Radomirze najlepszego i abys miał w swoim CV awans z Cracovią do ektraklasy !!!
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
Zacytuje innego klasyka, chociaż Gombrowicz jest bliższy memu sercu.
Ech ci ludzie, to brudne świnie
Co napletli o mojej dziewczynie
Jakieś bzdury o jej nałogach
No to po prostu litość i trwoga
Tak to bywa gdy ktoś zazdrości
Kiedy brak mu własnej miłości
Plotki płodzi, mnie nie zaszkodzi żadne obce zło
Na mój sposób widzieć ją
Ref.
Krzywdę robią mojej panience
Opluć chcą ją podli zboczeńcy
Utopić chcą ją w morzu zawiści
Paranoicy, podli sadyści
Utaplani w brudnej rozpuście
A na gębach fałszywy uśmiech
Byle zagnać do swego bagna, ale wara wam
Ja ją przecież lepiej znam
Już więcej cytatów nie będzie.
wezze juz skoncz, bo juz sie rzygac chce od tego co wypisujesz
tak mędrkują debeściaki...
najlepszego Radomirze z okazji imienin(mam nadzieje, że to dzisiaj, w mpk dziś przeczytałem), i najlepszego Naszej CRACOVII!!!
No to POWODZENIA Radomirze!
Na POHYBEL suk.in.synom !
Daliście dupę z hokejem i tyle.
No to zwolnił tego Szarańca?
Ciekawy artykuł Kmity nt Radomira w dzisiejszym DP. Kolejny stek bzdur czy cos jest na rzeczy?
tekst z DP:
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sport/pilka-nozna/1260016-zmiany-w-pasach-przyniosly-poprawe.html
[quote="Dziennik Polski"]
CRACOVIA. Klub z ul. Kałuży wychodzi na prostą po zapaści handlowo-marketingowej, jaka była jej udziałem w ostatnich kilkunastu miesiącach. To efekt zmian, które zaszły we władzach klubu w ostatnim czasie.
Już w listopadzie ubiegłego roku odpowiadającemu pierwotnie za sport, marketing i handel wiceprezesowi Radomirowi Szarańcowi stopniały kompetencję, bowiem odebrano mu ostatnią z wymienionych gałęzi, a 18 stycznia bieżącego roku przestał odpowiadać również za marketing. Odpowiada teraz tylko za sport, ale lwia część pracy w zakresie futbolu spoczywa na dyrektorze Tomaszu Pasiecznym, a w hokeju wszystko pod kontrolą lubi mieć sam trener Rudolf Rohaczek.
Dwa wspomniane działy przejął Łukasz Pawłowski podlegający jako dyrektor handlu (od listopada) i marketingu (od stycznia) wiceprezesowi Jakubowi Tabiszowi. O wyznaczonych celach nie chciał mówić: - Od opowiadania wolałem ciężką pracę. Mogę tylko powiedzieć - Cracovio, idzie nowe.
Pierwszym owocem pracy 29-letniego dyrektora był bal sylwestrowy na stadionie przy ul. Kałuży 1, na którym bawiło się kilkuset gości. Bardzo możliwe, że ta impreza wpisze się do klubowego kalendarza na stałe tak samo jak trening noworoczny czy wielkanocna "święconka".
Pierwszym większym sukcesem Pawłowskiego jest natomiast pięcioletnia umowa partnerska z firmą Sports Hospitality, która w zakresie gastronomii obsługiwała areny Euro 2012 w Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu, a teraz działa na obiektach Lechii Gdańsk i Legii Warszawa. Na mocy kontraktu Cracovia zarobi minimum 3 mln złotych, a im więcej widzów będzie pojawiać się na jej stadionie, tym więcej pieniędzy trafi do klubowej kasy od Sports Hospitality.
Z nową ofertą cateringową kibice będą mogli zapoznać się 3 marca podczas sparingu z Sandecją Nowy Sącz. Wówczas przy okazji próby generalnej przed startem rundy wiosennej, odbędą się: koncert, zbiórka na cele charytatywne oraz oficjalna prezentacja drużyny piłkarskiej, której zabrakło przed dwoma poprzednimi rundami.
