:)
-
-
Ludzie dla Cracovii
.
.
Od problemu nie uciekniemy i SKUTECZNY DYREKTOR SPORTOWY JEST CRACOVII POTRZEBNY NA WCZORAJ .Co to tego nasze zdania pewnie są wspólne -nieprawdaż?
Pomysł kolegi -Górecki na pierwszego scauta jest doskonały .Podpisuje się pod tym obiema rękami.
D.Mróz odpada : "nigdy nie będę pracował dla Filipiaka" - to Jego słowa sprzed paru dni. I wcale mu sie nie dziwię.
Potter- zgadzamy się tutaj całkowicie.
Denzi przede wszystkim Cracovia potrzebuje kogoś lepszego od D.Mroza .Takiego który już na tym stanowisku pracował ,a nie będzie się dopiero uczył.Rząsa był takim praktykantem i wszyscy widzieli w nim DOBREGO DYREKTORA w przyszłości.
Jak się to skończyło ?Wymieniono bodaj 20 piłkarzy na rzekomo lepszych-wydano kupę kasy?Jaki mamy efekt?.
Taki jak mówił Mielcarski -kupowanie na podstawie DVD to droga donikąd i Cracovia stała się ofiarą takich zakupów.
Dlatego uważam że dość amatorszczyzny i prowizorki typu może się nada albo nie.Trzeba brać ludzi sprawdzonych na tym stanowisku wiem że są drodzy ,ale jak policzymy koszty transferowych niewypałów to wyjdzie że zatrudnienie profesjonalisty się opłaci .Tu jeszcze jest tzw drugie dno potrzebujemy człowieka z nazwiskiem znanego w środowisku Pzpn i mającego układy z którym sędziowie nie będą chcieli zadzierać zostawiając Cracovię w spokoju.
To nie jest przypadek że 4 mecze na 10 Cracovia została skrzywdzona przez sędziów.Straciliśmy co najmniej 5 pkt a to nie koniec sezonu .Jak przypomnicie sobie sezon za Płatka 8 meczy byliśmy skrzywdzeni co spowodowało miejsce 15 czyli spadkowe .Za Oresta dali nam spokój ,w tamtym sezonie też było w miarę -teraz co rusz krzywdzą.
Moje propozycje ;
NR 1.Mielcarski -sprawdził się w gts jako dyrektor ,jest w środowisku znany i myślę że dali by nam spokój sędziowie
NR 2 J.ENGEL -znana postać w PZPN i nie będą z nami zadzierać .W jego przypadku dochodzą rozległe znajomości i kontakty +nos do wyszukiwania piłkarzy .On swego czasu wyszukał min Olisadebe.Ma przy tym ogromne doświadczenie jako trener kadry i według mnie szybko zdiagnozuje naszą chorobę .
NR3.Tomasz Wałdoch -był dyrektorem Ksg w tym czasie co Rząsa u nas .Kasę na transfery miał dużo mniejszą od Rząsy ,a potrafił ściągnąć zawodników niezłych .
Potter podaj wiecej przykladow wyszukanych przez Engela zawodnikow.
Kkk 84 -Michał i Marcin Żewłakowie.Było tych nazwisk więcej musiałbym poszperać w archiwum.
Na samym Olisadebe KSP zarobiła 1,7 mln USD (kwotę ta ten czas astronomiczną).
Ja chciałbym poznać za to twoich kandydatów kkk84 by też móc się powymądrzać i wywołać cię ,,do tablicy ''
pytając o dorobek ,sukcesy i doświadczenie twojego kandydata.
Cierpliwie poczekam licząc że podejmiesz ,,rękawice".
Wszystko traktujesz jako atak na Ciebie :)
Zaciekawila mnie ta kandydatura z tych wzgledow, ktore wymieniles dlatego ciekawi mnie to kogo wynalazl z mlodszych zawodnikow, nie tylko tych ktorzy juz koncza kariere (Olisadebe, Zewlakowowie)
Co do mojej kandydatury to Mielcarski.
Nic podobnego -chciałem poznać twoje typy.Może masz lepsze od moich?Mielcarski to mój nr 1 .
Interesuje mnie kto wg ciebie jakby odmówił nam Mielcarski mógłby być opcją nr 2 czy 3?
