Właściwie, to zdumiewające, że dopiero teraz.
Od kilku lat staczamy się po równi pochyłej i tylko cuda oraz słabość przeciwników ratują nas raz za razem przed niechybnym spadkiem.
Przyglądamy się temu z rosnącym niezadowoleniem, wyładowując żal i agresję na forum, niejednokrotnie nie przebierając w słowach i często obrażając niestety sami siebie, nawzajem.
Tymczasem pośród zarządzającymi naszym ukochanym klubem jest osoba, która od lat niszczy dorobek wypracowany przy decydującym współudziale poprzedników. Swoim brakiem profesjonalizmu, samokrytycyzmu, refleksji oraz elementarnym braku logiki i kultury osobistej spycha nas coraz mocniej w ramiona beznadziei, amatorszczyzny i wstydu.
Czekaliśmy długo. Pewnie zbyt długo. Łudziliśmy się dniami, miesiącami i latami, że nastąpi opamiętanie, że głosy, które docierają z różnych stron przyniosą tak potrzebne zmiany. Niestety, tych zmian nie widać.
Na szczęście my - kibice - którzy w historii klubu odegrali niejednokrotnie fundamentalną rolę, mimo wielu różnic zdań, mamy świadomość konieczności, m.in.:
*) dostosowania struktury MKS Cracovia do standardów profesjonalnego klubu sportowego
*) wyeliminowania tych, którzy przez ostatnich kilka lat w sposób naganny zarządzali klubem ? Jakub Tabisz jest głównym winowajcą bałaganu i fatalnej atmosfery w klubie,
*) trwałego przekazania kompetencji zatrudnionym profesjonalistom i konsekwentnego rozliczania ich z efektów pracy
Nie możemy dłużej milczeć, bo milczenie trybun oznacza bierność i cichą akceptację aktualnego stanu rzeczy.
Zaprotestujmy, wychodząc ze stadionu, w trakcie najbliższego meczu w 10 minucie pierwszej połowy. W 20 minucie powróćmy na nasze miejsca.
Dajmy wyraz naszemu niezadowoleniu, w tej najbardziej z cywilizowanych i bezinwazyjnych form protestu...
-
-
Protest
Wyjdziemy a Tabiszowi i tak będzie to latać koło dupy bo za bilet zapłaci każdy normalnie . Ucierpią tylko piłkarze. Moim zdaniem lepsze byłby jakieś okrzyki bądź flagi itp.
Glupie to nie jest - widac madre zlozenie postu, pewnie ktos z Forum dubluje nicka ,by bez szydery wyczuc opinie.....ale .
Wlasnie jest to "ale" - nikt nie wezmie (z zasady) takiego przekazu od "nowego" ,i co najwazniejsze - bez "blogoslawienstwa" kibicowskiej "gory".
Nie ma szans na zielone światło od kibicowskiej góry, tylko dlaczego???
A ten temat to pewnie z dupy tak się tu znalazł co?
To nie Tabisz tu winny. A Forma też nie najlepsza. Ale lepiej teraz walczyć o 2K dzieci, czy potem słuchać ciągłe narzekania że, znowu musimy grać w Warszawie LM?
strzał w kolano . przerabialiśmy już po pierwsze protesty m.in zwalniając Majewskiego , czym na pewno nie pomogliśmy Cracovii a rywalom , po drugie protestować trzeba umieć ( przypominam derby z psami ) gdzie swoich miejsc nie opuściła minimum połowa stadionu i po trzecie widząc zapełniający sie sektor rodzinny akurat nie mogę sobie wyobrazić by ktoś kazał ludziom opuścić stadion , bo takim zachowaniem zamiast 2 tysięcy na kolejnym meczu zobaczymy 300 osób .
Dla mnie to co robi teraz sektor dopingujący jest kapitalne . Przegrywamy mecz za meczem a pozytywny doping jest równe 90 minut
Z tego co wiem, wszyscy popierają ten protest i jest on skierowany przeciwko dziadostwu w Cracovii!
Pisałem akurat nie tu tylko na stronce TERAZ PASY , że miałem okazję pracować w moim ukochanym klubie przez dwa lata , ale podałem się do dymisji ze względu właśnie na to że zarząd niszczy naszą ukochaną Cracovię !!!! ( jak ktoś zainteresowany pokaże pismo i powiem coś na ten temat ) . Wcześniej jeździłem jako kibic i potrafiliśmy zatrzymać autokar z naszymi piłkarzami jak wracaliśmy z Nowego Sącza i powiedzieliśmy im że nie są godni reprezentować barw Cracovii z taką grą , zwolniliśmy trenera oraz daliśmy w pysk prezesowi Cracovii ale to były stare dobre trzecioligowe czasy .
