Nowym szkoleniowcem Pasów został Tomasz Kafarski.
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
Poprowadzi dzisiaj trening?
pasiasty112 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chłopie Bartczak i van der Drewno? Czy te 3
> spotkania nie dały ci do zrozumienia że ci dwaj
> grajkowie to najgorsze patałachy w tym klubie?
> Zdecydowanie na ławke z nimi za Bartczaka,
> Radomski jak da rade a za van der Drewno
> zdecydowanie Matulevičius przynajmniej coś
> walczy a nie stoi w miejscu jak van der Drewno
> który na dodatek przegrywa wszystkie piłki na
> głowe przy wzroście 1.95 !!!!
Zauważ że Matulevicius nie grał w ustawieniu na 1 napastnika. Wszyscy jadą po Koenie, a co on sam może zagrać przeciwko 2-3 obrońcom?
Osobiście uważam, że jest lepszym napastnikiem niż Litwin. Co do Barczaka to w tej chwili nasz najlepszy defensywny pomocnik i chyba oglądałeś jakieś inne mecze jak tego nie zauważyłeś.
Wiśnia z Matulevičius'em na ataku - to mogło by być ciekawe rozwiązanie.
[quote=Kumak]
Wiśnia z Matulevičius'em na ataku - to mogło by być ciekawe rozwiązanie.
[/quote]
Jedyne sensowne na ten moment. Van der Biezen jest tragiczny a Saidi jednak lepszy na skrzydle. Zagrać dwoma napastnikami tak jak Kumak pisze. Litwin wielki i silny a Visnia szybki i chaotyczny. Czy to wypali? Nie wiadomo ale innej opcji raczej nie mamy.
P.S. Idealne...
[img]http://www.weszlo.com/fotonews/1259155794_ScreenShot194.jpg[/img]
Myśle że da rade;) i raczej będziemy grali na 2 napastników,Traore u niego błyszczał w poprzednim sezonie,może teraz Saidi?
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka mam nadzieje ze nie tak jak w przypadku pana Pasieki będzie można tutaj popisać o taktyce
pressing przez 90 min z łks innego wyjścia nie ma
Kafarski to typ trenera z którym nie ma gadania nie podoba sie to dowidzenia.. I tego sie boje że nasze panienki się zbuntują i lipa będzie.. Zobaczcie jak sie przywitał z dziennikarzami ;)
Data_AG Napisał(a):
> pasiasty112 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> Ale widać że ma mocny charakter i
> > nie da sobie dmuchać nie to co ta panienka
> > Pasieka!!! Teraz liczy się utrzymanie i
> poprawa
> > gry!!!
>
> Lizał dupę kibicom Lechii i tyle z jego
> charakteru...
Popracuje do konca sezonu to sie przekonamy co jest wart.
1 trening Kafarskiego napawa mnie optymizmem,w grę już nie wchodzi obawa o utratę ekstraklasowego statusu.
Po wyrzuceniu pseudo Trenera (któremu h.. w dupę) wierze że będzie lepiej.Na treningu zaczynamy operować piłką,jest dużo gierek na małej przestrzeni.Koniec z wypieprzaniem piły byle dalej od własnego pola karnego.Do boju Cracovia,marsz marsz do boju marsz.Powodzenia "Kafar".
boniekKrK Napisał(a):
> 1 trening Kafarskiego napawa mnie optymizmem,w
> grę już nie wchodzi obawa o utratę
> ekstraklasowego statusu.
Boniek, ja rozumiem optymizm, ale że aż taki ;)
oglądając urywki pierwszego treningu prowadzonego przez Kafarskiego nie dostrzegłem czarnoskórych piłkarzy.
czyżby trener zaczął urzędowanie od czystki rasowej ?
Lubię to ! ;)
Izbik,
wiem, że dużo się dzieje i wielu osobom to nie odpowiada,
ale trzymajmy się reguł forum,
są wątki Kafarski witamy i Kafarski musi odejść - tam jest miejsce na wypowiadanie opinii na temat trenera, jako osoby,
a w obecnym chaosie, boję się, że jak wejdę na forum hokejowe odnośnie play-off, to zobaczę świnię wklejoną przez Graba Arka
Filmik z treningu krótki i wszystkiego nie pokazuje ale już coś można powiedzieć. Nie widać na nim żeby Kafarski poklepywał zawodników po tyłkach i szczerzył do nich zęby żeby się przymilić jak to zrobił nasz poprzedni trener, a co wielu, w tym mnie, się tak bardzo nie podobało. Jest zatem szansa, że zbuduje sobie autorytet.
Widać też gierkę na 4 bramki. Nie jest to jakieś wymyślne ćwiczenie i nie wiem jak często Pasieka je stosował, ale daje nadzieje, że Kafarski będzie chciał jednak rozgrywać piłkę ziemią, a nie długimi podaniami na anemicznego Biezena. I może wreszcie zaczną sobie wychodzić do grania zamiast się przyglądać i czekać na stratę.
Jeśli Kafarski rzeczywiście chce żeby Cracovia zaczęła grać w piłkę to poza powyższym musi też dobrze dobrać wykonawców. Dość bezużytecznych technicznych analfabetów. Jak mamy grać piłką to potrzeba ludzi którzy potrafią i chcą to robić. Zbyt wielu takich nie mamy, ale wyjściową 11 spokojnie da się z nich sklecić. Biezen ławka, Szeliga tylko jako stoper, Boljević ławka, Kosanović trybuny. Visnjakovs na rozmowę wychowawczą. Matulevicius to kwestia dla mnie jeszcze nie rozstrzygnięta.
pożyjemy - zobaczymy. Mecz z najsłabszym w lidze ŁKS-em pokaże czy Kafarski potrafi jednak tchnąć w tę drużynę nowe życie czy to, że z Lechii wyleciał z hukiem nie było przypadkowe. Ja bym postawił na Ntibazonkizę z Matuleviciusem z przodu + Szałachowski i Visnakovs na bokach. Może to coś zmieni bo na Bizona nie mogę patrzeć.
kafarski lubi grać ofensywną z dużą liczbą podań grę i bizon nie będzie pasował do jego taktyki...
Przez kilka meczy będzie ok. Nowy trener, nowa taktyka, mowe pomysły, każdy zaczyna od zera.
Potem wszystko wróci do normy, bez względu czy to byłby zamiast Kafarskiego, Urban, czy też sir Alex.....
Brakuje w środku pomocnika z prawdziwego zdarzenia, który by poprowadził grę.
Od czasu Gizy był jedynie Klich.
Tylu trenerów sie przewinęło i dalej nic.
Czy te wszystkie porażki to wina Szatałowa, Ulatowskiego i innych ( wyjątek Pasieka)?
TOM76 Napisał(a):
> Przez kilka meczy będzie ok. Nowy trener, nowa
> taktyka, mowe pomysły, każdy zaczyna od zera.
> Potem wszystko wróci do normy, bez względu czy
> to byłby zamiast Kafarskiego, Urban, czy też sir
> Alex.....
> Brakuje w środku pomocnika z prawdziwego
> zdarzenia, który by poprowadził grę.
> Od czasu Gizy był jedynie Klich.
> Tylu trenerów sie przewinęło i dalej nic.
> Czy te wszystkie porażki to wina Szatałowa,
> Ulatowskiego i innych ( wyjątek Pasieka)?
4 zwycięztwa wystarczą. nikt im nie bronił ściągnąć pomocnika ... Kafar nie umie za bardzo robić transferów
z tego co pamiętam to kilku piłkarzy ciekawych przyszło właśnie za Kafara. Ciekawe jakie u nas ustawienie zastosuje Kafarski bo w Lechii grał zazwyczaj 4-3-3 wiec tak jak u nas tylko miał więcej kreatywnych gości. Nowak robił mu gre w środku pola.
witam, jestem kibicem kolejorza ale wam kibicuje rownie mocno i przezywam mecze jak KKS-u, zauwazylem ogladajac mecze, ze srodka pola nie macie wogole i to jest caly problem z ktorym sie mierzycie, wszego nowego trenera powiem szczerze wysoko cenie, nawte byl moim faworytem do objecia LECHA ale mniejsza o to wierze ze Kafarski da rade to ogarnac i bedzie sie patrzylo na gre tak jak na to zaslugujecie wlacznie z wynikami, powodzenia!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)