ciężko wytypować któregokolwiek z trenerów, którzy obecnie pozostają bez pracy. nie ma tam kandydata z którym moglibysmy się związać na lata.
- Zieliński, póki co jest trenerem w Polonii. on mnie jednak zupełnie nie przekonuje. ma wyraz twarzy jakby miał się za chwilę rozpłakać, flegmatyk, typowy loser ;)
- Michniewicz, "sukcesy" dzięki Fryzjerowi. z wyglądu gosć bez jaj,. nie nada się do Cracovii.
- Kaczmarek, długo bez pracy, jeszcze jakies dwa lata temu komentował mecze dla C+. nie dało się goscia słuchać. sprawiał wrażenie, że to on jest tym pilnie poszukiwanym trzecim bliźniakiem.
może warto sobie uzmysłowić, że ligi nie da się uratować i spokojnie poszukać trenera za granicą?
-
-
Z cyklu "giełda trenerów" czyli: kto za Dariusza "zemsta Majewskiego" Pasiekę ?
Urban, to kontynuacja grawitacji. Trener, który w tym sezonie zrobił wszystko, żeby spuścić z ligi Zagłębie, a dzisiejsza pozycja Zagłębia w lidze, to jego zasługa. No ale, pasuje do koncepcji Prezesa, bo...zna języki. Nie wiem: śmiać się czy płakać?
[url=http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,title,Goraco-w-Polonii-Zielinski-byl-na-wylocie,wid,14304325,wiadomosc.html]Józek dzwonił do Cześka[/url]
black cat Napisał(a):
>
> - Zieliński, póki co jest trenerem w Polonii. on
> mnie jednak zupełnie nie przekonuje. ma wyraz
> twarzy jakby miał się za chwilę rozpłakać,
> flegmatyk, typowy loser ;)
> - Michniewicz, "sukcesy" dzięki Fryzjerowi. z
> wyglądu gosć bez jaj,. nie nada się do
> Cracovii.
> - Kaczmarek, długo bez pracy, jeszcze jakies dwa
> lata temu komentował mecze dla C+. nie dało się
> goscia słuchać. sprawiał wrażenie, że to on
> jest tym pilnie poszukiwanym trzecim
> bliźniakiem.
>
[b]> może warto sobie uzmysłowić, że ligi nie da
> się uratować i spokojnie poszukać trenera za
> granicą?[/b]
Do bezpiecznej strefy mamy 2 punkty. A ktos pisze że już spadliśmy?
Puknijcie się w głowę. Trener potrzebny a biadolenie nie.
Suvorow wroci , jest szansa jeszcze na lepsza gre, ale z nowym trenerem..
ja widzę to tak. Konczymy z Pasieką lub innym trenerem, który za ODPOWIEDNIĄ kasę czyli premię, podejmie się zadania utrzymania druzyny w ekstraklasie. Jasna zasada - duża kasa za utrzymanie i rozstanie się po sezonie bez względu na wynik. Po zakończonym sezonie zatrudniamy trenera urodzonego w Myślenicach czyli Waldemara Fornalika. Podpisujemy z nim kontrakt na dłuższy okres i pozwalamy pracować. Problemem będzie, czy po PRAWDOPODOBNYM spadku, Fornalik będzie chciał budować drużynę od I ligii. Wszystko pewnie będzie uwarunkowane odpowiednimi zapisami w kontrakcie. Ma rację Filipiak, ze w Polsce jest paru trenerów kręcących się na karuzeli. Fornalik mi autentycznie imponuje. Sadlok, Sobiech, Jankowski czy teraz Piech to są sukcesy trenera za małą kasę, któremu kontrakt z Ruchem wygasa w czerwcu. Ewentualnie, gdy jest problem z Pasieką, może dać szansę na dokończenie rundy z Łachem ? Pewnie swoje spostrzezenia ma i wiedzę na temat drużyny posiada. To, że w ME dostają łupnia, mnie nie dziwi. Tam jest od dłuższego czasu wymiana kopaczy i w większości grają tam teraz ojszczymurki.
Moim zdaniem żadny szanujący się trener nie wdepnie w to gówno ...
Jak już Urban nie chce nas brać to dramat.
Ludzie zejdźcie na ziemię, Fornalik jak latem zmieni klub to przeniesie się do Poznania.
Jeśli faktycznie rozmawiano z Urbanem i ten się nie podejmuje zadania to widać nie widzi potencjału na utrzymanie.
Michniewicz prawdopodobnie dalej ma przechlapane u naszych prezesów.
Stąd boję się, że zostaniemy z obecnym patałachem do piątku.
PS Głupio się przyznawać, ale w obecnej sytuacji człowiekowi chodzi po głowie, że nawet Stawowy byłby lepszy, niż pozostawienie obecnego stanu. Do czego to doszło...
może Urban by chciał, tylko na innych (czyt. swoich) warunkach ? To co by chciał Jasio, niekniecznie musi być zgodne z kierunkiem klubu.
To jest czasem bardziej skomplikowane niż nam się wydaje.
No tak - może Urban chcial sam robic zmiany w czasie meczu zamiast sluchać wytycznych El Profesore
Fornalik się przeniesie do Poznania albo i nie ;) moze np. zostać w Ruchu Chorzów ;)
Dla mnie numer 1 - Waldemar Fornalik :)
szaleniec Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No tak - może Urban chcial sam robic zmiany w
> czasie meczu zamiast sluchać wytycznych El
> Profesore
A kto CI powiedział że Profesou każe zmiany robić?
Moim zdaniem to jest moment, żeby zatrudnić Stawowego.
Czemu pasieka jest dalej naszym trenerem? Niech Siemieniec prowadzi Naszą Cracovię do końca rundy jako tymczasowy trener jak Bajor kiedyś w Zagłębiu. Każde wyjście jest lepsze od tej kaleki trenerskiej.
Jak Urban nie chce to brać Kibu -jego asystenta (ciekawe czy ma licencje).
Władysław Łach ma
IAN
Zgadzam sie co do Fornalika.....Tylko trzeba działać na już, piłkarze nei wierzą w Pasiekę i dalsze go trzymanie to 100% spadek
hahah w to, że Fornalik opuścił by Ruch w trakcie sezonu to w życiu nie uwierzę:) to jes "Mission Impossible" jak to mówił Jose Mourinho :)
nikt nie pisze, że w trakcie sezonu....Fornalik jest za poważnym człowiekiem, by coś takiego zrobić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)