Tych naszych nieudaczników wyśmiewają w tzw.CLIP ie na Polsat Sport.Jest CLIP i w nim do muzyki pokazane tysiąc kiksów z meczu z Lubinem.Są tam nasze ASY:Szałachowski,Kosanovic,Szeliga,Visniakovs,Radomski,Suart i ktoś napewno jeszcze:(
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
moja nadzieja kona jeszcze ją podtrzymuje kroplówka C2H5(OH)
Spoko, wygramy 3 ostatnie mecze i może się utrzymamy:)
A przy okazji w końcu naszła mnie taka refleksja. I tak od kilku lat nie gramy o żadne cele. To co za różnica dla nas, kibiców, czy gramy o nic w E-klasie czy I lidze? Dla zarządu konkretna różnica finansowa, ale może to Filipiaka otrzeźwi, przejrzy na oczy i zrozumie, że przy pomocy e-mejli i tabisza nie da się zarządzać klubem. Mam nadzieję, że w I lidze przynajmniej u siebie będziemy więcej wygrywać. Z drugiej strony, Czy ktoś pokazuje I ligę w TV (tak a propos meczów na wyjeździe).
leszeczek Napisał(a):
> Z drugiej strony, Czy ktoś pokazuje I ligę w TV
> (tak a propos meczów na wyjeździe).
Tak, Orange Sport pokazuje, ale nie wszystkie mecze :)
spokojnie ...relacje "text" sa ze wszystkich meczy :D
Popatrzcie z drugiej strony: jeszcze kilkanaście lat temu I liga ( tak, tak I liga, nie ekstraklasa) była dla Cracovii szczytem marzeń. Bodajże 8 lat już gramy w ekstraklasie, więc wg. mnie mimo, ze nie osiągnęliśmy tak naprawdę żadnego sukcesu sportowego to trza się z tego cieszyć co jest, chodź wiadomo, ze mogło być o wiele lepiej gdybyśmy mieli na Kałuży/Wielickiej prawdziwego Gospodarza.
Ps. Nie wierzę w utrzymanie, przy dyspozycji obecnej Naszych kopaczy pozostanie w ekstraklasie graniczyłoby z cudem.
w I lidze nie jest łatwiej ,ba nawet trudniej ,powrót do ekstraklasy to nie tylko wygrane u siebie i trzeba pamiętać ,że drużyna będzie inna ale jaka ? Tego nikt teraz nie wie.
Miałeś chamie złoty róg ,miałeś chamie czapkę z piór................może za wcześnie ; tego nie wiem ale wiem ,że żal i smutno.
wrócą stare czasy i zajebiste wyjazdy ...
takie po tysiąc osób do Niecieczy, Brzeska, Stróż, Sącza czy Tychów ...
jak 10 lat temu kolumną biało-czerwonych samochodów ...
to w zasadzie jedyny "plusik" tego co nas czeka od sierpnia ...
"Stadion" w Brzesku na dzień dzisiejszy nie spełnia wymogów licencyjnych ( tych I-ligowych). Wymóg to 2000 miejsc siedzących w tym 500 pod dachem.
Co ciekawe od przyszłego sezony każda druzyna występująca w 1-lidze musi posiadać sztuczne oświetlenie. Ciekawe ile na dzień dzisiejszy posiada takowe ?
tomecki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "Stadion" w Brzesku na dzień dzisiejszy nie
> spełnia wymogów licencyjnych ( tych I-ligowych).
> Wymóg to 2000 miejsc siedzących w tym 500 pod
> dachem.
> Co ciekawe od przyszłego sezony każda druzyna
> występująca w 1-lidze musi posiadać sztuczne
> oświetlenie. Ciekawe ile na dzień dzisiejszy
> posiada takowe ?
Cracovia wszystkie warunki spełnia ,dostaniemy licencje na I ligę
oneb Napisał(a):
> tomecki Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > "Stadion" w Brzesku na dzień dzisiejszy nie
> > spełnia wymogów licencyjnych ( tych
> I-ligowych).
> > Wymóg to 2000 miejsc siedzących w tym 500 pod
> > dachem.
> > Co ciekawe od przyszłego sezony każda druzyna
> > występująca w 1-lidze musi posiadać sztuczne
> > oświetlenie. Ciekawe ile na dzień dzisiejszy
> > posiada takowe ?
>
> Cracovia wszystkie warunki spełnia ,dostaniemy
> licencje na I ligę
My tak, ale moja odpowiedź dotyczyła powrotu starych dobrych czasów i wyjazdu do Brzeska...
Przypomniał mi się ten filmik:
[url=http://www.joemonster.org/filmy/14853/Nigdy_sie_nie_poddawaj][joemonster: nigdy się nie poddawaj][/url]
Całkiem nieźle streszcza naszą walkę o utrzymanie na przestrzeni kilku ostatnich sezonów hehehe
fenix Napisał(a):
> [b]Popatrzcie z drugiej strony: jeszcze kilkanaście
> lat temu I liga ( tak, tak I liga, nie
> ekstraklasa) była dla Cracovii szczytem marzeń.
> Bodajże 8 lat już gramy w ekstraklasie, więc
> wg. mnie mimo, ze nie osiągnęliśmy tak
> naprawdę żadnego sukcesu sportowego to trza się
> z tego cieszyć co jest[/b], chodź wiadomo, ze
> mogło być o wiele lepiej gdybyśmy mieli na
> Kałuży/Wielickiej prawdziwego Gospodarza.
> Ps. Nie wierzę w utrzymanie, przy dyspozycji
> obecnej Naszych kopaczy pozostanie w ekstraklasie
> graniczyłoby z cudem.
