Napisalem juz wyzej, ale widze, ze niewygodne zdania sa ignorowane;)
mamy druzyne na awans, ale pisanie, ze zarzad zrobil wszystko, jest manipulacja.
Karvin, jestes przesmieszny:)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)
no tak a liga u Nas dopiero za 2 tygodnie.............
mało z tego, przysłowiową bombą do Waszej dyskusji będzie mecz z Zawiszą w PP
stawiam 2-2 i w karnych dla CRACOVII
Lopez nie pozwalaj sobie
spotkalibyscie sie na piwie i przedyskutowali roznice zdan :) wierzcie mi, nic tak jak szczery real nie ostudza zapedow i forumowych przepychanko-wojenek ;)
[quote=3lvis]
Cytat
g4lu
Pozwolę sobie podsumować naszą aktualną sytuację kadrową, żeby było nad czym się rozwodzić:
bramkarze:
Pilarz
[b]Gąsiorowski[/b]
Skrzeszewski
Budaković
...
Grubo...
[/quote]
:D
Bagsik się nie załapał
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> mamy druzyne na awans, ale pisanie, ze zarzad
> zrobil wszystko, jest manipulacja.
>
zarząd "zrobił swoje" to nie to samo, co "zrobił wszystko". zrobili, co do nich należało, jeśli chodzi o kadrę na ten sezon, w warunkach znacznego cięcia kosztów.
i już się gubię - to jak to jest? "mamy drużynę na awans", ale "z każdym innym trenerem właśnie byśmy się pakowali do II ligi"?
Karvin Napisał(a):
> Lopez nie pozwalaj sobie
Juz idziemy w jakies zastraszanie?:) mozesz mnie zbanowac, jesli to WAM ulatwi uprawianie polityki i zakrzywianie rzeczywistosci. Czekam:) ale moich postow na temat nie kasuj.
Człowieku
najpierw mnie obrażasz
potem jak proszę o przeprosiny
obrażasz mnie po raz drugi
więc Ci pisze żebyś sobie nie pozwalał bo ja Cię nie obrażam więc nie rozumiem Twojej pseudosarkastycznej agresji
A Ty mi jedziesz o zastraszaniu
jako administrator tego forum jest moim zadaniem pilnowanie żeby uczestnicy przestrzegali regulamin - drobne nagięcia się każdemu zdarzają mi też - ale Ty robisz to nagminnie
a teraz jeszcze z siebie chcesz robić męczennika?
Weź się zastanów.
Po co jątrzysz, po co się wyśmiewasz z innych? Taki masz charakter czy to planowe działanie?
nie musisz odpowiadać
bez odbioru
mknący
[i]Brak awansu nie będzie klęską. Z każdym innym trenerem właśnie byśmy się pakowali do II ligi.[/i]
Ta, pewnie rozumiem że już gruncik pod obronę św. Wojciecha:)
Jedyny cel to awans, każdy inny jest katastrofą
Co do zarządu-w którym klubie u nas trener ma każdego kogo chce i wtedy kiedy chce?
W dzisiejszym skarbie kibica do awansu typuja zdecydowanie Zawisze. O 2 miejsce walczyc beda : Cracovia, Sandecja ( z tym sie akurat nie zgadzam), Miedz i Warta. Po cichu na awans liczy tez Arka ( ktora teraz do rozgrywek przystepuje bez presji) i Nieciecza :)
Naszym najwiekszym atutem jest pomoc ( mamy naprawde spora grupe pomocnikow ) a wiadomo ze jak pomoc dobrze gra, to i obrona i napad ma latwiej. Mamy najwiekszy budzet (12 mln, druga w kolejnosci jest Zawisza 6 mln ... pozostale miejsc to juz 5-2 mln zl ). Jedynie co za nami nie przemawia to doswiadczenie w bojach I ligowych.
Co do transferow ... to moim zdaniem koniecznie potrzeba jeszcze stopera, w tej chwili mamy 2 prawdziwych srodkowych obroncow (Kosanovic, Jarabica) - to jest zdecydowanie za malo.
