calnie pisze o tym weszło tradycyjnie szydząc z nas (zasłużenie) niemiłosiernie
[url=http://www.weszlo.com/news/9848-Moze_Slask_sie_przebudzil_a_moze_to_tylko_Cracovia]"Cracovii zostały jeszcze dwa miesiące w ekstraklasie. Rok temu, kiedy cudem się utrzymała, o tej porze miała dwa punkty więcej i przede wszystkim prezentowała się o klasę lepiej. Dlatego tym razem już się udać nie powinno. Na 22 dotychczasowe mecze, Cracovia wygrała 3. Żeby myśleć o utrzymaniu, w najbliższych 8 spotkaniach też musi wygrać minimum 3. W tych ośmiu kolejkach ma między innymi wyjazdy na Wisłę, Lecha i Polonię, więc chyba nie będzie przesadą - nawet biorąc pod uwagę nędzną formę Lecha - że tak naprawdę musi zapunktować we wszystkich pozostałych pięciu spotkaniach."[/url]
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
w ostatecznym rozrachunku będą się liczyć punkty, a nie szydera Weszło.
Szydera weszlo - lub inne humorystyczno-drwiace teksty maja jedno wspolna ceche - pisza o faktach dokonanych i sytuacji klubu - na tej podstawie mozna przewidziec jeszcze nie zaistniala przyszlosc ktora moze sie dokonac. Matematyka -a przynajmniej statystyka wiele nie klamie - wiec ta "szydera" pokazuje nasz potencjal. Smutne -ale prawdziwe. nJESTESMY W DUPIE.
CRACOVIA - 30 na koniec. Porażka we Wrocławiu zgodna z planem
- D Górnik - mus 3
- W Lech - ciężko o punkty
- D Podbeskidzie - mus 3
- W Polonia - ciężko o punkty
- D Widzew - mus 3
- W GTS - ciężko o punkty
- D Ruch - mus 3 ....chociaż ciężko
- W Bełchatów - 1
ZAGŁĘBIE - 32 na koniec. Zwycięstwo z Widzewem zgodnie z planem
- W ŁKS - 1
- D Jagiellonia - 3
- W Lechia - 0
- W Korona - 1
- D Bełchatów - 3
- W Śląsk - 0
- W Polonia - 0
- D Górnik - 3
BEŁCHATÓW - 33 na koniec. Punkt z GTS-em ponad plan
- W Legia - 0
- D Lechia - 1
- W Śląsk - 0
- D Jagiellonia - 3
- W Zagłębie - 0
- D Korona - 3
- W ŁKS - 1
- D Cracovia - 1
LECHIA - 29 na koniec. Minus za dzisiejszy mecz, gdzie liczyłem 3 punkty a jest 1.
- D Podbeskidzie - 3
- W Bełchatów - 1
- D Zagłębie - 1
- W Lech - 0
- D Śląsk - 1
- W Widzew - 1
- D Legia - 0
- W Ruch - 1
JAGIELLONIA - 33 na koniec. Dodatkowy punkt wczoraj zdobyty z Polonią, gdzie dawałem ich porazkę
- D Lech - 0
- D Widzew - 3
- W Zagłębie - 0
- D GTS - 0
- W Bełchatów - 0
- D Górnik - 3
- W Legia - 0
- W Śląsk - 0
- D ŁKS - 3
ŁKS - 26 na koniec.
- D Zagłębie - 1
- W Podbeskidzie - 1
- D Widzew - 1
- W GTS - 0
- D Korona - 1
- W Ruch - 0
- D Bełchatów - 1
- W Jagiellonia - 3
------------------------------------------------
ZAMIAST PŁAKAĆ NA FORUM - WSZYSCY DO WSPARCIA DRUZYNY, MOBILIZOWAC !!!. Jak widać, jest ciągle szansa i jest o co walczyć. Tylko niech WSZYSCY przez te dwa miechy robią co do nich k.u.r.w.a należy.
trzeba wygrać 4 mecze u siebie czyli wszystkie i próbować łapać jakieś punkty na ciężkich wyjazdach, ale z tą liczbą kontuzji podstawowych graczy wydaje się to ciężkie do zrealizowania.
nie smarkać się, tylko mieć WIARĘ. I zmienić ten cholerny tytuł o godnym spadku, bo póki co, to wciąż walczymy o utrzymanie. Jak nie wytrzymujecie nerwowo, to do apteki po leki a nie rozsiewać defetyzm.
UTRZYMAMY SIĘ, na przekór pieprzonym ślepym sędziom, na przekór doli garbatej, na przekór wszystkiemu i wszystkim !
Ian - widze ,ze zmusilem Cie do analizy :) . Dobrze- i w cale sie nie dziwie Twoim bunczucznym tekstom - BO TAK MUSI BYC ,TAK MUSIMY WIERZYC! Wiesz o tym ,ze Cie szanuje - tylko znajac Twoje posty (a sledze je) to widze DUZA NIESPUJNOSC w nich - a to znaczy ,ze Sam robisz dobra mine do zlej gry.