No i dzięki temu, że przez ostatnie lata graliśmy w ekstraklasie mamy piękny, nowoczesny i spory stadion. Mieliśmy naprawdę kupę szczęścia, że w Cracovii pojawił się sponsor i przyszedł sukces w postaci awansu do e-klasy akurat wtedy, gdy miasto i państwo było na finansowych unijnych sterydach i zgrało się to wszystko z boomem inwestycyjnym w infrastrukturę sportową, związanym z euro. Gdyby tak się nie stało, gdybyśmy ten moment przegapili, na nowy stadion poszlibyśmy już jako emeryci, jeśli byśmy mieli szczęście żyć odpowiednio długo. Wyobrażacie sobie np. podjęcie takiej inwestycji przez miasto w tej chwili, kiedy bankructwo zagląda w oczy?
Filipiak owszem, z tego, co było budowane za czasów Misiora pozostawił wypalone do fundamentów zgliszcza. Ale fundamenty są solidne, przetrwają nierozgarniętego prezesa i z tego należy się cieszyć.
oneb Napisał(a):
> moja nadzieja kona jeszcze ją podtrzymuje
> kroplówka C2H5(OH)
czemu OH w nawiasie?
sorry musiałem., takie chemiczne przyzwyczajenia :)
ale się nie utrzymamy. A jak jakimś cudem się uda, w co nie wierzę, to pierwszej osobie która da post pod moim stawiam flaszkę.
To ja w takim wypadku wierze ze sie uda:)
Owszem, ciezko awansowac z 1 ligi do ekstraklasy ...ale jak sie juz awansuje to gwarantuje to calkiem spokojny byt przez jakies 3-4 sezony ( dopoki sie nie rozdupcy ekipy ktora ten awans wywalczyla).
Zreszta ogladalem wczoraj czy tam kiedys mecz Warty Poznan .. i bylem w szoku jak tam pilkarze graja ... oni normalnie do siebie podaja, jest klepa jest przyjecie, odegranie i wyjscie na pozycje .. u nas w zyciu takiej gry nie bedzie z tymi grajkami.
Dzieki temu spadkowi przekonamy sie komu na Cracovii zalezalo a kto gral tylko dla kasy, czesc napewno odejdzie a nowi pilkarze beda glownie z I ligi a nie jakies gwiazdory z Holandii i Balkanow ... wiec ta pierwsza liga niesie za soba naprawde wiele korzysci ...a co do poziomu sportowego i rywali ... gorzej byc juz nie moze a kto chodzil do tej pory na mecze na I lige tez napewno chodzic bedzie :)
a co mi tam... ja też postawię i nawet dwie flaszki.
zobaczymy jak to będzie gdy już okaże się co z naszą Cracovią. wtedy można się zastanawiać. co poniektórych zawodników nie mam ochoty już oglądać. teraz najważniejsze są derby. każdego z Nas wygrana cholernie by ucieszyła. wygrają derby-jakiś cień szans na utrzymanie jest, przegrana lub remis-wypad
Status quo raczej zachowany.. ŁKS przegrywa do przerwy 0-2 z Koroną. Niech nasi piłkarze zaczną punktować bo bardzo prawdopodobne, że ani ŁKS ani lechia tego już do końca sezonu nie zrobią.
CRACOVIA - 27 na koniec. Minus dwa oczka za mecz z Widzewem
- D Podbeskidzie - mus 3 - WESZŁO
- W Polonia - ciężko o punkty WESZŁO
- D Widzew - mus 3 - NIE WESZŁO niestety tylko punkt
- W GTS - ciężko o punkty
- D Ruch - mus 3 ....chociaż ciężko
- W Bełchatów - 3
BEŁCHATÓW - 30 na koniec.
- W Śląsk - 0 - WESZŁO
- D Jagiellonia - 1 NIE WESZŁO - 3 punkty
- W Zagłębie - 0 NIE WESZŁO - 1 punkt
- D Korona - 1
- W ŁKS - 1
- D Cracovia - 0
LECHIA - 27 na koniec
- D Zagłębie - 1. Tutaj się pomyliłem - Zero punktów z meczu
- W Lech - 0 WESZŁO
- D Śląsk - 1 WESZŁO - mogło być lepiej ale mogło być i gorzej ;)
- W Widzew - 1
- D Legia - 0
- W Ruch - 1
ŁKS - 26 na koniec. Minus jeden punkt
- D Widzew - 1 - WESZŁO
- W GTS - 0 WESZŁO
- D Korona - 1 NIE WESZŁO - 0 punktów
- W Ruch - 0
- D Bełchatów - 1
- W Jagiellonia - 3
Nadzieja umiera OSTATNIA !!!
Jak jest w przypadku równej ilości punktów oraz remisowej sytuacji w bramkach strzelonych w bezpośrednich pojedynkach ? Podobno baraż - prawda to ? Rożnice goli w ogolnym rozrachunku podobno się wtedy nie liczą.
ian thorpe Napisał(a):
> Nadzieja umiera OSTATNIA !!!
> Jak jest w przypadku równej ilości punktów oraz
> remisowej sytuacji w bramkach strzelonych w
> bezpośrednich pojedynkach ? Podobno baraż -
> prawda to ? Rożnice goli w ogolnym rozrachunku
> podobno się wtedy nie liczą.
teraz to mnie zszokowałeś...byłem pewien że w Gdańsku przegraliśmy...nie wiem czemu...
nie jestem pewien,ale przy równej ilości punktów dodając do tego Łks,tworzy się mini tabelke a tam raczej słabo wypadamy...
jeśli chodzi o Twój przykład to chyba kolejne liczą się bramki strzelone i stracone w cały sezonie...Lechia -10 my -18 więc lipa...Łks -27
moge pirdolić bez sensu :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)