stefan65 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A walnijcie sie w głowe...co wy chcecie od
> Kafarskiego?
znakomita większość trenerów w Polsce jest po prostu lepsza. spadliśmy zbudujmy podstawę drużyny w oparciu o Trenera, a nie [small]pseudo-trenera[/small]
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
Dokladnie. Zgadzam sie z przedmowca.Zaczynamy od nowa ! Wszystko od nowa !! Znowym trenerem ( dobrym a nie pseudo) i nowa druzyna !! I walczymy !!
Przy każdym trenerze tak mówicie, a nie może tym nowym trenerem być Kafarski? Tyle czekaliśmy, to poczekamy jeszcze te pół roku i wtedy będziemy rzucać oskarżeniami.
Co znaczy to mityczne "pseudo" ? Kafarski jest trenerem, ma do tego odpowiednie kwalifikacje potwierdzone ważną licencją. Czy jest dobrym czy złym trenerem to inna sprawa, to nawet czasami kwestia obiegowych opinii, tego tutaj jednoznacznie nie rozstrzygniemy. Sięgnijmy po takich trenerów jak Probierz czy Michniewicz. Przewijały się u nas te nazwiska, chcieliśmy ich mieć i co teraz ? Mieli ostatnio dobre wyniki ? Dobrzy to trenerzy czy też kiepscy. a może też pseudo ? Robota trenerska, oprócz niezbędnych kwalifikacji, to w dużej mierze kwestia szczęścia. A pseudo moimi zdaniem jest Świerczewski bo wymaganych kwalifikacji nie ma a na ławie trenerskiej jak najbardziej zasiada. I na koniec, jeśli już Kafarski będzie tym trenerem to dajmy mu wsparcie a nie nieustanną krytykę, zwłaszcza, że na temat przyszłego kształtu drużyny piłkarskiej Cracovii nie wiemy nic. Wszystko od nowa ? Z nowym trenerem ? Którym ? A jak to będzie znowu pseudo ?
WON!!!Nowym trenerem powinien zostac Zielinski/Michniewicz/Stawowy.
cris Napisał(a):
> WON!!!Nowym trenerem powinien zostac
> Zielinski/Michniewicz/Stawowy.
ZBASTUJ. za samą odmowę pracy w Cracovii tacy jak Probierz i Michniewicz nie powinni dostać drugiej szansy.
poza tym proponowanie trenerskich kalek jak Michniewicz to sabotaż :)
Wole Stawowego, ale pod słowami Martena podpisuję się jak najbardziej... niektórych demonizujących Kafarskiego zdecydowanie ponosi, i chyba juz zapomnieli co nam zrobił Pasieka...
Zieliński, Michniewicz - Ci ludzie jak dla mnie nie powinni nigdy już prowadzić Cracovii... odmówili nam już raz... i ten raz jak dla mnie wystarczy na określenie ich podejścia do pracy... a dla nie przekonanych wystarczy dodać że pracowali w Polonii - nie za darmo... właśnie przez ten tym charakterów zatrudnianych w naszym Klubie, mamy to co teraz mamy...
Właśnie, to samo miałem napisać
Zieliński, Michniewicz - przereklamowani trenerzy szczególnie ten drugi który już pokazał w Polonii i Jadze jak potrafi pracować ;) A za małe pieniądze nie będą robić.
MARTEN Napisał(a):
> Co znaczy to mityczne "pseudo" ? Kafarski jest
> trenerem, ma do tego odpowiednie kwalifikacje
> potwierdzone ważną licencją. Czy jest dobrym
> czy złym trenerem to inna sprawa, to nawet
> czasami kwestia obiegowych opinii, tego tutaj
> jednoznacznie nie rozstrzygniemy. Sięgnijmy po
> takich trenerów jak Probierz czy Michniewicz.
> Przewijały się u nas te nazwiska, chcieliśmy
> ich mieć i co teraz ? Mieli ostatnio dobre wyniki
> ? Dobrzy to trenerzy czy też kiepscy. a może
> też pseudo ? Robota trenerska, oprócz
> niezbędnych kwalifikacji, to w dużej mierze
> kwestia szczęścia. A pseudo moimi zdaniem jest
> Świerczewski bo wymaganych kwalifikacji nie ma a
> na ławie trenerskiej jak najbardziej zasiada. I
> na koniec, jeśli już Kafarski będzie tym
> trenerem to dajmy mu wsparcie a nie nieustanną
> krytykę, zwłaszcza, że na temat przyszłego
> kształtu drużyny piłkarskiej Cracovii nie wiemy
> nic. Wszystko od nowa ? Z nowym trenerem ? Którym
> ? A jak to będzie znowu pseudo ?
I co z tego ze, ma licencje?? Jesli ja ma to jest fachura??? Nie !! Czy jak konczysz technikum, branisz prace dyplomowa i zaraz po tym, rozpoczynasz prace, jestes dobry? Nie ! Bo brak Tobie praktyki i obycia i w dupe sobie mozesz wsadzic wszystkie regolki, wyklepane na pamiec ! Przy pierwszym lepszym zadaniu, przeskoczy Cie emeryt po dwoch klasach zawodowych. Ale to inna bajka.
Dla mnie trener, musi miec charyzme,zawzietosc ,wiedziec i wierzyc w to co robi . Po przegranym meczu, uderzac sie w piersi, twierdzac ze, to jego wina a nie usmiechac sie i pajacowac przed kamerami tv i robic smrud na cala Polske.
Kafarski dostal szanse i jaki jest wynik Jego pracy?? Liczby, mowia same za siebie i chyba nie musze ich Tobie przypominac..
Ostatnim, dobrym trenerem byl Lenczyk bez dwoch zdan !! Ma swoje fochy,wymagania ale wlasnie Tacy do czegos z druzyna dochodza. Nam sie nie udalo.
Nie mielismy ostatnio, szczescia do trenerow,byli,zarobili i odeszli..Co teraz robia?? Ano Ci, pseudo najczesciej komentuja mecze live w tv.Do tego sie nadaja..Maja wiedze, to fakt :)
Zdania swojego nie zmienie. Zaczynamy nowy etap! Wiec, zacznijmy go bez powielania poprzednich bledow. Budujemy wszystko od nowa i najlepiej zrobmy to z nowym trenerem.
Niech Kafarski dostanie możliwość stworzenia "autorskiej" drużyny a potem go będziemy rozliczać. Jako ratownik się nie sprawdził, ale dziura w kadłubie Cracovii mogła być już za duża bo przez lata była tylko zalepiana duct tapem. To był zespół Szatałowa i moim zdaniem tylko on mógł uratować nam ekstraklasę z tymi kopaczami bo to on sklejał tą drużynę mentalnie.
W grze Cracovii za Kafarskiego momentami było widać, że pod jego wodzą będziemy oglądać futbol przyjemny dla oka. Taka nowa jakość, nietypowa dla polskiej ligi. Niech poprawi grę obronną i stałe fragmenty, a przede wszystkim dobierze zawodników odpowiednich do jego koncepcji.
Z jego ostatniej wypowiedzi dla TerazPasy wynika, że poszli po rozum do głowy w klubie (upatruję tu działania przede wszystkim Radomira Szarańca) i poważnie wzięli się za tworzenie pionu sportowego dla piłkarskiej Cracovii jako fundamentu funkcjonowania drużyny. Trzymam kciuki.
stefan65 Napisał(a):
> A walnijcie sie w głowe...co wy chcecie od
> Kafarskiego?
sam się walnij w głowę.
6 punktów w 10 meczach.
Tyle to łks by zdobył bez trenera.
Kafarski to gość który powinien wylecieć jako pierwszy z Cracovii. Mówicie dajcie mu popracowac a co nie pracował i jaki efekt z meczu na mecz mówil ze jest coraz lepiej a jak było naprawde sami widzieliście zęby bolały jak sie oglądało ich gre, ten gość nie ma jaj niech lepiej wypie..... do gdańska zero szacunku dla tego gościa. ARKA GDYNIA!!
no tak .... wszystkiemu winien Kafarski ... a to juz nie Tabisz ??
Czuję się przywołany do tablicy wpisem Volkera0, niepotrzebnie trochę agresywnym. Volker0, czytaj ze zrozumieniem, ja nigdzie nie napisałem, że Kafarski jest fachurą bo akurat ma licencję. I wcale nie neguję, że ktoś bez takowej nie jest zdolny dobrze poprowadzić drużyny piłkarskiej. Tak oczywiście nie jest, widomym tego dowodem jest np. Franz Beckenbauer, który z repr. Niemiec, jako trener, zdobył vice oraz mistrzostwo na Mundialu a licencji nie posiadał. Zgadzam się również z Tobą z grubsza jeśli mowa o cechach jakie powinien posiadać dobry trener. Mnie chodzi o to, że nadużywa się określenia "pseudo", ponieważ kojarzy się ono raczej z osobnikiem, który podaje się za kogoś kim nie jest lub bezpodstawnie używa jakiegoś tytułu i w związku z tym wykonuje jakiś zawód ( w tym wypadku trenera ) bezpodstawnie i do tego żle. Nie dotyczy to przecież Kafarskiego, a czy On jest dobrym czy kiepskim trenerem to tak do końca przecież nie wiemy. Według mnie, oznaki poprawy jakości gry Cracovii jednak były a przecież nie wiemy w jakim stanie, jeśli chodzi o ogólne przygotowanie, była drużyna kiedy ją przejmował. Chyba jednak złym. Teraz o innych trenerach. Każdy z wymienionych poprzednio miał wzloty i upadki, normalne w tym zawodzie bo sumuje sie tu szczęście, umiejętność doboru piłkarzy i sztabu szkoleniowego, umiejętność znalezienia się w środowisku, no i charyzmę trzeba jednak mieć. Mnie osobiście się wydaje, że z małymi wyjątkami, umiejętności czysto zawodowe wszystkich trenerów pracujących w ekstraklasie a także w I lidze są podobne. Jeśli Kafarski ma pozostać, a wszystko na to wskazuje, to dajmy Mu jednak coś przyjaznego od siebie, nie tylko często bezsensowne nawalanie. I może jednak zapomnijmy Jego, co tu dużo mówić, głupią wypowiedż w TV ponieważ ostatni wywiad wskazuje, że zdaje sobie sprawę z popełnionej gafy. Nie nawołuję broń Boże nikogo do zmiany zdania, nawet przeciwnie - po to jest chyba to Forum. Przepraszam za chyba jednak zbyt długi wywód, no ale też nie zmuszam nikogo do czytania, wolny wybór.
Marten, drogi Kolego :) Jesli, moj wpis, odebrales jako agresywny to przepraszam :) Zastanawiam sie jakbym to napisal kiedy, bylbym naprawde w kur..iony :)
Okreslenie ,,pseudo,, jest ogolnie przyjete w srodowisku pilkarskim jak i rowniez czesto pojawia sie na tym forum i wszyscy dobrze wiedza o co chodzi..Nie trzeba tlumaczyc.
Chodzilo mi o to ze, mial swoj czas i go nie wykorzystal. Wprowadzenie mlodych owszem duzy plus ale zrobil to wylacznie z powodu, palacego sie pod jeo nogami gruntu.Nie mial nic do stracenia i pozyskania a moze sie uda...A ze, sie udalo to inna sprawa..
To ze, Stebleckiego widzialem w pierwszym skladzie, pierdzialem juz dawno ale to dawno temu, chociaz nijakiej licencji nie posiadam :)
Czy trener spokornial po ostatniej wypowiedzi?? wydaje mi sie ze, nie. Moze ktos mu powiedzial ze, takowej pewnej pozcji w Cracovii to on nie ma i dlatego zmienil ton i taktyke przed kamera.?
Ja stracilem do Niego szacunek jeszcze przed przyjsciem do nas. O co chodzi ,wszyscy wiemy.
A tak na marginesie... Serce masz pasiaste ..wyobrazasz sobie prowadzenie kiedys psiarskiej sekcji?? Bo , ja nie :)
Pozdr. :)
volker0 Napisał(a):
> Marten, drogi Kolego :) Jesli, moj wpis, odebrales
> jako agresywny to przepraszam :) Zastanawiam sie
> jakbym to napisal kiedy, bylbym naprawde w
> kur..iony :)
> Okreslenie ,,pseudo,, jest ogolnie przyjete w
> srodowisku pilkarskim jak i rowniez czesto pojawia
> sie na tym forum i wszyscy dobrze wiedza o co
> chodzi..Nie trzeba tlumaczyc.
> Chodzilo mi o to ze, mial swoj czas i go nie
> wykorzystal. Wprowadzenie mlodych owszem duzy plus
> ale zrobil to wylacznie z powodu, palacego sie pod
> jeo nogami gruntu.Nie mial nic do stracenia i
> pozyskania a moze sie uda...A ze, sie udalo to
> inna sprawa..
> To ze, Stebleckiego widzialem w pierwszym
> skladzie, pierdzialem juz dawno ale to dawno temu,
> chociaz nijakiej licencji nie posiadam :)
> Czy trener spokornial po ostatniej wypowiedzi??
> wydaje mi sie ze, nie. Moze ktos mu powiedzial ze,
> takowej pewnej pozcji w Cracovii to on nie ma i
> dlatego zmienil ton i taktyke przed kamera.?
> Ja stracilem do Niego szacunek jeszcze przed
> przyjsciem do nas. O co chodzi ,wszyscy wiemy.
>
> A tak na marginesie... Serce masz pasiaste
> ..wyobrazasz sobie prowadzenie kiedys psiarskiej
> sekcji?? Bo , ja nie :)
> Pozdr. :)
Orest też tak myślał?? A Kazio Węgrzyn też??
Nie za bardzo zrozumiałem sens ostatniego wpisu Volkera0, to ten upał chyba
g4lu Napisał(a):
> Niech Kafarski dostanie możliwość stworzenia
> "autorskiej" drużyny a potem go będziemy
> rozliczać.
Przepraszam, ale prowadzenie pierwszej drużyny Cracovii to nie program "Szansa na sukces"
Przepraszam bardzo, przecież jego magnificencja profesor wyraźnie podkreślał w wywiadach że jego żona ma ochotę na sukcesy Cracovii w Lidze Mistrzów, także z tą szansą na sukces to jest u nas teleturniej od cirka 4 lat :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)