eredin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Lechia wygrywa w łodzi więc już jesteśmy w
> pierwszej lidze
Nie. Pawdopodobne jest przegonienie Lechii. Jest 7pkt. przed nami
a mamy do zdobycia 9.
Jak wiadomo Pasiak musi być twardy więc przetrzymamy i przyszły tydzień...
-
-
Gwardyjskie Towarzystwo Sportowe - Cracovia 30 kwietnia, 18:30
Teraz piłkarze macie dodatkową mobilizacje. Jak GTS spuści nas z ligi to będzie to najgorsze podsumowanie sezonu i waszej nieudolności.
Odnoszenie się do stadionów przez kibiców gts przypomina mi ich filmik w którym przy naszej murawie uznawanej wtedy za najlepszą w Polsce napisali "prawie jak murawy" w czasie kiedy oni zmasakrowali swoją przed meczem z Parmą...
Naprawdę zastanawiam się jak niski poziom musza reprezentować ludzie kierujący ruchem kibicowskim na gts...
żenujące przywalanie się do naszego stadionu, żenująca akcja pod naszym stadionem (w porównaniu do sektorówki na Wawelu to wyglądali jak przerażeni partyzanci, a nie rządzący w Krakowie ;) ), frekwencja na Ruchu, ostatnie produkcja napisaowa wszędzie AJ i JŻŚ bierze się chyba z tego że jak nie ma sukcesów to jedynym sensem kibicowania gtsowi jest bycie antyCracovia... No ale niby co innego ma być historia? (paragraf aryjski i UB), wielcy kibice? (Daniec i Sikorowski), stadion? (bez komentarza), wielkie postaci? (Generał Gruba i wyrzucony z wojska Henryk Reyman)
Nawet ich działacze tymi śmiesznymi plakatami "Kraków jest nasz" poszli w kierunku antyCracovia
Jedną z jasnych stron spadku jest to, że nie musimy być w jednej lidze z tą żenadą spod znaku białej gwiazdy...
Karvin, nie wiem co Ci jest, ale chyba się szaleju najadłeś. Nie można być hipokrytą... jak u nas przez rok głównymi przyśpiewkami na meczach były przyśpiewki w stylu WTSK i tym podobne, to było dobrze, a u nich na jednym meczu szły przyśpiewki AntyCracovia i już płacz.
Po drugie, przywalanie się do plakatów na których pisze Kraków jest nasz pachnie mi tu jakąś gazetą wybiórczą czy innym gównem
adammo
Skąd wiesz na ilu meczach były tam przyśpiewki antyC?
Bo oglądam polską lige to słyszę mniej więcej jakie są przyśpiewki, a na ostatnim meczu z PBB rzeczywiście jechali równo, ale w przeciągu sezonu, raczej rzadko na nas najeżdżali.
adam MO. przeczysc wiec uszy z woskowiny.
Pasy_Andrychów Napisał(a):
> Beda na derbach nam jechac >>"W PIERWSZEJ LIDZE
> NIECH WAM SŁUŻY HIPERMARKET NA KAŁUŻY "
> pewni swego są mogą nas w tym meczu spuścić
> do zaplecza;/
Nie trzeba do tego wyroczni,
Nie będzie pucharów w stoczni
.
Adam MO po przejrzeniu Twojej całej (5 postów) twórczości na forum CRACOVII polecam jednak piśmiennictwo na forum Twojego kl... towarzystwa
bez pozdrowień
żegnam
Pasy_Andrychów Napisał(a):
> Beda na derbach nam jechac >>"W PIERWSZEJ LIDZE
> NIECH WAM SŁUŻY HIPERMARKET NA KAŁUŻY "
> pewni swego są mogą nas w tym meczu spuścić
> do zaplecza;/
Mają ormowcy z Reymonta wyraźne kompleksy na tym punkcie i to cieszy.. Mamy najpiękniejszy stadion w Krakowie i jeden z najpiekniejszych w całej Polsce i to jest fakt niezaprzeczalny, który jak widać bardzo boli synów milicjantów :D:D:D
stocznia na reymonta :) hehe teraz tylko jeszcze jakis krótki wierszyk i gwardyjskie towarzystwo bedzie skonsternowane;)
mazur_KSC Napisał(a):
> stocznia na reymonta :) hehe teraz tylko jeszcze
> jakis krótki wierszyk i gwardyjskie towarzystwo
> bedzie skonsternowane;)
A po co obrażać stocznie, parkingi itp... nie ma co sobie zawracać głowy tym tworem, który z koniecznosci jest nazywany stadionem.
