No, zgodzę się - Niedziela baaardzo obiecująco, zobaczymy jak na treningach będzie się prezentował. Po meczu ma dużego plusa, i liczę że podpiszemy z nim kontrakt. A co do napastników - Flis jak najbardziej na tak, przydałoby się jeszcze oprócz niego zakontraktować wg mnie przynajmniej dwóch.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)
Niedziela rzeczywiscie dobrze, ale nie zapominajcie, że obecna PB to poziom, trzecio, a nawet czwartoligowy.
Budzik na pewno prezentuje poziom pierwszoligowy, a reszta na tle żałosnego przeciwnika nie za wiele pokazała.
wniosek nasuwa się jeden. bez wzmocnień nie ugramy nic, a może za rok będziemy się cieszyć z derbów z Garbarnią na Wawelu :(
Stawowy robi dobrą minę do złej gry. Filipiaka nie stać już nawet na ładny krawat, a co dopiero na wzmocnienia.
rozwiąże kontrakty ze wszystkimi sensownymi kopaczami.
zostaniemy z odpadami z Ekstraklasowego szrotu.
czarno to widzę.
Niedziela na tle Bytomia obiecujący ale....przeciwnik słabiutki.Nawet Bartek Dudzic był dla nich nie do zatrzymania ,a wiadomo że nie jest to topowy piłkarz.Trzeba by zobaczyć Niedzielę we Wtorek na tle Karpat to da nam odpowiedź nt jego możliwości i umiejętności.
Dziś pojawił się zalążek drużyny -grajki walczyły do upadłego ,mieli wyuczone schematy taktyczne które realizowali .
Nie ma bramkarza ,ale najbardziej razi brak napastników .Takie sytuacje jak miał w 2 połowie Kaliciak to muszą być bramki .Lepszych nikt nie podaruje w 1 lidze.
Na razie nasza sytuacja z napastnikami to wypisz wymaluj powielanie starych błędów .Pogoniono Litwina ,Bizona co dla mnie jest zupełnie niezrozumiale bo wydano na niego sporo kasy i Grzelaka który w utrzymaniu drogi nie był i być może w 1 lidze też by był na naszą kieszeń .Nie mamy nikogo i słyszy się teraz jak nie sprzedamy wzmocnień nie będzie bo nie ma kasy.Jak zostaniemy z niczym i pozbędziemy się Saidiego ,Suarta ,Suvorova i Visniakovsa to wystawią w klubie Stawowego na tzw minę (czyli realizację celu sportowego na które nie ma drużyny ).Stawowemu zostanie 10-11 zawodników i cała gama młodzieży bez doświadczenia w 1 lidze .
Dzisiaj podano że Stawowy ma spotkać się z profesorem we wtorek .Mam nadzieje że profesor nie obetrze dupy szkłem tylko da zielone światło na wzmocnienia .Potrzebujemy 2 napastników i bramkarza.
Black cat, jak masz nie widzieć czarno z takim nickiem? To normalne, że czarno widzisz. Ale nie wszyscy tak mają:)
Koło mnie większość uważała, że nie jest źle, że z tymi, co są (plus Niedziela), w zasadzie można już zbudować perspektywiczny zespół. Chciałbym przypomnieć, że nie inaczej e-klasę zrobili w Podbeskidziu, w Górniku (kto tam grał w 1 lidze? Nakoulmy nie mieli) - nie mieli pieniędzy na drogich najemników, ale mieli dobrych trenerów. I my teraz zrobimy tak samo.
Potter: z Kaliciakiem nie było tak źle: dochodził do tych sytuacji, a właściwie też sam je stwarzał. Ven der Biezen nie stwarzał sobie żadnych sytuacji... Co więcej, widać było, że się stara (a co powiesz o Matulewiczu czy Grzelaku? starali się? no bez jaj..). Dla mnie występ Kaliciaka był obiecujący, zwłaszcza że grał pod presją, jako gość w zasadzie do odstrzału, z łatką nieudacznika.
a ja tak się uparłem.
w wywiadzie po Świętej Wojnie Mielcarski powiedział: "w tym składzie Cracovia nie awansuje"
dla mnie wypowiedź jest jednoznaczna, drużynę trzeba wzmocnić, a co robi gosć w chu.j. owym krawacie?
pozbywa się kilkunastu najlepszych zawodników.
nie stać go na drugą ligę? to WNR !
