Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 11.06.2012 o 18:46
      Ostatnia aktywność 30.08.2012 o 17:03
      154378 wyświetleń
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 03.08.2012 o 14:55
      Post #852797 03.08.2012 14:55
    Napisalem juz wyzej, ale widze, ze niewygodne zdania sa ignorowane;) mamy druzyne na awans, ale pisanie, ze zarzad zrobil wszystko, jest manipulacja. Karvin, jestes przesmieszny:)
    • misiekm

1.1K
      925
    • 03.08.2012 o 14:59
      Post #852799 03.08.2012 14:59
    no tak a liga u Nas dopiero za 2 tygodnie............. mało z tego, przysłowiową bombą do Waszej dyskusji będzie mecz z Zawiszą w PP stawiam 2-2 i w karnych dla CRACOVII
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 03.08.2012 o 15:04
      Post #852800 03.08.2012 15:04
    Lopez nie pozwalaj sobie
    • Diabel

14.8K
      18.5K
    • 03.08.2012 o 15:10
      Post #852801 03.08.2012 15:10
    spotkalibyscie sie na piwie i przedyskutowali roznice zdan :) wierzcie mi, nic tak jak szczery real nie ostudza zapedow i forumowych przepychanko-wojenek ;)
    • g4lu

1.1K
      0
    • 03.08.2012 o 15:14
      Post #852802 03.08.2012 15:14
    [quote=3lvis] Cytat g4lu Pozwolę sobie podsumować naszą aktualną sytuację kadrową, żeby było nad czym się rozwodzić: bramkarze: Pilarz [b]Gąsiorowski[/b] Skrzeszewski Budaković ... Grubo... [/quote] :D Bagsik się nie załapał
    • knur

8.9K
      182
    • 03.08.2012 o 15:27
      Post #852808 03.08.2012 15:27
    mknacylopez Napisał(a): ------------------------------------------------------- > > mamy druzyne na awans, ale pisanie, ze zarzad > zrobil wszystko, jest manipulacja. > zarząd "zrobił swoje" to nie to samo, co "zrobił wszystko". zrobili, co do nich należało, jeśli chodzi o kadrę na ten sezon, w warunkach znacznego cięcia kosztów. i już się gubię - to jak to jest? "mamy drużynę na awans", ale "z każdym innym trenerem właśnie byśmy się pakowali do II ligi"?
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 03.08.2012 o 15:28
      Post #852809 03.08.2012 15:28
    Karvin Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Lopez nie pozwalaj sobie Juz idziemy w jakies zastraszanie?:) mozesz mnie zbanowac, jesli to WAM ulatwi uprawianie polityki i zakrzywianie rzeczywistosci. Czekam:) ale moich postow na temat nie kasuj.
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 03.08.2012 o 15:36
      Post #852811 03.08.2012 15:36
    Człowieku najpierw mnie obrażasz potem jak proszę o przeprosiny obrażasz mnie po raz drugi więc Ci pisze żebyś sobie nie pozwalał bo ja Cię nie obrażam więc nie rozumiem Twojej pseudosarkastycznej agresji A Ty mi jedziesz o zastraszaniu jako administrator tego forum jest moim zadaniem pilnowanie żeby uczestnicy przestrzegali regulamin - drobne nagięcia się każdemu zdarzają mi też - ale Ty robisz to nagminnie a teraz jeszcze z siebie chcesz robić męczennika? Weź się zastanów. Po co jątrzysz, po co się wyśmiewasz z innych? Taki masz charakter czy to planowe działanie? nie musisz odpowiadać bez odbioru
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 03.08.2012 o 15:40
      Post #852812 03.08.2012 15:40
    mknący [i]Brak awansu nie będzie klęską. Z każdym innym trenerem właśnie byśmy się pakowali do II ligi.[/i] Ta, pewnie rozumiem że już gruncik pod obronę św. Wojciecha:) Jedyny cel to awans, każdy inny jest katastrofą Co do zarządu-w którym klubie u nas trener ma każdego kogo chce i wtedy kiedy chce?
    • Slapi1988