Zaraz, zaraz - Karvin, nie będzie tak, że będziesz wynajdował tematy zastępcze, żeby główny wątek zszedł na dalszy plan, oj nie będzie tak. (dalej uważam, że jesteś prześmieszny - z tymi swoimi hiperbolami to już w ogóle :D - tak samo jak Ty uważasz, że ja jestem jątrzyciel, czciciel, łamię regulamin i inne takie bzdety. Jak łamię, to mnie zbanuj. Jak nie łamię, to mnie nie próbuj zastraszaj.
Wracając do dyskusji, czekam na Twoje argumenty w sprawie podstawowej, czyli zakrzywianiu przez Ciebie i Knura rzeczywistości.
"Zarząd wcale nie zrobił "swojego", bo:
1. Krzysztof Pilarz nie był bramkarzem pierwszego ani drugiego wyboru
2. Dąbrowski mógł być z drużyną już w Gniewinie, a nie dołączać do niej na sześć dni przed startem ligi
3. Sprawa Zejdlerka ciągnęła się o trzy tygodnie za długo. Gdyby nie Stawowy, to chłopa by nie było po drugim tygodniu
4. Parę innych transferów też nie doszło do skutku
5. W dwóch pierwszych meczach nie zagra Budziński, co jest absolutną katastrofą"
Czekam. I poproszę coś lepszego niż słaba ironia Knura. Jak czekacie na wytyczne i kolejne wskazówki z pola walki, to mam czas :)
Zarząd nie wywiązał sie ze swego zadania i wszyscy o tym wiedzą, gdyby sie wywiązał to mielibysmy juz 10 nowych zawodników.
mknacylopez Napisał(a):
> Wracając do dyskusji, czekam na Twoje argumenty w
> sprawie podstawowej, czyli zakrzywianiu przez
> Ciebie i Knura rzeczywistości.
>
> "Zarząd wcale nie zrobił "swojego", bo:
>
> 1. Krzysztof Pilarz nie był bramkarzem pierwszego
> ani drugiego wyboru - [b]a kto był we Ciebie? Konkrety. Lopez...[/b]
> 2. Dąbrowski mógł być z drużyną już w
> Gniewinie, a nie dołączać do niej na sześć
> dni przed startem ligi - [b]oj, a Saidi mógł być operowany w grudniu.. .Gdybanie. Jesteś PEWIEN że Dąbrowski rzeczywiście mógł być w Gniewinie i Lubin nie rzucał kwot z kosmosu? Jeśłi tak, to ok, ale pytam czy masz 100% pewności a nie "wydaje Ci się"[/b]
> 3. Sprawa Zejdlerka ciągnęła się o trzy
> tygodnie za długo. Gdyby nie Stawowy, to chłopa
> by nie było po drugim tygodniu. [b]Może tak, a może nie. Tego nie da się fizycznie sprawdzić więc hasło w stylu co by było gdyby. Sprawa ciągnęła się jak wiesz dlatego, że Socha nie do końca wiedział jaki jest status zawodnika. I wg mnie Zejdler wycofał sprawę z FIFA a Pasy dogadały się z Banikiem.[/b]
> 4. Parę innych transferów też nie doszło do
> skutku - [b]jakieś konkrety? - mógł być Niedziela ale jakoś nie płaczę że go nie ma....[/b]
> 5. W dwóch pierwszych meczach nie zagra
> Budziński, co jest absolutną katastrofą" - [b]na to nikt nie ma wpływu, ani Zarząd, ani Trener. Chyba że masz inne zdanie w tej materii to napisz co Klub i Wojtek mogli zrobić dla "Budzika"[/b]
>
> Czekam. I poproszę coś lepszego niż słaba
> ironia Knura. Jak czekacie na wytyczne i kolejne
> wskazówki z pola walki, to mam czas :)
[b]p.s. Dzięki za porywającą dyskusję, w końcu coś się dzieje:)[/b]
[quote=zubereg]
mknący
Brak awansu nie będzie klęską. Z każdym innym trenerem właśnie byśmy się pakowali do II ligi.
