Czy jest coś wiadomo w sprawie chłopców trenujących z trenerem Jaraczem w poprzednim sezonie ? Czy jest szansa na stworzenie dla tej grupy drużyny w CLJ lub w I lidze?
-
-
Młodzież 2012/2013
ja proponuje cisnac mocno w tym temacie...
97 dni później
W sezonie 2012/2013 treningi grup młodzieżowych ustalono w następujących godzinach:
Żacy starsi rocznik 1998, 1999, 2000
Poniedziałek 17.00 - 18.15
Środa 14.30 - 15.45
Czwartek 16.45 - 18.00
Piątek 16.00 - 17.15
Żacy młodsi rocznik 2001, 2002
Wtorek 17.45 - 19.00
Środa 17.15 - 18.30
Czwartek 14.30 - 15.45
Grupa naborowa rocznik 2003 i młodsi
Poniedziałek 19.15 - 20.15
Środa 18.45 - 19.45
Czwartek 19.15 - 20.15
Prosimy o dostarczenie planu lekcji w celu ustalenia ewentualnych zmian.
Przypominamy również o obowiązkowych badaniach lekarskich i uregulowaniu składek członkowskich.
12 dni później
[b]Miło nam poinformować, że od września dołączył do sztabu trenerskiego kapitan hokejowej drużyny Cracovii Daniel Laszkiewicz.
Zadaniem nowego trenera jest szkolenie najmłodszych zawodników Cracovii z rocznika 2003 i młodsi.
Witamy na pokładzie i życzymy owocnej pracy z naszą młodzieżą.[/b]
Gośćmi na treningu już byl Leszek oraz Michał "Brylant" Piotrowski
Oczywiście liczymy na częstsze wizyty zawodników pierwszej drużyny.
Wreszcie!
Oby to był od teraz standard, a nie święto! Duże uznanie dla zawodników, że zaczęli się tym tematem interesować. I nawet nie trzeba mieć tego w kontrakcie - kiedy dzieciaki trenują, to oni na pewno wiedzą, pomijając jakieś sytuacje specjalne (końcówka zasadniczego, play-offy, albo ciężki wyjazd w perspektywie) powinni się między sobą dogadywać i rotacyjnie po 1-2 bywać zawsze w tym obcokrajowcy też). Mam nadzieję, że Daniel ich zmobilizuje odpowiednio jeśli by im się zapomniało.
dokładnie....podejrzewam że dla dzieci to nieziemska sprawa, móc trenować z aktualnymi zawodnikami. Chodzą na mecze i ich oklaskują, a w tygodniu razem na tafli....bajka.
Ja do dziś pamiętam jak za gnojka jeździłem z Rynku na Kałuży żeby jak się uda to podać piłkę seniorom, którzy trenowali.
Utkwiło mi to w pamięci bo piłka była strasznie duża i twarda :)
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/daniel_laszkiewicz_nowym_trenerem_najmlodszych_hokeistow
oficjalna potwierdziła ;)
Ogłaszamy nabór do sekcji hokejowej chłopców z rocznika 2002 i młodszych
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/rusza_nabor_do_sekcji_hokejowej
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ogłaszamy nabór do sekcji hokejowej chłopców z
> rocznika 2002 i młodszych
>
> http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/rusza_nabor_do_sekcji_hokejowej
Serce rośnie jak się widzi takie artykuły na oficjalnej stronie. Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja szkolenia młodzieży? Czy szkółka może liczyć na wsparcie finansowe Comarchu itd.? Chodziły przed sezonem pogłoski, że Profesor zamierza zainwestować w szkolenie młodzieży.
Ale doprecyzuj pytanie bo nie za bardzo wiem co napisać odnośnie sytuacji szkolenia młodzieży :)
Comarch jako firma nic nie daje...Prezesowi chyba już przeszły chęci.
w niedzielę żacy starsi podejmują na własnym terenie drużynę UKH Dębica.
Mecz rozpocznie się o godzinie 10.45.
Normalnie zwariowałem....nawet oficjalna informuje :)
Daniel działa....to mi się podoba :)
[img]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/253125_412428388818692_947911741_n.jpg[/img]
W pierwszej kolejce ligi żaka młodszego, drużyna Cracovii pokonała KH Sanok oraz przegrała z miejscowym Podhalem.
