Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Cracovia-Śląsk

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 06.07.2003 o 00:16
      Ostatnia aktywność 18.07.2003 o 00:48
      1019 wyświetleń
    • ar

482
      105
    • 07.07.2003 o 08:11
      Post #534 07.07.2003 08:11
    a te długi się rozpłyną ???????? Może by tak przejmując nazwę, przejął długi. W końcu nazwa jest sporo warta.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 07.07.2003 o 09:05
      Post #535 07.07.2003 09:05
    Trzeba zapytać prezesa obecnej spółki . Na pewno część zostanie spłacona ale niestety reszta nie . O uciekaniu od długów i to o wiele większych mogą wiele ciekawego wasi poznańscy przyjaciele... Piękną sobie też nazwę wybrali. My będziemy dalej grać jako Śląsk ...
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 07.07.2003 o 09:07
      Post #536 07.07.2003 09:07
    oczywiście chciałem napisać WKS Śląsk Wrocław ...
    • ar

482
      105
    • 07.07.2003 o 09:20
      Post #538 07.07.2003 09:20
    A nie uważasz, że byłoby dużo zdrowiej zagrać w trzeciej lidze i wejść z powrotem do drugiej?????. /Tak jak robią w Gdańsku/. To, że żyjemy w takim kraju, że każdy przekręt jest dozwolony nie oznacza, żeby się godzić na kolejny. Bo taka drużyna traci szacunek kibiców /swoich chyba też/.
    • -=KsC_Qr2nOw=-

2.1K
      0
    • 07.07.2003 o 09:48
      Post #539 07.07.2003 09:48
    no to wałek....powinni przynajmniej długi spłacić.......
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 07.07.2003 o 10:12
      Post #540 07.07.2003 10:12
    a u nas z dlugami niby jak? wszystkie splacamy?
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 07.07.2003 o 10:29
      Post #541 07.07.2003 10:29
    to co będzie w nazwie oznaczać ta litera W? bo pewnie nie "wojskowy"... przyznasz Erazamus, że chyba wolałbyś pograć rok w III, niż slyszeć ze wszystkich stron o conajmniej nadużyciu chorych przepisów (o ile takowe na to pozwalają) ... przecież wszyscy będą to wam "wypominać" przy każdej okazji... a Euroliga to jednak koszykarski odpowiednik LM..i czemu tam Śląsk ma grać a nie mistrz? Brajt, długi były, są (spłacane, np. mimo restrukturalizacji grube dziesiątki tysięcy poszły do ZUS), pewnie jeszcze długo będą - ale one chyba obciążają SKF...
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 07.07.2003 o 10:46
      Post #542 07.07.2003 10:46
    Panowie, nie zazdroszczę śląskowi sytuacji i zupełnie nie wiem, jak się jego kibice zachowają, prawdę mówiąc jest mi to zupełnie obojętne, pamiętam, ile jadu i szykan doznaliśmy w chudych latach od wrocławian, którzy tak "genialnie" bujali się w ekstraklasie, mówmy szczerze: naprzeciwko Cracovii z tak pięknymi tradycjami, wrocławski klub to jakiś ubogi krewny, nic dziwnego, że nie ma tam sponsorów, bo ani historia, ani barwy, ani herb, ani sukcesy (jeden wymęczony tytuł mistrza i wiele chudych lat mimo wsparcia mundurowych) nie może być porównywane do wspaniałej pasiastej tradycji. A mówienie, że śląsk to przedłużenie lwowskich tradycji piłkarskich jest nieporozumieniem! Dlatego też cieszę się, że to Cracovia wraca w poczet największych klubów w polskiej piłce! Nie zastanawia was to, że we Wrocławiu, mieście o tak świetnej koniunkturze gospodarczej, o świetnych wynikach finansowych (Kraków może pozazdrościć), o tak wielu inwestycjach (byłem dwa miesiące temu - miasto europejskie w każdym calu - wizytówka nie tylko regionu ale i kraju), drużyna piłkarska jakoś nie wywołuje entuzjazmu sponsorów??? Więc żeby nie było totalnego blamażu jakiś wpływowy koleżka załatwia miejsce w II lidze ewidentnym przekrętem. Nie będę się powtarzał, temat wałkowany jest w całej Polsce, nie wiem, czy kibice śląska zaakceptują ten twór ale moim zdaniem honorowym wyjściem jest bojkot takiego tworu, mnie też bardziej podnieca mecz ze śląskiem niż z Polarem ale mimo wszystko (gdyby 9 sierpnia przyjechał twór o nazwie śląsk) proponuję poskandować POLAR, POLAR!!! to nie jest argument, że Wrocek jest duży i powinien grać wysoko a np. Łęczna jest mała więc powinni grać w III lub IV, też mnie wk....., że w ekstraklasie grają Grocliny, Amiki, Łęczne, ale co by nie mówić, wygrały tam miejsce w uczciwy sposób (pomińmy sprawę przychylnych Amice sędziów itd - nie da się tego porównać do wałka pana Skretyny) mimo wszystko pzdrw dla uczciwych kibiców śląska, mam nadzieję, że rozumiecie jak wielką tradycję naprzeciwko waszego klubu ma CRACOVIA! też mieliśmy chude lata ale ominęły nas takie wałeczki i z czystym sumieniem możemy powiedzieć, że gramy uczciwie. Pasiaste pozdrowienia! POLAR WROCŁAW!!! POLAR POLAR POLAR!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 07.07.2003 o 11:13
      Post #544 07.07.2003 11:13
    Miało być o CRACOVIA-ślunsk a jest o p...łach z wrocławia co Nas interesuje jakiś ślunsk ,kibiców ma każdy wie jakich rodowód podobny więc nie ma się kim podniecać , miejmy nadzieje że policja zgodzi sie na ich wejście na KAŁUZY i że przyjdą razem z koleżankami policjantkami z reymonta.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 07.07.2003 o 11:31
      Post #545 07.07.2003 11:31
    tacy dwaj: a lassota nie chodzil po majchrowskim zeby dlugi anulowac? i inni przez dlugie lata?
    • klaros

