A mnie Patryk nie przekonywał swoja grą. Dla mnie obrońca bez mocnego strzału nigdy nie będzie klasowym obrońcą. Zawsze się dziwiłem dlaczego grał w pierwszej piątce. Dzięki za lata spędzone w Pasach, ale płakać z Jego powodu nie zamierzam.
-
-
Transfery 2012 - fakty, plotki, życzenia
A ja się zastanawiam czy nie zacząć płakać i to nie z powodu odejścia Patryka. Widać, że Sanok myśli o obronie tytułu, Tychy też budują drużynę, nawet beniaminek przeprowadza transfery. Tylko u nas cisza ... :( Żeby nie okazało się, że prognostyk znawców sprzed minionego sezonu, sprawdzi się w tym nadchodzącym!
[url=http://www.youtube.com/watch?v=fMt6RPvD4Ms]Komentarz.[/url]
Panie Tabisz dziękujemy panu !!!!
Wajda z Landowskim do niedawna nie łapali się do składu, a tu prawie wszyscy za nim "płaczą"... niech spada... wróci Landowski, to przy Beschu też zagra... ;-)
Lp. Imię i Nazwisko M PKT B A PIM PPG SHG PPA SHA +/-
140 Patryk Wajda (Comarch Cracovia) 43 6 0 6 22 0 0 1 0 27
dla porównania:
35 Nicolas Besch (Comarch Cracovia) 47 36 11 25 101 6 2 12 1 26
Cytat z innego wątku:[quote=conferansjer]
Sądząc po fb Raszka już jest out...
Szkoda by było
[/quote]
Naprawdę nie ma się co dziwić. Nie wpominam o pieniądzach ale skoro zawodnik ma kontrakt ważny do dnia 31.03.2012, który wypada w sobotę a do piątku 30.03.2012 nikt z klubu nie kontaktuje się z Nim w celu rozmów na temat jego przyszłości w klubie to oczywistym jest iż zawodnik taki szuka alternatywy. A bramkarz taki jak Raszka ze znalezieniem klubu nie będzie miał najmniejszego problemu.
"Nasza obecna kadra":
Rafał Radziszewski
Mateusz Kulig - 31.03.2012 (?)
Nicolas Besch
Piotr Sarnik - 31.03.2012 (?)
Leszek Laszkiewicz
Damian Słaboń
Michał Piotrowski
Petr Dvorak - 31.03.2012 (?)
Aron Chmielewski
Sebastian Witowski
Grzegorz Horowski - 31.03.2012 (?)
Tomasz Cieślicki - 31.03.2012 (?)
Łukasz Rutkowski - 31.03.2012 (?) raczej zostanie
Sebastian Biela - 31.03.2012 (?) raczej zostanie
Daniel Laszkiewicz - 31.03.2012 (?)
Łukasz Sznotala - 31.03.2012 (?) raczej zostanie
Łukasz Wilczek - 31.03.2012 (?) raczej zostanie
Adrian Kowalówka - 31.03.2012 (?) raczej zostanie
Łukasz Kulik - 31.03.2012 (?) raczej zostanie
Mariusz Dulęba - 31.03.2012 (?)
Arcelor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wajda z Landowskim do niedawna nie łapali się do
> składu, a tu prawie wszyscy za nim "płaczą"...
> niech spada... wróci Landowski, to przy Beschu
> też zagra... ;-)
>
Nie do końca, między Wajdą i Landowskim od początku różnica była spora i widoczna gołym okiem i dlatego Tomkowi nie udało się wybić, a w końcu wrócił do NT, gdzi nawet nie był wyróżniającym się defensorem, pomimo że nawet samo doświadczenie jakie zebrał powinno mu wystraczyć do bycia czołowym fighterem o utrzymanie - w ten sposób ie wykorzystał kolejnej swojej szansy. Natomiast statystyki nie są tu miarodajne, jeśli oceniać je przez pryzmat li tylko goli i asyst. Zadania Patryka na lodzie były diametralnie różne od Nicolasa. Zwróć proszę uwagę, że Nicolas po pierwsze w o wiele większym stopniu był odpowiedzialny za wyprowadzenie krążka i organizowanie przejścia gry z obrony do ataku, często prowadził wejścia w tercję ataku godne najlepszych skrzydłowych - samo to już dało mu trochę punktów, po drugie natomiast układ był tu jasny - Besch jako obrońca ofensywny, Wajda jako zabezpieczający tyły - i tutaj jest ta część statystyki, co prawda mniej rzucająca się w oczy, ale bardzo wyraźna, czyli +/-. Taki plus całej piątki bierze się nie tylko z dużej liczby punktów na +, ale i małej na - i jest to właśnie w sporej mierze zasługą Patryka, który wykonywał tu robotę dla całej swojej formacji. Jeśli chodzi natomiast o gole i asysty w przewadze warto nadmienić, że Wajda dlatego dużo nie strzelał z niebieskiej, bo go tam nie było - robił za fałszywego skrzydłowego do odgrywania krążka spod bandy, zaś na linii był wtedy napastnik - zwykle LL, ponadto Rudolf czasami desygnował do gry w przewadze czwartego napistnika do pierwszej formacji i zwykle napadzior ten wchodził za Wajdę właśnie (na mój gust najczęściej to bywał Aron).
