Witamy ponownie i wszystkiego dobrego, choć wyniki zespołów, które prowadził po opuszczeniu Cracovii optymizmem nie napawają. Tak czy siak jest nowe rozdanie i carte blanche.
Dobra rady na początek: powrót do tzw. krakowskiej piłki i gra ofensywna, defensywy mam już dość.
EDIT by Karvin :)
oficjalne info:
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/wojciech_stawowy_nowym_trenerm_cracovii
i przyklejam
-
-
Wojciech Stawowy: treningi sparingi taktyka
To w niektórych kręgach pełen orgazm. Piekna epoka powraca.
No to witamy ponownie - z obawami ale życzę szczerze powodzenia
I uczulam żeby nie stało się z Sebastianem i innymi uzdolnionymi wychowankami to co z Grodzickim bo wiele można wybaczyć ale tego nie...
Powodzenia !!!!!!!!!!!!
Fake a zapytam co miał więcej ugrac w Katowicach czy Łęcznej ?.Zrobił tam solidne 1 ligowe zespoły .Oba te kluby nie chciały słyszeć o jego zwolnieniu do nas mimo że np Katowice miały dostać za to 400 tyś zł.
W Katowicach i Łęcznej działacze zrobili go w balona .Rozdmuchali nadzieje na awans i nie miało to zupełnie przełożenia na kadrę czy budżet.Zobacz na następców po nim w tych samych zespołach mieli znacznie gorsze wyniki sportowe.
Co do Gdynii to zrobił tam solidny ligowy zespół ze zgrai nieudaczników który nie potrafili ograć nikogo .
Arka spadła za korupcję SPORTOWO BYŁA W ŚRODKU TABELI .
Stawowy gra ofensywnie i nie musisz mu kolego radzić .Masz to co chcesz jak w banku.
Powodzenia trenerze!Mam tylko nadzieję,że Pana ulubieńcy są już po prostu za starzy lub wypaleni i nie będzie już z Pana strony przywiązania do nazwisk!Chcę znów oglądać drużynę grającą w piłkę i mam nadzieję,że nic Pan nie stracił ze swojego "warsztatu"czysto trenerskiego.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do Gdynii to zrobił tam solidny ligowy
> zespół ze zgrai nieudaczników który nie
> potrafili ograć nikogo .
> Arka spadła za korupcję SPORTOWO BYŁA W ŚRODKU
> TABELI .
nie wiem czy arkowcy byliby równie łaskawi w ocenie pracy WS w ich klubie, wystarczy poczytać ich forum - mam wątpliwości co do Stawowego, ale - jak już pisałem - startuje z czystą kartoteką
Powodzenia !!!
To zapewne Pańska ostatnia przygoda z Cracovią, oby jak najdłuższa i pełna sukcesów!!!
No to mamy dwóch Gizów, czyli luka po Klichu zapełniona z nawiązką :)
A tak poważnie, to powodzenia obyśmy w czerwcu zaśpiewali Wojtek Stawowy najlepszy trener ligowy.
Jedno jest pewne, ma motywację, coś do udowodnienia i serce w Pasy.
Obawiam się tylko czy Filipiak nie będzie chciał udowodnić kibicom, że się mylą.
Powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie jestem zwolennikiem Stawowego, ale ponieważ to moja, nasza Cracovia, życzę mu jak najlepiej. Miał 6 lat by zmądrzeć, dojrzeć jako trener - obym się pozytywnie rozczarował pod koniec sezonu. Powodzenia!
Trenerze witamy! Cabaj-Radwański,Skrzyński,Żytko,Nykiel- Szałachowski,Budziński,Giza,Ntibazonkiza( a sorki zapomniałem że trener murzynow nie lubi więc Pawlusiński- Bojlević - Van der Biezen :) Hihi aż się nie mogę doczekać transferów będzie beka życia . Na ławce Gąsiński,Dudzic,Kosanović,Szeliga i Baran :)
Daje rok na zbudowanie drużyny, a następny na awans.
POWODZENIA!
Villa_KS napisał:
" Żałuję też że tak potraktował Świerczewskiego mając go do dyspozycji, że tamten jeszcze 5 lat grał na poziomie lepszym od wiekszosci naszych piłkarzy... "
i jeszcze kilku innych, którzy byli sprowadzani przez Mikulskiego.
w obliczu zapowiadanych zmian w Cracovii, budowy pionu sportowego, zatrudnienia Dyrektora Sportowego jest to poważny problem.
mam nadzieję, drużyna piłkarska nie będzie tylko prywatnym folwarkiem Stawowego.
ale masz ode mnie kredyt zaufania, myslę, że przez szesć lat przemyslałes pewne sprawy i nie chciałbym, żeby Sebastian via Wieliczkę, Bełchatów
zagrał kiedys w Ruchu.
powodzenia.
Pomimo że nie jestem Pańskim fanem, oczywiście życzę sukcesów...
Gratuluję również odwagi... Gdyby Pan nie przyszedł został by Pan legendą bez względu na wszystko.. Tymczasem może się okazać że przyjmując tą drużynę sam się Pan zrzuci z tego "Cracoviackiego" piedestału.
E tam nawet jak Trenerowi nie pójdzie to większość jego FC uzna że to wina Filipiaka/Tabisza/Szarańca :) No poza Potterem który nazwie go miernotą :)
no, to do boju. powodzenia.
Szczerze powodzenia ( choć nie jestem orędownikiem tego wyboru) i oby jak najdłużej wytrzymał Pan bez krytyki ze strony ..... Pottera ;):)
Powodzenia
Potter po co te farmazony z tymi Katowicami i Łęczną ?
W Katowicach miał stworzyć drużynę na awans , z Łęczną miał awansować z tym co miał. W jaki sposób działacze tych klubów zrobili go w chu... ? Do Katowic naściągał TURBO ZGRANEGO SZROTU który był drogi w utrzymaniu a do drużyny nie wnosił nic. Miała być budowa drużyny gotowej do awansu a zbudowano murzyńską chatkę z którą ciężko byłoby się w kolejnym sezonie utrzymać. Każdy pierdoli o taczkach a nigdy ich nie ma , w Katowicach ciśnienie na tego człowieka było jednak tak duże że TACZKA czekała tylko Wojtek nie chciał kibiców wqrwiać i na konferencji się nie pojawił. Powiedz mi gdzie są jego piłkarze dzisiaj co ich ciągnie od klubu do klubu ? ? ? Dlaczego kluby nie poznają się na ich umiejętnościach a zna je tylko Pan Wojtek ?
Rozumiem że Stawowy podpisując kontrakt obiecuje awans jak w poprzednich klubach ( dla przypomnienia z żadnym z nich nie awansował / kupionego awansu Arki nie wypada wliczać ) dlatego też pytam czy w razie nie wykonania zadania będziecie pierdolić że klub zrobił go w chuja czy też może komuś otworzy to oczy i przyzna że największym sukcesem Wojciecha było zbudowanie potęgi juniorskiej drużyny Wisły zdobytej w uczciwej boiskowej rywalizacji...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)