5.5K
      147
    • 07.07.2003 o 11:34
      Post #546 07.07.2003 11:34
    > lassota nie chodzil po majchrowskim zeby dlugi anulowac? Brajt, przy pełnym szacunku, o jakich długach można mówić wobec Miasta? I co Lassota, jako wiceprezes SKFu mógł negocjować? Kupy mi się to nie trzyma.
    • ICHKERIYA

3.4K
      66
    • 07.07.2003 o 12:07
      Post #547 07.07.2003 12:07
    Czy we Wrocławiu istnieje jeszcze Ślęza??
    • Vasago

3.7K
      594
    • 07.07.2003 o 12:23
      Post #548 07.07.2003 12:23
    Czy istnieje Ślęza? Myślę, że tak i jeśli istnieje to gra gdzieś w lidze podwórkowej. Nigdy nie był to klub najwyższych lotów ale pamiętam, że mieli grupke własnych kibiców szalikowców jeszcze w 2 lidze.
    • viking

9
      0
    • 07.07.2003 o 12:53
      Post #549 07.07.2003 12:53
    Pierwsza i podstawowa dla mnie sprawa ! Uważam,że kibice Śląska powinni byc wpuszczeni na mecz !! Natomiast ich koleżanki z policyjnego klubu nie. Dlatego powinniśmy poinformować,że wszyscy kibice z Wrocławia powinni mieć dokumenty potwierdzajace ich pochodzenie. Kto nie ma ? Out ! Wydaje mi się,że powinniśmy zareagować wg. zasady Jak Kuba.............. ( przypominam mecze ....... z Polonia i Lechem )
    • maaciek