Szanse mamy niewielkie - tylko Cud przemiany gry moze dac nam utrzymanie. Ja wierze w ten cud - tyle ,ze juz przyswoilem Nasz spadek w moim glupkowatym umysle.......Cud - to slowa kluczowe!
Bogdan Wenta miał kiedyś słynne 15 sekund i je wykorzystał. Był też taki mecz na Siedleckiego, gdy WALKĄ (nie cudem) wygraliśmy przegrany mecz. Był taki sezon (poprzedni) gdy nikt kopaczom nie dawał szans na utrzymanie. Gdy zawodnicy wątpią, to TRYBUNY mają obowiązek ich dźwignąć. Na tym polega kibicowanie....tak Izbik, czasem mnie też dopada pesymizm, czasem się sam posmarkam, ale teraz należy się "zebrać" i nie jest to robienie dobrej miny do złej gry.
Nie oklamuj sie - jestes starym dobrym Pasiakiem,ktory MUSI DAWAC PRZYKLAD,ale to na nic.....
Odnosisz sie w wiekszosci do "cudow" i ekstremalnie niewytlumaczalnych wynikow..To pokazuje jak jestesmy zdesperowani by wierzyc w nadzwyczaj niespodziewane wyniki.
Zobaczymy czy ten cud nastapi z Gornikiem - w tedy podyskutujemy.
A ja myślę, że mamy jeszcze jednego asa w rękawie - czyli punkt(y) tam, gdzie Ian pisze, że będzie ciężko. Będzie to siódmy mecz tej drużyny w przeciągu 3 tygodni, a nie idzie im ostatnio najlepiej. I zdecydowanie nie będziemy w tym meczu faworytem.
Trzeba tylko wcześniej wygrać z Górnikiem.
Wlasnie Leszeczku - wygrajmy z Gornikiem ,by liczyc na kolejny Cud!
pogadamy po gorniku dla mnie mecz ostatniej szansy nie oszukujmy sie, wierze w zwyciestwo jesli wygramy otworzy nam to droge dalej jesli nie... wszystko jeszcze mozliwe, w piatkowy wieczor bedzie troche madrzejsi :)
Cuda są możliwe, tylko nasi piłkarze muszą im pomóc, bez tego ani rusz.
Recepta na Cudy: AMBICJA, AMBICJA, AMBICJA!
mam dziwny stan ducha , już jest mi wszystko jedno , spadną czy nie to nie ma znaczenia ,będzie smutno ale trudno takie życie.Kibicem jestem od dawna nie jeden spadek przeżyłem to i ten przeżyję , w sercu tli się jeszcze nadzieja ,że jednak może zdarzyć się cud.To wszystko co mogę napisać po ostatnim meczu.
Ponieważ typowanie w pojedynczych meczach zawsze obarczone jest większym błędem, proponuję naszym grajkom taką drogę do utrzymania(punkty do zdobycia w parze meczów):
- D Górnik
- W Lech ------- 4 pkty
- D Podbeskidzie -
- W Polonia - ------- 3 pkty
- D Widzew -
- W GTS - -------------- 3 pkty
- D Ruch -
- W Bełchatów -------------3 pkty
Na koniec da to 30 punktów, co zazwyczaj wystarcza by się utrzymać
I taka rozpiska ma sens.
Ja jeszcze w zeszłym sezonie zakładałem że do utrzymania potrzeba 32 pkt.
Teraz uważam że nawet 30 nie będzie potrzebne.
Pozostaje pytanie ile,biorąc pod uwagę że z bezpośrednimi kandydatami do spadku na -0- jesteśmy
tylko z Lechią,z resztą na minusie.
I w liczeniu punktów nie biorę pod uwagę ostatniego meczu,który zawsze jest wyjazdem i to
przeważnie do Bełta. Takie doświadczenie z sezonu 97/98.
Nie wiem czy ktoś wcześniej o tym pisał ale mamy jeszcze jeden atut.....
My wiemy co to znaczy walka o utrzymanie, wiemy jak się utrzymać, znamy smak porażek, zwątpienia i wreszcie smak utrzymania, w zasadzie jesteśmy w tym najlepsi w ostatnich latach;).
Dla pozostałych kandydatów to stosunkowo nowe doświadczenie, z każdą kolejką będą mieli coraz cięższe gacie.....
Damy radę!!!!!
Dobrą wiadomością jest to że trenowali dziś już wszyscy oprócz Wiśni.
Hosek też?
marcin:My to rozumiem kibice bo grajkowie raczej w wiekszosci maja to gdzies,zwlaszcza ze wielu koncza sie kontrakty za 3miesiace ....:(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)