Szkoda, że post Knura przeszedł bez echa, a moim zdaniem raporty z "parkietu" to chyba jedyne co może Procesorowi dawać do myślenia - zwłąszcza w kontekście jakiejś owczej wyprzedaży akcji - "akcje ryzykowne - bo zarząd traci rozsądek"
-
-
Protest
[i]Alex - wyrzucenie Tabisza nic nie zmieni, chyba ze będzie to efekt zmiany myślenia Filipiaka.[/i]
Oświadczenie Janusza i Jakuba dobitnie pokazało iż zmiany "myślenia" nie ma i nie będzie......
Będzie ciągłe pier.olenie o płaceniu na czas, zamiast tak pier.olić pojechał by Filipiak do klubu we Francji co to go sponsoruje i zapytałby się czy wystarczy płacić na czas i to wszystko:). Po chwili gdy tamtejsi działacze przestali by się śmiać z Filipiaka powinien zapytać jak wygląda tam struktura klubu. Może wtedy skończył by pier.olić o płaceniu na czas i milionach bo to już nikogo nie bawi
Też mam takie zdanie.. Ja też mam miliony i jak znajdzie się dobry piłkarz to go kupie :D wy pewnie też. Filipiak dużo pomógł ale chyba nadal nierozumie że na prezesa się nie nadaje..
Smutne to nasze kibicowanie Cracovii. Cracovia od dłuższego czasu ma pecha do sterników klubu oprócz czasów Pawła. Kurwa serce boli. Szkoda że u nas nie wybiera się prezesa przez ogół kibiców tak jak Barce.
Troszki nas mało w tym kontekście, chyba, że powstanie "Grupa 100.000" (w kontekście składki miesięcznej) :)
klaros Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szkoda, że post Knura przeszedł bez echa, a moim
> zdaniem raporty z "parkietu" to chyba jedyne co
> może Procesorowi dawać do myślenia -
> zwłąszcza w kontekście jakiejś owczej
> wyprzedaży akcji - "akcje ryzykowne - bo zarząd
> traci rozsądek"
Ale przecież ktoś na forum pisał,że kupił akcje komarchu, żeby mieć jakiś wpływ. Niech je wszystkie sprzeda, to Filipiak zobaczy, że to nie przelewki. :)
zubereg Napisał(a):
> Alex - wyrzucenie Tabisza nic nie zmieni, chyba ze
> będzie to efekt zmiany myślenia Filipiaka.
> Oświadczenie Janusza i Jakuba dobitnie pokazało
> iż zmiany "myślenia" nie ma i nie będzie......
> Będzie ciągłe pier.olenie o płaceniu na czas,
> zamiast tak pier.olić pojechał by Filipiak do
> klubu we Francji co to go sponsoruje i zapytałby
> się czy wystarczy płacić na czas i to
> wszystko:). Po chwili gdy tamtejsi działacze
> przestali by się śmiać z Filipiaka powinien
> zapytać jak wygląda tam struktura klubu. Może
> wtedy skończył by pier.olić o płaceniu na czas
> i milionach bo to już nikogo nie bawi
Albo Filipiak będzie,albo nie będzie.Na razie jest ,w związku z tym WYRZUCENIE TABISZA, to podstawowy warunek,że w klubie można cokolwiek zmienić na lepsze.Nie łudżmy się,że jeżeli Tabisz zostanie dalej w klubie,obojetnie kim będzie jako "ksiegowy" ,"cyngiel Prezesa" itp. itd.,podejrzewam,że jakby go zrobić nawet "cieciem" to i tak będzie rył i przeszkadzał.
Opowieści Prezesa są juz tak śmieszne,że nie da sie tego faktycznie słuchać.Musi być na niego wywierana presja,żebyśmy myśleli o jakichkolwiek pozytywnych zmianach.Ponieważ póki co JF ,jako właściciel nie ustąpi z funkcji Prezesa,bo jako "Człowiek w czapce" czuje się dobrze,to dążąc do zmian,podstawowym warunkiem,żeby jakiekolwiek były, jest "USUNIĘCIE MĘCZENNIKA",podejrzewam,że ktokolwiek by nie przyszedł na jego miejsce i tak bedzie lepszy! Sam R.Szaraniec w obecnej "konfiguracji władzy" w klubie ,nie będzie za wiele mógł zrobić.
