i teraz wyjaśniło się dlaczego LL odszedł ;) zresztą po tylu latach wypluwania płuc, kilka razy bycia no1 w pkt kanadyjskiej, bycia liderem drużyny usłyszeć takie coś? Sam bym pier... tym wszystkim.
-
-
Nicolas Besch...
Kolego nikt nie robił tego za darmo
Ciężko się do tego wszystkiego odnieść bo serce mam i dla jednej i dla 2giej strony.
Nie twierdzę, że Rudi jest ideałem, bo jest tylko człowiekem i to, że popada się w konflikty jest normalne, ale uważam go za świetnego trenera, któremu zawdzęczam aktualną dominację naszego Klubu.
Powinno się je rozwiązywać, zwłaszcza z takiej sytuacji w jakiej się znajdujemy a jak widać ani jedna ani druga strona nie jest w tym najlepsza.
Nie mniej jednak takie konflikty (które jak mniemam zdarzają się w każdym klubie) pod żadnym pozorem nie powinny ujrzeć światła dziennego, bo to szkodzi klubowi, zawodnikom, nam oraz Cracovii.
Rudi nie ma konfliktów z zawodnikami, to zawodnicy mają czasem z nim konflikt bo chcą kierowac rzeczami do których nie mają kompetencji,
a na to Rudi nie pozwala bo to nie jest w interesie Klubu... nie wierzę słowom Bescha że Rudi zarzucił druzynie że ustawiali wyniki meczów, Rudi jest zbyt inteligentny aby takimi zarzutami operować, poza tym myślę że jakby tak postąpił to drużyna by go wywaliła z szatni sama.
Jest tajemnicą poliszynela że niektórzy zawodnicy chcieli wywalić Rudolfa sęk w tym że w szatni zostali sami...szatnia nie wsparła zamachowców i taka jest prawda a teraz zostaje tylko plucie publiczne i przyszywanie łaty...że jest trudny, konfliktowy etc.
Zarząd i Rudi mają kompetencje do rezygnacji z usług zawodników i to jest ich prawo czego nie rozumią niektórzy sfrustrowani byli zawodnicy i zioną jadem na tym forum i innych portalach, szkodząc przede wszystkim Klubowi...taka jest hierarchia która legła u podstaw sukcesów Cracovii w ostatnich latach o czym w innych Klubach niektórzy nie mają pojęcia... kolejność nieprzypadkowa :
1) Profesor,
2) Trener,
3) Zawodnicy
Nie wnikam w rozliczenia finansowe do tego są stosowne procedury i instytucje ale atak na Trenera ma na celu rozwalenie tego układu który był podstawą sukcesów Cracovii... i mam nadzieję że będzie nadal bo jakie bedą zarzuty że co za długo pracuje, że jest wypalony...to popatrzcie na inne Kluby co zmieniały trenerów, gdzie są ? Nota bene o tym że Rudi jest wypalony i nie może juz wiecej dać drużynie słyszałem 3 lata temu przez ten czas ten wypalony trener zdobył z druzyną 2 złota i jedno srebro...
Szkoda, ze takie sprawy wychodzą na zewnątrz. Ta, oraz inne wcześniejsze, podobne sprawy nie naswietlaja Klubu w dobrym swietle.
Weź już klekot przestań pie...lić farmazony.
do marcina ksc : masz tylko epitety czy jakieś fakty ? zapominasz że ja też rozmawiam z zawodnikami nie tylko... z trenerem
Jakoś zawodnicy potwierdzili wersje Bescha, to o co chodzi? I jak zawodnicy mieliby niby wywalić RR jak Tabisz co roku udowadnia, że nie liczy się z nikim, bez względu na nazwisko: czy to Laszkiewicz, czy to Besch. Jak inni widzą jak takich zawodników się traktuję, to co ma zrobić reszta drużyny? Wyjść przed szereg i w mgnieniu oka być wyrzuconym? To chyba jakieś jaja. I w kim widzisz zamachowców? W Leszku, który siedział tu już parę dobrych lat i nagle mu się odwidziało?
A skąd wiecie co jest powodem odejścia Leszka?! Może po prostu zaproponowali mu kosmiczną kasę w krynickim tworze. Z polskimi hokeistami jest tak, że jest ich garstka i czasem żądają kontraktów za wygórowaną gażę. Nie piszę tu akurat o Leszku, ale to dość powszechne zjawisko w plastikowej lidze. Zauważcie, że my, Sanok i Tychy robimy zakupy u południowych sąsiadów.
Nie staje po żadnej stronie konfliktu Besch vs. Rudi, ale zanim zmieszacie z błotem trenera, to dajcie mu się wykazać w nadchodzącym sezonie. Najbardziej w tym wszystkim mi szkoda, że robi się taka niezdrowa atmosfera.
Zdjęcie Bescha z autografem oddam nieodpłatnie...
CHT Napisał(a):
-------------------------------------------------------
.
> Nie staje po żadnej stronie konfliktu Besch vs.
> Rudi, ale zanim zmieszacie z błotem trenera, to
> dajcie mu się wykazać w nadchodzącym sezonie.
Trener się już dużo razów wykazał, nawet jak by mu w nadchodzacym nie uda się.
klekot Napisał(a):
> do marcina ksc : masz tylko epitety czy jakieś
> fakty ? zapominasz że ja też rozmawiam z
> zawodnikami nie tylko... z trenerem
:D
Nie wierzę!
Co w szatni było tam powinno zostać.
Ponurakus Napisał(a):
> Co w szatni było tam powinno zostać.
Święte słowa.
Ponurakus Napisał(a):
> Co w szatni było tam powinno zostać.
i cały temat kolega rozwiązał w jednym zdaniu, 100% racji!
sterby Napisał(a):
> Zdjęcie Bescha z autografem oddam
> nieodpłatnie...
nie wchodzę w to .....
żółta kaczka Napisał(a):
> Ponurakus Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Co w szatni było tam powinno zostać.
>
>
> i cały temat kolega rozwiązał w jednym zdaniu,
> 100% racji!
Gosc dal z siebie wzystko walnie przyczynajac sie do zdobycia majstra trener z klubem chcieli sobie nim wytrzec dupe to gosc mial racje isc i naglosnic sytacje jakie panuja w naszej sekcji hokejowej
Ludzie kazdy kazdym sie znudzi tylko czemu Rdolf robi szopki oskarzajac najlepszych zawodnikow o machloje????
Klekot broni Rohacka a sam niech przypomnie sobie temat po przegranym meczu gdzie pytal w osobnym temacie ile bylo placone za nasza przegrana!!!!
BRAWO DLA BESCHa!!! Ze w koncu sie odwazyl i powiedzial jakie panuja warunki w sekcji.
Jestem teraz w 100%pewny ze LESZEK odszedl bo mial dosc Rohacka i jego bufonowania i szukania dziury w calym!!!
Kruszyna jak na osobę, która sprawę zna prawdopodobnie tylko z mediów widzę że wydałeś wyrok i osądziłeś winnych ... Besch grał u Nas 2 lata Laszkiewicz znacznie dłużej widocznie tak musiało być że drogi ich z klubem się rozeszły, choć ich odejście różni się znacznie niech to Ci da domyślenia skoro klub i trenera już skreśliłeś
Quentin a wiesz dlaczego Laszka odszedl?
Zostawil bys premie za mistrza i to nie mala za ot tak i odszedl??Pomyslales o tym tez??
Ja jestem zdania ze mial dosc wilkiego Rudolfa a do tego dolozyly sie oskarzenia pewnie o sprzedanych meczach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)