Tak jakoś mi się wesoło zrobiło , gdy Twój post czytałem... Moze by się i sprawdził , tylko wiesz , specjalne bramki , pomiary wzrosu przy wejściu , trochę to Zajdlem zalatuje... A co z karłami? Bedzie taki chciał przyjść na mecz , przez bramkę się zmieści... I już widzę te kłótnie "przeszedł! nie przeszedł! Wiem chyba ile moje dziecko ma wzrostu!"... A jak ktoś będzie miał 121 cm? Jakoś tego nie widzę...
-
-
troche drogawe te bilety, niestety
Karnety to dawanie pieniędzy klubowi z góry za cały sezon . Jest rzeczą dla mnie normalną i naturalną że posiadacz karnetu - powinien być inaczej traktowany. Klub nie wzbogaci się na rodzinach bo takowe nie będą chodzić.120 zł to już wysoka kwota która powinna wystarczyć i osoba towarzysząca powinna (kobieta, małe dziecko powinni wejść za friko)GDYŻ1.zostawią pieniądze w gastronomi i zakupią pamiątki2.zapełnią nasz stadion , a wiadomo że dobra frekfencja i atmosfera przyciąga nowych kibiców- jest to wartość ogromna w dłuższej perspektywie.3.z tych dzieci niejeden stanie się naszym wiernym fanem i przez kilkadziesiąt lat da klubowi znacznie większe kożyści.CRACO- jeśli chodzi o przedsprzedaż to celowo klub jej nie prowadzi-z obawy przed podróbkami. DLATEGO NASI DZIAŁACZE PRZEMYŚLĄ DOKŁADNIE-I ZREZYGNUJĄ Z TOTALNEJ GŁUPOTY!!!!.Uszczelnijcie bramy żeby było 50 na 50 % biletów ulgowych i normalnych.PoszukajcieKASY GDZIE INDZIEJ NIE OD RODZIN I MŁODYCH KIBICÓW.!!!!!!!!
Podrabianie naszych biletow - w takiej formie jakiej teraz sa - bylo by trudne wiec mysle ze obawy sa raczej zbyt duze.
1. Wpuszczanie na ulgowe tylko tych, którym się one należą:
a) osobne wejście i sprawdzanie przy nim dowodu na "ulgowość" (a nie sprawdzanie przy kasie),
b) dlaczego nie ma (kolejny raz) karnetów ulgowych ???
2. Darmowy wstęp dla dzieci do lat 7 (tu chyba wygląd wystarczy). Do czasu gdy nie mamy problemu z brakiem miejsc na widowni - nie ma problemu, że takie dziecko zajmuje miejsce, za które ktoś inny by zapłacił.
3. Osobne wejście dla posiadaczy karnetów. W końcu jakieś przywileje powinny one dawać.
4. Przedsprzedaż w tygodniu poprzedzającym mecz (argumenty Craco są bezdyskusyjne!).
5. (Oby już nie było tego problemu) Uniemożliwienie dostawania się na stadion bez biletu.
Bilety są podobno drukowane i zabezpieczone na poziomie dobrych klubów europejskich. Wystarczy im się z resztą przyglądnąć. Tego nie da się podrobić tanim kosztem. Pozatym tą samą techniką są drukowane KARNETY!!! , więc tu możliwość nadużyć jest dopiero gigantyczna! Czy stwierdzono podróbki tych karnetów? Nie słyszałem, co może tylko świadczyć o wystarczającym ich zabezpieczeniu.
ps. Nie będę bronił jak Częstochowy pomysłu z granicą wzrostu dla dzieci, to tylko podpatrzona gdzieś sugestia, która komuś się dobrze sprawdza ,a u nas oczywiście nie musi. Ale nie mogę sobie darować pytania, ilu karłów widziałeś na naszym stadionie? :) A 1.20 od 1.21 rozpoznasz po tym że gość walnie głową w poprzeczkę lub nie, tu jest własnie ogromna prostota tego systemu. W przeciwieństwie do róznych legitymacji, których dzieci w wieku 6 czy 7 lat nawet nie mają, albo mieć nie chcą . Bo jak u nas na stadionie rozpoznasz siedmio od dziwięciolatka? Niewykonalne!
popieram Craco: pomysł z poprzeczką nie jest zły, w końcu zdaje sie, że tak właśnie przed wojną było...
przedsprzedaż też byłaby nie od rzeczy, zwłaszcza przed hitami (Pogoń, ŁKS, Szczakowianka)
no i poruszany już temat karnetów ulgowych: normalnego nie kupię, bo mi się totalnie już nie kalkuluje, a myślę, że obok mnie sporo byłoby chętnych na taki ulgowy karnet. na ulgowy to może nawet już bez jakichś bonusów, tylko żeby był ciut tańszy niż 8*12=96zł. osobiście wiem, że przynajmniej jeden mecz opuszczę, więc trochę stracę na tym, ale nie aż tyle, ile bym stracił (wiem wiem, kasa na klub nie jest stracona...) kupując karnet normalny.
i jeszcze jedna rzecz. nie wątpię, że kolejne podwyżki to kwestia czasu. jeśli chodzi o mnie, to trudno, poradzę sobie. ale chciałbym, żeby Cracovia ZAWSZE miała tańsze bilety niż Wisła, nawet, kiedy my będziemy w LM, a oni będą bronić się przed spadkiem...
