Patrząc na dzisiejszy totalny chaos na boisku w naszym wykonaniu, pozostaje nam chyba liczyć tylko na cud za tydzień w BB. Normalnie płakać sie chce jak sie ogląda kopanine w naszym wydaniu. Nie ma chyba zespołu w Europie, który w ostatnich 4 latach miałby wyższy procent przegranych spotkań niz Cracovia.
-
-
Cracovia - Górnik [sparing] 7/10 godz 13:30
ja jednak sie cieszę, że poszedłem bo zobaczyłem sobie młodych i wstawiam się za Stebleckim i Bruno. chce ich widziec w pierwszej druzynie.
ponadto mało kogo wymienić na plus. Żytko dużo lepszy na defensie od Bartczaka co jest wymowne.Boljevic prze cienko. Strauss miał 4 przebłyski na 90 minut gry. może będą z niego ludzie a może nie. sam już nie wiem.
Hosek na plus - tak zapomniałem o nim. widze go
humor poprawił mi tylko jeden Pan który przez cała pierwsża połowe krzyczał do Rokiego "czterdziestka paaaaaaaaaaatrz" bo gdy piłka była z prawej strony to oczywistością jest, że przesuwa się skrzydłowy z drugiej strony do środka a doskakuje tylko wtedy gdy jest przenoszony ciężar. trudno to było temu chłopcu zrozumieć. ale ten jego uśmiech na twarzy gdy piłka została przegrana i w jego mniemaniu dzięki niemu doskoczyli - bezcenne :)
Miło się oglądało..choć tak do 20 min Nasi chyba tylko raz przenieśli ciężar gry na stronę przeciwnika hehe. Oj oj będzie nam trzeba dużo szczęścia i dużo cierpliwości:)
Natomiast wnioski takie że:
[b]1) Kaczmarek koniecznie wraca do 1 składu bo Pan G puszcza szmaty!, bo jest mega pasiacki i prawdziwy z niego kibol;), a przede wszystkim widać że jest bramkarzem z prawdziwego zdarzenia!!!!!!!!!!!!!! a drużyna GRA PRZY NIM PEWNIEJ[/b] i sorry jak Trener Pasieka tego nie widzi to chyba wosk mu gałki skleił.....;/
[b]2) Hosek koniecznie do 1 składu.[/b] Nie rozumiem tej taktyki...skoro zawodnik dobrze się prezentuje w meczach kontrolnych, po coś go chyba ściągali??!! to niby czemu nie dać mu szansy wykazania się w arcy ważnych spotkaniach skoro obrona zwłaszcza ta środkowa jest godna po"ŻYTKO"wania....
4) Żytko to man fatale..sorry Panie Żytko ale ani Cracovia Tobie, ani Ty Cracovii skrzydeł nie dajesz, a podcinasz!!..prze głupio fauluje, parę podań w środku pola nie zmazuje jego win!!!! więc się Brać tak nie zachwycać ani nie żałować...- bo za to mu płacą niemałą kasę. A skoro się chłopak wypalił to trzeba poszukać innego zajęcia......Pozatym zauważyłam miedzy nim a Gąsińskim jakąś dziwną chemię..ANTY DUET ROKU!!!!
3) młodzieżówka nie zaprezentowała jakiejś nowej jakości, widać było onieśmielenie kilku zawodników zwłaszcza w sytuacji sam na sam.. ale oczywiście warto częściej testować.
4) i na koniec...jak zwykle wykończenia BRAK!!
Straus potrzebuje więcej gry przede wszystkim ,żeby nabrać pewności, radziłbym mu też pochodzić na siłkę ,albo nauczyć się gry ciałem , niech weźmie lekcje np u Dudzica :P, bo w tej chwili każdy go przepycha jak chce ;|
jestesm yw jakims marazmie..
Ja byłem tylko na 2 połowie, ale i tak jedno było widać - Paisece nie zależało na wygraniu tego meczu, tylko na zrobieniu jednostki treningowej, głównie pod kątem gry w obronie (bo przy takiej linii pomocy i ataku drużyna [b]musiała[/b] się bronić. Jest na pewno problem z Nykielem, źle ocenia sytuację, jest pasywny, źle się ustawia w obronie (nie nadążając za akcją), choć od czasu do czasu coś tam ładnie zagrał do przodu. Na razie po kontuzji jeszcze nie nadaje się do poważnej gry.
Pomysł z Żytką na defensie mi się podobał. Taki mecz na pewno podniesie go psychicznie, choć oczywiście z punktu widzenia interesu całej drużyny jego miejsce jest teraz na ławie.
Nie wiem jakie zadania miał Straus w 1 połowie i nie wiem, za co jest krytykowany, w drugiej był jedynym, który ciągnie grę do przodu. Wygrywał pojedynki biegowe, pokazał dynamikę, ale także spokój w ostatniej fazie rozegrania. Moim zdaniem jest jakaś nadzieja, że będzie wystawiany jako rozgrywający i zagra poprawnie. Dla Santo - ja bym stawiał, że będą.
Dla chłopców z ME jeszcze za wysokie progi. Steblecki nie wytrzymywał fizycznie, ma też braki w wykończeniu akcji, spieprzył 2 setki w stylu Krzywickiego. Rupa się czaił tak, że do 85 minuty nie wiadomo było, że jest na boisku. Najlepiej jeszcze pokazał się Żołądź, oby kontuzja nie okazała się groźna.
Poprawka: 2 setki jak rozumiem spieprzył Florek, który grał (człapał?) jako wysunięty napastnik. Czyli odwołuję komentarz wobec Stebleckiego, który jednak, tak czy owak, niczym się nie wyróżnił.
Mecz w naszym wykonaniu bardzo słaby, ale trudno się dziwić - z takim składem to ciężko o dobry wynik. Najbardziej zastanawia mnie wystawienie Żytki . Facet ma chyba w kontrakcie gwarancję gry- cały mecz granie na alibi - do tyłu, albo do najbliższego, spacerowanie w środku pola.(defensywny pomocnik !? ).
Druga uwaga- Niedzielan nie ma z kim grac - on żyje z prostopadłych podań. Jedyni, którzy próbowali tak grac to Dudzic i Bartczak. Niestety z reguły niecelnie, lub nie w tempo. Inni nawet nie próbują.
Byłem na meczu i parę rzeczy mi się potwierdziło, parę też zaskoczyło
najważniejsze :
1. Kaczmarek do bramki
2. Hosek MUS na stopera
3. Żytko - uuuuu, dobry mecz na pozycji defensywnego pomocnika. Słusznie zauważono na forum, że dużo lepszy od Bartczaka
4. Młodzi z ME - muszą się jeszcze pouczyć
5. Niedzielan nie ma z kim grać
Biorę pod uwagę brak sił i świerzości po obozie, co wspomniał trener i kopacze
Hosek powinien grac od 1min wygrywa pojedynki głowkowe, przytomny, jedyny, ktory sie wyrozniał na porządny plus. Gra niepoukladana, takie niewiadomo co, kopanina bez sensu, wymiana pilek obroncow z bramkarzem, a w ataku zero, straty gdzies w srodku boiska. Ataki oskrzydlajace z rzadka i konczace sie jakimis wybiciami Bóg wie gdzie za daleko albo w aut...tragedia...o strzałach na bramke nie wspominam bo mnie szlag trafi przedwczesnie...Kosanovic raz ladnie uderzyl z wolnego bo w bramke i chyba tyle ;/
Krzysiek90 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zibiland
>
> Bzdura. Dudzic zagrał bardzo dobrze w pierwszej
> połowie. I połowa w ofensywie to tylko Dudzic i
> nic poza tym.
Gdyby nawet Dudzic zagrał jak Messi to i tak by go tu wyzywali
Nie grozi :)
calder Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gdyby nawet Dudzic zagrał jak Messi to i tak by
> go tu wyzywali
a co tu zrobią, gdy Messi zagra tak jak Dudzic? ;)
Panowie
Pamietajcie łaskawie że graliśmy bez Saidiego i Visnakovsa.
Pamietajcie że na kadrze byl tez Suvorov, a kontuzje ma Suart
Dlaczego grał Żytko?
Dlatego że bedziemy mu płacić więc trener szuka każdego sposobu aby koleś się pozbierał i szuka przelamania
Zytko nie ma szans na 11 meczową w Bielsku, ale trener musi poszukiwac sposobów aby się zawodnik pozbierał
Ten sparing to była pierwsza okacja dla Pasieki aby zrobić sensowny remanent tego kogo ma w kadrze i na jej bezposrednim zapleczu
1 gol to fatalne ustawienie sie ... hm ... chyba calej druzyny w polu karnym. Tam nikt nikogo nie kryl
2 gol .. to fatalne zachowanie Kosanovica .. ktory zle sie ustawil ... nie przecial podania .. a na koncu nie upilnowac zawodnika Gornika.
Zreszta jak Kosanovic gra w powietrzu to wszyscy wiemy z czasow jak gral razem z Polczakiem ( co wrzutka to bramka).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)