3.1K
      491
    • 03.08.2012 o 15:47
      Post #852814 03.08.2012 15:47
    W dzisiejszym skarbie kibica do awansu typuja zdecydowanie Zawisze. O 2 miejsce walczyc beda : Cracovia, Sandecja ( z tym sie akurat nie zgadzam), Miedz i Warta. Po cichu na awans liczy tez Arka ( ktora teraz do rozgrywek przystepuje bez presji) i Nieciecza :) Naszym najwiekszym atutem jest pomoc ( mamy naprawde spora grupe pomocnikow ) a wiadomo ze jak pomoc dobrze gra, to i obrona i napad ma latwiej. Mamy najwiekszy budzet (12 mln, druga w kolejnosci jest Zawisza 6 mln ... pozostale miejsc to juz 5-2 mln zl ). Jedynie co za nami nie przemawia to doswiadczenie w bojach I ligowych. Co do transferow ... to moim zdaniem koniecznie potrzeba jeszcze stopera, w tej chwili mamy 2 prawdziwych srodkowych obroncow (Kosanovic, Jarabica) - to jest zdecydowanie za malo.
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 03.08.2012 o 16:06
      Post #852818 03.08.2012 16:06
    Zaraz, zaraz - Karvin, nie będzie tak, że będziesz wynajdował tematy zastępcze, żeby główny wątek zszedł na dalszy plan, oj nie będzie tak. (dalej uważam, że jesteś prześmieszny - z tymi swoimi hiperbolami to już w ogóle :D - tak samo jak Ty uważasz, że ja jestem jątrzyciel, czciciel, łamię regulamin i inne takie bzdety. Jak łamię, to mnie zbanuj. Jak nie łamię, to mnie nie próbuj zastraszaj. Wracając do dyskusji, czekam na Twoje argumenty w sprawie podstawowej, czyli zakrzywianiu przez Ciebie i Knura rzeczywistości. "Zarząd wcale nie zrobił "swojego", bo: 1. Krzysztof Pilarz nie był bramkarzem pierwszego ani drugiego wyboru 2. Dąbrowski mógł być z drużyną już w Gniewinie, a nie dołączać do niej na sześć dni przed startem ligi 3. Sprawa Zejdlerka ciągnęła się o trzy tygodnie za długo. Gdyby nie Stawowy, to chłopa by nie było po drugim tygodniu 4. Parę innych transferów też nie doszło do skutku 5. W dwóch pierwszych meczach nie zagra Budziński, co jest absolutną katastrofą" Czekam. I poproszę coś lepszego niż słaba ironia Knura. Jak czekacie na wytyczne i kolejne wskazówki z pola walki, to mam czas :)
    • kolops

46
      0
    • 03.08.2012 o 16:14
      Post #852819 03.08.2012 16:14
    Zarząd nie wywiązał sie ze swego zadania i wszyscy o tym wiedzą, gdyby sie wywiązał to mielibysmy juz 10 nowych zawodników.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 03.08.2012 o 16:15
      Post #852820 03.08.2012 16:15
    mknacylopez Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Wracając do dyskusji, czekam na Twoje argumenty w > sprawie podstawowej, czyli zakrzywianiu przez > Ciebie i Knura rzeczywistości. > > "Zarząd wcale nie zrobił "swojego", bo: > > 1. Krzysztof Pilarz nie był bramkarzem pierwszego > ani drugiego wyboru - [b]a kto był we Ciebie? Konkrety. Lopez...[/b] > 2. Dąbrowski mógł być z drużyną już w > Gniewinie, a nie dołączać do niej na sześć > dni przed startem ligi - [b]oj, a Saidi mógł być operowany w grudniu.. .Gdybanie. Jesteś PEWIEN że Dąbrowski rzeczywiście mógł być w Gniewinie i Lubin nie rzucał kwot z kosmosu? Jeśłi tak, to ok, ale pytam czy masz 100% pewności a nie "wydaje Ci się"[/b] > 3. Sprawa Zejdlerka ciągnęła się o trzy > tygodnie za długo. Gdyby nie Stawowy, to chłopa > by nie było po drugim tygodniu. [b]Może tak, a może nie. Tego nie da się fizycznie sprawdzić więc hasło w stylu co by było gdyby. Sprawa ciągnęła się jak wiesz dlatego, że Socha nie do końca wiedział jaki jest status zawodnika. I wg mnie Zejdler wycofał sprawę z FIFA a Pasy dogadały się z Banikiem.[/b] > 4. Parę innych transferów też nie doszło do > skutku - [b]jakieś konkrety? - mógł być Niedziela ale jakoś nie płaczę że go nie ma....[/b] > 5. W dwóch pierwszych meczach nie zagra > Budziński, co jest absolutną katastrofą" - [b]na to nikt nie ma wpływu, ani Zarząd, ani Trener. Chyba że masz inne zdanie w tej materii to napisz co Klub i Wojtek mogli zrobić dla "Budzika"[/b] > > Czekam. I poproszę coś lepszego niż słaba > ironia Knura. Jak czekacie na wytyczne i kolejne > wskazówki z pola walki, to mam czas :) [b]p.s. Dzięki za porywającą dyskusję, w końcu coś się dzieje:)[/b]
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 03.08.2012 o 16:18
      Post #852821 03.08.2012 16:18
    [quote=zubereg] mknący Brak awansu nie będzie klęską. Z każdym innym trenerem właśnie byśmy się pakowali do II ligi. [/quote] Mknącylopez nadal nie odpowiedziałeś na to :) Co do reszty masz rację ale... znów piszesz to w taki sposób jakbyś nie chciał nikogo do tego przekonać.
    • knur