ja i tak uwazam ze bilety sa za tanie normalne powinny byc po 20 zeta ulgowe po 15 zeta albo kompletnie zlikwidowac ulgowe bo wprowadzaja zamieszanie.Pierwsze lata beda trudne ale pozniej wszyscy sie przyzwyczaja i stanie sie to norma.Teraz praktycznie nie ma ulg na imprezy kulturalne kina ,teatry, itd to dlaczego akurat na imprezy sportowe maja byc.Cena niepełna czyli 19 zł bedzie powodowac w kasie brak pieniedzy do wydawania i kolejki jak robic podwyzke to raz a porzadnie , wydatek nie jest duzy przeciez mecze na własnym stadionie odbywaja sie dwa razy w ciagu miesiaca,a poza tym jak ktos nie ma kasy a bardzo chce wejsc moze zawsze przyjsc do klubu i poprosic o jakas prace przy organizacji meczu np. rozwieszanie banerow itd. kierownictwo pojdzie na reke.
a czy moze zna ktos cennik biletów i karnetów gtsu ??
w poprzednim sezonie zakupilem karnet (120 zl) i wprowadzalem dodatkowo dziewczyne. kosztowalo mnie to srednio (bo przeciez wiadomo ze nie bede kazal placic dziewczynie) 13,33 zl za mecz, zamiast 10+5 = 15 zl za mecz w przypadku, gdybym chcial kupowac bilety.
teraz mam do wyboru:
znowu karnet za 120 zl (8 meczy) + 52 zl za dziewczyne (7 zl *8 meczy) = 172 zl
albo bilet ulgowy 12 zl + dla dziewczyny 7 zl (* 8 meczy) = 152 zl...
czyli karnet wynosi mnie 21,50 zamiast 13,33 zl za mecz, a bilety 19 zamiast 15 zl za mecz
oczywiscie w obu przypadkach stoje sobie w kolejce zamiast spieszyc sie na stadion, gdzie trzeba wywiesic flagi, porozkladac serpentyny, kartony i takie tam.
ja dziekuje
bo to są karnety dla samotnych :P
maaciek zastanów sie co ty piszesz, jak można porównywać ludzi chodzących do teatru z kibicami. Na przedstawienieniach nie znajdziesz małolatów z biednych rodzin, a tacy są na stadionach. Ulgowe muszą być i nie wiem jakie tu jest z nimi zamieszanie. A jak chcesz mieć wszystkie bilety po jednej cenie to powiedz to tym małolatom co chcą chodzic na Craxe ale z prostych przyczyn nie mogą albo wybieraja te najciekawsze mecze, bo na mniej atrakcyjne juz im nie starcza floty. Jestesmy w Polsce w biednym kraju i trzeba sie liczyc ze wszystkimi. Niskie ceny zachęcą ludzi do przychodzenia tłumnie na stadion i przekażemy im nasz fanatyzm ktory wlasnie objawia sie w weekendy kiedy gra Cracovia nie ważne z kim, ale trzeba być na ziemi świętej.
Jestem za propozycją Marcina KSC
"Bilet "normalny"--17 zł
Bilet "ulgowy"-----10 zł
bilet dla Kobitek i DZIECI (szkoły podstawowej) 5 zł
dzieciaki 0-7 lat ZA DARMO !!!"
Maaciek ma chyba awersję do "biedniejszych".Najpierw zamykał SKF, teraz chce się pozbyć mniej zamożnych ze stadionu. Pozatym sami wiemy w jakim stanie jest kultura i sztuka ;), nie porównując już warunków oglądania spektakli w teatrze, seansu w kinie a mecu na Cracovii. Chodź mam nadzieję że te będą gorsze już nie dlugo :).
Ktoś robi na Cracovii wszystko ,by nie było rodzinnie na stadionie.
Tyle było żalu,że po zadymie z Ruchem na nasz stadion ludzie przestali chodzić bo się boją.Teraz będzie odwrotna sytucja nie będzie wszystkich stać,aby iść na mecz ukochanej Cracovii z całą rodziną (np.4-osobową).
Notabene nie ma piękniejszego widoku od tych maluchów w koszulkach lub szalikach Cracovii oj to jest wzruszające i bardzo dobrze rokujące na przyszłość.
to ja też coś powiem.
Rok temu było nas 300 setki...
...może znowu bedzie?
Honwed rok temu to nas było pare tysięcy :))
Chyba żę chodzi o dwa lata temu ! (Czas jednak płynie, nie można pisać przedtem było nas tyle a tyle , bo ja napisze że 20 lat temu było nas 20 tys. i co ??)
Czepiasz się, a wiesz o co chodzi.
po Ruchu wciaz chodzi nas pare tysiecy..
maaciek, gdyby nie bilety ulgowe, to nie wiem.. ale na szczescie w kinach, filharmonii, operze, na basenach, wciaz jeszcze funkcjonuja
Wiadomość zmieniona (09-01-04 21:25)
Brajt sprawdz poczte!Pilne!Dzięki!
Karnety powinny być bez zmian! Żona gratis!!
Brajt odezwij się prosze na gg!
Jacek i jak, podoba sie? gg mi nie dziala
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)