[/quote]
Mknącylopez nadal nie odpowiedziałeś na to :) Co do reszty masz rację ale... znów piszesz to w taki sposób jakbyś nie chciał nikogo do tego przekonać.
no to odpisuję:
1. nie wiem, kto miał być bramkarzem pierwszego wyboru, ale znając WS i pamiętając ówczesną sytuację kontraktową, to stawiam, że Cabaj - więc jeśli tak było, to zarząd spisał się na medal.
2. Dąbrowski? no z tego co słyszałem, to sobie ładnie za niego miedziowi krzyknęli, więc to chyba musiało trwać, żeby zeszli z ceny.
3. przy Zajdlerze to już jest czepianie się dla czepiania. jest u nas? jest. trenował z zespołem? trenował. grał w sparingach? grał. no to o co chodzi?
4. podaj mi jeden klub, w przypadku którego nie można napisac, że parę transferów nie doszło do skutku.
5. tu nie mam nic do dodania, poza to, co napisałem. jeśli brak Budzika w dwóch meczach przy takiej kadrze w pomocy ma stanąć na drodze do awansu, to lepiej od razu rzucić ręcznik.
eredin Napisał(a):
> mknacylopez Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Wracając do dyskusji, czekam na Twoje argumenty
> w
> > sprawie podstawowej, czyli zakrzywianiu przez
> > Ciebie i Knura rzeczywistości.
> >
> > "Zarząd wcale nie zrobił "swojego", bo:
> >
> > 1. Krzysztof Pilarz nie był bramkarzem
> pierwszego
> > ani drugiego wyboru - a kto był we Ciebie?
> Konkrety. Lopez...
Dwóch innych, obaj byli już wymieniani z imienia i nazwiska. Marcin Cabaj i Sebastian Przyrowski.
> > 2. Dąbrowski mógł być z drużyną już w
> > Gniewinie, a nie dołączać do niej na sześć
> > dni przed startem ligi
Gdybanie. Jesteś PEWIEN
> że Dąbrowski rzeczywiście mógł być w
> Gniewinie i Lubin nie rzucał kwot z kosmosu?
> Jeśłi tak, to ok, ale pytam czy masz 100%
> pewności a nie "wydaje Ci się"
Jestem pewien. I wcale nie chodzi o Lubin.
> > 3. Sprawa Zejdlerka ciągnęła się o trzy
> > tygodnie za długo. Gdyby nie Stawowy, to
> chłopa
> > by nie było po drugim tygodniu. Może tak, a
> może nie.
Na pewno tak. Gdyby nie Stawowy, to Zejdler z Gniewina nie wróciłby do Krakowa, tylko prosto do T-Mobile Ekstraklasy.
> Sprawa
> ciągnęła się jak wiesz dlatego, że Socha nie
> do końca wiedział jaki jest status zawodnika
Nieprawda.
> wg mnie Zejdler wycofał sprawę z FIFA a Pasy
> dogadały się z Banikiem.
Nieprawda.
> > 4. Parę innych transferów też nie doszło do
> > skutku - jakieś konkrety? - mógł być
> Niedziela ale jakoś nie płaczę że go nie
> ma....
Nie ma co najmniej trzech zawodników, na których zależało Stawowemu i żaden z nich nie jest tajemnicą; Niedziela (jeden transfer), Szałachowski (negocjacje od zera, więc jakby kolejny transfer), Visnakovs. Do tego parę innych nazwisk, ale wybacz: nie będziemy tu pisać.
> > 5. W dwóch pierwszych meczach nie zagra
> > Budziński, co jest absolutną katastrofą" - na
> to nikt nie ma wpływu, ani Zarząd, ani Trener.
> Chyba że masz inne zdanie w tej materii to napisz
> co Klub i Wojtek mogli zrobić dla "Budzika"
Klub mógł się odwołać, ale się nie odwołał. W zamian za to Klub tłumaczy, że sam Budzik powinien się odwołać przecież. Brak Budzika to jest katastrofa, ale doskonale wiem, że dla niektórych ekspertów z forum to żaden piłkarz i na ministranta się nadaje... :)
knur Napisał(a):
> no to odpisuję:
>
> 1. nie wiem, kto miał być bramkarzem pierwszego
> wyboru, ale znając WS i pamiętając ówczesną
> sytuację kontraktową, to stawiam, że Cabaj -
> więc jeśli tak było, to zarząd spisał się na
> medal.
Czyli zarząd nie zrobił swojego, bo trener nie dostał tego, co chciał.
> 2. Dąbrowski? no z tego co słyszałem, to sobie
> ładnie za niego miedziowi krzyknęli, więc to
> chyba musiało trwać, żeby zeszli z ceny.
Ciekawe skąd słyszałeś ? :) Ja się mogę tylko domyślać skąd. To powiedz od kogo słyszałeś... :) :) :) Jak się okazuje, sprawę dało się załatwić jednym telefonem innej osoby z zarządu.
> 3. przy Zajdlerze to już jest czepianie się dla
> czepiania. jest u nas? jest. trenował z
> zespołem? trenował. grał w sparingach? grał.
> no to o co chodzi?
A no o to, że 1. gdyby nie Stawowy i jego zabiegi, temat Zejdlera upadłby po Gniewinie i Zejdler wylądowałby w ekstraklasie. 2. inaczej pracujesz w momencie, kiedy jesteś pewien swojej przyszłości, a inaczej jeśli wiesz, że jednak zaraz możesz wrócić tam, gdzie Cię nie chcą, czyli do Ostrawy.
> 4. podaj mi jeden klub, w przypadku którego nie
> można napisac, że parę transferów nie doszło
> do skutku.
No to nie chrzań, że "zarząd zrobił swoje" :)
> 5. tu nie mam nic do dodania, poza to, co
> napisałem. jeśli brak Budzika w dwóch meczach
> przy takiej kadrze w pomocy ma stanąć na drodze
> do awansu, to lepiej od razu rzucić ręcznik.
Oj paaaaaaanie. Widać, że nie masz pojęcia o kim i o czym mówisz w ogóle. Jest mega ważny start ligi, wyciągasz z drużyny najlepszego zawodnika i to nie dlatego, że ma kontuzję, tylko dlatego, że KLUB SIĘ PO PROSTU NIE ODWOŁAŁ OD NAŁOŻONEJ NA NIEGO KARY.
Mknący ale walisz teorie spiskowe :D
mknacylopez Napisał(a):
> Zaraz, zaraz - Karvin, nie będzie tak, że
> będziesz wynajdował tematy zastępcze, żeby
> główny wątek zszedł na dalszy plan, oj nie
> będzie tak.
Nie jest to moim celem żądam przeprosin za obrażanie mnie
(dalej uważam, że jesteś
> prześmieszny - z tymi swoimi hiperbolami to już
> w ogóle :D
o na przykład za to
- tak samo jak Ty uważasz, że ja
> jestem jątrzyciel, czciciel, łamię regulamin i
> inne takie bzdety.
napisałem że jątrzysz nie że jesteś jątrzycielem - a to różnica
łamiesz regulamin regularnie to nei są bzdety polecam punkty:
1, 5 i 12
Jak łamię, to mnie zbanuj.
Nie robię tego bo masz szczęście że ze mną polemizujesz na każdym innym forum już dawno byś poleciał
> Jak nie łamię, to mnie nie próbuj zastraszaj.
nie próbuje Cię zastraszać - właściwy dobór słów do tego co się dzieje powinno być Twoją domeną w Twoim zawodzie
>
> Wracając do dyskusji, czekam na Twoje argumenty w
> sprawie podstawowej, czyli zakrzywianiu przez
> Ciebie i Knura rzeczywistości.
