Może po prostu bez słowa Profesora w konkretnym temacie (wpuszczamy lub nie) się nie da?
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
Dajcie już spokój Radomirowi
W końcu nie udało się przecież ustalić kto za to odpowiadał ;)
Skoro Tobie się nie udało, nie znaczy, że takie informacje są szczególnie trudne do ustalenia. Wystarczy pogrzebać w strukturach klubu.
Za organizację wpuszczania widowni na meczach odpowiada Ireneusz Smaś, kierownik ds. bezpieczeństwa MKS Cracovia SSA.
Oczywiście podlega on bezpośredniemu przełożonemu, którym jest jeden z wiceprezesów, wszystko jest do sprawdzenia.
wiecie panowie jak to bylo za Misiora?
Pawel nie zrobil sam kontrewolucji i sanacji Pasow. sam wielokrotnie wspominal, jak to przychodzili do kontenerow ludzie i mowili: Pawel, mam troche czasu, w czym Ci pomoc?
wtedy to bodajze Siekiera za Kennedym powiedzial: Nie pytaj, co Cracovia zrobi dla Ciebnie, tylko co Ty mozesz zrobic dla Cracovii!
mozeby zakopac topory wojenne, zapomniec o urazach i przypomniec sobie na pol roku przynajmniej tamte czasy?
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> Nie pytaj, co Cracovia zrobi dla Ciebnie, tylko co
> Ty mozesz zrobic dla Cracovii!
> mozeby zakopac topory wojenne, zapomniec o urazach
> i przypomniec sobie na pol roku przynajmniej tamte
> czasy?
I tego życzę WSZYSTKIM PASIAKOM u progu kolejnego roku !!!
Rufus, sam chodziłem i pomagałem, ale w pewnym momencie wszyscy tacy pomagacze usłyszeli od Filipiaka, że już nas nie potrzebuje i się odcina. Od tamtej pory nie było z klubu sygnału, że znów jesteśmy potrzebni, poza stewardem czy jak mu tam. Jakoś wolałem stewardować za Misiora, jako przyjaciel klubu, niż teraz jako pracownik.
Rufus T. Firefly Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wiecie panowie jak to bylo za Misiora?
> Pawel nie zrobil sam kontrewolucji i sanacji
> Pasow. sam wielokrotnie wspominal, jak to
> przychodzili do kontenerow ludzie i mowili: Pawel,
> mam troche czasu, w czym Ci pomoc?
> wtedy to bodajze Siekiera za Kennedym powiedzial:
> Nie pytaj, co Cracovia zrobi dla Ciebnie, tylko co
> Ty mozesz zrobic dla Cracovii!
> mozeby zakopac topory wojenne, zapomniec o urazach
> i przypomniec sobie na pol roku przynajmniej tamte
> czasy?
Wiesz...
Trochę masz racji.
Ale tylko trochę. Wtedy były inne czasy (przepisy) i zdecydowanie inna liga.
Dziś klub boi się zaufać, zwłaszcza po garnku na Sandecji. Przecież to jasne, że jeśliby było wolno prawie każdy wniósłby coś na trening.
Klub ma podstawy by być nieufnym, więc się nie dziw.
Co nie zmienia faktu, e np. przed treningiem powinno być otwarte zdecydowanie więcej kas.
eredin
I cóż z tego żeby ktoś coś wniósł? Przez wszystkie lata wnosili i coś się stało złego?
ja też wnosiłem i wnoszę nadal, zubereq świadkiem!
Zamiast tego obmacywania ustawić kilka piesków tresowanych na materiały wybuchowe i sprawa rozwiązana. Lepsze na TN były by strzały z szampana niż te petardy rzucane na murawę.
zubereg Napisał(a):
> eredin
> I cóż z tego żeby ktoś coś wniósł? Przez
> wszystkie lata wnosili i coś się stało złego?
Tak. Jeden koleś "na bani" wskoczył poza barierki. Gdyby było ich np 20-30 to za rok trening byłby bez udziału publiczności.
To że Ty czy Ro Man weszliście - to ok, ale poza flakonem trzeba mieć jeszcze rozum ,a jak świetnie wiesz nie każdy go ma, zwłaszcza po alkoholu.
Ustawa o organizacji imprez nakłada na organizatora obowiązki, więc klub musi je wypełniać.
To czy nam się to podoba, czy nie - kwestia dyskusyjna :D
ja na Cracovię wnoszę zawsze dobre chęci i pozytywna atmosferę :)
Podobnie jak i na to forum.
Najlepszego w 2013.
Ale czy TN jest traktowany jako impreza masowa? przecież to jest TRENING. więc powtórze sie jeszcze raz-czy jak przyjdziemy na jakikolwiek inny trening w 3 tys to też będzie impreza masowa i nie wniose piwa/wódki/szampana ? Ludzie przecież na treningu sami swoi,w dodatku na kacu:) nikt nie wniesie bomby nikt niema złych zamiarów,każdy chce sie pobawić tak jak było przez wszystkie lata tej pięknej tradycji która niestety upada przez jakieś z.jebane wejściówki,obmacywania i inne utrudnienia
Trzeba coś z tym zrobić bo na własne żądanie tracimy kibiców
To, że TN jest imprezą masową to nie ulega wątpliwości i raczej nie tego dotyczy spór. Spór dotyczy tego, że wśród imprez masowych zgodnie z ustawą specjalnie traktowane są mecze piłki nożnej (ciekawe, że piłki ręcznej i hokeja już nie(sic)). I to jest chore debilne i co tam jeszcze, że panu od bezpieczeństwa i generalnie zarządowi nie chciało się prowadzić z policją sporu o to czy TN jest meczem czy nie tylko idąc po najmniejszej (dla nich, a nie dla kibiców) linii oporu i nas olano przy okazji wykazując się nieudolnością przy organizowaniu wpuszczania publiczności.
A co do wnoszenia szampana, to nie wiem czy się orientujesz, to spożycie alkoholu w tym kraju jest zabronione w miejscach publicznych poza wyznaczonymi do tego miejscami (kiedyś w podkieleckiej wsi, policja zatrzymała mnie bo piłem piwo z puszki na spacerze) i nie ma tutaj znaczenia czy impreza jest masowa czy nie i czy jest to mecz piłki nożnej czy koncert muzyki cerkiewnej.
Zastanawiam się na jakiej podstawie można było pić szampana podczas sylwestrów na rynku, ale wydaje mi się, że robiono to nieformalnie, na zasadzie przymknięcia oka i zastanawiające, że to oko nie może zostać przymknięte także podczas TN, gdzie w odróżnieniu od imprezy na rynku jest znacznie mniejsze prawdopodobieństwo spotkania się ze sobą wrogo do siebie nastawionych grup.
7 dni później
Mam pytanie, czy MKS wydał kalendarz na 2013? chciałbym nabyć.
Kup hokejowy, wesprzyj dzieciaków :)
Czy prawdą jest,że zaczął obowiązywać regulamin dotyczący kontaktów dziennikarzy z naszymi sportowcami i sztabem szkoleniowym?
Czy jakieś ogólne zarysy moga być opublikowane?Jakie kary są przewidziane dla niestosujących się do zaleceń - dla obu stron - media klub...;)
Czy skończyły się darmowe wczasy co poniektórych dziennikarzy na obozach przygotowawczych do sezonu?
Zibiland Napisał(a):
> Czy prawdą jest,że zaczął obowiązywać
> regulamin dotyczący kontaktów dziennikarzy z
> naszymi sportowcami i sztabem szkoleniowym?
> Czy jakieś ogólne zarysy moga być
> opublikowane?Jakie kary są przewidziane dla
> niestosujących się do zaleceń - dla obu stron -
> media klub...;)
> Czy skończyły się darmowe wczasy co
> poniektórych dziennikarzy na obozach
> przygotowawczych do sezonu?
Czyżbyś chciał się załapać z ukrytą kamerą na obóz we Francji ? Szmalec zostanie bez chleba :)
proszę mi powiedzieć na jakiej zasadzie i z jakiego powodu pismak miałby jeździć na koszt klubu na obóz skoro klub nie jest jego pracodawcą? przecież to opłaca chyba redakcja skoro chce miec kogoś na miejscu
za niedługo wyjdę na obrońce Smalca lub kogoś innego ale skąd się biorą takie insynuacje? czy jest to poparte jakimiś dowodami czy przypuszczenia jak to się mówi z Dupy wzięte?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)