koszmar - budzic sie ku.. szybko bo bedzie za pozno
-
-
Cracovia - Lechia Gdańsk 18 lutego, 15:45
Kruszyna ,chodzi o to ,ze Saidi jak pojedzie na kadre -to nie zagra z Zaglebiem. Nie o kartki tu chodzi.
konrad_cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zobaczcie co Pawłowski robi po bramce Biezena :D
> hahahahahahahha
hahahahahahah myślał że oszuka sędziego ? :D
Nie powinni go puścić. Tam mu nie płacą za gre. Jest potrzebny tutaj.
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych kar z tą petardę, która poleciała :D
Gral juz zaraz po kadrze choc nienajlepiej mu to wychodzilo wiec niema co szukac jakis dyrdymalow.
konrad_cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie powinni go puścić. Tam mu nie płacą za
> gre. Jest potrzebny tutaj.
Było przerabiane 100 razy, MUSZĄ go puścić, to oficjalny termin FIFA.
Odnoście meczu, jestem pozytywnie zaskoczony grą Budzińskiego, w sumie myślałem, że zawodnik nie łapiący się do składu klubu 1 ligowego będzie większym amatorem, a Budziński wiedział nawet w którą stronę ma kopać, szacun !
Dramat! Nie dało się tego oglądać.
Gra bardzo słaba a 1pkt w tych okolicznościach to jednak cud.
Piłkarze są wolni, sprawiają wrażenie przemęczonych. Na tle szybkich zawodników gości to wręcz raziło w oczy. Piłka rozgrywana wolno, brak zagrań z klepy, wygranych pojedynków jeden na jeden.
Nie było środka pola, gry kombinacyjnej, krakowskiej piłki, cały czas długie piłki do przodu. Kopnij i biegnij. Panie trenerze, to nie Anglia.
Brak środka pola widoczny dalej. Niestety za dużo wolnego w środku pola i zbyt duże odstępy między formacjami spowodowały że Lechia potrafiła łatwo zdominować środek mimo słabej postawy dziś.
Budziński starał się ale brak zgrania, słabe ustawianie się i widać że stremowany chłopak. Wirtuozem nie jest napewno i myślę że w tej chwili przegrałby miejsce ze Struną w środku gdyby ten mógł grać. My zdecydowanie potrzebujemy kogoś kto będzie grał blisko Biezena bo granie długich piłek na niego jest kompletnie bez sensu przy braku kogokolwiek komu mógłby on zgrać(i wysokich obrońcach Lechii). Po wejściu Matuleviciusa zaczęło to znacznie lepiej wyglądać. Dla mnie Deivydas na plus widać że ruchliwy, z niezłym przyspieszeniem jak na jego warunki fizyczne. Szkoda że pośliznął się bo pęknie by wyszedł w jednej akcji sam na sam. Musimy grać dwoma napastnikami Biezen + Matulevicius(Szałachowski) którzy będą grali blisko siebie. Dobrze było znów zobaczyć Suarta w obronie. Gdy gra z Saidim na lewym skrzydle, to oboje dużo z siebie dają. Cała czwórka obrońców zagrała solidnie.
Minus dla Wiśni. Gdyby Szałach i Suvorow mogli grać to Wiśnia przymarzłby do ławki rezerwowych. Oprócz jego prędkości to nie jest gracz który dużo nam może dać, szczególnie gdy gramy na Ziemi Świętej i musimy rozgrywać piłkę, a nie nastawiać się na kontry. I jeszcze na koniec kilka słów o Sławku Szelidze. Powinno się zakazać mu strzelać. Walenie na pałę zamiast podania do lepiej ustawionych, a nogi to nigdy nie miał dobrze ustawionej w kierunku bramki.
W skrócie Saidi z Suartem zdobyli 1 punkt.
Mecz w naszym wykonaniu TRAGICZNY.
Człowiek idzie na początek rundy z nowymi nadziejami, ale szybko zostaje sprowadzony na ziemię.
PS. Ten który rzucił petardę powinien sam zapłacić kare, która napewno na nas nałożą.
PPS. Idę jutro na hokej. Tam możan zobaczyć prawdziwą walkę, a nie takie awruk coś, jak dziś zoabaczyłem...
Mimo remisu tragedia.
Pasieka do wywalenia na teraz (a nawet jakby go zostawili i utrzymał nas to po sezonie musi spadać). Jego koncepcja ofensywna gry to - moze uda sie cos ze stalych fragmentow a jak nie to wybicia na slepu albo dajcie pilejk Saidiemu i niech sam przedrybluje cala druzyne rywali)
Bizen mimo bramki (wreszcie pojawił sie tam gdzie być powinien) zagrał bardzo słabo. Matulevicius przez te kilkanascie minut zrobił wiecej szumu (szkoda poslizgniecia) niz Koen przez połowe poprzedniej rundy. Szeliga - ten gość to jest dramat, jak go oglądam to mam nieodparte wrazenie ze on mysli z wielkim opoznieniem w stosunku do wszystkich innych obecnych. Fatalnei przyjecia, ustawianie sie, gdy tylko pilka znajdzie sie w jego poblizu i jest wzglednei blisko bramki to wali na pale mimo ze z jego strzalami jest fatalnie (probujesz tego od przeszlo roku i ani razu nei trafiles nawet w bramke moze czas sie ogarnac i szukac rozwiazan z partnerami), ladnie dwa razy znalazl sie z polu karnym ale glowki z kilku metrow przed bramka spierdolil koncertowo. Budzinski - po pierwszym meczu - czlowiek nieporozumienie, juz Boljevica wole. Suart za to bardzo fajnie, zdecydowanie najlepszy obrona u nas. Robi kolosalna roznice na lewej stronei w porownaniu do Kosy czy Bojana.
Podsumowujac - wyglada to fatalnie.
[b][url=http://www.pasy.tv]Cracovia - Lechia Gdańsk -> skrót meczu, fotogalerie, konferencja trenerów, wywiady z piłkarzami w PASY.TV[/url][/b]
Tragedia,dno,kompromitacja tymi słowami można określić dzisiejszą grę.
Dziwi mnie to,że Matulevicius wyglądał najlepiej fizycznie,a raczej nie powinno mnie to dziwić skoro przygotowywał się w Rumunii.
Czekam na powrót Struny.
Nie spodziewałem się że będzie aż taka tragedia. To co grali Radomski, Szeliga, Visnakovs i Budzinski to po prostu dramat. Ludzie płacą, marzną i tracą czas oglądając taką żenadę. Zero taktyki, przemyślanych akcji. Spadek nam się należy jak psu buda!
Też nie spodziewałem się aż tak słabej gry. Skoro nie wygraliśmy z Lechią to z innymi o punkty będzie jeszcze trudniej bo betony są bardzo słabym zespołem z bardzo słabym trenerem i myślałem, że z kim jak z kim ale z nimi powinniśmy wygrać. Niestety nie ma środka pola. Priorytetem w tym okienku powinni być defensywni pomocnicy i/lub rozgrywający, a przyszedł tutaj tylko jeden Budziński. Do tego skrzydła przestały grać. Visnakovs był może dwa razy przy piłce, a Saidi zaczął grać dopiero pod sam koniec meczu. Straus dał fatalną zmianę i był bliski zawalenia bramki kiedy zdecydował się nie wiem po co na drybling do tyłu. Trzeba chłopakowi następnym razem pokazać, w którą stronę ma biec bo zwyczajnie się gubi :) Na plus Matulevicius.
najlepsze jest to ze najwiecej pilek rozgrywa u nas Kaczmarek ;D
[b][/b]Szeliga to do ME się nadaje[b][/b]
Po przyjęciu piłki przez 2 - 3 sekundy nie wie co z nią zrobić, zamiast zagrać z klepy.
W dzisiejszym meczu trzeba było przesunać Żytkę do pomocy za Szeligę i dać np Nykiela do obrony.
W nastepnym meczu, mam nadzieję że Struna bedzie o niebo lepszy od Szeligi, a za Budzińskiego wejdzie Szałachowski.
Litwin na duży plus
Zainaugurowali wiosne tak, ze spier do lili nam humory na caly weekend!
Graja gruuuuuba py te, ewentualnie zaawansowanego Pasieke...
Hokeisci - pokazcie jutro skorokopom, jak powinno sie walczyc!!!
Na plus dzis catering i koszulki (na zywo wygladaja spoko, duzo lepiej niz na zdjeciach w necie).
Czy nie wiedzieliśmy, że trener Pasieka zajeżdża prowadzone przez siebie drużyny zimą?
Wiedzieliśmy.
Czy nie wiedzieliśmy, że Budziński to pupilek Pasieki i trafia pod opiekuńcze skrzydełka, a nie jako zbawca drużyny?
Wiedzieliśmy.
Czy nie wiedzieliśmy, że Procesor uznał, że sytuacja w tabeli jest niemal komfortowa i nie ma potrzeby konkretnych wzmocnień?
Wiedzieliśmy.
To skąd do k. nędzy takie rozczarowanie ???
Pasieka zna tylko jedną taktykę, trzy topory wbite w ziemię na trzydziestym metrze i wykopy na napastnika z przodu.
To naprawdę świetny sposób prowadzenia gry, ale na wyjazdach przeciwko drużynom, którym się zdaje, że potrafią grać atak pozycyjny. Dowodem na to punkty zdobyte przedzimiem na Koronie i cwks.
Problem pojawia się wtedy gdy gramy u siebie i musimy kreować grę, a tu, nie tylko nie ma kreatora, ale także pozostali kopacze sprawiają wrażenie jakby dopiero uczyli się piłkarskiego abecadła.
Obawiam się, że będziemy do końca sezonu ciułać punkty remisami na wyjazdach oraz porażkami, remisami i bardzo rzadkimi zwycięstwami u siebie. Nasze utrzymanie raczej zależy od słabości przeciwników niż od naszej gry, bo tu raczej ciężko spodziewać się czegoś dobrego.
Aaa i jeszcze jedno.
Wiecie jakie było największe wzmocnienie ŁKS-u według jego kibiców?
Pozbycie się Szałachowskiego...
To tak apropos oczekiwania na jego debiut w czerwono-pasiastej koszulce.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)