Budujemy skład na I ligę. Na ekstraklasę będzie za słaby.
na pierwszą jest zdecydowanie za słaby.
Licze, ze ktos jeszcze dojdzie, ze kadra bedzie szersza albo, ze Ci co są okazą sie dobrym kolektywem i wypracuja renomę i beda sie rzeczywiscie liczyc w czołowce. Podsumowując optymistycznie skład. Na ligę pierwszą lepszą jest naprawde dobry ;)
Camron obyś się nie zdziwił .
Mielcarski wiedział co mówi .Jak liczycie że zawojujemy 1 ligę tym składem to możecie się zdziwić .
Taka Arka potrafiła w 2 meczu wyeliminować w PP Mistrza Polski ,a w tej 1 lidze był średniakiem
Wcześniej ograła inny zespół z czołówki ligi.
Jedynie co ten skład jest wstanie ugrać to środek tabeli .Winowajca się znajdzie będzie nim ,,wuefista ''.
Sepy tylko czekają by napisać ,,a nie mówiłem ''nie przestrzegałem ''
Zgadzam się z potterem. Odeszło praktycznie ponad 10 zawodników z meczowej osiemnastki, a ilu przyszło wartościowych graczy?? Ja rozumiem, ze trzeba się pozbyć przepłaconych kolesi którym się nie chce biegać, ale z takim składem który zostaje możemy walczyć co najwyżej o środek tabeli, jak nie o utrzymanie..Ambicje kibiców (bo chyba nie zarządu) są dużo większe..
Skład z pierwszej polowy meczu z PB:
[b]Cracovia[/b]: Budaković - Żytko, Kosanović, Struna, Marciniak - Budziński, Boljević, Żołądź, Danielewicz - Steblecki - Dudzic.
Nie jestem ekspertem, ale bramkarza to chyba potrzebujemy. Podobno ma być Przyrowski, chyba lepszy (a w każdym razie bardziej doświadczony) niż ci, którzy są..
Boki obrony w miarę OK. Oby Zytko się sprawdził na boku, bo stoperem to on nie jest.. Chyba potrzebny ktoś na środek, do Kosanovica.
Na środku niby jest Budziński (o ile zostanie), ale przydałoby się dla niego wzmocnienie, bo jak nie daj Boże wypadnie (kontuzja, kartki) to jesteśmy w czarnej .....
Potrzebujemy napastnika, bo jak ktoś liczy, ze zbawi nas Bartłomiej "Jeździec bez Glowy" Dudzic, to się może zdziwić w momencie meczów o punkty.. Obym to ja się zdziwił/zaskoczył formą Dudzica, ale zanim zaczniecie mnie krytykować, poczytajcie sobie kilka stron wątku o Dudzicu i przypomnijcie co ten gość wyprawiał : ) W każdym razie życzę mu jak najlepiej..
Zmiana Kafarskiego na Stawowego niewątpliwie na plus.. Jest przynajmniej cień szansy, ze na K1 zobaczymy kiedyś "krakowska piłkę", a nie wybijanie na pałę, byle do przodu...
potter - posty, w ktorych sam szukasz zaczepki (choćby było to jedno zdanie w całym długim poście), wylatują.
http://www.90minut.pl/news/191/news1916362-Czterech-zawodnikow-odchodzi-z-Arki.html Omar Jarun odchodzi z Arki - można by go przetestować, wg mnie dobry obrońca
To prawda. Wymieniamy praktycznie cały zespół. A Stawowy dostaje w prezencie kilku doświadczonych rutyniarzy i paru młodych obiecujących. Nie wiem czy Stawowy jest cudotwórcą bo tylko cudem możemy z tym składem po roku wejść ponownie do ekstraklasy. Bez stabilizacji składu i realnych wzmocnień nie ma się co napinać na awans. Oczywiście fajnie jeśli się uda ale patrząc realnie to na dziś potencjałem jesteśmy nawet słabsi od Arki.
ps. Ricardinho - http://www.transfermarkt.de/de/ricardinho/profil/spieler_106041.html - A może tego by sprowadzić? :)
Dawid Kucharski prawdopodobnie odejdzie z Pogoni, kolejny środkowy obrońca, jednak nie pamiętam dokładnie jak on gra i czy by się przydał...
