Zresztą nawet Helsińska Fundacja Praw Człowieka ,która naprawdę o wiele można posądzać ale nie o "fundamentalizm katolicki";););) zajęła się tym za przeproszeniem "podejrzanym pasztecikiem" jaki wysmażył Dworak z kolegami.
http://www.hfhr.pl/wystapienie-do-krrit-ws-przejrzystosci-procesu-udzielania-koncesji-do-nadawania-na-multipleksach/
-
-
Koncesja dla telewizji Trwam - a raczej jej brak.
mam nadzieje, ze wiosna ludow zdmuchnie tych s.k.u.r.w.y.s.y.n.o.w w otchlan.
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Khalidzie ale ludzie co odbieraja ta telewizje
> teraz dalej ja beda odbierac bo ona jest na
> programach satelitarnych i ona tam zostanie
> przeciez. Jej nie wpuscili do multipleksu
> cyfrowego ale z satelity jej nie sciagneli.Ci co
> maja kablowke dalej beda ta telewizje odbierac!!!
> Ona nie bedzie na cyfrowym multipleksie bo niby z
> jakiej paki jesli nie maja funduszy???
> TV TRWAM nie dostala licencji do Multipleksu
> cyfrowego czyli do nowej rozszezonej bazy kanalow
> podstawowych:
> Cytat
> wp.pl
> TV Trwam należąca do fundacji Lux Veritas nie
> otrzymała miejsca na multipleksie cyfrowym z
> powodu braku wiarygodności finansowej!
>
Moze przyznajmy koncesje na dostęp do internetu.
Kruszyna przykro mi, ale zostaniesz odcięty od internetu z powodu braku wiarygodności finansowej.
Nazywam się Dworak i ja tutaj przydzielam koncesje.
Jezeli podpisujesz umowe z operatorem, to gówno go obchodzi jaką masz wiarydgodność finansową.
Masz płacić rachunki za dostęp. Płacisz korzystasz. Nie placisz do widzenia.
Jak ktoś tego nie rozumie, to proponuje wyrzucic dzieła Lenina do kosza.
Garry nie osłabiaj mnie. A może firmy mają od teraz przestać sprawdzać kontrahentów pod względem wiarygodności finansowej ?
Można negować ten konkretny przypadek. Ale nie można negować podstaw handlu czyli sprawdzania swoich odbiorców.
To nie jest głupia komórka za śmieszną kwotę kilkuset złotych.
[quote]
Wy tak na poważnie, czy sobie jaja robicie?
na prawdę nie wiem co mysleć o tym temacie.
RoMan już mądrzejsze wątki zakładał.
[/quote]
Nie przeczytałeś black cat o co chodzi.
Ja podejrzewam tu szwindel jak %^&*&^$.
Robinksc Napisał(a):
> Garry nie osłabiaj mnie. A może firmy mają od
> teraz przestać sprawdzać kontrahentów pod
> względem wiarygodności finansowej ?
> Można negować ten konkretny przypadek. Ale nie
> można negować podstaw handlu czyli sprawdzania
> swoich odbiorców.
> To nie jest głupia komórka za śmieszną kwotę
> kilkuset złotych.
Jeszcze w celu uzupełnienia dlaczego trzeba sprawdzać wiarygodność finansową telewizji.
Multipleksy 1,2,3 będzie obsługiwać firma TP Emitel z Krakowa, która została niedawno sprzedana przez TP SA za 1,5 miliarda zł. Kupił ją fundusz inwestycyjny z Wielkiej Brytanii. Ten zakup finansowany był w znacznej części przez polskie banki, kilka lub kilkanaście. TP Emitel będzie czerpał zyski z tego.
Jeżeli dopuściliby liczne telewizje a potem okazało się że one po jakimś czasie nie mogą płacić wpędziłoby to w kłopoty TP Emitela a w konsekwencji banki.
To kto powinien decydować jakich ma klientów TP Emitel czy KRRiTV?
hehehe ano wlasnie:)
Wg mnie powinien ocenić ten kto będzie otrzymywał kasę bezpośrednio od TV Trwam, chociaż czasami też ocenia się klientów swoich klientów. Nie wiem jak wygląda dokładnie system płatności za ta koncesje.
Robinksc Napisał(a):
> Jeżeli dopuściliby liczne telewizje a potem
> okazało się że one po jakimś czasie nie mogą
> płacić wpędziłoby to w kłopoty TP Emitela a w
> konsekwencji banki.
Racja tylko w tym sęk, że KRRiT przyznając koncesje NIE MA PRAWA kierować się dobrem TP Emitel. Jeżeli takie coś miałoby miejsce to Dworaka czekają zarzuty karne jak i sprawa cywilna wytoczona przez Trwam vs KRRiT.
Robinksc Napisał(a):
> Wg mnie powinien ocenić ten kto będzie
> otrzymywał kasę bezpośrednio od TV Trwam,
> chociaż czasami też ocenia się klientów swoich
> klientów. Nie wiem jak wygląda dokładnie system
> płatności za ta koncesje.
Z tego co pamiętam to kasa idzie do budżetu państwa czyli oceniać powinna KRRiT. Działa ona w sferze wyłącznych uprawnień państwa i przyjmowanie kryteriów biorących pod uwagę przyszły zysk prywatnego podmiotu ( TP Emitel ) jest niedopuszczalne.
