Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Cracovia - Górnik [sparing] 7/10 godz 13:30

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 06.10.2011 o 15:51
      Ostatnia aktywność 08.10.2011 o 12:36
      6523 wyświetleń
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 07.10.2011 o 18:26
      Post #775113 07.10.2011 18:26
    Patrząc na dzisiejszy totalny chaos na boisku w naszym wykonaniu, pozostaje nam chyba liczyć tylko na cud za tydzień w BB. Normalnie płakać sie chce jak sie ogląda kopanine w naszym wydaniu. Nie ma chyba zespołu w Europie, który w ostatnich 4 latach miałby wyższy procent przegranych spotkań niz Cracovia.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 07.10.2011 o 19:02
      Post #775123 07.10.2011 19:02
    ja jednak sie cieszę, że poszedłem bo zobaczyłem sobie młodych i wstawiam się za Stebleckim i Bruno. chce ich widziec w pierwszej druzynie. ponadto mało kogo wymienić na plus. Żytko dużo lepszy na defensie od Bartczaka co jest wymowne.Boljevic prze cienko. Strauss miał 4 przebłyski na 90 minut gry. może będą z niego ludzie a może nie. sam już nie wiem. Hosek na plus - tak zapomniałem o nim. widze go humor poprawił mi tylko jeden Pan który przez cała pierwsża połowe krzyczał do Rokiego "czterdziestka paaaaaaaaaaatrz" bo gdy piłka była z prawej strony to oczywistością jest, że przesuwa się skrzydłowy z drugiej strony do środka a doskakuje tylko wtedy gdy jest przenoszony ciężar. trudno to było temu chłopcu zrozumieć. ale ten jego uśmiech na twarzy gdy piłka została przegrana i w jego mniemaniu dzięki niemu doskoczyli - bezcenne :)
    • Cracovia_Ona

15
      0
    • 07.10.2011 o 19:27
      Post #775136 07.10.2011 19:27
    Miło się oglądało..choć tak do 20 min Nasi chyba tylko raz przenieśli ciężar gry na stronę przeciwnika hehe. Oj oj będzie nam trzeba dużo szczęścia i dużo cierpliwości:) Natomiast wnioski takie że: [b]1) Kaczmarek koniecznie wraca do 1 składu bo Pan G puszcza szmaty!, bo jest mega pasiacki i prawdziwy z niego kibol;), a przede wszystkim widać że jest bramkarzem z prawdziwego zdarzenia!!!!!!!!!!!!!! a drużyna GRA PRZY NIM PEWNIEJ[/b] i sorry jak Trener Pasieka tego nie widzi to chyba wosk mu gałki skleił.....;/ [b]2) Hosek koniecznie do 1 składu.[/b] Nie rozumiem tej taktyki...skoro zawodnik dobrze się prezentuje w meczach kontrolnych, po coś go chyba ściągali??!! to niby czemu nie dać mu szansy wykazania się w arcy ważnych spotkaniach skoro obrona zwłaszcza ta środkowa jest godna po"ŻYTKO"wania.... 4) Żytko to man fatale..sorry Panie Żytko ale ani Cracovia Tobie, ani Ty Cracovii skrzydeł nie dajesz, a podcinasz!!..prze głupio fauluje, parę podań w środku pola nie zmazuje jego win!!!! więc się Brać tak nie zachwycać ani nie żałować...- bo za to mu płacą niemałą kasę. A skoro się chłopak wypalił to trzeba poszukać innego zajęcia......Pozatym zauważyłam miedzy nim a Gąsińskim jakąś dziwną chemię..ANTY DUET ROKU!!!! 3) młodzieżówka nie zaprezentowała jakiejś nowej jakości, widać było onieśmielenie kilku zawodników zwłaszcza w sytuacji sam na sam.. ale oczywiście warto częściej testować. 4) i na koniec...jak zwykle wykończenia BRAK!!
    • Surep1906

368
      0
    • 07.10.2011 o 20:43
      Post #775170 07.10.2011 20:43
    Straus potrzebuje więcej gry przede wszystkim ,żeby nabrać pewności, radziłbym mu też pochodzić na siłkę ,albo nauczyć się gry ciałem , niech weźmie lekcje np u Dudzica :P, bo w tej chwili każdy go przepycha jak chce ;|
    • volker0