Dlatego zubereg- wyrzucenie Tabisza zmieni i to dużo! Faktycznie,ciężko zmienić sposób "myślenia" JF,ale jedynym sposobem jest obecnie chyba metoda "małych kroków", zapoczątkowana pozbyciem sie Jakubka,chyba,że ktoś ma inny pomysł?
Pozbycia się jakubka nie można nazwać "małym krokiem" Chyba, że w kontekście "to tak mały krok dla człowieka (w czapce) a tak wielki dla Cracovii"
leszeczek- jest dokładnie,jak napisałeś! :)
Stoimy nad przepascia i czekamy na "krok" ku ....?
:)
To co kiedyś wydawało się nadzieją na silną Cracovie, później stało się lekko śmieszne, a teraz jest żałosne.
Człowiek superwisła jest naprawdę przekonany, że skoro płaci to jest "super gość". Wszędzie musi wcisnąć informacje, że ma miliony i płaci na czas. Jesteśmy z Tabiszem super mecenasi! Płacimy kase i w ogóle wszystko zapewniamy!
No kurwa mać! Ma chłop "stopień profesorski na uniwersytecie" i nie rozumie prostej sprawy:
Aleks napisał
>Ci faceci ("meczennicy" udowadniaja, ze nic nie
> rozumieja - i co gorsza - wyglada na to, ze nie
> zrozumieja.
>
> Cracovia od dlugiego juz czasu kojarzy mi sie z
> dzieckiem bogatych rodzicow zapewniajacych mu
> swietne warunki zyciowe, spelniajacych zachcianki,
> rekompensujacych swoje bledy prezentami lub
> pieniedzmi, a dziwiacymi sie, ze dziecko coraz
> gorzej sie uczy, jest sfrustrowane, czuje sie
> nierozumiane i "nie ma sie z nim jak dogadac".
> Nie kojarza, ze nie ma ich calymi dniami w domu,
> nie znaja zwyklych, codziennych problemow dziecka,
> nie potrafia okazac mu uczucia na co dzien i
> serdecznie porozmawiac, nie znaja jego kolezanek i
> kolegow, nie znaja spraw, ktore dla dziecka sa
> wazne, nie okazuja mu serca i rodzicielskiej
> serdecznosci, a chca by dziecko bylo wspaniale,
> niemal genialne, no bo "ma przeciez wszystko co
> chce i co jest potrzebne".
A ja myślę że oni muszą się utopić w tym gnoju i wtedy będzie dobrze.
Zalezy co Masz na mysli Alex - z tym "gnojem". Ja nie chcial bym ,ze by czescia tego "gnoju" i "utopienia" byla Cracovia..
Dajcie Tabiszowi spokój, on Robi to co Mu El Procesore nakazał. Jak wytentegujemy Tabisza, to przyjdzie nowy jakiś Tele-męnczennik.
RTX Napisał(a):
Jak [b]wytentegujemy[/b] Tabisza,
Zajefajny synonim ! :D
RTX Napisał(a):
> Dajcie Tabiszowi spokój, on Robi to co Mu El
> Procesore nakazał. Jak wytentegujemy Tabisza, to
> przyjdzie nowy jakiś Tele-męnczennik.
RTX-mylisz się.Spokój to będą mieli wszyscy jak Tabisza nię będzie w klubie.On robi "jeszcze więcej" niż każe mu Procesor.Kazdy kto przyjdzie, na jego miejsce będzie lepszy.
Takiego buraka jak Jakubek, choćbyś "ze świecą szukał" długo nie znajdziesz! :)
http://slask.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Zygmunt-Solorz-moze-odejsc-ze-Slaska-Wroclaw,artykul,133745,3,789.html
Wrzucam tekst o innym niż Cracovia klubie, w temacie szerszego spojrzenia na to, jakie cele ma mieć protest.
Zmiany organizacyjne i personalne- TAK, odejśćie sponsora - NIE
Popieram zmiany organizacyjne są nam potrzebne , potrzebna jest nam też grupa trenerów do trenowania młodzieży która będzie lepiej wyszkolona niż jakiś szrot z zagranicy .
Wydaje się,że w trener od przygotowania mentalnego, czy psycholog nie jest potrzebny tylko zawodnikom I druzyny, ale także a może nawet w pierwszej koleności, naszemu Prezesowi,gdyż obserwując co sie dzieje w klubie,to najpierw on powinien zmienic mentalność i podejście do pewnych spraw.
