Marcin masz rację trzeba chcieć ,Daniel już w zeszłym sezonie jak nie grał mógł to robić miał przecież duzo czasu jakoś tego ani razu nie zrobił,przecież chyba pensje brał,bo trenował,ale pewnie uwazał,że wystarczy boks chłopakom otwierać.Nie wierzę, że w tym coś ruszy tym bardziej, że u nas nie ma młodziezy ,a dzieciaki 2000-2003 nie nazywałbym młodzieżą.
-
-
100% murem za Kapitanem
Można to nazywać jak się chce ;) ale są przypadki że chłopcy z 2000 mają po 170 cm :)
rocznik 99 to już chłopiska. Stan ilościowy na dziś w mojej ewidencji to 83 sztuki od rocznika 98-2008....
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Można to nazywać jak się chce ;) ale są
> przypadki że chłopcy z 2000 mają po 170 cm :)
> rocznik 99 to już chłopiska. Stan ilościowy na
> dziś w mojej ewidencji to 83 sztuki od rocznika
> 98-2008....
83 młodych zawodników i 2 trenerów... kpina...
marcin_ksc takie pytanie odnośnie,, drużyn młodych zawodników''
w ubieglym sezonie mielismy najstarszą ekipę grającą w żakach(rocznik 98,99) ,a czy na ten sezon jest przewidziany krok do przodu n.p. żaki starsze ?Klub już powinien zgłosić jakie drużyny wystawia w nowym sezonie
w tym sezonie chlopaki z 98 prawdopodobnie beda grac w debicy, ale to wszystko wyjdzie w praniu.
Zak starszy 1999/2000
zak mlodszy 2001/2002
mini hokej 2003 i mlodsi. Prawdopodobnie po roku przerwy znow zagraja w slmh.
Takie sa zalozenia, a co z tego wyjdzie to nie wie nikt bo trenerow jest 2 i sie nie rozmnoza.
Niestety sam nie wiem ile bede mogl pomoc bo zmienilem prace i juz nie mam wolnych weekendow.
Powiem Ci kolego Marcinie, że Twoja informacja mnie na przykład zbudowała - nie znałem szczegółów i liczba 83 to zdecydowanie więcej niż się spodziewałem. Napisz jeszcze proszę jaka jest szansa, że jacyś zawodnicy z tych grup dołączą do kadry Rudolfa i za ile lat (+/- oczywiście, tzn. 2, 5, czy raczej dopiero jacyś z młodszych za 12 lat)?
Masz całkowitą rację, że trzeba chcieć i przykład Pawła Jakubowskiego jest tu bardzo znaczący. Warto zaznaczyć, że Paweł, choć w zasadzie nie grał, kiedy odchodził dostał dużo wyrazów wdzięczności i na forum ogólnie można powiedzieć, iż panował pogląd, że szkoda, że odchodzi. Myślę natomiast, że Daniel dostał tyle wsparcia z trybun i zaczyna już myśleć co potem, więc tym razem w szkolenie się włączy.
Bramkarze:
Wojciech Marciński
19.05.1996
Jan Surowiecki 26.09.1994
Obrońcy:
Mateusz Łabędź 15.03.1995
Krzysztof Szymański 09.01.1997
Jakub Wielikaniec 21.01.1997
Konrad Klima 06.04.1994 UKH Dębica
Filip Dudek 06.02.1994
Marcin Zawrzykaj 04.11.1994
Napastnicy:
Jarosław Sap 19.03.1996 HC Orlova(Czechy)
Tomasz Baryła 05.07.1995 UKH Unia Oświęcim
Artur Jabłoński 28.07.1995
Karol Świątek 23.05.1996
Mieszko Zdechlikiewicz 01.05.1997
Bartosz Jaracz 10.06.1997
Dariusz Kawalec 03.12.1992 UKH Dębica
Paweł Koza 26.10.1992 UKH Dębica
Mariusz Kraus 03.07.1993 UKH Dębica
Marcin Cupiał 24.02.1994
Krzysztof Janiszewski 09.07.1994
Bartosz Kania 02.07.1994 UKH Dębica
Karol Kołaczkowski 14.08.1994 UKH Unia Oświęcim
PAru z nich spokojnie trzebaby wlaczyc do kadry 1 zespolu!! i dawac szanse na lodzie, to wazniejsze niz walka o final itp. marze o wychowankach w skladzie!