2.4K
      174
    • 07.10.2011 o 20:44
      Post #775172 07.10.2011 20:44
    jestesm yw jakims marazmie..
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 07.10.2011 o 21:18
      Post #775183 07.10.2011 21:18
    Ja byłem tylko na 2 połowie, ale i tak jedno było widać - Paisece nie zależało na wygraniu tego meczu, tylko na zrobieniu jednostki treningowej, głównie pod kątem gry w obronie (bo przy takiej linii pomocy i ataku drużyna [b]musiała[/b] się bronić. Jest na pewno problem z Nykielem, źle ocenia sytuację, jest pasywny, źle się ustawia w obronie (nie nadążając za akcją), choć od czasu do czasu coś tam ładnie zagrał do przodu. Na razie po kontuzji jeszcze nie nadaje się do poważnej gry. Pomysł z Żytką na defensie mi się podobał. Taki mecz na pewno podniesie go psychicznie, choć oczywiście z punktu widzenia interesu całej drużyny jego miejsce jest teraz na ławie. Nie wiem jakie zadania miał Straus w 1 połowie i nie wiem, za co jest krytykowany, w drugiej był jedynym, który ciągnie grę do przodu. Wygrywał pojedynki biegowe, pokazał dynamikę, ale także spokój w ostatniej fazie rozegrania. Moim zdaniem jest jakaś nadzieja, że będzie wystawiany jako rozgrywający i zagra poprawnie. Dla Santo - ja bym stawiał, że będą. Dla chłopców z ME jeszcze za wysokie progi. Steblecki nie wytrzymywał fizycznie, ma też braki w wykończeniu akcji, spieprzył 2 setki w stylu Krzywickiego. Rupa się czaił tak, że do 85 minuty nie wiadomo było, że jest na boisku. Najlepiej jeszcze pokazał się Żołądź, oby kontuzja nie okazała się groźna. Poprawka: 2 setki jak rozumiem spieprzył Florek, który grał (człapał?) jako wysunięty napastnik. Czyli odwołuję komentarz wobec Stebleckiego, który jednak, tak czy owak, niczym się nie wyróżnił.
    • jotkas

38
      7
    • 07.10.2011 o 21:53
      Post #775192 07.10.2011 21:53
    Mecz w naszym wykonaniu bardzo słaby, ale trudno się dziwić - z takim składem to ciężko o dobry wynik. Najbardziej zastanawia mnie wystawienie Żytki . Facet ma chyba w kontrakcie gwarancję gry- cały mecz granie na alibi - do tyłu, albo do najbliższego, spacerowanie w środku pola.(defensywny pomocnik !? ). Druga uwaga- Niedzielan nie ma z kim grac - on żyje z prostopadłych podań. Jedyni, którzy próbowali tak grac to Dudzic i Bartczak. Niestety z reguły niecelnie, lub nie w tempo. Inni nawet nie próbują.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 07.10.2011 o 23:14
      Post #775207 07.10.2011 23:14
    Byłem na meczu i parę rzeczy mi się potwierdziło, parę też zaskoczyło najważniejsze : 1. Kaczmarek do bramki 2. Hosek MUS na stopera 3. Żytko - uuuuu, dobry mecz na pozycji defensywnego pomocnika. Słusznie zauważono na forum, że dużo lepszy od Bartczaka 4. Młodzi z ME - muszą się jeszcze pouczyć 5. Niedzielan nie ma z kim grać Biorę pod uwagę brak sił i świerzości po obozie, co wspomniał trener i kopacze
    • Camron

5.3K
      1.9K
    • 07.10.2011 o 23:41
      Post #775209 07.10.2011 23:41
    Hosek powinien grac od 1min wygrywa pojedynki głowkowe, przytomny, jedyny, ktory sie wyrozniał na porządny plus. Gra niepoukladana, takie niewiadomo co, kopanina bez sensu, wymiana pilek obroncow z bramkarzem, a w ataku zero, straty gdzies w srodku boiska. Ataki oskrzydlajace z rzadka i konczace sie jakimis wybiciami Bóg wie gdzie za daleko albo w aut...tragedia...o strzałach na bramke nie wspominam bo mnie szlag trafi przedwczesnie...Kosanovic raz ladnie uderzyl z wolnego bo w bramke i chyba tyle ;/
    • calder

1.1K
      130
    • 07.10.2011 o 23:57
      Post #775211 07.10.2011 23:57
    Krzysiek90 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Zibiland > > Bzdura. Dudzic zagrał bardzo dobrze w pierwszej > połowie. I połowa w ofensywie to tylko Dudzic i > nic poza tym. Gdyby nawet Dudzic zagrał jak Messi to i tak by go tu wyzywali
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 08.10.2011 o 00:08
      Post #775215 08.10.2011 00:08
    Nie grozi :)
    • Agnan

4.4K
      96
    • 08.10.2011 o 01:00
      Post #775218 08.10.2011 01:00
    calder Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Gdyby nawet Dudzic zagrał jak Messi to i tak by > go tu wyzywali a co tu zrobią, gdy Messi zagra tak jak Dudzic? ;)
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 08.10.2011 o 08:52
      Post #775236 08.10.2011 08:52
    Panowie Pamietajcie łaskawie że graliśmy bez Saidiego i Visnakovsa. Pamietajcie że na kadrze byl tez Suvorov, a kontuzje ma Suart Dlaczego grał Żytko? Dlatego że bedziemy mu płacić więc trener szuka każdego sposobu aby koleś się pozbierał i szuka przelamania Zytko nie ma szans na 11 meczową w Bielsku, ale trener musi poszukiwac sposobów aby się zawodnik pozbierał Ten sparing to była pierwsza okacja dla Pasieki aby zrobić sensowny remanent tego kogo ma w kadrze i na jej bezposrednim zapleczu
    • Slapi1988

3.1K
      491
    • 08.10.2011 o 12:36
      Post #775274 08.10.2011 12:36
    1 gol to fatalne ustawienie sie ... hm ... chyba calej druzyny w polu karnym. Tam nikt nikogo nie kryl 2 gol .. to fatalne zachowanie Kosanovica .. ktory zle sie ustawil ... nie przecial podania .. a na koncu nie upilnowac zawodnika Gornika. Zreszta jak Kosanovic gra w powietrzu to wszyscy wiemy z czasow jak gral razem z Polczakiem ( co wrzutka to bramka).

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie