http://www.iihf.com/home-of-hockey/championships/world-ranking/mens-world-ranking/2011-ranking.html
Korea w rankingu IIHF za 2011 jest na 30 miejscu (my na 23) - za Estonią (jak pisał Yellow Duck wczoraj awansowali do IB), Serbią (IIA), Hiszpanią (IIA), Rumunią, Litwą, Holandią. Z naszej grupy wyprzedzają tylko Australię.
Patrząc na tenże ranking spodziewałem się że będą walczyć o utrzymanie, a tu masz... No ale widać inni lepiej wiedzieli, bo gramy z nimi ostatni mecz, czyli jakby z góry przewidziano, że to z Koreą będziemy walczyć o awans.
W uzupełnieniu: W dywizji III dziś mecz (chyba) o awans do IIB: Turcja-Korea Północna :)
A wracając do rankingu, to w porównaniu do 2010 roku, zniknęła z rankingu Armenia i obecnie sklasyfikowanych jest 48 państw.
Nasze Panie za to w najnowszym rankingu (2012) awansowały aż o 6 miejsc z 34 na 28 miejsce :)
http://www.iihf.com/home-of-hockey/championships/world-ranking/womens-world-ranking/2012-ranking.html
-
-
MŚ Dywizji IB w Krynicy-Zdroju (15-21.04.2012)
garry Napisał(a):
>
> Mimo wszystko uważam, ze do Japońców im trochę
> brakuje.
Może należałoby im dać pograć w najlepszej grupie tak z 5 lat to by zmniejszyli dystans ;)
W meczu Holandia-Korea 3:3 dwie minuty do końca.
Już dogrywka leci. PAS-owałoby coby Holandia wygrała.
EDIT
Niestety Korea wygrała 4:3. Nic nam strata jednego punktu przez nich nie daje. Ale widac nie taki diabeł straszny, skoro Holandia z nimi jak równy z równym walczyła.
Korea wygrała 4;3
Wpierw to trzeba z Australią wygrać:)
Ale gramy piach, a najgorsi są nasi muszkieterowie :(
bielizna Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wpierw to trzeba z Australią wygrać:)
Niekoniecznie. Nawet jakbysmy w jakiś tam niesamowity sposób z Australią przegrali, to jesli w sobotę wygramy z Koreą (w normalnym czasie) to i tak zajmujemy 1 miejsce i awansujemy.
Inna sprawa, że nie spodziewałem się takiej naszej gry dzisiaj.... Trzeba dużo lepiej z Koreą zagrać.
Dziś był taki trochę dzień odpuszczony, zarówno Korea jak i Polska założyły, że od dzisiejszego meczu prawie nic nie zależy, z tym że Korea trafiła na Holendrów, dla których to był mecz o wszystko. Pamiętajcie, że Holandia wygrywając dziś wysoko i licząc na wygraną Korei z Polską miała szansę na awans. Poza tym Holandia to jest naprawdę przyzwoita drużyna, grają rozsądnie i odpowiedzialnie, nie napalają się i wykorzystują szanse jakie im się tworzą. W dawnej II dywizji oni też sporo grywali, to nie są ogórki. Zwróćcie uwagę, że z nami przegrali, ale worka bramek nie dostali i nam strzelili. Natomiast Korea, to jest bardzo przyzwoita drużyna, widziałem ich i pomimo, że Australia im 4 gole wsadziła, pomimo, że sproą część meczu to właśnie Australia prowadziła i pomimo wrażenia jakie to Kangury w tym meczu na mnie zrobiły, Korea jest groźnym przeciwnikiem, podobnie jak my odstającym w górę poziomem z tej ligi do jakiej nam się spadło. Oki, mają niski ranking, ale naprawdę, jak nie zatrzymamy ich wysoko to może być ciężko. Potrafią grać, nie mówię, że im nie przyłożymy, bo w to wierzę i stać nas na to, ale naprawdę - potrafią grać. Wiem, bo widziałem. Poza tym niestety o ile mi wiadomo fizjologia jest trochę przeciw nam - 5-7 dzień to optymalny moment aklimatyzacji organizmu i właśnie wtedy przychodzi nam z nimi grać. Poza tym Koreańczycy nie wysilali się do tej pory w swoich meczach, oni grali tyle ile było potrzeba i to czy ich prawdziwą twarzą jest nierównomierność czy też potrafią grać na tym poziomie jak aplikowali 4 bramki w 10 minut dla nas wszystkich jest zagadką. Jesteśmy faworytem, ale ja jestem bardzo daleki od przyznawania Polsce zwycięstwa przed meczem. O Australii pisałem, że goście jak mają siłe to są naprawdę nieźli i proszę - najlepszy wynik przeciw nam jak do tej pory. Obawiam się, że jeszcze troch i będziemy razem grać w 1A jak równy z równym, a niestety - kiedy takie drużyny jak Australia, Korea, Chorwacja (bo to też kwestia czasu tylko) nas złapią możliwe jest, że będziemy się odbijać między IA i IB jak kiedyś między Grupą A i B. Kwestia spadku jest wciąż otwarta - zadecyduje mecz Rumunia - Australia, choć jeśli Litwini przegrają z Holendrami (co jest bardzo możliwe, z tym że zależy też od podejścia Holendrów), to wygrana Australii 7-6 lub każda jednobramkowa w 60 minutach, z większą ilością goli eliminuje Litwę.
