Gdyby nie Cupiał by nie było Wisły a co by było jak by nie było Filipiaka w Cracovii? Tez by nas nie było ani w Ekstraklasie ani w 1 lidze.
-
-
W EKSTRAKLASIE ...
rudy się [url=http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115698,13751211,PZPN_jednak_karze_sedziow_meczu_Wisla___Legia.html#BoxSportTxt][u]zesrał w gacie[/u][/url]
ciekawe czy będzie konsekwentny i ukarze także tych "sędziów" którzy "podarowali" gts-owi nienależne im punkty (.ałek, Lyczmański, itd)
suram bez urazy, ale podobno w realu jesteś poważnym gościem około pięćdziesiątki, a stylizujesz swoje posty na dziecko neostrady. Czy Cię koledzy w szkołach bili? Ciągnęli za uszy? Pastę do zębów w buty wyciskali. Nic nie piszesz normalnie tylko wyzwiska inwektywy, jad i obsrywanie. Boniek to u ciebie tylko Rudy, Stawowy to Wąs lub Wuefista. Czy do każdego tak się odnosisz? Pewny jesteś, że na Ciebie nie da się wymyślić równie "smacznej" inwektywy? Odpuść trochę z tego lansu, bo taka ilość złośliwości, wręcz wściekłości w języku nikomu nie poprawia nastroju.
Albo (jak mi proponowałeś) wejdź do polityki i zasiądź w loży między Niesiołowskim a Palikotem, bo już Miller jest na wyższym poziomie.
zupełnie nieprzemyślana rudobarchanowa "klepnięta" przez Radę Niezdolczą EkstraKasaHopsasa bez pytania kogokolwiek poza "wielką czwórcą" - trzęsie się w posadach:
[url=http://www.sport.pl/pilka/1,65039,13752749,Bunt_klubow_ekstraklasy__Wiekszosc_chce_walnego_i.html#BoxSportTxt][u]Ło tu[/u][/url]
Jakieś inne źródło? O co tam biega tak z grubsza?
z grubsza:
Kluby poczuły się wybrandzlowane (tfu, wywandzlowane) - po tym jak ten mały dyktatorek bez pytania kogokolwiek innego niż malinowi, gts i cwks (Lecha pytać nie musiał, a głos pzpn miał jak w banku) usiłował narzucić wymyśloną razem z rudym idiotyczną pseudoreformę.
Kluby żądają zwołania walnego i odwołania tej głupoty (a mają wymaganą do jednego i drugiego większość). Nawet gts ponoć zmienił zdanie (czyżby pod wpływem meczu z Legią :? :P)
Reforma tak, ale nie tak głupia. Są sprawdzone i sprawiedliwe pomysły na przedłużenie sezonu (choćby hokejowy czy koszykarski play-off)
PS: zanosi się, że tam w Lechu też wam się stadion gts-i (tzn. wali). A dokumentacja "wyparowała". Wydawało się, że Wielkopolska to ostatni bastion dobrej roboty.
EDYTA: masz inne źródło:
[url=http://www.90minut.pl/news/209/news2094665-Dziewiec-klubow-przeciwnych-reformie-Ekstraklasy.html][u]90minut.pl[/u][/url]
Fajnie wygląda tabela tzw. Młodej Ekstraklasy
[url=http://www.90minut.pl/liga/0/liga6231.html][u]90minut.pl[/u][/url]
no ale tam sędziowie nie pomagają :D
Nie jestem zwolennikiem reformy, ze względu ma dzielenie punktów (pomysł podziału na grupę mistrzowską podoba mu się zdecydowanie bardziej, niż klasyczne playoffy, które na futbol nie mają żadnego przełożenia). Ale fakt, że cały bunt przeciwko reformie inspirują betony, które srają na rzadko że strachu przed organizowaniem dodatkowych meczów w sezonie, sprawia że chyba dołączę do zagorzałych zwolenników. :D Akurat racjonalnym przeciwnikom reformy wyjątkowo zły PR robią te kluby miernoty, które przestają trzy-cztery dodatkowe spotkania na własnym stadionie.