Carlit Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ps. Ricardinho -
> http://www.transfermarkt.de/de/ricardinho/profil/s
> pieler_106041.html - A może tego by sprowadzić?
> :)
Jest dogadany z Lechią.
poszukiwani są głównie młodzieżowcy http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.TV-Wojciech-Stawowy-Chcialbym-zeby-kibice-pokochali-te-druzyne
aha, czyli wzmocnień nie będzie. Filipiak obraził się na Cracovię i zakręcił kurek.
wszyscy krzycza , wzmocnic zespol , transfery! bo bedzie lipa , to ja sie pytam teraz , kim wzmocnic?
nie zapominajac ze jestesmy w 1 lidze a nie w ekstraklasie!
nie zapominajac ze mamy okrojony budzet i trzeba oszczedzac
wiec kim mamy wzmocnic ta druzyne? kazdemu tylko latwo krzyczec , transfery bo tak najlatwiej
druga sprawa , w ekstraklasie kazdy krzyczal o transferach i dostalismy transfery drogie nie drogie, holendrow , gwiazdeczki bylo wszystko i teraz sie pytam gdzie jestesmy ? po tych transferach , kiedys awansowalismy do ekstraklasy bez tych wielkich transferow i druzyna grala najpiekniejsza pilke w lidze! smiesza mnie te wypowiedzi forumowych ''ekspertow'' ktorzy juz widza bide i srodek tabeli,ciagle narzekanie...
dosc tego marazmu z ekstraklasy , wkoncu widze ze cos sie dzieje pozytywnego w druzynie , czas postawic na ludzi ktorzy beda walczyc za Cracovie a nie najemnikow ktorzy maja w dupie klub i najwazniejsza byla tylko co miesieczna wyplata.
Dla mnie jedynymi transferami jakimi potrzebujemy to napastnicy (wzglednie bramkarz) to wszystko.
Zadnych Ricardiniów i innych brazylijczykow, murzynow, arabow, gwiazdeczek nie chcialbym widziec w Cracovii. Budujemy zespol na Polakach i tego sie trzymajmy. Jest duzo zdolnej mlodziezy. Nie potrzeba nam wypalonych gwiazdek, ktorzy zycza sobie na kontraktach Bog wie ile..
black cat Napisał(a):
> poszukiwani są głównie młodzieżowcy
> http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy
> .TV-Wojciech-Stawowy-Chcialbym-zeby-kibice-pokocha
> li-te-druzyne
>
> aha, czyli wzmocnień nie będzie. Filipiak
> obraził się na Cracovię i zakręcił kurek.
Nie trzeba druzgocących pieniędzy żeby zrobić drużynę na awans. Co więcej często pieniądze w 1 lidze są mniej ważne od atmosfery, morale w drużynie i dobrego dobierania zawodników z wolnych transferów, wyciągania najlepszych młodzieżowców . Oczywiście nie mówię tu o przypadkach typu że klub nie ma jak zaplacić zawodnikowi pensji, albo tonie w długach
PasiaK9 Napisał(a):
> Zadnych Ricardiniów i innych brazylijczykow,
> murzynow, arabow, gwiazdeczek nie chcialbym
> widziec w Cracovii. Budujemy zespol na Polakach i
> tego sie trzymajmy. Jest duzo zdolnej mlodziezy.
> Nie potrzeba nam wypalonych gwiazdek, ktorzy zycza
> sobie na kontraktach Bog wie ile..
jaką gwiazdeczką jest Ricardinho jak cały czas grał w niższych Polskich ligach a poza tym poleciał z Wisłą Płock do drugiej ligi a z tego co słyszałem Lechia chyba jest nim zainteresowana więc cześć
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)