3K
      480
    • 07.07.2003 o 13:17
      Post #551 07.07.2003 13:17
    Andrzej ja na Polonie wszedłem i parę pasiaków też fakt że nas trzymali 45minut po meczu w deszczu i byli cholernie nie mili i nie wpuszczali z barwami chociaż mnie jedynemu udało się przemycić szal Craxy.Wpuścmy wszystkich ale z takimi trudnościami żeby ich szlag trafił na miejscu.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 07.07.2003 o 16:20
      Post #568 07.07.2003 16:20
    W oznacza Wrocławski gdyż obecny klub nie ma już nic wspólnego z Wojskiem . Na grę w III lidze nie było stać Śląska gdyż w II lidze dysponował budżetem około 600- 700 tysięcy co nie wystarczy na grę w III lidzę. Po drugie zawodnicy Śląska którzy występowali do tej pory nie są zainteresowani grą w III lidzę a po trzecie to ostatni liczący sponsor się wycofał i de facto groziła nam likwidacja. Z boku wszystko może wygląda inaczej i łatwo wam mówić o etyce w sporcie. Dla mnie też nie jest to sytuacja komfortowa ale zaakceptowałem to rozwiązanie i mam nadzieje że piłka we Wrocławiu się odrodzi i za kilka lat zagramy kiedyś przeciwko sobie w I lidze.
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 07.07.2003 o 16:31
      Post #569 07.07.2003 16:31
    Erazmus (nie z Rotterdamu, aczkolwiek wiela mostów u was jest) - a co będzie, jeśli i tym razem spadniecie do III ligi .... przecież ten Skretyna mówi, że tylko i wyłacznie cięzka walka o utrzymanie się .... to na logikę biorąc, lepiej już teraz "przetrzeć tam szlaki" by za rok walczyć o awans ....z budżetem 600 - 700 tys. to pewny środek tabeli ... nie ma kto grać? ... przecież tam Sybis lewą nogą ich wszystkich by wymerdał :):):) i pytanie o Inkopaks ... spadli w ubiegłym roku z III, teraz nie weszli ...utrzymuje ich bodaj zakład wyrobów srebrnych (medaliki i inne duperele ze srebra), który wydzielił się z INCO-Veritas ... ale czy tam ktokolwiek jest do wzięcia???
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 07.07.2003 o 16:31
      Post #570 07.07.2003 16:31
    Ślęza istnieje ale tak jak Areczka sprzedała własny stadion i jest bezdomna i gra w okręgówce. Kibice Śląska nie będą bojkotować reanimowanego przez Schetyne Śląska , sami rejestrują własną drużynę w C-klasie Wrocławski Klub Sympatyków Śląsk coś na wzór Pogoni Walczącej oraz powołali do życia stowarzyszenie kibiców Śląska WKS "Śląsk" i będą czynnie wspierać swój klub. Jeśli chodzi o tradycje to na pewno nie mamy takiej jak Pasiaki ale nie znaczy to że jesteśmy bez tradycji i sukcesów . www.stowarzyszenie-kibicow.w.pl IRC #wksslask
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 07.07.2003 o 17:22
      Post #579 07.07.2003 17:22
    tak się podzielę tylko skromną, raczej lajtową uwagą... zauważcie, że z tercetu śląsk - (....) - lechia jeszcze tylko (....) nie dokonała fuzji z czymkolwiek (co wcale nie oznacza, że są w czymkolwiek lepsi, może to jeszcze przed nimi...) lechia-Olimpia oraz Polaro-śląsk nie przynoszą raczej chwały tymże zjednoczonym kibicom... ciekawe, z jakim klubem dogadała się/zrobiła wałek (....) żeby przetrwać w którejś lidze w razie problemów... nie chcę krakać ale utrata trzech podstawowych zawodników, jakaś kiepska atmosfera wokół zespołu, ekscesy jak choćby "demolka" auta kolesi z Super Stresu oraz pogłoski o kiepskiej sytuacji telefoniki (np. nie stac ich na super gwiazdora kuźbę, którego puszczają do Grecji), moim zdaniem to początek końca "Cupiałteamu"... może za pare lat okaże się, że żeby uratować ekstraklasę potrzebna jest fuzja z jaworznem i zamiast z (....) będziemy grali "derby" z KS/TS Garbarnią/Wisłą/Szczakowianką Jaworzno/Kraków...? Moja prognoza odnośnie nazw: (mix przeszłości z przyszłością) 1. Arka Gdynia - Cracovia - Lech Poznań 2. Piotrcovia-Ptak Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - Legła Daewoo Warszawa 3. Polarośląsk Wrocław - KS/TS Garbarnia/Wisła/Szczakowianka Jaworzno/Kraków - Lechia/Olimpia Poznań/Gdańsk :) :) :)
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 07.07.2003 o 17:32
      Post #582 07.07.2003 17:32
    Ro Man widzę że jesteś niezłym autorem historii sci-fi :-) Na miejsce w I lidze Garbarni pewnie pare ekip ma chrapkę a Wisła ma swoje więc nie skorzysta. Prokom Arka Gdynia -Lech Kreisel -Hoop Polonia . Jakoś o swoich ziomkach zapominasz :-) Jak już podawać przykłady to może robić to obiektywnie mr Ro Man ! www.stowarzyszenie-kibicow.w.pl IRC #wksslask

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie