w zeszłej rundzie z Górnikiem zagrali jedno z najlepszych spotkań i pierwszy raz wygraliśmy w Zabrzu od lat, teraz Górnik jest znacznie słabszy i moim zdaniem jest duża szansa, co do składu to wrzuciłbym Żytkę na bok obrony a Strunę dał za Szeligę, ale to moje subiektywne odczucie tego co ostatnio oglądałem, Kafarski jest bliżej i mam nadzieję, że tym razem już pokaże że wie co robi...
-
-
CRACOVIA - Górnik Zabrze, piątek 23/03 godz. 20:30
A mnie ciekawi podejscie do meczu Marciniaka, ale nie oczekujcie ze odpuscic myslac o tym zeby od lipca nie grac w pierwszej lidze...
Kicaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A mnie ciekawi podejscie do meczu Marciniaka, ale
> nie oczekujcie ze odpuscic myslac o tym zeby od
> lipca nie grac w pierwszej lidze...
Jeśli zagra:
[i]Nie kusi losu...
Adam Marciniak, który od nowego sezonu będzie piłkarzem Cracovii, jutro przeciwko "Pasom" raczej nie zagra. [...].
[...] Pytanie, czy trener Adam Nawałka wystawi przeciwko "Pasom" piłkarza, który już może szukać mieszkania w Krakowie? - Raczej nie. Chyba sam Adam nie bardzo chciałby grać w tym meczu. To absolutny "profi", zawsze daje z siebie wszystko, ale niech coś nie wyjdzie, niech zdarzy się jakieś pechowe zagranie... Po co kusić los - usłyszeliśmy wczoraj od jednego z piłkarzy Górnika. [...][/i]
źr: http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=19197&a=more
mlagod79 Napisał(a):
> w zeszłej rundzie z Górnikiem zagrali jedno z
> najlepszych spotkań i [b]pierwszy raz wygraliśmy w
> Zabrzu od lat,[/b]
coś zdrowo pomyliłeś.... Nie mogliśmy wygrać w Zabrzu po raz pierwszy od lat bo wogóle pierwszy raz w lidze wygraliśmy tam niedawno:
16 listopada 2008 r.:
Górnik Zabrze - Cracovia 0:2 (0:1)
0:1 - Nowak 30'
0:2 - Pawlusiński (k.) 78'
a było to dopiero drugie w historii zwycięstwo nad Zabrzem w lidze i pierwsze wyjazdowe...
No wygraliśmy w Zabrzu pierwszy raz od lat...
od trzech lat :D
Sędzia: Paweł Pskit (Łódź).
z ŁKS-u ? ;)
No brak mi słów.
Walczymy z ŁKSem o utrzymanie a oni dają pajaca z Łodzi
Spokojnie, moze akurat kibic Widzewa.... Ale tak na serio to rowniez uwazam, ze ktos kto typuje sedziow albo jest idiota albo nie jest i zrobil to celowo.
Naprawdę nie kojarzycie "sędziego Pskita"?
a 2 gole po wziętym z powietrza wolnym i strzelony ręka przez Litwina w Arka-Cracovia 3-0 pamiętacie?
nie wiem czy to jest możliwe, ale klub powinien zaprotestować przeciwko takiej obsadzie sędziowskiej. Ostatnio sędziowie nas nie rozpieszczają (delikatnie mówiąc), dlatego sędzia z Łodzi budzi uzasadnione obawy....
ja sadze ze robia to celowo. Tak samo jak ktorys raz z rzedu mamy Belchatow jako ostatni mecz na wyjezdzie. A kilkadziesiat lat temu Belchatow nas spuscil z ligi. Historia lubi sie powtarzac.
Pskit, ..ehh, ktoś znów pod nami ryje....
Ps.Gramy padakę i zajmujemy zasłużenie jak na razie ostatnie miejsce, Oki, ale jak coś ja chce spaść w uczciwej walce, a nie przy dodatkowej pomocy panów w czerni.
Klub nic z tym nie zrobi,jak zwykle.
i love Cracovia Napisał(a):
> ja sadze ze robia to celowo. Tak samo jak ktorys
> raz z rzedu mamy Belchatow jako ostatni mecz na
> wyjezdzie. A kilkadziesiat lat temu Belchatow nas
> spuscil z ligi. Historia lubi sie powtarzac.
I dlatego uważasz, że zgodnie z regułą powtarzalności historii już przed sezonem dołożyli tą cegiełkę żeby nas spuścić? Kilka[b]dziesiąt[/b] czy kilka[b]naście[/b]?
In the name of the Father , and of the Son , and of the Holy Spitrit ... Amen .
Pasy - Gornik 1 : 0
To nie jest przypadek że sędziuje Pskit. Już jakieś jaja w tym sezonie z nim były.
Pamiętam że jeszcze na starym stadionie jakiś mecz z gatunku "o życie" sędziował małek,przy czym Zabrze
walczyło z nami o utrzymanie.
A wcześniej,gdy nas spuścił układ Radomsko-Hetman co drugi mecz prowadzili "sędziowie" z Opola-przeważnie słynny Wolak.
tak słynny wolak (świadomie małą literą) który wydzwaniał potem do zarządu Cracovii żeby go jakoś ratowali przed gniewem przerażających całą Polskę fanów Cracovii...
a mecz w Bełchatowie najlepiej określił jeden stary kibic Pasów "to był nie mecz a egzekucja"...
Khalid Napisał(a):
> Naprawdę nie kojarzycie "sędziego Pskita"?
>
> a 2 gole po wziętym z powietrza wolnym i
> strzelony ręka przez Litwina w Arka-Cracovia 3-0
> pamiętacie?
Plus niepodyktowany dla nas ewidentny karny za zagranie ręką, tym razem w ich polu karnym.
.. bo na Arce tak bywa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)