Abstrahując od wsyztskich poruszonych tu tematów,moje zdanie na temat "biznesmena-rydzyka" jest jak najbardziej negatywne. Więc jeśli brak koncesji ma byś szpilką wbitą w jego dup.ę to mnie to bardzo cieszy.
Tak,jestem zawistny
Sorry Rozrabiaka ale to mentalność Kalego.
Biznesmenem Rydzyk jest świetnym , już dawno powinien dostać jakieś odznaczenie od BCC.
A.W.B. Napisał(a):
> Sorry Rozrabiaka ale to mentalność Kalego.
> Biznesmenem Rydzyk jest świetnym , już dawno
> powinien dostać jakieś odznaczenie od BCC.
..... a w dalszej kolejności do odznaczeń BCC mogą się ustawiać Baksik, Gąsiorowski oni również mieli smykałkę do interesu.
Jaki sens ma Twój post ? Co ci dwaj mają wspólnego z Rydzykiem ? Rydzyk jaki jest to jest ale kasę w porównaniu do tych dwóch w/w zarabia legalnie.
A.W.B. Napisał(a):
> Jaki sens ma Twój post ? Co ci dwaj mają
> wspólnego z Rydzykiem ? Rydzyk jaki jest to jest
> ale kasę w porównaniu do tych dwóch w/w zarabia
> legalnie.
A to wyjaśniło się już co się stało z kasą zbieraną na Stocznie? Pytam serio, bo mi to umknęło.
A czy biznesem można nazwać zbieranie datków od ludzi i potem i przemnażanie? Tak wzorujemy się bardziej na takich biznesmenach.
Przecież Owsiak też zbiera datki a potem je mnoży i jakoś nie wysnuwasz w temacie o WOŚP ( i to nieskutecznie bo utopił trochę kasy na rynku ) tego typu argumentów.
Nie pamiętam aby zapadł wyrok w sprawie zbierania pieniędzy w stoczni ( jeżeli ktoś chciał zwrot wpłaconej kasy to ją dostawał ) więc wygląda na to, że nie złamano prawa. Zresztą z tego co widzę to pracujesz w bankowości lub w okolicach więc zdajesz sobie sprawę, że gdyby podsumować geszefty banków robione w stylu Rydzyka to biznesmen z Torunia zostałby daleko w tyle.
z wczorajszego posiedzenia komisji w Sejmie
Wymiana zdań między posłem Dziedziczakiem a gwiazdą Ruchu Palikota miała miejsce na posiedzeniu Komisji Kultury.
Anna Grodzka: "(...) Pan Tadeusz Rydzyk ..."
Jan Dziedziczak: "Protestuję - ksiądz Tadeusz Rydzyk"
Anna Grodzka: "W języku polskim wyrażenie pan nie jest obraźliwe"
Jan Dziedziczak: "Ma Pan rację"
Nie omieszkal sprawdzić co słychać na portalu "głosu prawdy". Nie zawiodłem się wrzawa na całego. Według Palikota wypowiedź jest skandaliczna.
[i]Janusz Palikot już chce zgłosić wypowiedź posła do komisji etyki i walczyć z każdym przejawem dyskryminacji. - Ci posłowie w jakimś takim amoku przekraczają wszelkie granice przyzwoitości - mówi szef Ruchu. - Ta wypowiedź jest skandaliczna i transfobiczna. To jest po prostu niebywałe chamstwo - dodaje.[/i]
A.W.B. Napisał(a):
> Jaki sens ma Twój post ? Co ci dwaj mają
> wspólnego z Rydzykiem ? Rydzyk jaki jest to jest
> ale kasę w porównaniu do tych dwóch w/w zarabia
> legalnie.
Nie dostrzegasz abstraktu swojeg porównania ? BCC vel Rydzyk , statut tej organizacji mówi o popieraniu formuły państwa praworządnego,demokratycznego i kompetentnego, odnoszącego się do poszanowania władz państwowych a także popierających przedsiębiorczość i gospodarkę rynkową.
Osoby nominowane do odznaczenia muszą posiadać :
- wysokie walory osobiste,zawodowe, etyczne i towarzyskie,
- muszą cieszyć się dobrą opinią w środowisku społecznym,
- nie były karane za czyny nieuczciwe,
- systematycznie regulują zobowiązania wobec państwa.
/ cyt. statut BCC /
Dla mnie Rydzyk ogniskuje większość patologii III RP i bardzo się dziwię że znaczna część forumowiczów nie chce tego dostrzec.
Co oznacza Rydzyk zarabia legalnie ? Daje ludziom pracę, wytwarza coś pomnażając tym samym majątek własny oraz państwowy.
Upps .....w dalszej kwesti uprzedził mnie Robinksc
.... porównanie " do tych dwóch" może być całkiem na miejscu / przywłaszczenie przez Rydzyka ok. 200-250 mln złotych ze świadect NFI /
Chłopaki z Izraela " przywłaszczyły " część majątku spółki, Bagsik został zatrzymany jest już po wyroku ale Gąsiorowski może użyć podobnego argumentu - wyrok nie zapadł, jestem niewinny, nikt i nic mi nie udowodnił.
ps. piszesz o możliwości odzyskania pieniędzy ( jeżeli ktoś chciał zwrot wpłaconej kasy to ją dostawał ) - bardzo mnie to interasuje, jaka część przywłaszczonej kasy została zwrócona.
nie vel, tylko versus.
z tym legalnym zarabianiem Rydzyka ... no chociaz kwesta na stocznie byla legalna to ze pozniej kasy nie dostali ;D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)