rosioAG Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pytanie trochę nie związane z tematem, ale jak
> wynajmuję mieszkanie to mam obowiązek się w nim
> zameldować tymczasowo czy nie muszę?
Niby tak, tzn. ta ustawa wciąż obowiązuje, ale jest to raczej martwe prawo (choć ostatnio słyszałem o mandacie za brak meldunku ;) ) 0 ponoć rząd planuje zniesienie obowiązku meldunkowego bodaj w 2014 roku - takie są ostatnie doniesienia.
Co do neta: od piątku mamy upc (Bronowice), wcześniej netia, niby z dostępem do sieci było wszystko ok, ale już z rozwiązaniem umowy były pewne problemy.
Montaż sprawny, wszystko trwało mniej niż kwadrans.
UPC zaproponowało lepsze warunki, pożyjemy zobaczymy.
-
-
UPC...
CHT Napisał(a):
> A jak z tymi modemami pod SIM Aero? Chodzą
> pogłoski, że ciężko dostać kompatybilne
> modele etc.
Nie jest tak źle -modem musi obsługiwać HSPA+ (900MHz) lub LTE (2500MHz)- tu masz wymienione modele z którymi nie ma problemu.
http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawienie-zgodnych-modemow-w-budowie.html
Tu jest mapa zasięgu:
http://www.aero2.pl/images/Aero2_zasieg_22-12-2011.jpg
Prędkość maksymalną w ściąganiu osiągniesz ok 512 kbps, połączenie jest restartowane to 60 min. Darmowy net (na pasmie 900MHz) jest do grudnia 2014.
350 dni później
Użytkownicy UPC też macie problem z netem?
Z profilu FB wynika że nastąpiła zbiorowa zmowa wszystkich routerów w Krakowie...
nie mam problemu
Mam problem.
Rownież mam problem z netem od wczoraj + telefon stacjonarny bo tez mam u nich -_-
Wszystko ok !
O czyli nie tylko ja im chciałem zrobić awanture.
237 dni później
Kończy mi się umowa z UPC w lipcu. Macie jakieś doświadczenia z tym jak uzyskać lepsze warunki niż standardowo? Pisać wypowiedzenie umowy?
to chyba najlepsze wyjscie, bo Cie prawdopodobnie rzucą do działu utrzymania klienta który oferuje lepsze warunki....
chyba...
Przedłużałem sam net i wiele nie ugrałem na kontynuacji. Z 25Mb/s na 30 i 3 miesiące gratis przy dwuletnim przedłużeniu. Chwile później weszła promocja i bym miał 60Mb/s za takie same pieniądze.
Jak im nie wypowiesz umowy to na tych samych warunkach zostajesz na bezterminowej umowie. Więc jak nie ma nic korzystniejszego i nie dzadzą nic to możesz spokojnie przeczekać.
W I kw skończyła mi się stara umowa, nową wytargowałem na takich warunkach (zapewne nie są rewelacyjne)
Pakiet Select Extra HD - 56,-
Pakiet Premium Canal+ SD - 29,-
Fiber Power 15Mb/s - 44,-
Razem 129,-
5 dni później
a to chyba nie ma reguły na nich - mi sie kończyła umowa, zadzwonił gość i pyta czy nie chciałbym przedłużyć, zaproponował to co mam za troche mniej - powiedziałem ze konkurencja proponuje jeszcze mniej i wytargowałem jeszcze 5 pln :)
teraz place 140pln - telewizja najwyzszy pakiet + canal+ HD + telefon + internet 60mb
38 dni później
Mam już doświadczenie więc może się komuś przydać.
Kończyła mi się umowa w lipcu, złożyłem wypowiedzenie na piśmie, poczekałam 3 dni i zadzwoniła do mnie miła Pani z Katowic z ofertą, powiedziała:
- 75zł za to co miałem do tej pory czyli Select HD + internet 30MB (do tej pory płaciłem za to 115zł!!! - więc róźnica spora)
- 85zł za -II- i 60MB
- 100zł za select HD i 120MB
- 115zł za select HD 30Mb + canal + wszystkie opcje
Powiedziałem jej że muszę się zastanowić i żeby ona się też zastanowiła czy to jej "ostatnie słowo", kontakt za 2 dni i oferta:
- 65zł za to co miałem itp.