Drugą ważna sprawą powinien być" DETOX całego klubu", poczynając od zarządu w dół.Oczyszczanie Cracovii z 'toksyn,grzybów,pasożytów i szkodników" powinno sie zacząć od zaraz, poczynając od osobnika nr.1 w tym temacie czyli JT.
Dopiero wtedy będzie można mówić o zmianach w polityce sportowej klubu,Dyrektorze Sportowym,trenerach,transferach itp. itd.
Dotąd nie zaczną sie zmiany w Cracovii, dopóki hasło "Jakub Tabisz musi odejść" będzie aktualne !!! :)
Szkodnik nr 1 to Filipiak
Odejscie Tabisza czy Szaranca nic nie da oni ida do Filipiaka mowia mu o Scoutingu a on im sie smieje w twarz i tak jest non stop on wie lepiej jemu w Niemczech tak mowili i chu...!
Do Filipiaka zeby dotrzec sa 2 mozliwosci
- Medialna
- Osobiscie isc na Wielicka jak bedzie w Krk w 1000 osob
Inaczej sie do tej zadumanej w sobie nie omylnej mendy nie dotrze
Solorz to taki sam mądrala jak Filipiak. Im się wydaje, że każda branża przynosi zysk i każdą można zarządzać tak by mało włożyć lub jak najmniej a mieć największe zyski. Sukcesem w klubie piłkarskim to jest jak nie przynosi strat i ma płynność finansową, a nie zyski. Jak tak czytam o zagranicznych wielkich klubach to praktycznie żaden nie przynosi zysków, a przynajmniej żadne w porównaniu z kasą jaką się w nie pompuje. Dodatkową wadą Filipiaka jest to, że ma zaufanych przydupasów i takimi się głównie otacza. Płaci na czas, pakuje miliony no i git. Tylko zatrudnia nie tych co trzeba, płaci nie tym co trzeba i nie tyle co trzeba. Ubzdurał sobie chłop, że każdy dybie na jego kasę, a gwarantem dobrego wydawania kasy są zaufani kolesie, bo oni go nie naciągną. Efekt jest taki, że pakuje kupę kasy, a efekty żadne. Nawet jak kogoś tam wciśnie co się odrobinę zna to i tak jest ograniczony przez comarchowych pyszałków.
W uzupełnieniu. Wielkie kluby przynoszą zyski, ale na to się składa marka, prawa telewizyjne, kasa od sponsorów i kasa z pełnego stadionu, koszulki, kubki, szaliki...U nas to jest nędza. Najpierw trzeba zbudować markę (piszę w ogólności o klubach), wpakować dużo kasy, a przede wszystkim zatrudnić ludzi z głową...
Dokładnie HYPERION MKSC. Jak się w piłce nożnej chce zbilansować klub to trzeba kasę wydoić ze sponsorów. Czy się chce zdobyć Mistrzostwo Polski czy wygrać Ligę Mistrzów trzeba zainwestować więcej niż wynoszą przychody z tytułu udziału w tych rozgrywkach. Płynność klubom zapewniają sponsorzy. A jak się chce być równocześnie właścicielem i jedynym sponsorem, to trzeba się liczyć ze sporymi wydatkami!
32 dni później
Halo Houston! Przed nami najlepsze dwa miesiące na walkę o sanację Cracovii.
Po EURO wszyscy tak będą zmęczeni tematyką piłkarską, że pies z kulawą nogą nie zainteresuje się sytuacją najstarszego klubu w Polsce pożeranego przez korporację.
Krakowia ma się bardzo dobrze, już dzisiaj pokazała, że nie zamierza zawrócić z raz obranej drogi.
Trener nieudacznik, który w bodaj siedmiu meczach zdobył 5 punktów, ma prowadzić drużynę w następnym sezonie.
W hokeju mamy dwie piątki, a nad sekcją zapadła głucha cisza.
Błagam, proszę, niech odpowiednie czynniki zmobilizują Pasiasty Lud i powiodą go w odpowiednim kierunku tj. na kres Błoń i na Al. Jana Pawła II. Tylko tam możemy skutecznie uderzyć w okupanta.
P.S.
Ja wiem, że łatwiej wyzywać cyngla, ale nie zapominajcie kto tak naprawdę jest ojcem naszych ostatnich "sukcesów".
Nie bójcie się, okupant nigdzie sobie nie pójdzie, poprzez Cichy Kącik związał się z nami aż do samego końca, tyle, że prędzej to będzie nasz koniec niż jego.
