Jestem zbyt młody by to pamiętać dobrze ale nie z takich kłopotów kibice Cracovię wyciągali! Bądźmy dobrej myśli! :)
Post powyżej bardzo ostry ale czy może być inaczej kiedy prywatny interes ponad Cracovię sie stawia? Rozumiem przy okazji, rozumiem na równi ale żeby ponad idee jaką jest Cracovia wychodzić to już bez echa przejść nie może.
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
Czy mozecie dac troche spokoju facetowi by mogl cos zrobic dla klubu?
Dla jednego wazne choragiewki,dla drugiego Ledy dla innych skauting a jeszcze dla innych transfery albo nosze....
Moze tez jest odpowiedzialny za zeszloroczna zime i dziure w siatce bramki pod balonem?
To nie jest nowy zaklad pracy ale cos co juz od dawna funkcjonuje i musi troche czasu uplynac by poznac specyfike ,organizacje i uklady miedzyludzkie a pozniej dzialac... A i tak wyniki pracy nie objawia sie natychmiast!
Panowie troche realizmu !
krak 06 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> GWARANTUJE CI,ŻE WIELU Z NAS WIE CO NAPRAWDĘ,
> ZROBIŁ I ROBI, JAKUB T.
> Kilkuletnie,"RZĄDY' PANÓW JF i JT'
> -DOPROWADZIŁY DO OBECNEJ SYTUACJI W KLUBIE !!!
> Na temat "pracy Jakubka" tyle już napisano,że
> chyba już nie warto ciągle przytaczać jego
> "ZASŁUG DLA KLUBU".
Wszyscy, k...a wszystko wiecie, a tak naprawdę G...o wiecie !!!Cały problem tego forum to mitomania, łączenie faktów i wyobrażeń, ktoś rzuci nośne słówko - ostatnio "okupanci", i już wszyscy powtarzają. A ugyźcież się choć raz w język.
Opowiem wam krótką historyjkę dydaktyczną. Mam kumpla - 100% wiślaka (tak bywa), dogryzamy sobie, kłócimy się ale w naszych sportowych dyskusjach w jednym zawsze byliśmy zgodni, że "Filipiak to arogant i bufon'. Żaden z nas oczywiście profesora nie znał i nie zamienił z nim choćby słowa, ale zdanie ugruntowane, między innymi dzięki forom i ich naczelnym "paplaczom". Tymczasem kumpel miał okazję wykonywać w ostatnim czasie jakąś usługę dla J.Filipiaka i trochę czasu z nim spędził. Jak nigdy nie powiedziałby dobrego słowa o Cracovii, tak teraz sam przyznał, że się mylił i nie przypuszczał, że profesor jest w gruncie rzeczy spokojnym, normalnym, bardzo rzeczowym i inteligentnym człowiekiem.
Żadnej pyszałkowatości, bufonady czy zadzierania nosa, co najwyżej irytacja i zdenerwowanie, gdy kumpel wszedł na tematy piłkarskie. Jego wrażenie było takie, że gość ma już dość piłki i przynajmniej w domu chce odpocząć.
Nie mow Konserwa ,ze to gosc od "kablowki i alarmow" ?!
Kazimierz Wielki do pionu sportowego!
A może była by taka możliwość powrotu do takiej grupy 100 (mogła by to być grupa 200, 300...) w której zbierało by się co miesiąc po 100zł(150,200..) i takie pieniądze trafiały by do Akademii Piłkarskiej Cracovii, myślę że był by to duży zastrzyk gotówki na początek, później od każdego transferu takiego zawodnika musiało by wrócić np 30% do Akademii. Nie wie, czy jest możliwe żeby coś takiego powstało, ale warto by było podjąć temat.
w kwestii merytorycznej ...
nie wiem jak jest to zorganizowane ale ...
zawsze gdy oglądam na necie jakąś konferencje prasową to kompletnie nie słyszę (mniemam , że skoro ja nie słyszę to inni oglądający też nie słyszą ) zadawanych przez dziennikarzy pytań a jedynie odpowiedzi trenerów ...
ja wiem, że to jest kwestia mediów relacjonujących owe wydarzenie i rozmieszczenia ich sprzętu ale czy naprawdę nie można w salce konferencyjnej uruchomić jednego czy dwóch przenośnych mikrofonów aby do nich dziennikarze zadawali pytania?
to nie jest ani skomplikowane technicznie ani kosztowne ...
pozdrawiam
Wykupcie Budzińskiego jak najszybciej bo znowu zostaniemy z palcem w d... a Michniewicz chetnie go wyciągnie do Polonii.
rmszar Napisał(a):
.> A teraz wybaczcie, bo mam do zrobienia dwie
> rzeczy- przygotować się na spotkanie z trenerem
> Rohackiem w sprawie kształtu drużyny na
> przyszły rok i zrobienie siatki meczów, na
> które pojadą merytoryczni pracownicy klubu w
> celu obserwacji.
Po ostatnich doniesieniach o sytuacji kadrowej w Naszej druzynie hokejowej muszę zadać publiczne pytanie: jak po gruntownym przygotowaniu wypadło spotkanie z trenerem Rohaczkiem w sprawie kształtu drużyny? Mamy dalej tradycyjna partyzante w sekcji czy jest jakiś super plan w ktorym brak miejsca dla zawodników odchodzących od nas? Jeżeli okazali się za słabi do nowej koncepcji- i odzysakniu MP to rozumiem, ale jeżeli są inne powody to nie rozumiem i bardzo sie niepokoję.
-Robert- Napisał(a):
> w kwestii merytorycznej ...
>
> nie wiem jak jest to zorganizowane ale ...
>
> zawsze gdy oglądam na necie jakąś konferencje
> prasową to kompletnie nie słyszę (mniemam , że
> skoro ja nie słyszę to inni oglądający też
> nie słyszą ) zadawanych przez dziennikarzy
> pytań a jedynie odpowiedzi trenerów ...
>
> ja wiem, że to jest kwestia mediów
> relacjonujących owe wydarzenie i rozmieszczenia
> ich sprzętu ale czy naprawdę nie można w salce
> konferencyjnej uruchomić jednego czy dwóch
> przenośnych mikrofonów aby do nich dziennikarze
> zadawali pytania?
>
> to nie jest ani skomplikowane technicznie ani
> kosztowne ...
>
> pozdrawiam
Utrudnia to pracę. Trzeba szukać tego mikrofonu, prosić się o niego.
Jak sądze z zawodnikami jest problem bo jeśli spadniemy z ligi to nie bedzie kasy na hokej. A z pustego to i salomon nie naleje.
Nie moge tego zupełnie zrozumieć. Budżet pilki do budżetu hokeja to jakieś 7:1.Brak wpływów z transmisji telewizyjnych jest tylko częścią tej przepaści finansowej.Niech wlaściciel i zarząd powie nam jasno, czy znudziła mu się zabaweczka pt. hokej na lodzie? Tak będzie uczciwie i będziemy wiedzieli na czy stoimy. Partyzantka w sekcji hokeja trwa w najlepsze. Naiwny myślałem, że się zmieni.
Znaczy się czego nie możesz zrozumieć Torreadorze?
Tego ,że hokej jest niszową obumierająca dyscypliną w Polsce?
Że jesteśmy ostatnim dużym miastem z drużyna hokejową?
Tego ,że o ile w piłce Filipiak "dowalił zdrowo" to w hokeju sfinansował
nam wiele medali MP w tym 4-y złote?
Tego ,że hokej na medalowym poziomie jest ściśle związany z finansami piłki?
Jest jak jest. Kopacze spadając trafiają tez odłamkami hokeistów:( taka brutalna prawda...
A mi się marzy, żeby to hokej finansował naszych nieudaczników skórokopów ! Wystarczyło pójść do EBEL jak była ku temu okazja ! :D
no właśnie. Cieszę się że poruszono jeden z moich ukochanych tematów. EBEL! EBEL CZEKA
Khalid Napisał(a):
> Znaczy się czego nie możesz zrozumieć
> Torreadorze?
>
> Tego ,że hokej jest niszową obumierająca
> dyscypliną w Polsce?
> Że jesteśmy ostatnim dużym miastem z drużyna
> hokejową?
> Tego ,że o ile w piłce Filipiak "dowalił
> zdrowo" to w hokeju sfinansował
> nam wiele medali MP w tym 4-y złote?
> Tego ,że hokej na medalowym poziomie jest
> ściśle związany z finansami piłki?
>
> Jest jak jest. Kopacze spadając trafiają tez
> odłamkami hokeistów:( taka brutalna prawda...
poprostu nie rozumię zupełnie powiązania piłki z hokejem. Nawet grając w I lidze stracimy tylko wpływy z telewizji a one przeciż chyba nie szły na hokej nie? Jeżeli juz brakuje kasy Filipiakowi na hokej lub stracił serce dla tej dyscypiny to niech to powie wyraźnie.
torreador Napisał(a):
>
>
> poprostu nie rozumię zupełnie powiązania piłki
> z hokejem. Nawet grając w I lidze stracimy tylko
> wpływy z telewizji a one przeciż chyba nie szły
tylko z TV? naprawdę? ;)
Khalid Napisał(a):
> torreador Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> > poprostu nie rozumię zupełnie powiązania piłki
> > z hokejem. Nawet grając w I lidze stracimy tylko
> > wpływy z telewizji a one przeciż chyba nie szły
tylko z TV? naprawdę? ;)
A jakie jeszcze wpływy stracimy?
Pierwsza liga też jest transmitowana, i to niekodowanie więc paniki nie ma.
Może spadnie nam ferkwencja, ale bez paniki - i tak przewyższy niejednego ligowca
A pozostałe finansowanie - Comarch i inni - umowy podpisane na kilka lat.
Jeśli masz jakieś dane to się podziel wiedzą :D
Dokładnie Khalid, podziel sie wiedzą. Bo przecież na każdym kroku słychać: Cracovia to my! więc o frekwencje i wpływy z biletów nie ma co sie martwić nie?
Nie no Wy naprawdę wierzycie ,ze w 1 lidze drużyna będzie miała budżet taki jak teraz minus 4 mln ?
Nie możliwe. chyba się starzeje i ironii nie wychwyciłem na czas
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)