zac Napisał(a):
> mazur_KSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > stocznia na reymonta :) hehe teraz tylko
> jeszcze
> > jakis krótki wierszyk i gwardyjskie
> towarzystwo
> > bedzie skonsternowane;)
>
>
> A po co obrażać stocznie, parkingi itp... nie ma
> co sobie zawracać głowy tym tworem, który z
> koniecznosci jest nazywany stadionem.
Zasadniczo zac sie z Tobą zgadzam, niemniej jednak w razie czego nalezy im przypomnieć, ze tam gdzie siedzą, to w cywilizowanym świecie nie ma nic wspolnego z nowoczesnym stadionem, równie dobrze moznaby tam zasadzić buraki:)
Aż wstyd przyznać ale o tym nie wiedziałem może dlatego że to czasy współczesne.
http://www.gwardia.org.pl/index.php?d=11
Polska Federacja Sportu "Gwardia" aktualnie zrzesza 16 klubów i towarzystw sportowych związanych z resortem spraw wewnętrznych i administracji.
1. Hetman - Białystok
2. Gwardia - Bielsko Biała
3. Gwardia - Bydgoszcz
[color=#FF0000]4. Wisła - Kraków[/color]
5. Łódzki Policyjny Klub Sportowy - Łódż
6. Gwardia - Piła
7. Olimpia - Poznań
8. Walter - Rzeszów
9. Słupskie Policyjne Towarzystwo Sportowe - Słupsk
10. Arkonia - Szczecin
11. Gwardia - Szczytno
12. Błękitni Tarnów
13. Gwardia - Warszawa
14. Gwardia - Wrocław
15. Wisła Zakopane
16. Gwardia - Zielona Góra
Qrwa nadal jest Qrwą !!! ale teraz to cichodajka
Spodobał mi się ostatnio napis w kiblu-CRACOVIA PANY psie j e b a n y
bbn, historia zobowiązuje czyż nie?:)
Będąc przy gts i ich schronisku dla bezdomnych psów to taką ciekawostkę mam.
Wracając któregoś wieczoru koło ichniego stadionu na trybunie od strony Parku Jordana, za kołowrotkiem przy ścianie stały... dwie miski z karmą dla psów. Czyżby tak Wisła Kraków witała swoich Vip kibiców?:D
ramsey Napisał(a):
> Wracając któregoś wieczoru koło ichniego
> stadionu na trybunie od strony Parku Jordana, za
> kołowrotkiem przy ścianie stały... dwie miski z
> karmą dla psów.
To nie rozumiem te miski z karmą stały za kołowrotkami przy ścianie czy wracały do domu?. A może tylko przystanęły, żeby odpocząć?
A może tylko gramatyka poszła odpocząć?
Co by pamiętali...
"Trzej Królowie Wielkich Miast - Valerenga Levadia Karabach!" :)
leszeczek Napisał(a):
> ramsey Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Wracając któregoś wieczoru koło ichniego
> > stadionu na trybunie od strony Parku Jordana,
> za
> > kołowrotkiem przy ścianie stały... dwie miski
> z
> > karmą dla psów.
>
> To nie rozumiem te miski z karmą stały za
> kołowrotkami przy ścianie czy wracały do domu?.
> A może tylko przystanęły, żeby odpocząć?
> A może tylko gramatyka poszła odpocząć?
Tak, na wstępie zaznaczam wypiłem trochę na smutno po wygranej lechii pieczętujące nasz praktyczny spadek.
Nie ma to jak przyjebać się do czegoś nie? Moja obecna kondycja umysłowa nie pozwala mi na 'trzeźwe; przeanalizowane poprzedniego posta ale na ten moment tylko przecinek mi sie nie zgadza.
No ale przecież to od tego mamy forum - przyjeb sie do byle czego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)