Bramkarze:
Wojciech Marciński
19.05.1996
Jan Surowiecki 26.09.1994
Obrońcy:
Mateusz Łabędź 15.03.1995
Krzysztof Szymański 09.01.1997
Jakub Wielikaniec 21.01.1997
Filip Dudek 06.02.1994
Marcin Zawrzykaj 04.11.1994
Napastnicy:
Artur Jabłoński 28.07.1995
Karol Świątek 23.05.1996
Mieszko Zdechlikiewicz 01.05.1997
Bartosz Jaracz 10.06.1997
Marcin Cupiał 24.02.1994
Krzysztof Janiszewski o9.07.1994
Na 21 zawodników tych w/w 13 przynajmniej przez 2 sezony nie rozegrali ani 1 meczu ,wiec o czym my mówimy???
zostalo wiec 8 do uratowania, wiec ratujmy co sie da. swoja droga, to skandal, ze zostawiono chlopakow samych sobie.
Odbudujmy w koncu pelne szkolenie, nawet kosztem paru miejsc w PLH!
Na gadanie Filipiaka mozna zaspiewć tak: http://www.youtube.com/watch?v=T2esPeuMCNk
Już dawno mógl zając sie młodzieża i nic !!! teraz jeszcze trener Jaracz został zwolniony !!!
Jeszcze był "Kamyk" wiadomo co sie z nim dzieje?
Kamyk ponoć gdzieś za oceanem ale co i jak to nie mam pojęcia.
Reve - to czy ktoś dołączy do pierwszego zespołu to nikt nie wie. Zbyt wiele czynników się na to składa i sam talent nie wystarczy bo nie wiadomo czy chłopak dojdzie do juniora. Zaraz się pojawią w ich życiu dziewczyny i inne sprawy.
Oczywiście są chłopcy, którzy mają jakiś talent.
Tylko to jeszcze nie znaczy że coś osiągną...tu jest olbrzymia rola Klubu, trenerów, rodziców i wszystkich zainteresowanych.
To nie tylko praca na treningu. Tu trzeba się interesować dzieckiem na bieżąco i umiejętnie go prowadzić.
Jeśli do tego dojdzie zaangażowanie klubu, który będzie czuwał nad zapewnieniem warunków do treningu adekwatnych do wieku dzieci i zajmie się organizacją meczy oraz będzie drużyny wysyłał na turnieje to wtedy można mieć nadzieję że doczekamy się odpowiednio wyszkolonych młodziaków w składzie.
NIE MOGĄ ŚLIZGAWKI BYĆ WAŻNIEJSZE NIŻ MECZ MŁODZIEŻY !!!
Żak młodszy rozegrał w sezonie 2011/2012 10 meczy z 20 zaplanowanych. Pozostałe drużyny z regionu minimum 30 bo ich kluby zgłosiły się na Słowację i tam grali regularnie. Do tego trzeba doliczyć turnieje krajowe jak i zagraniczne.
mógłbym tak pisać i pisać i pisać ........
[url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/daniel_laszkiewicz_bede_pomagal_przy_naborze]Wywiad z Danielem z oficjalnej - LINK! [Cracovia.pl][/url]
Na uwagę zasługuje ten fragment:
[quote="Daniel Laszkiewicz"]
- Klub przewidział dla Ciebie nowa rolę w tym sezonie.
- Tak, chciałbym pomóc w rozwoju hokeja młodzieżowego w Cracovii. Planuję w tym sezonie namówić innych kolegów z drużyny by przychodzili na treningi drużyn młodzieżowych i ich wspierali w rozwoju, pokazując różne ćwiczenia i zachęcać do ciężkiej pracy. Będę pomagał przy nowym naborze, bo należy stawiać na młodzież. Teraz tylko muszą zostać ustalone szczegóły w Klubie co do dalszego kierunku rozwoju szkolenia drużyn młodzieżowych i mojej w tym roli. Dobrze by było, by została wybudowana druga tafla, bo znacznie ułatwi to proces szkoleniowy.