8.9K
      182
    • 03.08.2012 o 16:21
      Post #852822 03.08.2012 16:21
    no to odpisuję: 1. nie wiem, kto miał być bramkarzem pierwszego wyboru, ale znając WS i pamiętając ówczesną sytuację kontraktową, to stawiam, że Cabaj - więc jeśli tak było, to zarząd spisał się na medal. 2. Dąbrowski? no z tego co słyszałem, to sobie ładnie za niego miedziowi krzyknęli, więc to chyba musiało trwać, żeby zeszli z ceny. 3. przy Zajdlerze to już jest czepianie się dla czepiania. jest u nas? jest. trenował z zespołem? trenował. grał w sparingach? grał. no to o co chodzi? 4. podaj mi jeden klub, w przypadku którego nie można napisac, że parę transferów nie doszło do skutku. 5. tu nie mam nic do dodania, poza to, co napisałem. jeśli brak Budzika w dwóch meczach przy takiej kadrze w pomocy ma stanąć na drodze do awansu, to lepiej od razu rzucić ręcznik.
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 03.08.2012 o 16:23
      Post #852823 03.08.2012 16:23
    eredin Napisał(a): ------------------------------------------------------- > mknacylopez Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > > Wracając do dyskusji, czekam na Twoje argumenty > w > > sprawie podstawowej, czyli zakrzywianiu przez > > Ciebie i Knura rzeczywistości. > > > > "Zarząd wcale nie zrobił "swojego", bo: > > > > 1. Krzysztof Pilarz nie był bramkarzem > pierwszego > > ani drugiego wyboru - a kto był we Ciebie? > Konkrety. Lopez... Dwóch innych, obaj byli już wymieniani z imienia i nazwiska. Marcin Cabaj i Sebastian Przyrowski. > > 2. Dąbrowski mógł być z drużyną już w > > Gniewinie, a nie dołączać do niej na sześć > > dni przed startem ligi Gdybanie. Jesteś PEWIEN > że Dąbrowski rzeczywiście mógł być w > Gniewinie i Lubin nie rzucał kwot z kosmosu? > Jeśłi tak, to ok, ale pytam czy masz 100% > pewności a nie "wydaje Ci się" Jestem pewien. I wcale nie chodzi o Lubin. > > 3. Sprawa Zejdlerka ciągnęła się o trzy > > tygodnie za długo. Gdyby nie Stawowy, to > chłopa > > by nie było po drugim tygodniu. Może tak, a > może nie. Na pewno tak. Gdyby nie Stawowy, to Zejdler z Gniewina nie wróciłby do Krakowa, tylko prosto do T-Mobile Ekstraklasy. > Sprawa > ciągnęła się jak wiesz dlatego, że Socha nie > do końca wiedział jaki jest status zawodnika Nieprawda. > wg mnie Zejdler wycofał sprawę z FIFA a Pasy > dogadały się z Banikiem. Nieprawda. > > 4. Parę innych transferów też nie doszło do > > skutku - jakieś konkrety? - mógł być > Niedziela ale jakoś nie płaczę że go nie > ma.... Nie ma co najmniej trzech