Ostatecznie zdecydowałem się na Select HD + net 30MB + Canal + (wszystkie pakiety) za 100zł brutto... jak pomyślę że do tej pory płaciłem 115zł bez canal + to wydaje się być ok ;).
Polcam tą drogę i odrobinę cierpliwości.
11 dni później
Peterps Napisał(a):
> Mam już doświadczenie więc może się komuś
> przydać.
>
> Kończyła mi się umowa w lipcu, złożyłem
> wypowiedzenie na piśmie, poczekałam 3 dni i
> zadzwoniła do mnie miła Pani z Katowic z
> ofertą, powiedziała:
> - 75zł za to co miałem do tej pory czyli Select
> HD + internet 30MB (do tej pory płaciłem za to
> 115zł!!! - więc róźnica spora)
> - 85zł za -II- i 60MB
> - 100zł za select HD i 120MB
> - 115zł za select HD 30Mb + canal + wszystkie
> opcje
>
> Powiedziałem jej że muszę się zastanowić i
> żeby ona się też zastanowiła czy to jej
> "ostatnie słowo", kontakt za 2 dni i oferta:
> - 65zł za to co miałem itp.
>
> Ostatecznie zdecydowałem się na Select HD + net
> 30MB + Canal + (wszystkie pakiety) za 100zł
> brutto... jak pomyślę że do tej pory płaciłem
> 115zł bez canal + to wydaje się być ok ;).
>
> Polcam tą drogę i odrobinę cierpliwości.
Na ile podpisałeś umowę na takich warunkach ? Mi proponują taki sam zestaw za 110zł, umowa na rok.
10 dni później
Na 2 lata (C+ na 12 msc)
Na stronie http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=131250 można znaleźć regulaminy i cenniki do aktualnych promocji UPC - jeżeli coś proponują to poprosić o wysłanie regulaminu na maila. Później na spokojnie można sobie zobaczyć czy np nie opłaca się obniżyć np internetu z 60Mbps do 30Mbps oraz czy w innej promocji nie ma czegoś lepszego (każda promocja ma różne numerki i ceny np wielka rewia XV, wielka rewia XX itd)
33 dni później
no to mam mały problem...rok temu podpisywałem umowe (październik)...byłem przekonany,że na rok...patrze na umowe a tu piszę,że na czas nieokreślony...no to jadę do biura obsługi zrezygnować a tam mi babka mówi,że mam umowe na czas określony do 27.04.2015...pytam dlaczego,to mówi,że jest taki punkt w regulaminie blablabla...dzwonie do biura i mówi mi to samo...mówi,że w 9 punkcie jest tak napisane...to ja jej na to,że mam tylko 5 punktów...to mówi mi,że musiałem gdzieś zapodziać drugą strone...ok,ale ja nie mogłem zapodziać tej strony tylko mi jej nie przesłali bo na samym dole tego regulaminu co mam (5 punktów) jest napisane 1/1 a nie 1/2 (strony)...jak to wygląda prawnie...jest sens się bawić w sądy ? jak wygląda sprawa w odsłuchem nagranej rozmowy z przed roku ?
Już wiek komu moje 6miechów dobili.
BartAcid Napisał(a):
> Już wiek komu moje 6miechów dobili.
:D
zrezygnowałem...zapłace kare ok 250zł...wziąłem Netie - tv (pakiet podstawowy czyli to co w naziemnej plus coś tam jeszcze,pakiet dla dzieci,pakiet dla kobiet i pakiet sportowy)+multiroom (2 nagrywarki)+internet 20mb+telefon za 46zł miesięcznie...chyba sobie dobiore jeszcze jeden pakiet tv za 5zł więc wyjdzie 51zł...w lutym pewnie wezme wszystkie Canal+ za 35zł...umowa na rok...myślę,że to bardzo dobra oferta i bije upc na głowę :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)