Prawdziwe problemy SMT są zlokalizowane wyżej niż funkcja koordynatora :(
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy, cd.
punkt 12 regulaminu moi drodzy - to nie jest miejsce na Wasze przepychanki (to się też tyczy wątku o Szarańcu)
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> punkt 12 regulaminu moi drodzy - to nie jest
> miejsce na Wasze przepychanki (to się też tyczy
> wątku o Szarańcu)
Ale przecież to nie są nasze przepychanki. Rozmawiajmy o takich sprawach bo to jest dla dobra całego Klubu. Na zachodzi wszystkie kluby wiedzą, że w młodzieży siła !!!
[b]Jim[/b] masz racje w 100%, każdy głupi widzi po co są grupy młodzieżowe w tym Klubie, niestety :( ale funkcja trenera koordynatora też jest bardzo ważna...
[b]AlexMateczny[/b] z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że Trener Górecki może być w sztabie szkoleniowym i jeszcze dodatkowo pozostać w dalszym ciągu koordynatorem ?? Pytasz kto na jego miejsce. Nie wiem kto. Ale to powinno już być zmartwieniem tych co decydują o posadach. Przecież jest trener Woźniak, trener Kępa, trener Urbański czy trener Jakubiszyn. Napewno któryś z nich mógłby się sprawdzić w roli koordynatora.
Ja uważam to jest dużo pracy i za bardzo nikt nie będzie chciał. Już nie mówię o zarobkach.
Karwin jaki przepychanki każdy ma prawo do swojego zdania nie róbcie z tego forum dziadostwa.
AlexMateczny właśnie o to chodzi, że trzeba to zmienić ! ! ! Jak wyszkolenie może stać na dobrym poziomie skoro zarobki małe ! Jak dla mnie największym problemem jest SMT ! O co w nim wogóle chodzi ?? Co to za twór ?? Z tego co się orientuję to składki od następnego sezonu wzrosły do 90 zł. No dobra niech będzie to 90 zł, ale niech rodzice mają świadomość za co płacą. A wracając do stanowiska koordynatora. Moim zdaniem trener Piotr Górecki jest słabym koordynatorem i najwyższy czas, aby ktoś Go zmienił. Napewno ktoś będzie chętny i przyjmię tą wręcz charytatywną posadę. Od czegoś trzeba zacząć. Ja wogóle uważam, że powinno być zorganizowane zebranie ze wszystkimi rodzicami z każdego rocznika z prezesiną SMT. Bo jak to jest, że nawet nie ma porządnych kompletów meczowych dla każdego rocznika. Przecież to jest obciach i hańba ! To ja sie pytam za co się płaci stowarzyszeniu ?? Za to, że dzieci grają w Cracovii czy co ??
Pasiasty - w porównaniu z hokejem to macie amerykę.
Wiem, słyszałem co się dzieje z młodymi PASIASTYMI hokeistami ale podkreślam tylko słyszałem ! Więc nie mogę się na ten temat wypowiadać. Za to widzę co się dzieje ze "szkółką piłkarską" no i stwierdzam, że jest dramat ! Z tego co wiem młodzi hokeiści też należą do SMT. Może pora zrobić porządne zebranie wszystkich roczników z obu szkółek z wielkimi głowami z SMT i wylać na nich nasze smutki ! Przecież to nie może tak wyglądać, że każdy robi co chce i ma wszystkie dzieciaki głęboko w okrężnicy. Płacimy, wymagamy ! No i większość z nas jest kibicami i zależy nam na dobru NASZEGO KLUBU !
pasiasty_krakus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Płacimy, wymagamy ! No i
> większość z nas jest kibicami i zależy nam na
> dobru NASZEGO KLUBU !
Zastanów się proszę ...komu i za co... płacisz, a potem...wymagaj :(
Przepraszam ale nie rozumiem do końca o co chodzi w Twoim ostatnim wpisie Jim. Z tego co ja się orientuje to składki są przelewane na konto SMT. Chyba, że się myle ?? A więc płacimy stowarzyszeniu, tylko dokładnie to nie wiem za co. Bo nic od tego stowarzyszenia nie otrzymujemy. No niby ktoś mógłby postawić argument: "a co z pensjami trenerów?". No dobra, a ile Ci trenerzy dostają miesięcznie ?? Grosze, dlatego większość z nich musi mieć dodatkowe zajęcia by przeżyć od jednego miesiąca do następnego. Już nic nie mówię o kierownikach drużyn, którzy robią wszystko charytatywnie, a nie jednokrotnie bez ich udziału drużyny poprostu przestałyby istnieć. A więc z tego wynika, że płaci się SMT 60 zł ( podobno od tego sezonu 90 zł ) za wynajęcie boiska i możliwość, że dzieciak zagra w koszulce w PASY ??