Zaraz sie pojawią jego obrońcy srający w gacie bojąc sie że nas ten łaskawca porzuci.
Cichy kącik , udziały , akcje - myślicie że ot tak sobie to zostawi i pójdzie sobie???
Uderzyć w al.JP II aby było głośno w mediach o co nam chodzi. Chuj z Tabiszem , tu trzeba Filipiaka wygonić z prezesury i spraw sportowych.
Zacząć zgromadzenia na placu przed galerią krakowską.Potem idziemy na rynek , oczywiście zatrzymująć się przed urzędem marszałkowskim na Basztowej ( minuta ciszy dla uczennia pamięci Basztowej 2001 )
Następnie przystanek ,,Adaś" jak tutaj : ( najlepiej w barwach)
[img]http://i45.tinypic.com/2mewetl.jpg[/img]
Transparent coś w stylu ,,Każdy to powie , Filipiak niszczy Cracovię " ( oczywiście bez łaciny )
[img]http://i50.tinypic.com/1z6a9tk.jpg[/img]
i potem idziemy kulturalnie na plac przedstadionowy.
Moim zdaniem protest przed comarchem jest kiepski ze względu na małą liczbę odbiorców.Pozatym blokowanie wejścia do budynku czy drogi dojazdowej nie narazi spółki na straty bowiem nie jest to fabryka ani sklep.Po trzecie złamanie prawa.
A Pan AWARIA już jest po słowie 10 -ma potencjalnymi sponsorami Cracovii - prawda ?
JW z Warszawy pewnie wydzwania i wydzwania
Co rusz większą kase obiecuje za udziały w Cracovii
Szejkowie z Emiratów w kolejce się ustawiają
Taka Barcelona przy Cracovii to nic nie znaczacy kopciuszek
Tereny 3-maja są więcej warte niż pół Paryża przeca
Jak sie tylko chinczycy o terenach 3- maja dowiedzą ...... LM nasza..;)
Zważywszy powyższe JF może odejść ;)
A tak poważnie to Panie AWARIA - gdzie lepszego sponsora znajdziemy ?
Jakby nie JF, to nie było by EK ,stadionu by nie było.... bida i mizeria... z III ligoi byśmy nie wyszli
A może jakas liga okręgowa
Napewno zostaną wyciągnięte wnioski i będzie dobrze.. ;) cierpliwości
Jak wielki JF odejdzie to spadniemy na dno. Będziemy bez pieniędzy, bez pilkarzy, bez nadzieji.
Będziemy tak jak biedny ŁKS. Nie wiem w ktorej lidze, bez pieniedzy, bez pilkarzy te bidoki sie podziewają.
Chodzą sluchy, że z jakimis farajerami spadają.
Nie daj Boże żebyśmy skończyli jak ŁKS.
Vivat Komarch Vivat Janusz Vivat wszyscy Krakoviacy
Trzeba pogratulować Prezesowi Filipiakowi odznaczenia,podziękować z to co zrobił dla Cracovii i błagać go,żeby nie opuścił klubu,bo co wtedy
Cracovia padnie, stoczymy sie do okręgówki albo jeszcze gorzej do A-klasy,trzeba go jeszcze raz prosić,bo gdyby odszedł kto nas weżmie,na pewno nikt sie nie znajdzie i co dalej? Nikt nie bedzie chciał takiego klubu,co ma wprawdzie stadion,kibiców,historię ale bez Prezesa Filipiaka nic nie znaczy! Gdyby nie dobrodziej Prezes pewnie by już nas nie było!
Trapez Napisał(a):
> A Pan AWARIA już jest po słowie 10 -ma
> potencjalnymi sponsorami Cracovii - prawda ?
<żyyyyyyg>
> A tak poważnie to Panie AWARIA - gdzie lepszego
> sponsora znajdziemy ?
<żyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyg>
> Jakby nie JF, to nie było by EK ,stadionu by nie
> było.... bida i mizeria... z III ligoi byśmy nie
> wyszli
<żyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyg>
Stadion to miasto zapłaciło a nie JF- to tylko tak gwoli ścisłości.
