[quote=Seprioth]
cały czas wierzę w Naszą Cracovię. :)
[/quote]
noooo, jesli to kwestia wiary to niby czemu nie dopisujemy 3 pkt w derby?
skoro juz mamy sie odwolywać do sacrum i sił nadprzyrodzonych to osobiscie wole 3 pkt za pogrom gtsu 0-1
niz 1 pkt w Chorzowie
;-)
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
A co ma do tego wiara.....?
Stawowego i Jończyka bronią wyniki. Stefanie, ten się śmieje kto się śmieje ostatni.
też wierzę...i w I lidze bedę wierzył i w II... itp
Stawowy tylko z nami miał wyniki jakby był takim świetnym trenerem to by sobie poradził tez w innych klubach...
W Arce sobie radził, ale trafił na syf. W GKS nikt po nim nie osiągnął więcej; w Łęcznej nie miał szans, bo nie było z kim.
Ponadto co to za argument? U nas był rewelacyjny, nie ulegał Filipiakowi, drużyna grała widowiskowo, walczyliśmy o cele najwyższe. I jeszcze jedno: Stawowy czuje krakowską piłkę.
Tu przegiąłeś, licz się ze słowami. Nie masz argumentów, więc oczerniasz? Kończę dyskusję.
Pasiak 95 -Stawowy u nas wyniki miał świetne .Można zaryzykować stwierdzenie wyciskał 200% normy patrząc na skład personalny czy niemal zerowe wydatki w tym czasie na transfery.Zostawił po sobie dobrą drużynę .
Sukcesu Stawowego nie było by bez świetnej atmosfery w klubie stworzonej przez Misiora.
Jeśli wg ciebie Stawowy to cienizna to jak nazwać jego następców poza Orestem?Było tych wynalazków sporo -Mikulski ,trener od drużyny księży ,maja majewski co w każdym klubie zostawia spaloną ziemię ,niemiecka myśl szkoleniowa Płatek i Pasieka ,wreszcie as nad asy Nikodem Dyzma .Teraz mamy kolejną kalekę.
Fakty są takie że z roku na rok na transfery wydawano więcej kasy ,a w niektórych okienkach to dla wielu klubów była to kasa jaką nie wydali przez 3-4 sezony.Wyniki coraz gorsze i myślę że 100 mln zł budżetu na rok nic by tu nie zmieniło.
Naściągali by tylko droższego śmietnika.
Dajcie ludzie spokoj ... trener to sprawa trzeciorzedna ... na 1 miejscu sa ludzie ktorzy maja jakis pomysl na ten klub, na 2 pilkarze z umiejetnosciami i dopiero wtedy mozna zaczac szukac trenera ktory pouklada gre ... Kafarski to dobry trener ... mam nadzieje ze zostanie i bedzie naszym trenerm w 1 lidze.
Slapi1988 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> . Kafarski to
> dobry trener ... mam nadzieje ze zostanie i będzie
> naszym trenerem w 1 lidze.
Zachowaj Boże! A co on takiego wielkiego osiągnął?
Proboje nauczyc tych kopaczy grac w pilke :) Tylko ze na nauke jest juz troche pozno .. dal niektorych jakies 25 lat :)
Każdy trener próbuje. Sęk w tym, aby te próby były skuteczne.
Hehehe a ktorego trenera ostatnio byly ?? :D
Slapi1988 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Proboje nauczyc tych kopaczy grac w pilke :) Tylko
> ze na nauke jest juz troche pozno .. dal
> niektorych jakies 25 lat :)
Ja wolę żeby przestał ich uczyć kosztem klubu i wolę by miał wyniki. Jeśli twierdzisz że to dobry trener to spójrz w tabelę, zobacz ile bramek straciliśmy w 3 ostatnich meczach i ile w nich zdobyliśmy punktów. Najpierw trzeba mieć argumenty, a ty ich nie masz i chwalisz trenera za to że rozwalił nam kompletnie obronę swoją "taktyką". Pomyśl zanim coś napiszesz
heheh Kafarski akurat ma taktyke .. gra kombinacyjna, po ziemi i ktorkie podania :) To jest taktyka Kafarskiego - pytanie jest inne ... czy pilkarze sie z tego wywiazuja :) Napisz mi ze taktyka Kafarskiego bylo grac Ciezniaki ?? a moze taktyka Kafarskiego bylo zeby Bojlevic se nie trafil w pilke glowa przy wrzutce z autu Gornika ?? To wszysko sa indywidualne bledy wyniakacja z tego ze w tym klubie graja sami partacze !! a nie wina taktyki !!
W takiej sytuacji w jakiej jest nasz zespół to każdy trener by miał problemy, i proszę was.. nie zrzucajcie już winy na tego Kafarskiego, za przygotowania do tej rundy był odpowiedzialny Pasieka i to jego bym za te wyniki zgonił tylko, a Kafarski robi co może, próbuje coś robić żeby dało efekt ale na razie ciężko mu to idzie.
Inna sprawa że aby taktyka dobrze funkcjonowała jaką założył trener to potrzeba zawodników z odpowiednimi umiejętnościami a z tym są u nas wielkie problemy. Tym bardziej że jak komuś brakuje umiejętności czysto technicznych to musi nadrabiać ambicją i wolą walki na boisku a u nas też tego nie widać.
Robienie z Boljevicia winnego pierwszej bramki to przesada. Mógłbym wymienić ze 4 nazwiska współwinnych tego, że piłka wyrzucona z autu trafiła do nieobstawionego Kwieka. Poza tym gra naszych nie była taka tragiczna (do starty bramek). Jedyne na co nie mogłem patrzyć to ciągłe rozgrywanie przez Cierzniaka, co poskutkowało drugą bramką.
Naszła mnie tylko taka refleksja. taktykę trzeba dobierać pod wykonawców. A jako napastnika mieliśmy Bizena, w alternatywie Grzelaka. Napastnicy wysocy, mało zwrotni, potrafiący się zastawić ewentualnie przepchnąć. Dlatego podając do nich nie można liczyć na to, że się odwrócą z piłką i strzela na bramkę. Ba! trudno oczekiwać, że zgaszą piłkę. Oni co najwyżej przy takim podaniu mogliby odegrać do wchodzących z drugiej linii pomocników. Tylko nikt nie wchodzi. Mogą też wykorzystywać wrzutki z boku (ja prz dwóch do tej pory bramkach v.d.Biezena, tylko, że tych wrzutek jest jak na lekarstwo. I poprawienie tych elementów może być kluczem do strzelania bramek. Ale to musi wpoić zawodnikom trener.
taktykę dobierasz pod zawodników, a nie odwrotnie, więc granie na siłę czegoś czego nie potrafimy daje właśnie takie efekty jak w 3 ostatnich meczach
Ciekawa była dzisiejsza liga + w ca nal +. Murawski odpowiadał kto jest winny sytuacji w Cracovii :)
Był u Nas więc wie o tym bardzo dobrze.
2 i 3 bramka stracona to wielbłąd Radomskiego... Druga to podanie do Cierzniaka a przy trzeciej to miał całkowicie wyje.ane na wynik i w ogóle chciał już do domu jechać.
To nie wina Kafarskiego, że ma panienki i gwiazdorów, a nie piłkarzy w zespole. Za te porażki nie jest winny trener,a le przyzwyczajeni do bylejakości większość piłkarzy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)