nie zgadzam się z Wami, co do sojuszu Palikota z PO. Nie, prędzej dojdzie do sojuszu POPiS. Palikot jest naturalnym sojusznikiem SLD.
Wbrew pozorom, by Palikot nie urósł w siłę z tą demagogią, lepsze jest zwycięstwo PO niz PiS w perspektywie lat. Po prostu media przyjazne PO, nie dopuszczą do głosu Palikota gdy przy zwycięstwie PiS-u, będą go jak "Azora" wypuszczać do gryzienia.
Przewiduję, że Palikot przy poparciu w wyborach 5-7%, będzie bardzo agresywny dla rządzących a nie chcę, by przy ewentualnym zwycięstwie PiS-u, był to atak na pewne wartości utożsamiane z tradycyjną Polską.
-
-
WYBORY 2011
Wybory wygra Pis i stworzy rzad z PSl i Palikotem. Historia kołem się toczy.
trzeba bardzo ale to bardzo liczyc na to ze palipies nie wejdzie do sejmu. jesli bede musial ogladac błazna nr 1 polskiej polityki przez 4 lata to odbije mi się to na psychice
Santo , nie bój się, nic Ci nie będzie.
Zapalisz sobie maryhe co to Palikot zalegalizuje, napijesz sie legalnie bimbru weselnego, nie lękaj sie wszystko będzie dobrze.
Palikot już w sondażach wyprzedził SLD - to sa te sondaże PiSu.
I chyba rzeczywiscie lepiej dla PiS na dłuższa metę jak mówi Ian byłoby żeby wygrało PO , bo jak wygra PiS to Palikot za 4 lata będzie mial 40 % , co z mojej perspektywy było by rzecza idealną.
Natomiast wbrew pozorom bardzo dobry wynik osiaga Nowa Prawica Korwin - MIkke , on też jest ożywczy i życze żeby weszli do Sejmu.
Napewno wprowadzi trochę świeżości między ten establishment, w ostatnim sondażu mają 4 % poparcia , jak ich wyborcy sie zmobilizuja to wejdą do Sejmu.
PJN juz umarło i dobrze.
Tak że Santo spoko wodza, zepnij pośladki i do głosowania ;)
garry a pamietasz dlaczego był z tym wibratorem ?
Bo na jakims małym posterunku na zamojszczyźnie
policjanci gwałcili studentkę wibratorem . Dziewczyna kilka tygodni nie mogla złozyc zeznań i poszła z ta sprawa do Palikota , który nagłośnił sprawe i w końcu ktos jej pomógł.
To tyle historii.
Palikot pokazał że w małych społecznościach rządzi proboszcz i komendant policji - wczesniej milicji i bez ich ich nic nie zrobisz. Taka nasz starodawna tradycja wiejska.
http://demotywatory.pl/3465236/Tak-wyglada-polityka
Ja mysle ze warto porozmawiac o rzeczach istotnych w kontekscie wyborow, a nie tylko o zagrywkach PRowych i wizerunku. Szkoda ze takie ogromne rzesze wyborcow daja sie zwodzic ladnie opakokowanemu dziadostwu, niby wyksztalceni, niby z wielkich miast...
http://vod.gazetapolska.pl/496-rozmowa-niezalezna-prof-jedrysek
Stara i bachor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> garry a pamietasz dlaczego był z tym wibratorem
> ?
> Bo na jakims małym posterunku na zamojszczyźnie
> policjanci gwałcili studentkę wibratorem .
> Dziewczyna kilka tygodni nie mogla złozyc zeznań
> i poszła z ta sprawa do Palikota , który
> nagłośnił sprawe i w końcu ktos jej pomógł.
Nie słyszałem o tej historii.
Natomiast układ w którym tkwimy moze rozbic tylko zapaść finansowa w tym kraju.
Z reszta coraz częściej banda 4 porownywana jest do ugrupowań, które zasiadały przed 89 rokiem w sejmie.
SLD to takie PZPR, PSL to takie ZSL, PO coraz bardziej przypomina SD, a PIS ugrupowania spod znaku PAX i koła Znak,
Sposób finansowania partii jest taki, że ciężko rozbić ten układ.
A jak ma wygladać demokracja w III RP, nikt lepiej od Niesiołowskiego, w przypływie szczerości, tego nie przedstawi.
http://www.viduba.com/video:QRlUGVFM0tWYxYENiVkWYVFSBhXWR1TP
NO i dlatego garry ja jestem za Palikotem, który mówi zero kasy z budżetu na partie polityczne.
Jak ktoś chce to niech w swoim rozliczeniu podatkowym ma możłiwość 2,5 - 3 % przeznaczenia na : partie polityczna, kościół- jaki sobie chce, organizacje pozytku publicznego. Płaci kto chce na co chce - proste jak drut.
I np ktos chce dac na Korwina -Mike to daje , jak na TV Trwam Rydzyka to daje , jak na Palikota to daje i każdy jest zadowolony.
I oczwyiscie trzeba zlikwidowac immunitety - wszelkie, poselski ( Senat zlikiwodowac - pierdzace w stołki dziadki nikomu do niczego nie sa potrzebne) , ale również sędziowski, prokuratorski itp itd.