Zakrzywianie rzeczywistości? Czyli Trener powinien na prawo i lewo o transferach opowiadać? Czy to że mamy budżet najwyższy w lidze i praktycznie wszyscy eksperci nas stawiają w gronie faworytów do awansu? Gdzie to zakrzywienie? Czy to że nie możesz napisać ze z KAŻDYM innym trenerem byśmy się pakowali do drugiej ligi bo nie masz skali porównawczej?
to gdzie jest to naginanie?
> "Zarząd wcale nie zrobił "swojego", bo:
na możliwości finansowo organizacyjne? Czy na myślenie życzeniowe?
> 1. Krzysztof Pilarz nie był bramkarzem pierwszego
> ani drugiego wyboru
Ja np. wolę jego od bramkarza pierwszego wyboru (wiesz dobrze kto nim był), no ale nie mnie oceniać, jest solidnym golkiperem, plus mamy jeszcze Gąsińskiego - nie widzę tragedii wręcz przeciwnie. Uważam że mimo pozbycia się Kaczmarka sytuacja w bramce jest taka sama (a może dzięki pozbyciu się Kaczmarka z jego specyficzną etyką pracy?)
> 2. Dąbrowski mógł być z drużyną już w
> Gniewinie, a nie dołączać do niej na sześć
> dni przed startem ligi
To nie Football Manager nie zawsze da się wszystko od razu załatwić - nie jestem tak poinformowany dobrze jak Ty - ale wiem że na rynku transferowym łatwo nie jest, szczególnie z tym że jesteśmy spadkowiczem, nie przepłacamy grajków itp.
> 3. Sprawa Zejdlerka ciągnęła się o trzy
> tygodnie za długo. Gdyby nie Stawowy, to chłopa
> by nie było po drugim tygodniu
Z tego co wiem to nie tylko zasługa Stawowego (ale to nieistotne), dwa trenował z nami cały okres przygotowawczy, były trudności z kontraktem (tak było w mediach), ale się skończyło szczęśliwie i jest. Nie widzę problemu, efekt osiągnięty.
> 4. Parę innych transferów też nie doszło do
> skutku
Jak już raz napisałem i jak Ci Zuberek napisał nigdy nie jest tak że WSZYSTKO się uda zrealizować
> 5. W dwóch pierwszych meczach nie zagra
> Budziński, co jest absolutną katastrofą"
Absolutną katastrofą? no proszę Cię, w kadrze jest 12 pomocników, to jak Budzik nie gra to wszystko się wali? Bez przesady, nie wiem jakie były szczegóły, ale o ile wiem Budzik ma karę.
>
> Czekam. I poproszę coś lepszego niż słaba
> ironia Knura.
nie widziałem ironii ale ok
Jak czekacie na wytyczne i kolejne
wskazówki z pola walki, to mam czas :)
I widzę że nadal zamierzasz brnąć w tę bzdurę
droga wolna
EDIT bo nie wytrzymam :)
[i]Dwóch innych, obaj byli już wymieniani z imienia i nazwiska. Marcin Cabaj i Sebastian Przyrowski.[/i]
Powiedz mi że żartujesz proszę :D Naprawdę wolisz tych dwóch u nas na bramce? :)
Karvin, i znowu będziemy sobie zawody wypominać? Słaaaaabe to, słaaaaaaaabe. Dziękuję, dobranoc.
mknacylopez Napisał(a):
> Karvin, i znowu będziemy sobie zawody wypominać?
> Słaaaaabe to, słaaaaaaaabe. Dziękuję,
> dobranoc.
Odpowiem Ci cytując :)
[i]Zaraz, zaraz - Lopez, nie będzie tak, że będziesz wynajdował tematy zastępcze, żeby główny wątek zszedł na dalszy plan, oj nie będzie tak[/i]
EDIT
Swoją drogą [b]znowu[/b]? Kiedy był poprzedni raz?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)