W Dywizji IA jest już po zawodach - Austria i Słowenia awansowały - gratulacje dla nich, wracają do elity. Węgry niepocieszone, choć trzeba podkreślić, że dziś prowadzili. Jak pisałem wcześniej - byli kandydatem nr 3 i mieli spośród tej trójki najtrudniejszy terminarz, jeśliby w dwóch ostatnich meczach zdobyli 4 punkty mialiby awans, 3 dawały im szansę, zdobyli 0, więc od ostatniego meczu nic już nie zależy. Walka o utrzymanie będzie natomiast ciekawa, z tym że korespondencyjna. Japonia już się utrzymała. Istnieje niestety możliwość, że Węgrzy nie podejdą do meczu poważnie i Brytyjczykom po prostu odpuszczą, a to spowoduje, że Ukraina spadnie nawet wygrywając z Japonią. Patrząc egoistycznie mam taką nadzieję, tzn że Ukraina nadrobi do Wlk. Brytanii góra jeden punkt i spadnie. Chodzi po prostu o to, że nawet uwzględniając katastrofalny turniej w wykonaniu Ukrainy, zaawansowany wiek itd uważam Ukrainę za groźniejszego przeciwnika niż Wlk. Brytanię. Nawet pomimo faktu, że to właśnie z Brytyjczykami przegraliśmy w zeszłym roku walkę o utrzymanie, są oni bardziej pasującym nam rywalem. A jeśli mamy awansować, to w kontekście przyszłorocznych mistrzostw trzeba patrzeć realnie - kto może spaść zamiast nas. Dobrze, walczmy o awans, może się uda, ale utrzymanie przede wszystkim - nigdy więcej trzeciej ligi to powinno być nasze przewodnie hasło.
Z dywizji III awansują Turcy, wygrali dziś z Koreą Płn 4:2 i mają pewny awans. O przedostatnie miejsce wszystkich dywizji MŚ zagrają natomiast bezpośrednio Grecja z Mongolią i to jedyny mecz "o coś" jutro w tej dywizji, bo nie uważam za taki korespondencyjnej walki Korei Płn. Irlandii i Luksemburga o miejsca 2-4, choć na tym poziomie nikt nie odpuszcza, każdy mecz to szansa na dobry wynik.
Najlepszym zawodnikiem naszej reprezentacji w tym meczu został wybrany Leszek Laszkiewicz. :)
To chyba tak jak Snopek mówił, na zachętę :D
Widocznie idealnie (najlepiej z drużyny) wypełnił założenia trenera - wygrać minimalnym nakładem sił :)
Hehe, przecież juz po pierwszym meczu z Litwą można było zauważyć, że tytuł "Najlepszego zawodnika meczu" jest losowany. :D
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Z dywizji III awansują Turcy, wygrali dziś z
> Koreą Płn 4:2 i mają pewny awans. O
> przedostatnie miejsce wszystkich dywizji MŚ
> zagrają natomiast bezpośrednio Grecja z
> Mongolią i to jedyny mecz "o coś" jutro w tej
> dywizji, bo nie uważam za taki korespondencyjnej
> walki Korei Płn. Irlandii i Luksemburga o miejsca
> 2-4, choć na tym poziomie nikt nie odpuszcza,
> każdy mecz to szansa na dobry wynik.
Turcja ma 12 punktów, a Korea Północna i Luksemburg po 9. Jeśli Turcja przegra dziś (w normalnym czasie) z Luksemburgiem to awansuje Luksemburg. Jeśli oprócz tego Korea wygra (w normalnym czasie) z Irlandią to trzy drużyny będą miały po 12 punktów i zadecyduje bilans spotkań miedzy nimi. Tak więc jeszcze trzy drużyny mają szansę na awans.
Z dywizji III już nie ma gdzie spadać, więc to "coś" w meczu Grecja-Mongolia, to tylko prestiż :)
na meczu z Australią argumentem ochrony do ściągnięcia flagi z celtykiem było to , że jest to swastyka ...
http://sport.tvp.pl/inne/zimowe/hokej/reprezentacja/wideo/hokej-na-lodzie-ms-dywizji-ib-polska-korea-pld/5062326
Sarnik wypracował pierwszego gola dla Polski!! jego akcje rosną:)
a drugiego dla nas sam strzelił
Trzymajmy kciuki. Ciężki mecz.
czy ja dobrze widze, ze przedstawiaja jednego z komentatorow per Jopczyk?:)
Ale zaje... Odrobny:/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)