zawodników, na których zależało Stawowemu i żaden z nich nie jest tajemnicą; Niedziela (jeden transfer), Szałachowski (negocjacje od zera, więc jakby kolejny transfer), Visnakovs. Do tego parę innych nazwisk, ale wybacz: nie będziemy tu pisać. > > 5. W dwóch pierwszych meczach nie zagra > > Budziński, co jest absolutną katastrofą" - na > to nikt nie ma wpływu, ani Zarząd, ani Trener. > Chyba że masz inne zdanie w tej materii to napisz > co Klub i Wojtek mogli zrobić dla "Budzika" Klub mógł się odwołać, ale się nie odwołał. W zamian za to Klub tłumaczy, że sam Budzik powinien się odwołać przecież. Brak Budzika to jest katastrofa, ale doskonale wiem, że dla niektórych ekspertów z forum to żaden piłkarz i na ministranta się nadaje... :) *** knur Napisał(a): ------------------------------------------------------- > no to odpisuję: > > 1. nie wiem, kto miał być bramkarzem pierwszego > wyboru, ale znając WS i pamiętając ówczesną > sytuację kontraktową, to stawiam, że Cabaj - > więc jeśli tak było, to zarząd spisał się na > medal. Czyli zarząd nie zrobił swojego, bo trener nie dostał tego, co chciał. > 2. Dąbrowski? no z tego co słyszałem, to sobie > ładnie za niego miedziowi krzyknęli, więc to > chyba musiało trwać, żeby zeszli z ceny. Ciekawe skąd słyszałeś ? :) Ja się mogę tylko domyślać skąd. To powiedz od kogo słyszałeś... :) :) :) Jak się okazuje, sprawę dało się załatwić jednym telefonem innej osoby z zarządu. > 3. przy Zajdlerze to już jest czepianie się dla > czepiania. jest u nas? jest. trenował z > zespołem? trenował. grał w sparingach? grał. > no to o co chodzi? A no o to, że 1. gdyby nie Stawowy i jego zabiegi, temat Zejdlera upadłby po Gniewinie i Zejdler wylądowałby w ekstraklasie. 2. inaczej pracujesz w momencie, kiedy jesteś pewien swojej przyszłości, a inaczej jeśli wiesz, że jednak zaraz możesz wrócić tam, gdzie Cię nie chcą, czyli do Ostrawy. > 4. podaj mi jeden klub, w przypadku którego nie > można napisac, że parę transferów nie doszło > do skutku. No to nie chrzań, że "zarząd zrobił swoje" :) > 5. tu nie mam nic do dodania, poza to, co > napisałem. jeśli brak Budzika w dwóch meczach > przy takiej kadrze w pomocy ma stanąć na drodze > do awansu, to lepiej od razu rzucić ręcznik. Oj paaaaaaanie. Widać, że nie masz pojęcia o kim i o czym mówisz w ogóle. Jest mega ważny start ligi, wyciągasz z drużyny najlepszego zawodnika i to nie dlatego, że ma kontuzję, tylko dlatego, że KLUB SIĘ PO PROSTU NIE ODWOŁAŁ OD NAŁOŻONEJ NA NIEGO KARY.
    • Michael1906