Widze teraz , że nikomu nie przeszkadza , że kolejny sezon walczymy o utrzymanie , śmieją się z nas wszyscy , a profesor ubiera kapelusz super zwisła i się wyśmiewa z nich , ale oni jak zwykle są przed nami i daleko nam do nich ( aż przykro o tym pisać ) .
Musimy napewno coś zrobić aby nie żałować później !!!!!!!
awaria Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie ma szans na zielone światło od kibicowskiej
> góry, tylko dlaczego???
To Ty mi to "powiedz" - dlaczego.....
Ja nie slyszalem o zadnej akcji( a mam dobry kontakt w Cracovie) .
Informuję, że nie będę wychodził z meczu na kawałek i wracał. Uważam tę formę protestu (abstrahujac od celów) za idiotyczną.
Tak jak nie wychodziłem podczas owego słynnego wyjścia podczas derbów. Nie wykluczałem wówczas nawet, że akcja jest autorstwa jakichś sabotażystów. Podczas DERBÓW na naszym stadionie wychodzić?
Ja jestem kibicem Cracovii, przychodzę kibicować naszym i dopingować naszych.
Nie wychodziłem gdy przegrywali mecze w IV lidze i nie bedę wychodził teraz.
A protestującym (co nei znaczy że mi sie sytuacja podoba) chciałem przypomnieć, że byliśmy nie tak dawno w III, trochę dawniej w IV lidze...
Coś trzeba zrobic, bo sprawy nie wyglądają dobrze. Ale nie tak.
To pisałem ja, taki, który pamięta Cracovię 4-ligową oraz wynoszenie piłkarzy na rękach z boiska po wygranym meczu, mimo, że wtedy definitywnie lecieliśmy z II ligi - jak wtedy napsiano w gazecie sportowej, jedyny w historii (i chyba dalej jedyny) przypadke, gdy drużynę lecącą z ligi kibice znosili na rękach z boiska... Też wbiegłem wtedy na to boisko z radości, ale ja nie nosiłem :)
Nie ma żadnych przeszkód przeciwko protestowi poza brakiem organizacji.
Tylko masą protestujących można wywrzeć wrażenie. Żadna grupa protestem przeciwko Tabiszowi nie będzie sterować więc albo wszyscy mają ochotę dać jakiś temu wyraz albo nic z tego nie będzie. Były już protesty jeszcze parę lat temu ale np. o tańsze bilety itp. A teraz powinniśmy się domagać zwolnienia konkretnie tej osoby za tzw. "całokształt", niech będzie kozłem ofiarnym za ostatnie 3 lata! Nie wiem czy to cokolwiek pomoże ale mam poprostu ochotę urwać łeb tej hydrze za wiele, wiele spraw.
Inne sposoby, rozmowy itd. nie były skuteczne, a przecież sygnały są od długiego czasu.
Osobiście uważam że info/dyskusja zbyt późno. Mecz w niedziele, więc informacja nie dotrze nawet do 50% kibiców. Ewentualna przegrana ze Śląskiem będzie już dobijająca więc potem już nikt nie będzie miał złudzeń. Jeżeli wygramy to i tak nie powinien być sygnał do odpuszczania.
To jest ostatni dzwonek bo niedługo może być za późno na radykalne kroki.
Jestem jak najbardziej za ,być może czeka nas długa walka ,ale dla Cracovii warto.Nie chce widzieć płaczu trybun po naszym spadku i nie chce by Cracovia była pośmiewiskiem.Od czasów odejścia Misiora w klubie gospodarza nie ma i staczamy się po równi pochyłej.Przy tych nieudacznikach to nawet 100 mln zł na rok na piłkę nic by nie zmieniło .
Sytuacja w której jest klub to jest patologia.Nawet najbardziej nienawidzący nas pies wiślacki nie byłby wstanie aż tak źle zarządzać.jak to robią ,,profesjonaliści ''z Comarchu Jakub i jego świta.
Ten wrzód który trzeba było wyciąć przerodził się w gangrenę i nijak nie da się go potraktować maścią -jego trzeba wyciąć raz na zawsze!!!
Protest trzeba robić bez względu na wynik meczu ze Śląskiem .Wygrana nic nie zmienia -zamazuje tylko stan pacjenta czyli Cracovii ktory jest niemal agonalny.
Dość biernego czekania z naszej strony !Protest tak !-tylko przemyślany !
