mysle, ze temu panu nalezy sie osobny temat, zeby nie zdominowal tematu o wzmocnieniach naszych przeciwnikow
---------------------------
Ptak: Chcę oddać klub komuś innemu
- Przyjechałem z propozycją, aby oddać klub komuś innemu. Jeżeli znacie panowie taką osobę, to natychmiast podpisujemy dokumenty - mówił Antoni Ptak na dzisiejszej konferencji prasowej.
- Mam już tego dość, piłka nożna to miało być moje hobby, chciałem pomóc Szczecinowi, szczecińskim kibicom, a za to wylewane są na mnie pomyje i oszczerstwa - dodał Antoni Ptak.
Ptak nie krył, iż uważa, że inwestycja w Pogoń była błędem. - Prezesi inni klubów odradzali mi wiązania się z tym miastem. Nie rozumiem tego, ale w Szczecinie jest jakaś specyficzna atmosfera, coś, czego nie ma w żadnym innym mieście, jest zły klimat i tutaj nie da się zbudować wielkiej piłki. - mówił Ptak.
- Przed sezonem twierdziliśmy, że Pogoń powinna w ciągu dwóch lat wrócić do ekstraklasy. Okazało się to realne już w pierwszym roku. Na półmetku jesteśmy na pierwszym miejscu, klub ma zbilansowany budżet, nie mamy długów, a w gazetach spotyka nas wielka krytyka. Najgorsze jest jednak to, że dziennikarze kłamią. Jestem w stanie przedstawić artykuły, w których pisana jest totalna nieprawda, zmyślone fakty, szkodzące wizerunkowi Pogoni. - mówił.
- Zainwestowałem w Pogoń bardzo dużo pieniędzy, miesięcznie wydaję po 500-700 tysięcy złotych. Wcale nie muszę jednak tego dłużej robić. Oświadczam, iż przeczytam jeszcze jeden nieprawdziwy artykuł i odchodzę. - zapowiedział Ptak.
- Nie, to nie jest szantaż - odpowiedział Ptak, na zarzuty jednego z dziennikarzy.
- Jednocześnie oświadczam, że nie intersują mnie tereny w tym mieście! Inwestycja "Śnieżna Górka" miała przynosić zyski na utrzymanie klubu. Zostałem jednak oskarżony o to, że przyjechałem do Szczecina tylko po te tereny. - mówił prezes. - Są to kompletne bzdury. Oświadczam, iż inwestycja zostaje wstrzymana, na dzień dzisiejszy nie ma mowy, o kontynuowaniu tych planów.
Na koniec Antoni Ptak zapowiedział, że od dziś będzie samodzielnie rządzić klubem, podobnie jak robią to właściciele Wisły Kraków i Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski. O co jednak chodziło Ptakowi do końca nie wiadomo.
Konferencja była zorganizowana w ostatniej chwili, a wypowiedzi Ptaka bardzo chaotyczne. Tak naprawdę nie wiadomo, co ma o tym wszystkim myśleć kibic Pogoni.
Zamiast powołać rzecznika prasowego z prawdziwego zdarzenia, który rozwiewałby wszelkie wątpliwości, władze klubu próbują zamykać usta dziennikarzom, pośrednio utrudniając dostęp kibicom do informacji o swoim klubie. Chyba nie tędy droga do budowania dobrego wizerunku klubu sportowego MKS Pogoń Szczecin.
-
-
tour de ptak
Zabieraj zabawki i szukaj innej piaskownicy a co się będziesz z chamami kłócił :P
Jak juz pisalem : ptak jest zly, ptak ma bardzo ostre kly- jak ptak cos postanowi to nie ma takiego co sie przeciwstawi. Boj sie Bog...Ptaka:P
Może zrobimy zakłady -ile wytrzyma ptok w szczecinie.
moze z tydzien
Uwaga!!
W Szczecinie odnotowano rekordową ilosc sprzedanych plyt z piosenką "Widzialem Ptaka Cień"
Pan Ptak powiedział :
" Oświadczam, iż przeczytam jeszcze jeden nieprawdziwy artykuł i odchodzę."
W poniedziałek ukazuje się prasa ,czyżby to był termin odejścia:))
A swoją drogą, to mi trochę gościa żal :(
Miał dobre intencje,utopił kupę kasy....
..ale Szczecin to nie Opoczno ,Skawina ,Proszowice
Jak silna może być presja kibiców w wielkich miastach, daje przykład słynnej akcji pod kryptonimem Basztowa 2001 :)))
I PO PTOKU...............
raczej:po ptokach :))))
Za kulisami trwały rozmowy dotyczące wypożyczenia Bataty do Dyskobolii, ale w niedzielę Antoni Ptak ostatecznie podjął decyzję, że nie puści Brazylijczyka.[...]
za:GW
A kolega Itsme coś dziwnie zamilkł......
