekspert? :D
Idealny byłby w duecie z Murawskim:)
Dodam jedynie że według mnie dobrze się stało. Wybito Mou z ręki jego ulubiony oręż "sędziowie zawsze robiom nam pod górke", Alex może z czystym sumieniem mówić że nie jest tak że arbiter jest zawsze ich 12 zawodnikiem. Sytuacja na styku, taka prawda. Co więcej, gdyby taką akcje miał Pepe, podniosłyby się głosy że to kolejny taki atak, znów odcięło mu prąd i trzeba typa z piłki wywalić raz na zawsze(przynajmniej kompilacje by się powiększyły;) ).
Miszczu2007 Napisał(a):
> Mam wrażenie że niektórzy na siłę chcą mieć
> własne zdanie inne niż wszyscy ludzie w tym
> eksperci i komentatorzy w N i C+.
Chyba pijesz do mnie, więc odpowiem, że nie - nie wszyscy ludzie i nie wszycy tzw. eksperci i komentatorzy są zdania, że Nani nie zasługiwał na czerwoną kartkę. W którejś telewizji bodajże Łapiński bronił sędziego, szef sędziów w PZPN też orzekł, że czerwona absolutnie uzasadniona, kilku zagranicznych komentatorów również jest tego zdania.
Cała nawałnica na sędziego bierze się z tego, że ta czerwona kartka całkowicie odwróciła obraz całego dwumeczu, ale pretensje powinny być skierowane do Naniego, a nie do tego biednego Turka, który ze swojej decyzji może się na podstawie przepisów bez problemu wytłumaczyć. Kontrowersyjna decyzja i tyle - na pewno nie błąd sędziego.
No wiesz na tej samej zasadzie niektórzy bronili sędziego z meczu Legia - Cracovia, który dał wolny pośredni za przetrzymywanie piłki przez Cabaja. Z tego też sędzia mógł się wybronić co nie zmienia faktu, że takie decyzje są niezgodne z duchem gry i wypaczają wyniki meczów. Nani zasługiwał na żółtą kartkę, a to że sędzia mógł się wybronić to już o niczym nie świadczy. Sędzia powinien tak sędziować żeby nie musiał się bronić. Ale nie piję Arro tylko do Ciebie teraz tylko ogólnie jest taka tendencja żeby pisać o Barcelonie, że jest słaba, o Messim że jest słaby, bronić złych decyzji sędziego itd.
tak? ja od wielu czytam tylko ze Messi jest półbogiem a Barcelona najlepszą drużyną wszechczasów.
SaNtO Napisał(a):
> tak? ja od wielu czytam tylko ze Messi jest
> półbogiem a Barcelona najlepszą drużyną
> wszechczasów.
Santo bo niestety tak jest... Barcelona gra najlepszy futbol na świecie a wiesz dlaczego? Ponieważ nie ważne jaki trener albo piłkarz przyjdzie to oni nie zmieniają filozofii swojej gry. Każdy inny trener w każdej lidze świata jak przychodzi do klubu to oczekuje od drużyny żeby grała to co chce trener wielokrotnie zmieniając diametralnie obraz gry drużyny. Ja wiem, że dla Ciebie Cwel$i to klub idealny a "pastuchy z Katalonii" to dno piłkarskie i mentalne. Dla mnie to trochę ograniczone myślenie no ale...
Sosskis - można polemizować czy Barcelona gra najlepszy futbol na świecie. Skoro grają ciągle to samo niezależnie od trenera, to dlaczego ostatnio dostają po tyłku? Czy dlatego że nie są najlepsi, czy może dlatego że ten trener jest im potrzebny, więc niekoniecznie są najlepsi dlatego że grają swoje mimo trenera? Przed Guardiolą FCB grało zupełnie inaczej, dopiero on wprowadził pewne schematy do gry Barcelony, głównie defensywnej, oraz oczyścił ich szatnie.
Nzg- to jest oczywiście moje zdanie, że Barcelona jest najlepsza wiadomo, że ja im kibicuję i trochę inaczej to postrzegam. Poprostu każdą drużynę musi dopaść kryzys. Ich dopadł niestety w najgorszym momencie. Ja na bieżonco śledzę gre Barcelony i według mnie mecz z Milanem na San Siro był tak słaby jak potyczka z Herkulesem Alicante kilka lat temu. Mecze z Realem? Na chwilę obecną mają bardzo silny skład Barcelonie potrzebne są wzocnienia (czytaj: zawodnicy którzy będą strzelać bramki i skupią na sobie uwagę obrońców).
Piłka nożna to zawsze nierówna forma i Barcelonie dołek przyszedł akurat teraz co nie zmienia faktu, że są najlepsi.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Piłka nożna to zawsze nierówna forma i
> Barcelonie dołek przyszedł akurat teraz co nie
> zmienia faktu, że są najlepsi.
ameno
isaac Napisał(a):
> Miszczu2007 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Piłka nożna to zawsze nierówna forma i
> > Barcelonie dołek przyszedł akurat teraz co
> nie
> > zmienia faktu, że są najlepsi.
>
>
> ameno
Wszystko w temacie:)!
Miszczu2007 Napisał(a):
... Ale
> nie piję Arro tylko do Ciebie teraz tylko
> ogólnie jest taka tendencja żeby pisać o
> Barcelonie, że jest słaba, o Messim że jest
> słaby, bronić złych decyzji sędziego itd.
Parę ostatnich postów idealnie kwituje Twoją teze:)
Większosć ludzi pisze o tym że FCB gra fajnie, dobrze, ładnie dla oka, ciekawy futbol. Na forum chyba tylko Santo pluje po Barcelonie i Messim.
Swoją drogą wczoraj Koguty przespacerowały się po Interze i szczerze powiedziawszy mają chyba największe szanse na wygranie całej LE.
Rzadkość w dzisiejszych czasach
[url]http://www.pch24.pl/futbol-z-panem-bogiem,13003,i.html[/url]
Kolejny mecz w Premier League ktory moze przykryc czapka mecze w wiekszosci klasykow w innych ligach w Europie.
Liverpool-Tottenham super mecz z co chwile zmieniajacym sie wynikiem z happy endem dla kibicow z Anfield!
Kolejy mecz LFC ogladalem i naprawde jesli utrzymaja Suareza i wzmocnia sie 2-3 klasowymi pilkarzami to beda bardzo mocnym zespolem i ze spokojem wroca do walki o czolowe lokaty.Oby tylko sie nie zagotowali wlascicele i zeby niezwolnili Rodgersa po sezonie.Ponoc ma dwa sezony na odbudowanie potegi LFC i robi to naprawe bardzo dobrze chco poczatki byly trudne.
ja potem sie przelaczylem na old traford i tez byla szybka koncowka, szczegolnie co dziwne dobra w wykonaniu karłów z Chelsea
ma ktoś dobrego linka do Barca - Milan ? bo zaraz mnie pojebiee...
isaac Napisał(a):
> ma ktoś dobrego linka do Barca - Milan ? bo zaraz
> mnie pojebiee...
mnie też
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)