Dla przypomnienia jak wynalazł Engel Olisadebe czy braci Żewłakowów nie byli to zawodnicy starzy .
Przyszedł mi do głowy Engel bo to trener bardzo dobry (znacznie lepszy od tego co mamy )i w razie jak by sobie Pasieka nie poradził mamy go od razu .Druga sprawa jest to osoba bardzo wpływowa wśród oficjeli Pzpn .Jestem pewny że sędziowie będą bać się nas kręcić.Trzecia sprawa ma trenerski nos co udowodnił właśnie takimi przypadkami jak Oli czy Żewłakowie.
Dla przypomnienia spece w gts i Chorzowie stwierdzili że Olisadebe za ...słaby.
My nie mamy czasu na kandydata z nikąd na naukę -bez nazwiska ,doświadczenia i układów w środowisku.
Jeśli profesor takiego wybierze skończy się tak jak z Rząsą-wieloma niewypałami .A sędziowie będą dalej kręcić.
Cała 3 wyselekcjonowana przeze mnie ;Mielcarski ,Engel i opcja 3 rezerwowa Wałdoch -to ludzie w środowisku znani i mający doświadczenie.Mają też charyzmę i nie pozwolą na to by jakiś podrzędny prezes typu Jakub wtrącał im się do roboty.
Co ważne obejrzą każdą złotówkę 2 razy zanim zdecydują się na transfer .
I jeszcze jedna kwestia Mielcarski czy Wałdoch nie odeszli z klubów w których pracowali bo właściciel był niezadowolony z ich pracy .Odeszli bo mieli inne wizje budowy klubu i pewne osobniki przeszkadzały im w pracy (odpowiednio Kappka i Mazzur)
Strasznie poważne nazwiska wymieniacie , ludzie prawie jak w prawdziwym klubie.Nie dowierzam Filipiakowi że chce klub zorganizować w pełni profesjonalny to do niego nie podobne.
Halo!!!! A jeszcze parę miesiecy temu Socha był na topie:D:D:D
Awaria ten kandydat odpadł -ma zarzuty jak słyszałem we Wrocławiu .
Dlatego dla nas jest nie do przyjęcia i wg go nie wymieniałem .
Dobrze wiesz że facet 15 lat robił dla Odry b.dobre transfery ,a jak byś popatrzył na listę jacy zawodnicy tam grali przy tak mizernym budżecie to byś się zadziwił .Kiedyś jeden z kolegów wkleił rok po roku .
32 dni później
podsumuwujac:
G. Mielcarski
D. Mróz
J. Engel
T. Wałdoch
Ja dorzucam Tadeusza Fajfera.
Kogo jeszcze macie na kandydatow ?
z tym Mielcarskim żartujecie chyba, ostatnio komentował nasz mecz w Chorzowie i nie ukrywał nawet swoich sympatii - po co nam ktoś, kto Pasów nienawidzi i nimi gardzi?
dawac kandydatury, a nie dyskutowac nad slusznoscia.
1
tylko czy to, że tu ktoś kogos zaproponuje będzie miało jakiekolwiek przełożenie na merytoryczną dyskusję z prezesem?
interesuje mnie opinia ludzi będących blisko klubu na co dzień i czasem rozmawiających (może ) z prezesem.
W firmie comarch raczej z niczyim zdaniem sie ponoć nie liczył ( info od czołowego pracownika od kilkunastu lat,niemal od początku istnienia c.).
2
No i czy ktokolwiek wie co myśli na ten temat ewentualnie Mielcarski.
3A jak tam Jurek Dudek? Że zbyt niedoświadczony to wiem ale...
4
Jakoś nie wierzę w Engela,wydaje mi się,że po porażce w Korei i aferze z juniorem woli być z boku (ciepła,bezpieczna bezstresowa posadka). To, że kiedyś coś mu się udało w Polonii i kadrze...ale potem już chyba nie było tak różowo?
Pisanie że Mielcarski nas nienawidzi to czysta głupota.Co miał nas chwalić ?Pytam za co ?
Drużyna nie ma jaj ,stylu za grosz i do tego sporo zawodników sprowadzonych to szrot .
Lepsza brutalna prawda niż bujanie w obłokach.