PS jedyna racjonalna reforma ligi, to ograniczenie liczby klubów do 12. Na więcej nas po prostu nie stać.
Dzięki suram za odpowiedź. Dla mnie osobiście chory w tej reformie jest tylko podział punktów. Bo..
kto komu broni awansować do grupy mistrzowskiej żeby mieć atrakcyjniejszych przeciwników dodatkowo?
po ch*^ w ekstraklapie klub, który nie potrafi zarobić nawet na organizację spotkania u siebie?
Trzyma się beton i cwaniaki byznesmeny (Cacki, Smagorowicze i Króle) kasy z c+ i stąd te patologie w lidze.
PS. A stadion "zaczął się walić", jak wypłynęło do prasy info o negocjacjach w sprawie wykupienia nazwy przez ENEA. Poza tym, skoro naprawa tej ruiny została wyceniona na 10tys, to zchyba tak całkiem się nie rozleci.
yarassch Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dzięki suram za odpowiedź. Dla mnie osobiście
> chory w tej reformie jest tylko podział punktów.
> Bo..
> kto komu broni awansować do grupy mistrzowskiej
> żeby mieć atrakcyjniejszych przeciwników
> dodatkowo?
a mnie najbardziej w tym wq półrunda bez jasnych przepisów mówiących kto jest gospodarzem 3 a kto 4 meczów. Przecież to pole do takich machlojek, że cała "afera korupcyjna" przy tym wysiądzie. Przeczytaj sobie mój pierwszy post na temat tej zasranej pseudoreformy: wybrańcy dostaną kasowych rywali u siebie i barachło na wyjeździe, pozostali odwrotnie. Oczywiście zupełnym przypadkiem tymi wybrańcami będą Lech i Legia, oraz ktoś trzeci - pewnie gts. Bo to, że przy "poziomie" ekstraklasy zakwalifikują się do grupy mistrzowskiej jest pewne (nawet na ostatnich miejscach - skoro punkty się dzieli - to lepiej parę zostawić na gwizdek ;)
Nie jestem przeciwnikiem reformy - ale jestem przeciwnikiem tak imbecylnej reformy. A przede wszystkim [b]bezprawnego[/b] sposobu jej "wprowadzenia".
Proszę bardzo - niech grupa mistrzowska liczy 4 drużyny i grają mecz i rewanż. To jest wprawdzie 6 meczów, a nie 7 jak rude z brandzlem chcieli, ale - przecież można np. wprowadzić WIELKI FINAŁ MISTRZOSTW - 2 najlepszych drużyn po tej rundce na basenie narodowym i jest już to 7 nieprawda? Nie twierdzę, że to rozwiązanie idealne, ale wystarczy pomyśleć, aby znaleźć jakikolwiek lepszy od proponowanego przez rude system dogrywki
(aha wszystkim adwokatom rudego pragnę przypomnieć, że tzw. Niedorajda Niezdolcza EkstraKaSAHopsaSASA jedynie "zaklepała" to co im rude podrzuciło)
Tak więc Wandzel i rudy pokazują swoim przykładem, że "melony na kącie" niekoniecznie oznaczają olej w głowie. I myślenie sprawia im ból. Więc dla nich lepiej skopiować żywcem uznany za najgorszy belgijski syf - dodając coś od siebie (wspomniane dzielenie)
rudy już się raz "reformą ligi" skompromitował doszczętnie, więc niech się lepiej za to nie bierze. A do Wandzla - straciłem cały szacunek. Usiłował narzucić "reformę" łamiąc punkt 19 statutu ESA - za co w cywilizowanym kraju powinien natychmiast zostać wywalony na zbity pysk. Razem z tym co mu kazał tak zrobić
> PS. A stadion "zaczął się walić", jak
> wypłynęło do prasy info o negocjacjach w
> sprawie wykupienia nazwy przez ENEA. Poza tym,
> skoro naprawa tej ruiny została wyceniona na
> 10tys, to zchyba tak całkiem się nie rozleci.
dzięki za wyjaśnienie sprawy.
suram, a kto zabroni być komukolwiek na miejscu Lecha, Legii, GTSu?
Trochę upraszczasz. I choć sam widzę też minusy, to jednak daleki jestem od takiego dramatyzowania. Lepsze to, niż powiększenie ligi do 18 drużyn. Jak napisałem wcześniej - zbyt dużo już teraz patologii mamy w 16 zespołowej lidze. Największym plusem dla mnie jest większa ilość spotkań i wcześniejszy start ligi.
yarassch,
jak można było zobaczyć w kilku ostatnich meczach tzw Ekstraklasy - znajda się tacy :)
ja nie dramatyzuję, twierdzę tylko że rudowandzlowa propozycja jest idiotyczna, a ponadto została wprowadzona ze [b]złamaniem obowiązującego prawa[/b]. Skoro Wandzel jest tak dyspozycyjny, że p[osuwa się nawet do łamania prawa - to tracę szacunek i do niego, i do wszystkich jego adwokatów.
zresztą, co mnie to obchodzi - Cracovia w Ex nie gra - więc żryjcie się między sobą :P
Ja też jestem przeciwko reformie z powodu arcykretyńskiego jak dla mnie pomysłu dzielenia punktów. To jedno całkowicie ją dyskwalifikuje.
Natomiast większa ilość meczów jest jak najbardziej ok (tu zgadzam się z naszym kolegą z Poznania).
suram Napisał(a):
> a mnie najbardziej w tym wq półrunda bez jasnych
> przepisów mówiących kto jest gospodarzem 3 a
> kto 4 meczów.
Wydaje mi się, że terminarz rundy finałowej jest z góry ustalony, tj przed sezonem powstaje rozpiska wg zajętych po rundzie zasadniczej miejsc (czyli np 1. kolejka 1-8,2-6,7-3,4-5 i tak dalej).
@suram, ale w nast. sezonie chyba zagracie :)
Ja nie jestem do końca pzrekonany o tym "bezprawnym" ustaleniu reformy przez sam zarząd. trzebaby znaleźć statut i ewentualnie jakieś uchwały w tej sprawie. Mnie się wydaje, że była dyskusja o reformie, tylko część zdała sobie z tego sprawę, że to na poważnie :) jak już przyklepał ją w głosowaniu zarząd. Czy miał do tego prawo, nie mam pojęcia, to jest ważne. Jeżeli tak, to lamenty klubów są bez sensu.
Aston1906 Napisał(a):
> Wydaje mi się, że terminarz rundy finałowej
> jest z góry ustalony, tj przed sezonem powstaje
> rozpiska wg zajętych po rundzie zasadniczej
> miejsc (czyli np 1. kolejka 1-8,2-6,7-3,4-5 i tak
> dalej).
no właśnie [b]jak/[b] dalej, np w 2 kolejce?
wydaje mi się, że to właśnie zostało niedopowiedziane i tu leży gts pogrzebany
Tę pierwszą kolejkę rozpisałem sobie tak z głupia frant, chodziło o to, że gdzieś mi się obiło o uszy, że taka rozpiska ma być z góry ustalona.
Gdyby tak nie było, to rzeczywiście byłby to piramidalny skandal.
suram, proszę:
1. kolejka: 1-6, 2-5, 3-8, 4-7
2. kolejka: 8-1, 5-4, 6-2, 7-3
3. kolejka: 1-5, 4-8, 2-7, 3-6
4. kolejka: 7-1, 3-5, 8-2, 4-6
5. kolejka: 1-3, 5-7, 2-4, 6-8
6. kolejka: 4-1, 2-3, 6-7, 8-5
7. kolejka: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8
psy szczekają? krótki powrót do historii...
http://www.youtube.com/watch?v=-EoaZfKPk58
Sześciu za reformą. Kosecki chce 18 zespołów
http://ekstraklasa.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Ekstraklasa-Legia-Warszawa-i-Lech-Poznan-popieraja-reforme,artykul,167407,1,381.html
Górnik Zabrze NA KRAWĘDZI !!!
http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1,121861,13759959,Trener_Gornika_Zabrze__Dzialacze_maja_problem_z_utrzymaniem.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)