staban Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Do emerytury KŁYS pewnie pogra u nas.
Czyli jeden sezon... ;-)
-
-
Transfery 2012 - fakty, plotki, życzenia
CHT Napisał(a):
> Abstrahując od źródła ten informacji; sternicy
> mogli powiedzieć "Rudiemu", że złożono ofertę
> Raszce - stąd ta wypowiedź na oficjalnej. W
> każdej plotce jest jakieś ziarenko prawdy (nawet
> w takim szmatławcu jak GW). Znając Roháčka i
> jego profesjonalizm nie podejżewałbym go o
> udzielanie informacji sprzecznych ze stanem
> faktycznym. Druga z moich hipotez, to jakieś
> nieporozumienie związane z "profesjonalizmem"
> strony oficjalnej. GW jak zwykle musiała
> rozdmuchać aferę ...
>
> Na hokej.net w dziale transfery pojawił się HC
> GKS Katowice przy nazwisku Filipa Dzewieckiego.
> Ciekaw jestem czy nasi włodarze są
> zainteresowani tym zawodnikiem?
Z tego co wiem mocno zainteresowana Drzewieckim jest Unia i właśnie GKS Katowice. Szkoda bo to bardzo wartościowy zawodnik. A Tabisz robi co chce.
Daj, że sobie spokój z tym Drzewieckim jaki on wartościowy ???przeciętniak !!!
Przeciętniak czy nie i tak trzeba dokupić kilku zawodników, żeby nie ciągnąć całego sezonu na dwie piątki. Budżet jest ograniczony, więc nie wybrzydzałbym. Jak przystąpimy do sezonu okrojonym składem, to wymęczymy kluczowych zawodników przez sezon zasadniczy, co odbije się na play-offa'ch.
Jak na nasze obecne realia to wartościowy zawodnik, nie przeciętniak, to raz. Dwa, że jest, no przynajmniej był bardzo szybki i to jest niezaprzeczalny walor. Po trzecie podobno chce do nas, a w każdym bądź razie chciał, nie z musu, to jest trzy. Do tego szybka aklimatyzacja i raczej łatwe wkomponowanie w zespół, zna trenera, większość zawodników, styl, itd., kolejna zaleta - cztery. Na koniec, jako pięć, powiedziałbym, że większość zarzutów wobec niego opiera się na stwierdzeniu, że efektowny, pod publiczkę gra, ale nie jest efektywny. I taki argument trochę mija się z prawdą, bo grając u nas zdobył myślę że po parędziesiąt bramek i asyst, a poza tym zawodników grających ładnie dla oka i robiących trochę szumu i wiatru na tafli warto mieć - to jest w końcu rozrywka i widowisko, to się podoba publiczności, kiedy ktoś taki jest w zespole.
Aha - jeśli odrzucalibyśmy Drzewko to kogo weźmiemy? Lepszych? Których? Przykra sprawa, ale licząc zawodników na sztuki to cienko wypadamy, Dvorzak cały sezon na dwie formacje nie pociągnie, owszem, tak można grać, ale tylko w potrzebie i od wielkiego dzwonu, nie non stop.
Przedewszystkim to chyba trener nie jest nim zainteresowny, więc możemy sobie wyliczać nawet do 100 jego przydatnosć .
A skąd wiesz, że trener Roháček nie jest nim zainteresowany? To, że dotychczas pozyskaliśmy tak mało zawodników nie jest na pewno zasługą "Rudiego", zapewniam Cię. Trener dostarcza listę, a odpowiednie osoby działają (z tym, że u nas różnie z tym bywa).;)
Widzę że nie jesteś w temacie to właśnie trener widział go w składzie i miał go na liście. wszystko psuje Tabisz który nosi brodę za wysoko !!
Dokładnie kaczka, widzę że ktoś jednak chodził na mecze :)
Cisza , spokój ... wiat wieje , ciepło jest .
http://www.hcgks.katowice.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=103:drzewiecki-w-gieksie&catid=1:klub&Itemid=3
On potrzebuje dużego miasta ;)
Ta cisza martwi bardzo... ;-/
Szkoda, powodzenia "Drzewko", pozdro dla Tabisza
Pewnie, że szkoda...
Zawsze miałem do niego sentyment kiedy u nas grał.
wuzek Napisał(a):
> Szkoda, powodzenia "Drzewko", pozdro dla Tabisza
Co ma do tego tabiś ? przecież to Filip przygrał w ciula rozstając się z Cracovią.
marcin_ksc Napisał(a):
> wuzek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Szkoda, powodzenia "Drzewko", pozdro dla
> Tabisza
>
>
> Co ma do tego tabiś ? przecież to Filip
> przygrał w ciula rozstając się z Cracovią.
A w jakiż to sposób tak przygrał, jeśli wolno spytać? Bo jak dla mnie odszedł w bardzo porządnym stylu... Wszak nie można generalizować, że każdy kto odchodzi to jest be. Kwas odchodząc to narobił Miki, a nie Drzewko...No chyba, że posiadasz jakieś informacje, które ogólnie nie są znane i możesz się nimi podzielić na forum?
Ano jak to Drzewko przygrał z Cracovią to przypomne co poniektórym zapominalskim
1. po przegranym finale z Podhalem zażyczył sobie podwyżki
2. odchodząc do Sanoka powiedział coś w tym stylu : w CRacovii byłem skrepowany dyscyplina taktyczną i nie mogłame pokazać pełni swoich umiejetności
Jak czas pokazał ani w Sanoku, ani w Jastrzębiu nie pokazał pełni umiejetności i chyba wszyscy widzą tendencje pochyłą w karierze Filipa, co potwierdza tezę że jest to kolejny zawodnik, który odchodzi od Rudolfa i zalicza sportowy trend spadkowy, takie życie, bez treningu nie ma efektów, bez myslenia nie ma sukcesów
Tabisz nie ma z tym nic wspólnego, odstosunkujcie się od Tabisza, Profesor buduje nową drużynę, w której nie ma miejsca dla przepłaconych dziadków i co więcej dzisiaj sie dowiedziałem że Profesor zamiast dawać kasę przpłaconym grajkom co im siły w play off brakuje bo tak sie zmachali w sezonie zasadniczym, woli dać kasę na szkolenie młodzieży i jak Profesor błądzi w wielu rzeczach to w tej ma rację !
Co jest zgodne z oczekiwaniami wielu forumowiczów najpierw niezagrozony byt sekcji, potem szkolenie młodzieży a na końcu sukcesy - czytaj kasa dla przepłaconych grajków którym raz się chce grać a innym razem się przewracają
Nie wiem jak to wyjdzie ale trend mi sie podoba ! Popieram Profesora !
Z dedykacją dla klekota - po zdaniu o szkoleniu młodzieży przez Profesora
http://www.youtube.com/watch?v=T2esPeuMCNk
klekot napisał:
"co więcej dzisiaj sie dowiedziałem że Profesor zamiast dawać kasę przpłaconym grajkom
co im siły w play off brakuje bo tak sie zmachali w sezonie zasadniczym,
woli dać kasę na szkolenie młodzieży"
[b]kasa dla grajków vs kasa na szkolenie młodzieży[/b]
Cóż za szekspirowski dylemat!
Bo jak rozmumiem w najbardziej utytułowanym klubie polskiego hokeja w tym stuleciu
nie ma szans aby starczyło kasy na obie sprawy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)