Filipek nas nie zostawi. Ma wybudowany za miejskie pieniądze stadion, ma wielicką, ma lodowisko, ma Cichy Kącik ( a będzie miał tam hotel- pewnie dla gości jego firmy ( a Cracovia g zobaczy), i kompleks sportowy). Dziś jak rano biegałem i doszło do mnie, że bez RADYKALNEGO!! działania nic się nie zmieni. Prędzej My odejdziemy niż On się wycofa lub coś zmieni.Potrzebny jest stanowczy i silnie widoczny protest skierowany w wodza i jego firmę. Nie ma po co wrzeszczeć na tabisza, pajacyk jest zderzakiem i za to bierze kasę. Jest właśnie po to, aby tłum na meczu wrzeszczał "tabisz co". W tym czasie naczelny siedzi sobie spokojnie. Tylko protest wymierzony w filipka, jego firmę, i co tam jeszcze należy do niego lub jego żony może dać jakiś efekt. I to musi boleć.
Może jakiś protest pod wierzynkiem w czasie euro? Może bojkot loga jego firmy? Potrzebna jest wojna ! Wojna z filipiakiem.
Poczytałem stare wypowiedzi filipiaka zamieszczone w internecie. Człowiek opowiada takie farmazony, że dla mnie "filipiaki" to synonim bzdurnych i fantazyjnych słów.
To sie KOTU naraziłeś zaraz Cie zjedzą obrońcy wielkiego profesora.
awaria Napisał(a):
> To sie KOTU naraziłeś zaraz Cie zjedzą obrońcy
> wielkiego profesora.
Sam należałem do jego obrońców. Wydawało mi się, że bez jego kasy daleko nie zajedziemy. Teraz myślę, że on to wykorzystał. Wykorzystał mój strach. Za to go nie cierpię. Za lata mrzonek o wielkiej Cracovii, o pucharach jak będzie stadion itp. Ja już nie mogę go słuchać.
Tylko czy miasto by nam stadion wybydowało jakby Cracovia dalej grała w III lidze
Wątpie aby dla 299 osób miasto stadion na 15 tys. budowało
Czy Garbarni wybudują stadion na 15 tysięcy ?
I tu ma Trapez racje. Też nie jestem za JF i denerwują mnie jego rządy i obiecanki ale nie ma sie co oszukiwać. Gdyby nie on to byśmy dalej na stadionie mieli drewniane ławki i zarośnięte trawą trybuny. A my kibice byśmy musieli wspierać drużynę swoimi środkami aby grała chociaż w 3 lidze (obecnie 2). "Jak się nie ma, co się lubi - to się lubi, co się ma"
Jak myślicie ilu biznes-women, menow zainteresowało się słupem reklamowym CRACOVIA gdyby miało piękny stadion i fantastyczną baze ,ponad 6 tyś . gdy klub leci z ligi , popatrzcie na początki Prof. TO brak odpowiednigo ciśnienia tworzy z nas filie comarchu
Den Rem Napisał(a):
> TO brak odpowiednigo
> ciśnienia tworzy z nas filie comarchu
Lubię TO!
Ktoś daje sobie głowę uciąć, że od 2002 roku przy aktywnie działającej grupie 100, przy dość pełnym starym stadionie nie znalazłby się jakiś inny, rozsądniejszy inwestor? Może dziś z nim bylibyśmy w tej czwórce co jutro walczy o MP?
Tego nie wiemy, ale zakładanie a priori, że Procesor albo nic jest obarczone dużym błędem.
sterby Napisał(a):
> Den Rem Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > TO brak odpowiednigo
> > ciśnienia tworzy z nas filie comarchu
>
> Lubię TO!
>
> Tego nie wiemy, ale zakładanie a priori, że
> Procesor albo nic jest obarczone dużym błędem.
Może i masz rację
Ale Comarch to przynajmniej 10 mln więc znaleźć drugiego gościa który wrzuca kasę i nie zarabia, rok po roku to nie takie proste.
Janusz może by i odsprzedał Cracovię, tylko kto kupi?
Nie tylko nie proste, ale wręcz bardzo trudne, ale tak jak pisał Den Rem, nie upoważnia nas to do siedzenia cicho i wsuwania kiełbasy.
Comarch to circa 5,9 mln.
Czy ktos chcialby kupic to sie nie dowiemy do czasu az Filipiok nas nie zechce sprzedac.
Ja twierdze ze ustawi sie kolejka bez wzgledu na kryzysy w dzisiejszych czasach.
A ile komarch musialby wydac na reklame gdyby nie udzialy w Cracovii?????
No i co ??? mamy mniej kasy o ten wielki dar od Filipioka a to rowna sie Ruchowi czy Koronie .
Kuwa facet sobie tanareklame robi a pierd.. o ciezkich pieniadzach dawanych na klub.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)