425
      0
    • 03.08.2012 o 16:26
      Post #852824 03.08.2012 16:26
    Mknący ale walisz teorie spiskowe :D
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 03.08.2012 o 16:28
      Post #852825 03.08.2012 16:28
    mknacylopez Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Zaraz, zaraz - Karvin, nie będzie tak, że > będziesz wynajdował tematy zastępcze, żeby > główny wątek zszedł na dalszy plan, oj nie > będzie tak. Nie jest to moim celem żądam przeprosin za obrażanie mnie (dalej uważam, że jesteś > prześmieszny - z tymi swoimi hiperbolami to już > w ogóle :D o na przykład za to - tak samo jak Ty uważasz, że ja > jestem jątrzyciel, czciciel, łamię regulamin i > inne takie bzdety. napisałem że jątrzysz nie że jesteś jątrzycielem - a to różnica łamiesz regulamin regularnie to nei są bzdety polecam punkty: 1, 5 i 12 Jak łamię, to mnie zbanuj. Nie robię tego bo masz szczęście że ze mną polemizujesz na każdym innym forum już dawno byś poleciał > Jak nie łamię, to mnie nie próbuj zastraszaj. nie próbuje Cię zastraszać - właściwy dobór słów do tego co się dzieje powinno być Twoją domeną w Twoim zawodzie > > Wracając do dyskusji, czekam na Twoje argumenty w > sprawie podstawowej, czyli zakrzywianiu przez > Ciebie i Knura rzeczywistości. Zakrzywianie rzeczywistości? Czyli Trener powinien na prawo i lewo o transferach opowiadać? Czy to że mamy budżet najwyższy w lidze i praktycznie wszyscy eksperci nas stawiają w gronie faworytów do awansu? Gdzie to zakrzywienie? Czy to że nie możesz napisać ze z KAŻDYM innym trenerem byśmy się pakowali do drugiej ligi bo nie masz skali porównawczej? to gdzie jest to naginanie? > "Zarząd wcale nie zrobił "swojego", bo: na możliwości finansowo organizacyjne? Czy na myślenie życzeniowe? > 1. Krzysztof Pilarz nie był bramkarzem pierwszego > ani drugiego wyboru Ja np. wolę jego od bramkarza pierwszego wyboru (wiesz dobrze kto nim był), no ale nie mnie oceniać, jest solidnym golkiperem, plus mamy jeszcze Gąsińskiego - nie widzę tragedii wręcz przeciwnie. Uważam że mimo pozbycia się Kaczmarka sytuacja w bramce jest taka sama (a może dzięki pozbyciu się Kaczmarka z jego specyficzną etyką pracy?) > 2. Dąbrowski mógł być z drużyną już w > Gniewinie, a nie dołączać do niej na sześć > dni przed startem ligi To nie Football Manager nie zawsze da się wszystko od razu załatwić - nie jestem tak poinformowany dobrze jak Ty - ale wiem że na rynku transferowym łatwo nie jest, szczególnie z tym że jesteśmy spadkowiczem, nie przepłacamy grajków itp. > 3. Sprawa Zejdlerka ciągnęła się o trzy > tygodnie za długo. Gdyby nie Stawowy, to chłopa > by nie było po drugim tygodniu Z tego co wiem to nie tylko zasługa Stawowego (ale to nieistotne), dwa trenował z nami cały okres przygotowawczy, były trudności z kontraktem (tak było w mediach), ale się skończyło szczęśliwie i jest. Nie widzę problemu, efekt osiągnięty. > 4. Parę innych transferów też nie doszło do > skutku Jak już raz napisałem i jak Ci Zuberek napisał nigdy nie jest tak że WSZYSTKO się uda zrealizować > 5. W dwóch pierwszych meczach nie zagra > Budziński, co jest absolutną katastrofą" Absolutną katastrofą? no proszę Cię, w kadrze jest 12 pomocników, to jak Budzik nie gra to wszystko się wali? Bez przesady, nie wiem jakie były szczegóły, ale o ile wiem Budzik ma karę. > > Czekam. I poproszę coś lepszego niż słaba > ironia Knura. nie widziałem ironii ale ok Jak czekacie na wytyczne i kolejne wskazówki z pola walki, to mam czas :) I widzę że nadal zamierzasz brnąć w tę bzdurę droga wolna EDIT bo nie wytrzymam :) [i]Dwóch innych, obaj byli już wymieniani z imienia i nazwiska. Marcin Cabaj i Sebastian Przyrowski.[/i] Powiedz mi że żartujesz proszę :D Naprawdę wolisz tych dwóch u nas na bramce? :)
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 03.08.2012 o 16:33
      Post #852827 03.08.2012 16:33
    Karvin, i znowu będziemy sobie zawody wypominać? Słaaaaabe to, słaaaaaaaabe. Dziękuję, dobranoc.
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 03.08.2012 o 16:34
      Post #852828 03.08.2012 16:34
    mknacylopez Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Karvin, i znowu będziemy sobie zawody wypominać? > Słaaaaabe to, słaaaaaaaabe. Dziękuję, > dobranoc. Odpowiem Ci cytując :) [i]Zaraz, zaraz - Lopez, nie będzie tak, że będziesz wynajdował tematy zastępcze, żeby główny wątek zszedł na dalszy plan, oj nie będzie tak[/i] EDIT Swoją drogą [b]znowu[/b]? Kiedy był poprzedni raz?

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie