Nie no Urban to fatalna kandydatura, naprawdę myślicie że dźwignie Cracovię ? Ja myślę że nic nie zdziała .
Jak ktoś wyżej pisał trener "zamordysta" Kaczmarek na teraz.
a po spadku ktoś kto już kiedyś ZBUDOWAŁ drużynę, a nie tacy co tylko potrafią przejąć dobrze działający mechanizm. Poprowadzić drużynę zbudowaną na solidnych podstawach to naprawdę żadna sztuka, zmontować taką drużynę z tego co w Cracovii mamy - to jest sztuka.
-
-
Z cyklu "giełda trenerów" czyli: kto za Dariusza "zemsta Majewskiego" Pasiekę ?
1) Zieliński
2) Michniewicz / Kaczmarek
Marzy mi się Petrescu,ale nierealne to jest :(
A z tych "realnych"to
1.Michniewicz
2.Szatałow
3.Stawowy
4.Ktokolwiek...Może to być nawet Bronek Karelus...Bo każdy od Pasieki jest lepszy.
Zatrudnić Stawowego do końca sezonu, jakby utrzymał nam Cracovię lub zbudował dobrą drużynę na 2 ligę to przedłużyć mu kontrakt
Jakiego Stawowego? Ludzie zobaczcie jakie on wyniki osiągał po odejściu z Cracovii. Tu miał drużynę, którą sam zbudował i znał tych graczy od juniorów, a jak przychodził ktoś inny to siedział na ławce (Wiśnia, Świerczewski, Citko). Teraz Stawowy nie zna nikogo w tej drużynie więc jego osiągi byłyby podobne jak w Arce, Łęcznej czy Katowicach czyli słabe. Nie ma teraz żadnego dobrego trenera do wzięcia chyba, że kogoś wykupią tak jak zrobili z Szatałowem. Trzeba czekać aż zwolni się Zieliński bo inni obecnie wolni trenerzy nie będą lepsi od Pasieki. Wyjątkiem jest Michniewicz ale Filipiak nie zatrudni gościa z korupcyjną przeszłością.
Zieliński chyba już jest na wylocie z Poloni : http://www.sport.pl/sport-warszawa/1,124558,11277909,Wojciechowski_zwolni_Zielinskiego_.html
Tylko trener z zagranicy. I tylko taki co weźmie naszych grojków za ..... Taki typ Petrescu.
nie ma czasu teraz na zagranicznego szkoleniowca zostało 10 kolejek. Zanim gość by poznał naszą ligę i piłkarzy to byłby maj i już żadnych szans na utrzymanie. Na tą chwilę tylko Polak.
Na tą chwile jesteśmy i tak w 1 lidze.
Jakie utrzymanie? W 20 meczach mamy 3 zwycięstwa. Liczycie że nagle przyjdzie cudotwórca i wygramy 5 spotkań z 10?
Peterps Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na tą chwile jesteśmy i tak w 1 lidze.
ok. ale do konca walczmy !! i pozegnajmy sie z klasa !
Shoichi Yanagimoto na trenera ;)
http://babol.pl/kat,1025465,title,Katowal-najlepsza-rozgrywajaca-swiata,wid,14296200,wiadomosc.html
Szkoda tej panny, ale z naszymi przydałoby się to samo
Być może zmieni gościu fach dla nas :)
Trener Stawowy,Asystent-Węgrzyn.
Siekliński [img]http://s2.fbcdn.pl/6/clubs/30916/data/images/n/d514e8c7a9d44e12c145418765b734aa.jpg[/img](dawny trener grup młodzieżowych Cracovii jeden z czołowych trenerów w Małopolsce)
Oczywiście nr.1 to Zieliński ale nie wiem czy Wojciechowski go zwolni mimo porażki z Bełchatowem.
Nie ważne nazwisko!
Trwardy gościu, który wybije z głów naszym grajkom ich ciągły "stres", który na treningach nie tylko da im wycisk, ale będzie karał nie przykładanie się do ćwiczonych elementów (*). Gościu, który wie na czym polega ofensywna gra i co to jest taktyka. Takiego trenera nam potrzeba.
(*) Większość z nas widziała jak wyglądała rozgrzewka, a w niej dośrodkowania i strzały (tak 1 na 10 leciał w światło bramki). Łatwo sobie wobec tego wyobrazić treningi u panów Pasieki i Kobylańskiego. Efekty w czasie meczów widzimy wszyscy.
nawet Głardjola ,Petresku czy Iwanesku nic nie zrobią z Tą kupą gówna, kupujta wiecej huj wie czego
Kilkanascie minut temu w Lidze Plus rownierz potwierdzili ,ze Probierz byl blisko podpisania kontraktu z Cracovia .
ksc-fan Napisał(a):
> Kilkanascie minut temu w Lidze Plus rownierz
> potwierdzili ,ze Probierz byl blisko podpisania
> kontraktu z Cracovia .
Może i by było dobrze jakby przyszedł do nas ale po tym gdzie przyszedł i co powiedział "że wisle sie nie odmawia" to już mam wyjebane na niego.. Chciałbym zobaczyc w Cracovii nowego trenera który chociaż poukłada tą drużyne żebyśmy wygrali pare spotkać w tym sezonie lecz boje sie że to już nierealne z takimi zawodnikami ,licze sie z tym ze spadniemy ,ale mam zamiar chodzić na mecze na dobre i na złe ..Pozatym jakbyśmy spadli ciężko by było pożegnać sie z zawodnikami typu Saidi , Suvorov , Suart bo trochę się przywiązało do nich za tamtą runde pod wodzą Szatałowa jak się wygrywało wszystkie mecze u siebie po 3:0 ...
ksc-fan Napisał(a):
> Kilkanascie minut temu w Lidze Plus rownierz
> potwierdzili ,ze Probierz byl blisko podpisania
> kontraktu z Cracovia .
Wydaje się, że rozmawiał z nami tylko po to żeby mieć bata na Cupiała i przyspieszyć jego decyzję.
Dla tych, którzy twierdzą, że nawet najlepszy trener nic z naszymi grajkami nie osiągnie tylko jedno nazwisko: Leszek Ojrzyński !
Człowiek z nikąd, gdy przychodził do Korony tylko lepiej zorientowani wiedzieli, że to jakiś trener. Kieleccy grajkowie byli po katastrofalnej wiośnie, klub obniżał kontrakty, pozbywał się droższych zawodników. I co? Wystarczy spojrzeć na tabelę.
Nie wiem czy nasz potencjał jest tak wysoki jak niektórzy twierdzą, ale jestem przekonany, że problem leży właśnie w trenerze !
Czy takich Leszków Ojrzyńskich nie ma więcej w niższych ligach?
Niestety w tym całym burdelu związanym z wynikami i grą zespołu zatarły się pozytywne zmiany, które zachodzą w Klubie. Siemieniec, Szaraniec to nazwiska które muszą nam dawać nadzieję, że Filipiak jednak wyciąga wnioski i wolno, ale jednak wprowadza pozytywne zmiany.
OO trener Siekliński - znany w Proszowicach jeszcze z dawnych czasów jak koledzy grali po juniorach to umiał złapac ich za pyski i powiedziec zeby zapier...... , dobra kandydatura ! Człowiek z charakterem
nie ja Napisał(a):
> nawet Głardjola ,Petresku czy Iwanesku nic nie
> zrobią z Tą kupą gówna, kupujta wiecej @#$%&
> wie czego
Głardjola i Petresku to na 100% :)
Ojrzyński to ewenement. Pracując w poprzednich klubach nie miał za dobrych opinii, po prostu prowadzone przez niego drużyny grały słabo i był zwalniany (Wisła Płock, Raków, Odra Wodzisław). Byłem zdziwiony gdy go Korona zatrudniła. A tu nagle wszystko odpaliło jak należy (a wiadomo jak Korona grała wiosną poprzedniego roku). Tego się nie da przewidzieć z trenerami z niższych lig niesprawdzonymi.
Ale jak się znajdzie gość z charakterem to wy zaraz będziecie płakać straszliwie. Czy tego chcecie czy nie, kims takim był Majewski. Dało się wtedy grać trzema obrońcami??? Za mordę ich złapał i tyle. Powinien to być ktoś kto zapędzi te panny do pracy. 7.00 w klubie dzień w dzień trening i kary za brak profesjonalizmu. To Guus Hiddink może karać takie gwiazdy jak Eto a u nas jest to prześladowaniem??? Czytam tu wpisy że oni nie mają motywacji. k....a czego???? Grać w piłkę i nie mieć motywacji??? Toż ja ze znajomymi tydzień w tydzień płacę za to że mogę pokopać a tym gejom brak motywacji. Powinni się sami po pyskach wystrzelać bo inaczej się nie da. Co do trenera to Michniewicz nie nie i jeszcze raz nie. Trener wieczny talent. Myślę, że warto się przeprosić z Szatałowem lub Stawowym który był na meczu. Szatałow chyba widział, że zbyt szybko pozbył się Truvanovica (to moim zdaniem był błąd i teraz to widać w naszej grze obronnej). Dla Stawowego to kolejna szansa. Zieliński to doby pomysła ale na dzień dzisiejszy jest w Poloni. Na pewno są to jednak ludzie, przy których nasze panny nie będą podskakiwać. Co do tematu dyrektora sportowego to mam pewną wizję i fajnie by było, gdyby się spełniła ale nie będę wymyślał dyrdymałów. Wiem tylko, że gość też był na meczu z Zagłębiem.
Tylko nie sieklinski on oprocz chamskich tekstow nie ma nic do powiedzenia, mialem z nim stycznosc w juniorach Cracovii dla mnie beztalencie na miare gora 4 ligi. Tak naprawde trener musi dotrzec do zawodnikow przekonac ich do swojej misji i umiejetnie ich ustawic. Niestety polscy pilkarze tacy sa, Cracovia powinna postawic na mlodosc, zaplaca frycowe ale bedzie walka a to sie liczy.
Możecie sobie w FM złapać za pysk piłkarzy, Ale zwykły świat zostawcie w spokoju bo nie macie o nim pojęcia.
nie chce zadnego zleinskiego czy innego michniewicza to ta sama badz tylko nieco lepsza polna niz szatalowy i ulatowskie, chwila bedzie dobrze a pozniej znow dramat
wyjdzmy z zamknietego kola dzie 10 trenerow zmienia kluby w ekstraklasie co pol roku i zatrudnijmy kogos takiego jak korona (moze jakiegos bylego pilkarza lub trenera z nizszych lig), goscia z charakterem i twarda reka.
RTX Napisał(a):
> Możecie sobie w FM złapać za pysk piłkarzy,
> Ale zwykły świat zostawcie w spokoju bo nie
> macie o nim pojęcia.
:) Otóż to
Po prostu niektórzy koledzy jednym kliknięciem myszki przechodzą z okienka Fifa Manager na forum Cracovii z dobrymi radami, zwłaszcza nt zabrania lub wstrzymania wynagrodzenia :(
Przed laty myślałbym też podobnie - bo to jest takie sprawiedliwe i ludzkie . Jaka praca taka płaca. W tej branży w większości wypadków są niestety niewielkie możliwości na tego typu konsekwencje ze strony pracodawcy.
Odnośnie Stawowego i jego dzieci i tzw awansów itp - ten czas określamy z przyjaciółmi jako [b]EPOKĘ GRUPY 100[/b], której efekt historycznej działalności spierniczył trener z wąsem we Wronkach.
Pytanie do forowiczów i portalu " z pewnej epoki" - Skalnik Gracze - który z członów nazwy mówi o drużynie, a który o miejscowości ?
charakter, nowoczesna mysl trenerska i jeszcze Pasy w sercu. ideał.
Tomek Siemieniec. od kilku lat trener, wczesniej piłkarz. bez licencji na TE, ale skoro Świerczewskiemu i Hajcie wolno, to czemu nie?
Żadnych Michniewiczów, Tarasiów, Bobo Kaczmarków i innych tego typu wynalazków. Tylko trener z zagranicy, najlepiej Holender.
Urban gówn*any ale chyba już lepszy niż to co pokazał Pasieka...
Jeśli gadam pierdoły to niech ktoś mądrzejszy ode mnie mi to napisze wprost...
Skoro już mamy spadać to może faktycznie Siemion?
Serce w pasy, brak doświadczenia (czy skażenia) polską myślą szkoleniową może być nawet jego atutem.
A postawi sie Filipiakowi jak mu sie zacznie wpier... w drużyne???
Urban trenerem ?czyli zamieniamy nieudacznika na kolejnego nieudacznika.
Mam nadzieje że Radek odrobi zadanie domowe .Polecam ci Radku w kwestii tego ,,trenera ''archiwum Legii oceniające jego pracę bez sukcesów i wzięcie pod lupę jego ,,pracę ''w Lubinie.
Mam nadzieje że to jakiś kiepski dowcip z tym Urbanem.Jak czytam że ta miernota co go nikt nie chce się waha czy przyjąć naszą propozycję to mi ręce opadły .Mam nadzieję że nie przyjmie .
Jeśli ktoś mówi że Stawowy oprócz nas nie miał wyników to URBAN NIGDZIE NIE MIAŁ WYNIKÓW.
STYL gry prowadzonych przez niego drużyn -podobna kopanina jak u Pasieki
Myślę, bo nie wiem tego na pewno, że gdyby faktycznie Filipiak zaczął mu bruździć, to Tomek powiedziałby nam to wprost.
Więc może prezes zastanowiłby się dwa razy, bo wtedy już ani dziennikarze, ani kibice nie zostawiliby na nim suchej nitki.
Tak głośno myślę z tym Tomkiem i nie wiem czy to realne, ale do cholery, od Pasieki to on gorszy na pewno nie będzie...
Urbanowi w Legii i Zagłębiu (na początku) nie wyszło?
A wyszło ?W Legii miał b.mocny zespół i co zdobył ?Jakie ma osiągnięcia ?.
Wejdź na stronę Legii i popytaj Legionistów to się dowiesz ciekawych rzeczy .
Z Lubina wyleciał z hukiem ,a kibice Zagłębia zwalniali go znacznie wcześniej niż zrobił to zarząd.
Co Lubin grał na jesieni ?Nie potrafił z nami u siebie wygrać mimo że grali razem z arbitrem .
Nie mogę zrozumieć kto o zdrowych zmysłach wg rozważa by tego nieudacznika brać na trenera.
Chyba po to by spaść z hukiem i wygonić kibiców z trybun.
to jest już koniec , nie ma już nic zapalmy swieczke i idzmy spać.
Potter, Ty znowu bez argumentów walisz w bęben :/
A ty znowu chcesz do Cracovii kalekę na ławce trenerskiej .Płaci ci gts????
Jak można wg zastanawiać się nad tą kandydaturą jak w takim Lubinie zostawił zgliszcza po sobie.
Grali gorzej niż my za Pasieki.Przypomnij sobie nasz mecz u nich .Nie potrafili sobie z nami poradzić mimo że grali razem z czarnymi i my zdekompletowani.
Widziałeś mecze Lubina jesienią?
... a może Szatałowa jeszcze raz zatrudnić, chłopaków w większości zna, ma charakter.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)