Oczywiscie nalezy zlikiwodowac powiaty i kompetencje powiatów przenisc do gmin. Nie ma żadnego sensu żeby o drodze lokalnej musialy debatowac dwa wybieralne gremia. I to oczywiscie oszczędnosc w urzednikach.
Liczbe posłów zmniejszyc tak jak mowi PiS do 360.
Palikot ma wiele bardzo dobrych rozwiązań dlatego nie ma sie co tak spinać , zobaczycie to będzie zdrowe dla demokracji.
PO to PZPR, Solidarność była oczywiście organizacją lewicową, ale trudno ją porównywać z SLD, PAX to były jaskieś przydupasy w ogóle nie klasyfikowalne (mieszanina katolicko-ubecka), reszta mi kompletnie nie pasi. Nie zawsze analogie są dobrym zabiegiem badawczym, Garry.
Vojnar vel 100 kg vel Stara i bachor - Korwin - Mikke też chce zlikwidować finansowanie partii z budżetu, zlikwidować Senat a liczbę posłów zmniejszyć jeszcze bardziej niż chce PiS.
Mam nadzieję, że Palikot jednak nie wjedzie do Sejmu, z dwojga złego to już wolę od niego nawet SLD, choć to wybór miedzy malarią a tyfusem.
[i]SLD to takie PZPR, PSL to takie ZSL, PO coraz bardziej przypomina SD, a PIS ugrupowania spod znaku PAX i koła Znak, Sposób finansowania partii jest taki, że ciężko rozbić ten układ[/i]
Pawlak przyznał właśnie w odpowiedzi na pytanie jakiegoś dziennikarza, ze już rok temu złożył do Rostowskiego pismo z prośbą o rozłożenie na raty olbrzymich długów PSL i o anulowanie odsetek. Dodał, że Rostowski się przez cały rok zastanawia nad decyzją.
Dobre. Koalicja jest trwała.
Hrabio jak wolisz zamiast likwidacji finansowania partii z budżetu - utrzymanie tego jak jest, jak wolisz to żeby był immunitet to dla mnie to jest troche niezrozumiałe, bo labo się jaest za jakimis rozwiązaniami albo sie nie jest.
A Ty jestes za a nawet przeciw ;)
Ale coż Stara i bachor nie musza wszystkiego kumać ;)
Stara i bachor popieram Nową Prawicę Korwina - Mikke, więc jak myślisz - jestem za finansowaniem partii z budżetu czy nie?
Z czym jestem za a nawet przeciw?
Z ostatnim zdaniem masz rację - czegoś nie zakumałeś ;)
Tutaj mozna glosowac na kandydatów z Krakowa:
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/1067341,krakow-prawybory-2011-wybieramy-kandydatow-do-sejmu-z-okregu-13-20-olszowski-adam-tadeusz-informatyk-konsultant-krakow-czlonek,galeria,1466159,id,t,tm,zid.html?wszystkie_wyniki=1
:)
Moim zdaniem od najrozsądniejszych do najbardziej popierniczonych programy Partii lecą tak:
[PO, PSL] - [PiS, SLD, PJN] - [Palikot] - [JKM]
Jakby tak najbardziej popierniczony człowiek zwany JKM doszedł do władzy i zaczął realizować swoje popierniczone projekty, to po miesiącu zaczęlibyśmy tęsknić do PRL-u.
od najbardziej popierniczonych, do najrozsądniejszych programy Partii lecą tak:
[PO, PSL] - [PiS, SLD, PJN] - [Palikot] - [JKM]
To calkiem niezły osad, potem piszesz cos przeciwnego. Program JKM to esensja kaitalizmu, który zbudował wielkie swiatowe potęgi gospodarcze i oparty jest na noblistach ekonomii, wyraźnie brakuje ci wiedzy w tym temacie.
No właśnie piszę: takiej esencji kapitalizmu nigdy nie było. Poczytaj sobie na przykład Wallersteina jak rozwijał się kapitalizm. Taki esencjonalny kapitalizm nie przetrwałby 1 roq.
Ale gdyby nawet, to co mam głosować za tym, żeby komórki były jeszcze mniejsze i struktura zatrudnienia wyglądała tak: rolnictwo 1%, przemysł 9%, usługi sensu largo 30%, bezrobotni 60%.
A noblistów z ekonomi czytam, zwłaszcza SZTIGLICA
Po pierwsza kapitalizm ekonomicznie jest systemem najlepszym z mozliwych i jedynym sprawiedliwym, to, że nie moze przetrwać to wynik demokracji, w której władze ma wiekszosc i glosuje zawsze za tym, zeby tym najbogatszym zabrać i rozdać im, a efekt jest taki, że zabiera się wszystkim, rozdaje ochłapy, a najwięcej dla siebie biorą nieliczni.
Ja miałem na myśli bardziej Hayeka, Friedmana, Missesa, Smitha i innych ekonomistów, którzy udowodnili milion razy, wyższość wolnego rynku nad socjalizmem. Przyklady upadających państw socjalistycznych też powinny w koncu ludzi czegoś nauczyć.
Acha: Jak dojdzie JKM do włądzy to się obali demokrację, nastąpi ultrakapitalizm z minimalnymi podatkami ok 2%, rządzić będzie król, sejm zostanie zreudkowany do 100, zalegalizowane zostaną narkotyki i nastąpi powszechna szczęśliwość.
Przekonałeś mnie! Nie pisz więcej!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)