Ważne by Ci zawodnicy którzy ewentualnie mieli by przyjść do nas byli przygotowani do sezonu , bo odnoszę wrażenie ze w brakach przygotowawczych mamy największe problemy ? Tylko jak to wyłapać?
-
-
Postulaty do Profesora Filipiaka
Ściągać gości z ligi czeskiej i słowackiej, z drużyn które nie wejdą do p-o, lub wejdą ale już wiedzą, że nie zwojują wiele w p-o, a które chętnie zejdą z kosztów i rozwiążą parę umów. Może nawet z jakichś innych lig również, no ale przede wszystkim Czechy i Słowacja. W styczniu tam się zawsze pojawia trochę graczy do wzięcia, których w grudniu jeszcze nie ma. Pamiętam taki rok, jak nasze kluby i związek chciały być świętsze od papieża i zamykaliśmy okno 31 grudnia - efekt był taki, że większość klubów nikogo nie podpisywała, bo żywcem nie było kogo. Oprócz nas chyba tylko jeden klub kogoś wtedy kogoś podpisał, a i tak to były marne transfery w kontekście p-o.
Włączyć ogrzewanie na lodowisku :)
Zgoda na transfery jest.
Bezgotówkowe ;)
Zamykam.
35 dni później
Panie Filipiak od play-off do biletów dorzucaj termofory z gorącą wodą pod dupe ale pomyśl o jakimś nadmuchu ciepłego powietrza na hali
Kibicowanie wymaga poświęceń :D
21 dni później
Ciekawe czy w kolejnym sezonie jakaś reakcja z ,,góry'' bo zapowiada się gorzej niż w ubiegłym ?
*KSC*, w jakim Ty świecie żyjesz?
Sekcja hokeja jest dla MKSu "piątym kołem u wozu". Jakiej Ty się reakcji spodziewasz?
a
*KSC* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> agent44 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > *KSC*, w jakim Ty świecie żyjesz?
> > Sekcja hokeja jest dla MKSu "piątym kołem u
> > wozu". Jakiej Ty się reakcji spodziewasz?
być może jes z góry ukartowane wygaszanie
stopniowe hokeja ,ale ze trener to
bierze na siebie? hmm ?bo to on ustala kto i jak ma grać
a spodziewałbym się w razie nie wejscia do czwórki dymisji trenera .gorzej raczej mimo wszystko z takim budżetem nikt tego nie spieprzy ? czyli mająć 3-4 budżet jest MUS gry o medale !
*KSC*, ale przypominam, że wymogi dla nowego trenera niemałe. On ma nie tylko poprawić wyniki, ale rozruszać szkolenie młodzieży, zwiększyć budżet klubu i poprawić organizacyjne zaplecze. ;)
gentlemen Napisał(a):
> *KSC*, ale przypominam, że wymogi dla nowego
> trenera niemałe. On ma nie tylko poprawić
> wyniki, ale rozruszać szkolenie młodzieży,
> zwiększyć budżet klubu i poprawić
> organizacyjne zaplecze. ;)
Dobra gra i zarazem atmosfera na pewno by pomogła w tym co piszesz żartem :) ,choć ja osobiście obstawiam ze trener pierwszej drużyny Cracovii powinien odpowiadać za wyniki tejże drużyny nawet personalnie szczególnie ten końcowy który powinien być w pierwszej czwórce
"Wypalony" trener stanął kolejny raz na głowie, żeby sklecić drużynę według utartego schematu. MNIE SIĘ TEN SCHEMAT BARDZO NIE PODOBA, ale rozumiem, że dotąd w zasadzie nie było wyboru. Niemniej... łatwiej byłoby mi przyjąć przegraną w PO, gdyby w tej drużynie było 5-6 wychowanków, plus kolejnych 4 doszlifowanych u nas młodych Polaków. Krótko mówiąc, byłoby łatwiej to znieść, gdyby było tak jak w Podhalu.
Myśląc o najbliższym sezonie: wolałbym nie nastawiać się z góry na medale tylko wykonać 'długi marsz'. Skoro nie umiemy szkolić własnych wychowanków, kupujmy ich od klubów które to robią, a ledwie dyszą finansowo. Zadbajmy też o wybijających się graczy obecnej drużyny i rozwój tych mniej znanych, a już obiecujących. Za 2 lata będzie przyzwoita polska drużyna uzupełniona przepisową ilość dobrych stranieri, zakontraktowanych przed początkiem sezonu zasadniczego. Nie na wariata, normalnie.
Panie zrób Pan porządek ,bo takiego bajzlu nie uświadczy wstyd dla klubu ,kibiców i dla Pańskiej firmy
juz dość tych kpin !czas na normalność ,zmany konieczne spokojnie gorzej nie będzie
Ryba psuje się i śmierdzi zawsze od głowy bardzo stare ale mądre przysłowie Panie Prezesie!
Postuluję natychmiastowy powrót kibicodziałaczy do klubu. Za czasów tych "amatorów" taka rzecz była nie do pomyślenia.
Moja konkluzja jest taka: jeżeli walkower zostanie podtrzymany przez instancję odwoławczą, co nas dalej trzyma w PLH?
Na początku sezonu była rozważana gra w lidze słowackiej, nie było wystarczającej motywacji. Teraz, kiedy kabaret w organizacji PLH sięgnął szczytu, czemu nie wrócić na poważnie do tego pomysłu? Dojazdy autokarem, koszta nie monstrualne, dla najlepszych zawodników szansa dalszego rozwoju, dla młodych zdolnych - złapanie pana Boga za pięty.
Za walkower odpowiada Bałdys który nawet nie wiedział że regulamin się zmienił. Myślę że czas pomyśleć o jego dymisji....
zubereg Napisał(a):
> Za walkower odpowiada Bałdys który nawet nie
> wiedział że regulamin się zmienił. Myślę że
> czas pomyśleć o jego dymisji....
Odwolanie szeregowee pracownika -to uszczesliwiloby Tabisza:-). Ewentualne obowiazki przejmie Rohaczek
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)