- Wszystko wskazuje, że planujesz związać się z Krakowem i z Cracovią na dłużej - nie tylko do końca kariery hokeisty?
- To będzie już mój siódmy sezon w Pasach, więc już związałem się z tym Klubem. W Krakowie kupiłem mieszkanie, moje dziecko chodzi tutaj do przedszkola. Skończyłem studia o kierunku trenerskim i chciałbym się rozwijać w tym kierunku. Bardzo możliwe, że jeśli po zakończeniu kariery dostanę taką propozycję z Cracovii to w niej zostanę, ale już w innej roli. Jednak na razie chciałbym się skupić na grze i jak najszybciej zapomnieć o tym, co się wydarzyło w moim życiu w ubiegłym sezonie.
[/quote]
:)
druga tafla to podstawa!
"- Tak, chciałbym pomóc w rozwoju hokeja młodzieżowego w Cracovii. Planuję w tym sezonie namówić innych kolegów z drużyny by przychodzili na treningi drużyn młodzieżowych i ich wspierali w rozwoju, pokazując różne ćwiczenia i zachęcać do ciężkiej pracy"---
Panie Danielu nie wiem czy Pan się orietuje ile tych dzieci, ( nie młodzieży )trenuje i czy potrzebna jest pomoc kolegów niech chociaz Pan zacznie pomagać trenerom,a będzie to już duży postęp .
staban Napisał(a):
> "- Tak, chciałbym pomóc w rozwoju hokeja
> młodzieżowego w Cracovii. Planuję w tym sezonie
> namówić innych kolegów z drużyny by
> przychodzili na treningi drużyn młodzieżowych i
> ich wspierali w rozwoju, pokazując różne
> ćwiczenia i zachęcać do ciężkiej pracy"---
> Panie Danielu nie wiem czy Pan się orietuje ile
> tych dzieci, ( nie młodzieży )trenuje i czy
> potrzebna jest pomoc kolegów niech chociaz Pan
> zacznie pomagać trenerom,a będzie to już duży
> postęp .
Potrzebny jest trener, a najlepiej dwóch, ale dyspozycyjny - najbardziej potrzebny jest w weekendy, jak są mecze i turnieje, a niestety Daniel w soboty i niedziele w tym sezonie nie pomoże... jak skończy grać w hokeja i nie zmieni zdania to wtedy może się przyda... dlaczego nikt z Klubu nie rozmawia z Dulkiem, on chyba były dobrym trenerem dla dzieci?
jest tez paru chlopakow wychowankow po AWF, co to pokonczyli kariery jakis czas temu... sa na miejscu, po co szukac.
Jesteś w błędzie skoro twierdzisz,że nie grali meczy przez dwa sezony.Artur w sezonie 2010/11 grał razem z Baryła w Sielcu Sosnowiec w młodzikach i razem z sielcem grał w mistrzostwach polski młodzików w Nowym Targu w których strzelił bramkę i miał dwie asysty.W barwach Sielca obaj z Tomkiem Baryła nieźle grali i punktowali w całym sezonie.Faktem jest że poprzedni sezon tyko trenował z trenerem Jaraczem.Uważam,że należy dążyć do tego aby cała grupa tych zawodników trenowała i pozostała w klubie.
pelna zgoda.
KJ13 Napisał(a):
> Jesteś w błędzie skoro twierdzisz,że nie grali
> meczy przez dwa sezony.Artur w sezonie 2010/11
> grał razem z Baryła w Sielcu Sosnowiec w
> młodzikach i razem z sielcem grał w
> mistrzostwach polski młodzików w Nowym Targu w
> których strzelił bramkę i miał dwie asysty.W
> barwach Sielca obaj z Tomkiem Baryła nieźle
> grali i punktowali w całym sezonie.Faktem jest
> że poprzedni sezon tyko trenował z trenerem
> Jaraczem.Uważam,że należy dążyć do tego aby
> cała grupa tych zawodników trenowała i
> pozostała w klubie.
Czy ktoś z tej grupy ma szansę na grę w drużynie seniorów? Jeżeli nie, to niech grają z amatorami...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)