zaraz po sezonie pisałem ze straty Kostucha i Wajdy to bez wątpienia będzie dalsze osłabianie hokejowej Cracovii i tak się dzieje .Wajda to typowy defensywny obrońca i co by nie mowić nie bez przyczyny etatowy obrońca w kadrze Polski .Poza tym jeden z nielicznych którzy rzadko kiedy popełniają błędy ,czego nie mozemy powiedzieć o naszych pozostałych obrońcach z ubiegłego sezonu (poza Beschem ).
nie rozumiem tych Waszych utyskiwań, nie rozumiecie , że jak prywatna osoba która zarobiła trochę groszą w swoim życiu NIE CHC wydawać swoich pieniędzy to znaczy ,że NIE CHCE..........................NIE CHCE !!! kiedyś chciała dzisiaj NIE CHCE !!!
nie rozumiecie tego
prywatna osoba, prywatnt byznes, prywatna Cracovia
NIE CHCĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cracovia nie jest prywatna. A jak sie ktos robi prezesem to jest za to odpowiedzialny.
marcin_ksc Napisał(a):
> Cracovia nie jest prywatna. A jak sie ktos robi
> prezesem to jest za to odpowiedzialny.
Bardzo dobrze napisane.
Cracovia to nie są udziały.
Cracovia to idea, a ta należy do nas wszystkich.
Dla mnie Cracovia to nie kaprys czy zabawka na jakiś czas a i kibiców trzeba choć trochę szanować i nie chodzi mi o pompowanie kasy bez opamiętania tylko o przedstawianie sytuacji jaka jest na prawdę aktualnie ,inni jakoś to potrafią zrobić i tak n.p. Unia czy Jasztrżebie mają zapowiedziane oszczędności na nowy sezon u nas wielka nie wiadoma z tędęcją do osłabiania drużyny
Arcelor Napisał(a):
> Wajda z Landowskim do niedawna nie łapali się do
> składu....
Kiedy niby Wajda się do składu nie łapał ??? Chyba jak był kontuzjowany.....
Coś ci sie chyba pomyliło.
sterby Napisał(a):
> marcin_ksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Cracovia nie jest prywatna. A jak sie ktos robi
> > prezesem to jest za to odpowiedzialny.
>
> Bardzo dobrze napisane.
> Cracovia to nie są udziały.
> Cracovia to idea, a ta należy do nas wszystkich.
Zgadza się, Cracovia to nasze wspólne dobro, wszystkich kibiców i sympatyków. Prywatna jest tylko Krakowia a to ona ma pieniądze niestety.
ZAINTERESOWANIE/INTERESTED IN:
Robert Kostecki - Napastnik - Zagłębie Sosnowiec
Jarosław Kuc - Obrońca - Zagłębie Sosnowiec
Martin Dudasz - Obrońca - HC Vitkovice
Filip Drzewiecki - Napastnik - JKH GKS Jastrzębie
Grzegorz Pasiut - Napastnik - GKS Tychy
Jarosław Różański - Napastnik - MMKS Podhale Nowy Targ
Rafał Dutka - Obrońca - MMKS Podhale Nowy Targ
Kelly Czuy - Napastnik - Rapid City Rush
Miroslav Zatko - Obrońca - Aksam Unia Oświęcim
no proszę az jesteśmy zainteresowani 9 nowymi zawodnikami(ostatnio pojawił się Zatko)i to by było
budujące ,ale nie bierzemy udziału w licytacjach a większosć to własnie tacy są na tej liście ???
Zatko odszedł własnie z Unii, jeżeli go nie pozyskamy to będzie oznaczało szczyt kretynizmu naszych działaczy.
Nawt się nie łudzę, że do Nas przyjdzie bo to zawodnik z tych, którzy pójdą tam gdzie lepiej zapłacą. Obstawiam, że wyląduje w Sanoku albo w Tychach lub w Jastrzębiu.
Zatko już kiedyś był przymierzany do Cracovii ,szczegółów nie znam ,ale nic z tego nie wyszło!!!
z tej dziewiątki trzy nazwiska są bardzo realne by zagrały w Cracovii(Kuc Drzewiecki ,Kostecki),nawet nie dla tego ze są słabi ,ale inne kluby się nimi nie interesują zbytnio?? ,natomiast pozostała szóstka (Dudasz, Dutka ,Czuy Zatko .Różanski,Pasiut) to zawodnicy o których walczy nie tylko Cracovia i jesli by przyszedł ktoś z tej szóstki nie ukrywam ze byłby to sukces transferowy
Leesior Napisał(a):
> Arcelor Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wajda z Landowskim do niedawna nie łapali się
> do
> > składu....
>
> Kiedy niby Wajda się do składu nie łapał ???
> Chyba jak był kontuzjowany.....
> Coś ci sie chyba pomyliło.
Nic mi się nie pomyliło... nie łapał się do składu jak mieliśmy obrońców, a później Rohacek nie miał wyjścia i musiał zrobić z niego hokeistę...
Mam wymieniać o kogo chodzi? Mieliśmy 3 pary niezłych obrońców : Csorich, Bondarevs, Dudas, Dulęba, Kłys, Noworyta,
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)