[b]Awaria[/b] właśnie uchwycił sedno sprawy ! Niestety, dzieciaki traktowane są nie jak przyszłość TEGO KLUBU, tylko jak biegające składki i balast, który wszystkim przeszkadza. W taki sposób nie wyszkoli się przyszłych wychowanków. A tak na marginesie. Pewnie, że są to marzenia w Polsce, ale na zachodzie np. w Niemczech jest nałożony nakaz przez DFB aby 5% czy 10% budżetu klubu było przekazywane na szkolenie młodzieży. Więc nie ma co się dziwić, że REPREZENTACJA POLSKI ma w składzie francuza czy niemca, skoro nie ma przede wszystkim chęci w poszczególnych klubach na zmianę tej sytuacji. Powinniśmy jak najszybciej wziąć przykład z legii. Z tego co się orientuje to nie tylko w Krakowie, ale i w całej małopolsce nie ma szkółki piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia. Ja wiem, że to tylko takie gadanie i wylewanie smutków na forum . . .
czyli jak w większości szkół. Szkoła nie jest dla uczniów tylko żeby nauczyciele mieli gdzie zarabiać...
Z tego co pamiętam to właśnie reprezentacja Niemiec jest liderem jeśli chodzi o obcokrajowców, co nie zmienia faktu że mądrze tu prawisz.
Z tym, że Niemcy sobie tych "obcokrajowców" wychowali i wyszkolili a my zbieramy tych, którzy niecmom czy francuzom się niespecjalnie udali i nie są w stanie grać u nich w reprezentacji gdyż są za słabi.
Jest diagnoza....brak recepty :(
Recepta jest- tylko NFZ nie chce refundować :D
pasiasty_krakus dlaczego atakujesz Góreckiego?
Przecież Górecki nie odpowiada za sprawy finansowe tylko za szkolenie młodzieży. To Górecki stworzył przejrzyste zasady szkolenia Naszej młodzieży i każdy Trener wie co powinien nauczyć swoich podopiecznych w określonym przedziale wiekowym. Ponadto pisanie że Górecki nie ogląda treningów jako koordynator to kłamstwo. Sam wiele razy bywałem z Nim na wielu treningach a nawet na meczach grup m?odzieżowych.
[b]AlexMateczny[/b]-przede wszystkim ja nikogo nie atakuję. Z tego co wiem to mogę wyrazić swoje zdanie na temat każdego, kto pracuje w Klubie-nawet trenera Góreckiego. Ty uważasz, że trener Górecki jest wspaniałym koordynatorem i masz do tego prawo. Jak dla mnie jest kiepskim koordynatorem i to na pewno nie jest atak ani żaden spisek. Taka jest moja opinia i tyle.
Ja wiem, że nie odpowiada za sprawy finansowe, dlatego nic na ten temat nie pisałem. Jeśli chodzi o "kasioreeee" to cały czas odnosze się do SMT. Mi chodzi tylko i wyłącznie o aspekt szkoleniowy. Z całym szacunkiem dla trenera Góreckiego, ale uważam, że nie jest dobrym koordynatorem i zdania nie zmienię ! O wynikach rocznika 97 wszyscy raczej wiedzą i nie podważam jego pracy z tym rocznikiem, bo trzeba przyznać, że liga została przez nich zdominowana. Tak naprawdę teraz się okaże czy ta drużyna jest w stanie coś osiągnąć bo przechodzą do juniora młodszego i mam nadzieję, że powalczą o Mistrza Polski, czego im z całego serca życzę ! Piszesz, że to trener Górecki opracował, jak to ująłeś "przejrzyste zasady szkolenia młodzieży". Czyli co ?? Bo z tego co widzę to każdy trener szkoli chłopaków na swój sposób. Takie "przejrzyste zasady szkolenia młodzieży" każdy może opracować poświęcając 2-3 godziny we współpracy z wujkiem google.
I jeszcze jedna rzecz do której chce się odnieść. Zarzucasz mi, że kłamię. W ten sposób właśnie mnie "zaatakowałeś". Może i trener Górecki obserwuje treningi, ale chyba tylko i wyłącznie rocznika, w którym gra Twoja pociecha skoro z Nim bywałeś. Ile razy miałem okazję być na Walickiej to nie widziałem trenera Góreckiego, więc proszę nie zarzucaj mi, że jestem kłamcą, bo wiem co piszę i nie mam na celu siania na forum złej propagandy wobec trenera Góreckiego. Wyraziłem tylko swoje zdanie i mam do tego prawo, ponieważ od tego jest forum. Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam.
Od dawna, nawet nie pamiętam od kiedy, miałem okazję w tym wątku przeczytać tak kulturalną krytykę...
Czyżby poziom konwersacji na forum wzrastał ???
Dlaczego uważasz że Górecki jest złym kordynatorem?
Nie rzucać pereł przed wieprza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)