Przemyślany protest na Kobieżyńskiej pod Tabisza chatką . Wchodzę w to z przekopką włącznie.
Jestem za !
Protest przed jednym z najważniejszych meczów dla Cracovii i na pewno najważniejszym dla Szatałowa to sabotaż.
NA PEWNO z kibicami gości wejdą kibice Wisły, tak więc protest w takim meczu TO SABOTAŻ.
Dziwne że proponuje to osoba nowa na forum a nie ktoś z "kumatych".
Bo przeciw czemu chcemy protestować?
Przeciw Tabiszowi - To skutku nie odniesie (to chyba jasne dla każdego)
Przeciw piłkarzom - to świetni z nas kibice
Przeciw trenerowi - wystarczą białe chusteczki - Jurii to nie Stefan
Przeciw PZPN - wystarczy bojkot meczów reprezentacji
Chyba że chcemy zrobić z siebie pośmiewisko w całej Polsce i stracić kibiców, którzy mimo żenującej postawy naszych PIŁKARZY (bo to oni bez zaangażowania poruszają się po boisku) pojawiają się na El Passo w liczbie 10 000 co mecz.
Jeśli chcemy protestować, to ok, ale niech najpierw ktoś napisze (ktoś kumaty) przeciw czemu protestujemy.
I konkrety bo hasło - zwolnić Tabisza - Cracovia w LM - raczej nie przekonuje.
TO DYREKTOR SPORTOWY - najpierw odprawił Oresta, a potem dał nogę do Smudy. Nie odmawiam mu chęci i starań ,ale dał dupy i spieprzył zamiast mieć jaja i robić to, czego się podjął.
(Nie zmienia to wcale mojej negatywnj oceny Tabisza jako prezesa)
JAK DLA MNIE TO JUTRO POWINNO BYĆ PRZEZ 90 MINUT "WALCZYĆ JAK SPARTA"
TYLE W TEMACIE.
eredin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Protest przed jednym z najważniejszych meczów
> dla Cracovii i na pewno najważniejszym dla
> Szatałowa to sabotaż.
> NA PEWNO z kibicami gości wejdą kibice Wisły,
> tak więc protest w takim meczu TO SABOTAŻ.
> Dziwne że proponuje to osoba nowa na forum a nie
> ktoś z "kumatych".
>
> Bo przeciw czemu chcemy protestować?
> Przeciw Tabiszowi - To skutku nie odniesie (to
> chyba jasne dla każdego)
> Przeciw piłkarzom - to świetni z nas kibice
> Przeciw trenerowi - wystarczą białe chusteczki -
> Jurii to nie Stefan
> Przeciw PZPN - wystarczy bojkot meczów
> reprezentacji
> Chyba że chcemy zrobić z siebie pośmiewisko w
> całej Polsce i stracić kibiców, którzy mimo
> żenującej postawy naszych PIŁKARZY (bo to oni
> bez zaangażowania poruszają się po boisku)
> pojawiają się na El Passo w liczbie 10 000 co
> mecz.
>
> Jeśli chcemy protestować, to ok, ale niech
> najpierw ktoś napisze (ktoś kumaty) przeciw
> czemu protestujemy.
> I konkrety bo hasło - zwolnić Tabisza - Cracovia
> w LM - raczej nie przekonuje.
> TO DYREKTOR SPORTOWY - najpierw odprawił Oresta,
> a potem dał nogę do Smudy. Nie odmawiam mu
> chęci i starań ,ale dał dupy i spieprzył
> zamiast mieć jaja i robić to, czego się
> podjął.
> (Nie zmienia to wcale mojej negatywnj oceny
> Tabisza jako prezesa)
>
> JAK DLA MNIE TO JUTRO POWINNO BYĆ PRZEZ 90 MINUT
> "WALCZYĆ JAK SPARTA"
> TYLE W TEMACIE.
Jacy kibice gości? Interesujesz się coś sceną kibicowską?
Protest, protestem ale czy osoby wobec których jest protest będą wiedzialy o co chodzi czy tylko popatrzą sobie na wychodzących kibiców i będą musieli poczytać na forum żeby się dowiedzieć co i jak?
Z drugiej strony są ludzie którym się splunie w twarz a i tak powiedzą że deszcz pada....
Wychodzenie z trybun to nie jest dobry pomysł.Większość będzie myślało,że to ma związek z protestem przeciw pzpn.
Według mnie transparenty i skandowanie to lepsze rozwiązanie i oczywiście doping non stop bo my jesteśmy Cracovia !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)