ŁYK statystyk:
http://www.wikipasy.pl/%C5%9Awi%C4%99ta_Wojna_%28statystyka%29
-
-
[WIKTORIA]13 kolejka - Święta Wojna !!! Cracovia - GTS Wisła Kraków (6.11.2011 godz.17.00)
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/istne_szalenstwo
warto przeczytac, jak juz dlugo towarzystwo z Czarnej Wsi propaguje k.u.r.e.w.s.two i od kiedy zbiera holote w swoje szeregi...
to dlatego tak latwo im przyszlo sie sprzeda ubekom zaraz po wojnie, nie dziwi nic. to najbardzoej podly, nikczemy i brudny klub, jaki kiedykolwiek powstal w Polsce.
pasiak na zawsze Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> huc1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> >
> > A i jeszcze co do istoty derbów to myślicie
> że
> > np taki Saidi, Struna, Bojlević, Hosek,
> Cahalon,
> > Błazen itp. wiedzą co to są derby - otóż
> nie
> > wiedzą, dla nich to kolejny mecz, kolejny
> > przeciwnik, w niczym się nieróżniący od
> > takiego Widzewa czy Podbeskidzia.
>
>
> nie to co Chavez,
> Bunoza,Jovanovic,Jaliens,Lamey,Pajlic,Iliev,Nunez,
> Biton, Genkov - DERBOWI WYJADACZE
Oni przynajmniej wiedzą, że o coś grają - nie tak jak nasi o utrzymanie 4 rok z rzędu.
Jake Blues Napisał(a):
> http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci
> /istne_szalenstwo
>
> warto przeczytac
Jaki proroczy cytat:
[i]Jeśli Cracovia jest żydowską z powodu 2 graczy żydów, jeśli z pochodzenia można robić komukolwiek zarzut, to i Wisła jest żydowską, niech tylko dobrze zbada metryki urodzin i chrztu swoich członków. [b]Zaniedługo jednak prosić się będzie Wisła i owacyjnie witać każdego Żyda, lub przechrztę, na swojem boisku[/b][/i]
no aż go wrzuciłem derbowo w sygnaturkę - ciekawe kto był autorem tego artykułu w Tygodniku kibica :) a co do meczu zobaczymy, na pewno nie stoimy na straconej pozycji, ale trzeba Wiśle te punkty z gardła wyrwać - nie mają Patrycji i Sobolewskiego więc ich dwa atuty derbowe są zneutralizowane, nie wiem czy ta zbieranina coś więcej z okazji Derbów z siebie wykrzesze... no i plusem jest płaczek na ich ławce trenerskiej :)
pokazało wczoraj FULHAM Że rzeka jest CIEEEENIUTKA w stałych fragmentach... zupełnie jak MY ;( fuck.
Mnie z kolei ten fragment zainteresował:
[i]Sama sprawa jednak jest tylko oderwanym, jednym z wielu przypadków, których widownią jest ostatnio boisko Wisły. Jak wogóle wiadomo, frekwencja na boisku Wisły z powodów, których nie chcemy roztrząsać, jest zupełnie nikła. Na największe nawet międzynarodowe zawody, urządzane przez Wisłę, gromadzi się zaledwie paręset osób, które należą do najbardziej zagorzałych zwolenników tego klubu. Wobec tej publiczności wszystko graczom Wisły uchodzi, gdyż nawet największe przewinienia znajdują u niej poklask. A że niestety i zarząd Klubu nie poczynił odpowiednich przedstawień graczom, nic też dziwnego, że członkowie drużyny nie są dzisiaj bynajmniej wzorem dobrych obyczajów na boisku. Dowodem tego jest także i ostatni mecz z Cracovią. Cel uświęca środki, to dewiza, którą szczególnie w zawodach z biało-czerwonymi kieruje się drużyna czerwonych. W ten sposób napewno Wisła sympatji nie odzyska[/i]
cknpl - graja w derbach o 3 punkty, tak jak i my
Proplem bedzie Nunez, ktory pod nie uwage sedziego ostro prowokuje rywali.
Jeden Andy Johnson i mielibysmy 3 ptk
Stałe fragmenty gry się kłaniają.....robimy sobie 2 dni wolnego a pomysłów w typie wczorajszego wolnego Fulham brak......3 kontakty - wszystkie po ziemi i piękna brama....Widać było,że takie zagranie było trenowane nie jeden dzień i za pewne nie jest jedyne w repertruarze ;)
Stoperzy i obydwaj boczni GTSu są do ogrania tylko ,że kto to ma zrobić u NAS?Odpowiedz już za kilkadziesiąt godzin....
nie widzę w niedzielę szans
my nie mamy cienia kolektywu,
leją się w szatni, nie wiem jakim językiem się porozumiewają, chyba w ogóle nie rozmawiają,
plus ogólne podejście do Pracodawcy,
który nie ma grama szacunku wśród piłkarzy, kibiców, dziennikarzy,
daje potężną stratę na starcie
Wisła musi odbić się od tendencji spadkowych,
motywacji będzie miała bardzo dużo,
w Londynie nie grała źle,
zresztą widziałem tylko I połowę, nie miałem już ochoty po emocjach z Legią
ale na pewno nie grali gorzej niż Legia, po prostu grali po polsku,
myśląc "Spierdolę se szansę, to nic, bo za chwilę będzie dziesięć innych"
tak zresztą myśli 90% polskich piłkarzy, w tym 99% polskich grających w naszej Ekstraklasie
tytus, romek. i a'tomek Napisał(a):
> Wisła musi odbić się od tendencji spadkowych,
> motywacji będzie miała bardzo dużo,
> w Londynie nie grała źle,
W zasadzie zgadzam się, ale jest mała szansa, że jednak wiślacy zupełnie zlekceważą naszych piłkarzy i to ich zdemotywuje oraz będzie im się źle grało przy głośnym dopingu blisko 14 000 fanów Cracovii.
Widziałem jakieś półtorej godzinki temu autokar zapchlonych wracających z Balic...ależ mieli skulone ogonki - piękny widok! :)
W niedzielę trzeba przedłużyć ich serię porażek do 3!
> prostu grali po polsku,
> myśląc "Spierdolę se szansę, to nic, bo za
> chwilę będzie dziesięć innych"
> tak zresztą myśli 90% polskich piłkarzy, w tym
> 99% polskich grających w naszej Ekstraklasie
zawsze myślałem, szczególnie grając w pucharach z dobrymi zespołami, że polscy piłkarze nie wykorzystują tej 1 szansy bo strach ich paraliżuje że 2 nie będzie, no ale Polaków za wielu nie grało, co do derbów, ktoś się znowu musi przełamać na Nas, szkoda że to My się nie przełamujemy a może w niedziele? w każdym razie Maskantowi życzę by po przegranych derbach utrzymał posadę
> pasiak na zawsze Napisał(a):
> ...A i jeszcze co do istoty derbów to myślicie
> > że
> > > np taki Saidi, Struna, Bojlević, Hosek,
> > Cahalon,
> > > Błazen itp. wiedzą co to są derby - otóż
> > nie
No jak to - oglądał na Discovery przecież...
Po takim info to już tylko modlić się o cud pozostało.
Z powodu ostatnich "osiągnięć" (ostatnich to w naszym przypadku to co najmniej 4 lata) naszych kopaczy postanowiłem do tych derbów podejść na zupełnym luzie. Oczywiście jednak to kompletnie niemożliwe. Chyba łatwiej postanowić sobie było, że nie będę jadł, pił i oddychał.
powtarzam pytanko z poprzedniego meczu na Kałuży
(nie wiem, bo się nie znam, czy dalej jest protest w kierunku zarządu?)
[size=large]a propos protestu
moim zdaniem o wiele większe wrażenie zrobiłaby cisza w ostatnich 20 minutach,
niż w pierwszych
to byłby strzał: 70 minut szalonego zagrzewania do walki,
a potem końcowe 20 minut, decydujące, niepewne, nerwowe,
w głuchej ciszy, która mówi wszystko
dacie radę tak na derby?[/size]
ja nie, bede wyzywal ubekow caly mecz.
> powtarzam pytanko z poprzedniego meczu na
> Kałuży
> (nie wiem, bo się nie znam, czy dalej jest
> protest w kierunku zarządu?)
>
> a propos protestu
> moim zdaniem o wiele większe wrażenie zrobiłaby
> cisza w ostatnich 20 minutach,
> niż w pierwszych
> to byłby strzał: 70 minut szalonego zagrzewania
> do walki,
> a potem końcowe 20 minut, decydujące, niepewne,
> nerwowe,
> w głuchej ciszy, która mówi wszystko
>
> dacie radę tak na derby?
nie śpiewać na derbach ? czy Ty się dobrze czujesz człowieku ?
dzięki, dobrze
strasznie miękki ten protest
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)