W pojedynku Podhala z Sanokiem padł wysoki wynik 15-0 dla nowotarżan.
CRACOVIA - KH Sanok 4-1
Bramki: Bezwiński 2, Ruśnica 2
CRACOVIA - MMKS Podhale Nowy Targ 4-7
Bramki: Ruśnica 4
Cracovia: Szczepanik (Brożek) - Bezwiński, Fornal, Rospond, Sieńko, Słaboński - Ruśnica, Scigalski, Gross, Kazek, Gawęda - Toporek, Nakielski, Polak, Szota, Biegun, Kozłowski.
Trener: Marcin Cieślak
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ale doprecyzuj pytanie bo nie za bardzo wiem co
> napisać odnośnie sytuacji szkolenia młodzieży :)
Tak ogólnie pytam, co zmieniło się na plus i minus od zeszłego sezonu?
W inauguracyjnym meczu żacy Cracovii rozgromili na własnym lodzie drużynę UKH Dębica aż 23-3.
Podopieczni trenera Urbana dosyć długo "wchodzili" w to spotkanie bo pierwszą bramkę zdobyli dopiero w 15 minucie spotkania, ale to goście z Dębicy pierwsi zdobyli bramkę w meczu i od 7 minuty cieszyli się prowadzeniem.
Na szczęście jak już się worek z bramkami otworzył to kolejne gole wpadały lawinowo, a pierwsza tercja zakończyła się wynikiem 6-1.
W drugiej odsłonie Pasy dołożyły kolejne 6 bramek nie tracąc żadnej, a w ostatniej strzelili aż 11.
W następnej kolejce żacy udają się do Krynicy na mecz z miejscowym KTH, gdzie zapewne poprzeczka będzie postawiona zdecydowanie wyżej.
[b]CRACOVIA - UKH Dębica 23-3 (6:1, 6:0, 11:2)[/b]
1:1 Całek - Krztoń
2:1 Najder
3:1 Bieńkowski - Majerski
4:1 Krztoń - Ślęczka
5:1 Kozendra
6:1 Maj - Żarnowski
7:1 Kowalewski
8:1 Ślęczka
9:1 Krztoń - Całek
10:1 Żarnowski - Maj
11:1 Krztoń
12:1 Dziurdzia
13:1 Krztoń - Ślęczka
14:1 Kozendra - Żarnowski
15:1 Krztoń - Dziurdzia
16:1 Żarnowski - Maj
17:1 Krztoń - Dziurdzia
18:1 Tylenda - Kozendra
19:1 Majerski
20:2 Bieńkowski
21:2 Całek
22:2 Krztoń - Dziurdzia
23:2 (brak danych)
[b]CRACOVIA:[/b] Arendarczyk (Brożek) - Ślęczka, Maj, Krztoń, Dziurdzia, Sochacki, Kozendra, Kowalewski, Żarnowski, Tylenda, Bieńkowski, Całek, Najder, Bocheński, Mikołajczyk, Majerski, Kozaczkiewicz.
[b]Trener[/b] S. Urban
Welkie gratulacje ! :)
Wynik robi wrażenie. Gratuluję.
Brawo!
Nie wiem czy dobrze widziałem, że tydzień wcześniej Oświęcim "wsadził" Dębicy coś koło 46-47 goli. Oni tam mają młodszych chłopaków, czy po prostu sportowo słabsi (broń Boże nie umniejszam sukcesu młodych Pasiaków)?
Dębica w tym sezonie ma bardzo słabą drużynę. rocznik 98 im wyskoczył do młodzika, a to on robił grę w poprzednim sezonie gdy nas ogrywali.
Dziś mieli też dziewczyny z 98 i jedną z 97, ale widać że tam garstka jest w miarę ograna.
po mojemu to powinno być ponad 30 bramek bo nasi pudłowali niemiłosiernie i słupki tak ostrzelali że są do malowania ;)
Czas pokaże na co ich stać. Już za tydzień ich Krynica sprawdzi, a tam jest 3 zawodników co potrafią sami wygrać mecz. Na szczęście można już grać ciałem :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)