A wcześniej był taki gadatliwy :)))
A chodziło mu tylko o piłkę,a nie o interesy :-)
Ciekawe ile jeszcze klubów natnie.
Ile kosztuje kupienie artykułu w gazecie? Żartowałem oczywiście.
A tak poważniej, to jeżeli jestem w Łodzi i coś mi śmierdzi, to rozglądam się wkoło. Jestem w Piotrkowie zapach ten sam, jestem podejrzliwy. Przenoszę się do Szczecina, a tu znowu to samo. Może zamiast szukać smrodu w atmosferze, trzeba zajrzeć we własne gacie.
FIKUS a co mam niby pisac - poszukaj watku w ktorym sie na ten temat wypowiedzialem. Nie chce mi sie wszedzie odpowiadac na to samo. Odpowiem ci tylko "bo tutaj jest jak jest" ;)
Przypominam ci rowniez ze nie jestem kibicem Ptaka tylko Pogoni Szczecin.
Poki co zima okazala sie bardzo korzystna dla Pogoni ;) Wy zwiekszyliscie koszty funkcjonowania klubu, my zmniejszylismy wywalajac Drumlaka i nie zawierajac kontraktow z nowymi zawodnikami. Na dokladke zima wy straciliscie 3 pkt (prawie) a my zadnego ;)
Mentny cos w tym jest. Albo moze wystarczy rozejrzec sie jakie gowno zaciagnalem za soba z Lodzi via Piotrkow. Moze cos mi sie do buta przykleilo i tak cuchnie. Ale Antosia zez rozbiezny powoduje ze osob stojacych przy nim nie widzi tylko te ktore stoja z boku.
Jeśli ptaszek nie awansuje, to wycofa się... Ale raczej wytrzyma do końca sezonu.
Jtsme czy ty tak krązysz po wszystkich forum czy tylko nasze sobie tak upodobałeś a jeśli tak to dlaczego?
ITSME mam dla Ciebie super pomysł, zwolnijcie wszystkich piłkarzy. To pozwoli Wam jeszcze bardziej obniżyć koszty.
Swoją drogą jeśli stracimy 3 punkty i to zadecyduje o Waszym awansie to czy nie będzie Ci jakoś dziwnie? Czy nie odniesiesz wrażenia że to jakby mało sportowe rozstrzygnięcie?
Z wolna robi sie 100 do Itsme :P
pasy22 - wszystkie ale nie wszedzie sie udzielam, a tutaj okresowo ( np. tydzien jestem 3 mnie nie ma)
Jasiu -
ad. 1 chyba dobry pomysl - Blekitni tak zrobili, a ze w stargardzie sa madrzy ludzie - vide Bozy syn wiec nalezy obrac ten kierunek
ad. 2 spytam tak, a kto wam w pozostalych 16 meczach bronil zdobyc wiecej punktow niz Pogon ? KSZO nie upadlo dlatego ze wygralo z Pogonia tylko z innych przyczyn i skoro nie rozegralo regulaminowej ilosci meczow to sorry wyniki sa anulowane. Nie lamie to dla mnie zadnych regul i zadnych wyrzutuch natury moralnej w tej sytuacji nie bede mial. Rowniez jakby Blekitni nie przystapili to trudo - zyskuje Zaglebie ale czy to jest ich wina ? Nie takie sa zasady. Wiadomo ze wolalbym zeby Pogon awansowala (o ile awansuje :P) majac 20 pkt. przewagi nad konkurentami i w takich kategoriach to odbieram.
obs - bardzo mozliwy scenariusz
Itsme robisz się nerwowy, a dlaczego? W końcu sytuacja dla Was układa się pozytywnie. Ale tak na marginesie to jakoś Wasz aktualny sponsor mimo grubego prtfela nie daje pewności jutra. Nie jestem złośliwy w tym momencie, szanuję Twoją osobę oraz fakt że z nami dyskutujesz. Bardzo też doceniam drużyny z tradycją. Macie chyba jednak pecha do sponsorów.
Jednym słowem mniej nerwów kibicu Pogonii.
Spoko. Jakie numery robi Ptak każdy widzi, tylko że jednego możemy być raczej pewni: Na razie Ptak Szczecina nie opuści. Jego wypowiedzi to tylko zwykłe straszenie kibiców. A dlaczego? Bo chodzi o Śnieżną Górkę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)