Nową jakością jest też to, że ceny biletów i karnetów na rundę wiosenną zostały podane już 22 stycznia, a nie - jak to miało miejsce latem - na kilkanaście dni przed pierwszym meczem. Sprzedaż zostanie uruchomiona w przyszłym tygodniu. Zmieni się także sposób dystrybucji biletów na mecze hokeja: już od wczorajszego spotkania ekstraligi z JKH GKS Jastrzębie kibice mogli nabyć wejściówki w większej liczbie kas, a docelowo będą mogli to robić też w różnych miejscach Krakowa, nie tylko w dniu meczu. Takie rozwiązanie ma zostać wprowadzone również przy okazji meczów piłkarskich.
Po przejęciu marketingu Pawłowski wcielił w życie leżący odłogiem od dłuższego czasu pomysł stworzenia klubowej telewizji internetowej. Na obozie w Turcji piłkarzom towarzyszy kamera, czego efekty można obejrzeć na oficjalnej stronie klubowej. W niedalekiej przyszłości w trybunie od strony ul. Kałuży 1 Cracovia chce uruchomić również kameralny hotel, a w lutym na nowo ruszy klubowa restauracja w galerii przy al. Focha.
Nie wiadomo, czy klub zdecyduje się na prowadzenie własnej dystrybucji pamiątek. Na razie odpowiada za to Kraksport, z którym klub ma umowę na dostawę sprzętu, a oficjalny sklep internetowy Cracovii prowadzą kibice. Kwestią otwartą pozostaje też przekształcenie klubowego minimuzeum w galerię historii z prawdziwego zdarzenia.
Maciej Kmita
[/quote]
czy nie jest przypadkiem tak, że po prostu Radomir dobrał sobie/dobrano mu współpracowników, za których będzie odpowiadał?
Radomir jest viceprezesem, Pasieczny i Pawłowski są dyrektorami, więc na to by wychodziło i równie dobrze Kmita mógłby napisać, że Filipiak ma coraz mniej władzy w klubie, bo dyrektorzy przejmują inne działy.
nie wiem jak to wygląda naprawdę, tak to wygląda na chłopski rozum :)
a co do tematu artykułu, to fajnie, że coś się dzieje, im więcej pracowników w klubie tym lepiej.
same akcje marketingowe oczywiście na plus (ale zdaje się, że była prezentacja zawodników na hokeju w zeszłym roku?).
Jak odpowiada juz tylko sportowo to tym bardziej nie rozumiem jak strewił sprawe druzyny hokejowej.
Tak dla jasnosci w dawnych latach wygladalo to tak:
dyrektor marketingu - Stopa
dyrektor dzialu handlowego - Osciak
zarzad - Filipiak, Tabisz, Wysocki
potem nagle za Wysockiego pojawil sie Prokop, wogole nie widoczny w zarzadzie, a za niego juz nie wiadomo kiedy Jarczynski, o ktorym sie dowiedziano tak naprawde w momencie gdy go zastapil Radomir.
W miedzy czasie Stopa sie zwolnil i jego obowiazki przejal Osciak (dyr. marketingu i dzialu handlowego), po czym i on zniknal z klubu i dzialem handlowym, marketingiem, transferami i nie wiadomo czym jeszcze zajmowal sie Radomir.
Teraz to powoli wraca do normalnosci, czyli jedna osoba odpowiada za jeden dzial, moim zdaniem i Pawłowski powinien podzielic sie jeszcze z kims swoimi obowiazkami.
Co do pamiatek, dawniej klub podpisal umowe na pamiatki z Red Boxem, teraz zdaje sie klub ma podpisana umowe z inna firma, a ze osoby w tej firmie sa kibicami Cracovii to chyba dobrze, bo znaja potrzeby tego srodowiska ?
niepołomice6 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No to zwolnił tego Szarańca?
nie wiem czy zwolnil, wazne by sepy z powrotem sie nie zbiegly szarpac cos sie da tu i owdzie :)
torreador Napisał(a):
> Jak odpowiada juz tylko sportowo to tym bardziej
> nie rozumiem jak strewił sprawe druzyny
> hokejowej.
Jak nie ma kasy to za co ma kupić zawodników?
" CRACOVIA. Klub z ul. Kałuży wychodzi na prostą po zapaści handlowo-marketingowej, jaka była jej udziałem w ostatnich kilkunastu miesiącach. "
Jak widać Radomir nie był w stanie poradzić sobie z obowiązkami w tych dwóch działach, aż dziw bierze że "przedstawiciel środowiska kibiców" został pozbawiony sprawowania opieki nad działem marketingu! Przecież niejednokrotnie na forum pisaliśmy że taka osoba byłaby najbardziej odpowiednia na tym stanowisku bo przecież tylko ona najlepiej rozumie potrzeby i pragnienia nas kibiców. To oczywiste że jako viceprezes powinien był sobie zatrudnić współpracowników aby mu w tym pomagali i nic przez rok cisza! Aż tu nagle Profesor daje zielone światło na zatrudnienie dyrektora i co ? zamiast aby podlegał pod Radomira to podlega pod Tabisza! Dyrektor sportowy pewnie też podlega pod Tabisza ( no bo przecież Profesor nie da Radomirowi zarządzać najbardziej strategicznym działem w klubie jak mu nawet marketing odebrał) tylko jeszcze tego nie wiemy. A Radomir czym się będzie zajmował? Akademią? Czy to aby nie za mało jak na taką funkcję? Zwłaszcza że akademia działając na zasadach starego stowarzyszenia nie podlega bezpośrednio pod MKS. czytając wątek na temat Akademii nie jest tam też za ciekawie.
eredin Napisał(a):
> torreador Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jak odpowiada juz tylko sportowo to tym
> bardziej
> > nie rozumiem jak strewił sprawe druzyny
> > hokejowej.
>
>
> Jak nie ma kasy to za co ma kupić zawodników?
O jakiej kasie mówisz? Przecież na sławetnej konferencji prasowej 30.01 podano, że mieliśmy zakontraktować nowych zawodników tylko ten zakaz transferów. Chyba za free nie byłoby nowych zawodników co?
Allthebest, Ty się poważnie dziwisz, że dyrektor od marketingu podlega wiceprezesowi od finansów?
no a skąd pewność, że Radomir poprostu zawalił w tych aspektach wiec postanowiono kogoś dokoptować? nigdy nie było aż takiego rozdzału odpowiedzialności chociaż mogę się mylić a to przez to, że cokolwiek by się nie działo to walono w Tabisza :)
generalnie dzieje się dobrze w klubie w tej kwestii ale chyba przestaniecie w końcu dopisywać sukcesy Radomirowi, które oczywiscie nie były jego udziałem. bo nawet ostatnio przeczytałem, że dzięki Radomirowi gramy krakowską piłkę :) ciekawe co ma z tym wspólnego skoro Stawowy nie był nawet pierwszy na jego liście do przejęcia drużyny :)
Dość. Basta.
Maciej Kmita łże jak pies.
Zacznę od tego, że z Łukaszem Pawłowskim skontaktowałem się niemal rok temu, w lutym 2012. Spotkaliśmy się kilka razy, zaprosiłem go na mecz, chciałem zatrudnić go na zwalnianym przez Rafała Ościaka stanowisku. Podobały mi się jego pomysły i zapał do pracy. Nie udało się wtedy, ale kiedy pojawiła się szansa jego zatrudnienia, w sierpniu 2012 r. skontaktowałem się z nim, żeby ponownie złożył swoje papiery. Został zatrudniony w klubie.
Wystarczy zapytać Łukasza Pawłowskiego, ale dysponuję zarówno smsami, jak i mailami.
Co do cen biletów i ich podania, to już w połowie stycznia były ustalone, czekaliśmy z ich podaniem tylko do ostatecznego ustalenia cen biletów i karnetów na VIP. Tu również to ja dysponuję twardymi dowodami, a nie Maciej Kmita.
Kwestia telewizji klubowej to największe łgarstwo Macieja Kmity w tym artykule. Temat nie leżał odłogiem i to ja go od początku do końca przeprowadziłem. Prace programistyczne nad wdrożeniem playera zostały zakończone na początku stycznia. Telewizja miała ruszyć w dzień podpisania umowy ze Sports Hospitality, ale z pewnych względów jej start przesunęliśmy na początek pierwszego obozu w Turcji.
Moje słowa mogą potwierdzić ludzie, którzy byli zaangażowani w ten projekt, ale są maile, zamówienia, a nawet pismo do wojewody, aby wydał kamerzyście paszport w trybie nagłym (wydał w 2 dni).
Na razie tyle wyjaśnień.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)