Kandydatury ;
Mielcarski - sprawdził się gts .To rodowity Poznaniak facet kompetentny i z charyzmą .Za jego czasów gts miał super trenera dobre transfery.Tabisza wyśle do kąta .Nie spotkałem psa który by powiedział o jego pracy cokolwiek złego .
-minus to że pracował dla gts
Engel -bardzo dobry trener sprawdził się w kadrze ,KSP i gts (byli najbliżej LM mecze z Panathinaikosem)
Zna się na zawodnikach i ma nos (wynalazł dla KSP OLEGO ,braci Żewłakowów,Wędzyńskiego,Dzwigałę ).Jako jedyny zrobił MP w Ksp .Następcom się nie udało mimo wielkiej kasy. Wojciechowskiego .To Polonista i z tego co wiem lubi Cracovię .
W jego przypadku mamy 2 w 1 czyli trenera i dyrektora .A że jest wielką szychą w PZPN można mieć pewność że się od nas sędziowie odp....ą i będą się bali nas krzywdzić.Zatrudniając go nie spadniemy na 100%.
Dudek ,Mróz jestem na nie -oni nie mają doświadczenia a my ryzykować nie możemy by uczyli się na nas dyrektorowania tak jak Rząsa.
Podsumowanie
My nie możemy tym razem spudłować -musimy trafić w 10 .I tu jest kwestia ceny.Wręcz nie wolno żałować środków na klasowego dyrektora .Spadek to min 8 mln zł straty .Już nie mówię o tym że nowy nie sprawdzony może znów naściągać śmietnik i stracimy kolejne miliony złotych .
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>A że jest wielką szychą w PZPN
> można mieć pewność że się od nas sędziowie
> odp....ą i będą się bali nas
> krzywdzić.Zatrudniając go nie spadniemy na
> 100%.
A to dlaczego nie spadniemy? Liczysz na powtórkę z Łks`em, czy uważasz Engela za cudotwórcę? Myślisz, że on nauczy naszych kopaczy grać w piłkę? Przecież nie jesteśmy na ostatnim miejscu z winy sędziów...
a ja napiszę Władysław ŁACH i to od dzisiaj ! uważam że z Pasieką do końca rundy nie zdobędziemy ani jadnego punkta....powtarzam ani jednego !
Aligator uważam Engela za dobrego trenera-menagera który ;
1.Zagoni lenii do roboty .
2.Przygotuje ich do meczy fizycznie i taktycznie i będzie tego wymagał.
3.Przewietrzy skład pozbywając się 5-6 zawodników mających umiejętności na poziomie 3 liga (Straus ,Żytko ,Dudzic,Krzywicki,Puzgiaca,Jarabica)
4.Zrobi 3 dobre transfery (wypożyczenia z opcjami wykupu za określoną sumę ).
Piszesz nie jesteśmy na ostatnim miejscu z winy sędziów .To tzw półprawda bo jakbyś nie naginał rzeczywistości w 4 meczach okradli nas z punktów.Nie uważam tego za przypadek po prostu nasz klub jest postrzegany tak ,a nie inaczej w środowisku .
Jakuba zna cała Polska !!!.
KKK piszę dawać kolejne kandydatury !.Zapytam po co ?Chcecie kolejnego który tak jak Rząsa będzie uczył się na Cracovii dyrektorowania?Będzie ,,tańszy ''w utrzymaniu ,a umoczy kolejne miliony w ,,transfery'' i polecimy z hukiem.
W tej kwestii nie powinno być oszczędności ALBO BIERZESZ DOBREGO SPRAWDZONEGO I PŁACISZ TYLE ILE TRZEBA (ale masz dobre transfery i dobrego trenera a nie Pasiekę )albo bawisz się w półśrodki .Taką amatorszczyznę mamy od paru dobrych lat i kolejny raz mimo nie małego budżetu bronimy się przed spadkiem wzbudzając w Polsce żałosny uśmiech politowania.
Mielcarski czy Engel to najlepsi kandydaci jacy są wolni i co najważniejsze znają się na robocie.
Jak macie zatrudniać kolejnego na naukę i ma być dla Jakuba koleżką tak jak Rząsa to lepiej dać sobie spokój .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)