Potrzebuję dobrego podręcznika (może być po angielsku albo po polsku) żeby jako tako nauczyć się teorii gry w pokera.
Ma ktoś może?
Najlepiej, żeby to była jedna książka. Nie chodzi o gwarancję wygranej, ale o jakiś logiczny system.
Jak ktoś ma, to naprawdę będę wdzięczny.
-
-
Texas Holdem
Najlepsza książka zwana biblia pokerzysty :Harrington on Hold'em
xMikix Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Najlepsza książka zwana biblia pokerzysty
> :Harrington on Hold'em
Czy najlepsza hmmm... napewno napisana po Polsku i warto po nia sięgnać .
Jeszcze: Harrington On Cash Games
Do turniejów polecana podobno: Winning Poker Tournaments' by Rizen, Apestyles, and Pearljammer
Ponadto:
The Poker Blueprint by Tri Nguyen and Aaron Davis
Zanim zabierzesz się za czytanie ksiażek, polecałbym raczej najpierw przestudiowanie dokładne, nawet kilka razy, artykułów z pokerstrategy. Chyba, że jesteś tak dobry i już to zrobiłeś. :D
Co grasz?
Można gdzieś jeszcze w Kraku coś zagrać? bo Pokerface niestety zamknięty.
Co gram? Gówno gram :)
Co jakiś czas ustawiamy się z kolegami z pracy i dwa razy z rzędu przegrałem, więc chcę sięgnąć po teorię.
Jak to nie pomoże, to sobie dam spokój :)
za mały sample :)
Daj sobie spokój.
:)
Ferencvaros Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co gram? Gówno gram :)
>
> Co jakiś czas ustawiamy się z kolegami z pracy i
> dwa razy z rzędu przegrałem, więc chcę
> sięgnąć po teorię.
>
> Jak to nie pomoże, to sobie dam spokój :)
Nie pisz tego tak oficjalnie, bo Ci Kapica z antyterrorystami do domu wpadną, jak tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=LXkNm4wcIDY
:D
masa tego w internecie była i w każdych wiadomościach więc pewnie widziałeś. :D
No i z tymi znajomymi jak sami o pokerze nie czytają i nie grają poważnie to napewno te artykuły z pokerstrategy wystarczą, baaa wielu graczy opiera swoją grę na tych artykułach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)