Hrabio, zakładam, że większość stawia na pierwszym miejscu Cracovię, ale i dla większości nie ma czegoś takiego jak neutralny stosunek do gorszej strony Błoń.
W końcu wyraźnie napisano w równaniu: kibicowanie Cracovii, n'est ce pas?
-
-
Dziś wszyscy jesteśmy Cypryjczykami :-)
[quote]Polecam wejść w koszulce Chelsea do pubu chłopaków z Millwall.[/quote]
OK, ale to świadczy tylko o żałosności i kompleksach kibiców Millwall. Chelsea regularnie dochodzi co najmniej do ćwierćfinału LM, a Millwall jest średniakiem Championship.
i co z tego, że są średniakiem? Wisła dla takiej Chelsea to piłkarskie landy to jak mają Was jej kibiców nazywać? :D
mszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hrabio, zakładam, że większość stawia na
> pierwszym miejscu Cracovię, ale i dla
> większości nie ma czegoś takiego jak neutralny
> stosunek do gorszej strony Błoń.
>
> W końcu wyraźnie napisano w równaniu:
> kibicowanie Cracovii, n'est ce pas?
Ja też nie mam do nich neutralnego stosunku, a gdy walczą o najwyższe cele to zawsze życzę Lechowi odebrania im mistrzostwa. Cieszyłem się z samobójczej bramki Jopa 2 lata temu. Nie mam jednak do Wisły nienawiści, a zwłaszcza rozumianej jako odbieranie im prawa do istnienia, czy całkowite zmarginalizowanie. Mój stosunek do nich to tylko niechęć. Nienawiść to odczuwam tylko sporadycznie gdy słyszę jak nas wyzywają na derbach albo meczach ich zgód. A w rozgrywkach "międzynarodowych" zdania nie zmienię, Cracovia przetrwa wszystko także sukcesy Wisły w LM, choć jako realista wiem, że przez pewien czas będzie to oznaczać dla nas kłopoty z "naborem" kibiców.
W równaniu było "równa się nienawiść do GTS". Równanie jest fałszywe, bo spora część nie nienawidzi Wisły. Powiedzmy z 60 % nienawidzi, 20 - 30 % czuje niechęć, a reszta ma neutralny stosunek lub jest kibicami krakowskiej piłki ze wskazaniem na Cracovię. Nie czepiam się tylko słówek, ale daję przekaz, że to nie jest jedyny sposób myślenia na Cracovii.
Anonim płacą Ci za te brednie co je nam tu próbujesz wciskać? :)
Piszesz o Wiśle podobnie jak RoMan o Gazecie Wyborczej - ale jemu za to przynajmniej płacą :)
czyli krótka piłka: należy kibicować tylko zespołom, które regularnie mają sportowe sukcesy
pierdolić historię
pierdolić tradycję
kibicować ubekom bo jest szansa na meczyk pucharowy!
aha i jeszcze nie kibicujesz gts, albo go nienawidzisz = masz kompleksy
kibicujcie gts!!! wszyscy!!! nie ma innego wyboru - kibicujesz komuś innemu = masz kompleksy!!!
ubecka propaganda niech trwa
a my swoje: DO HYMNU
anonim Napisał(a):
> Polecam wejść w koszulce Chelsea do pubu
> chłopaków z Millwall.
> OK, ale to świadczy tylko o żałosności i
> kompleksach kibiców Millwall. [b]Chelsea regularnie[/b]
> [b]dochodzi co najmniej do ćwierćfinału LM, a[/b]
> [b]Millwall jest średniakiem Championship.[/b]
to mów od razu o co chodzi.
a teraz spie.dalaj sukcesowcu...
DO HYMNU!!!!!
Dementor, Redcclisse, to ja was tu zostawiam, pławcie się w swoim męczennictwie, a ja w połowie września idę na Reymonta posłuchać przed pierwszym od 15 lat meczem polskiej drużyny w fazie grupowej LM hymnu tych rozgrywek. Na razie!
czyli jednym slowem przyczlapales pochwalic sie ze jestes typowym kibicem sukcesu ;) dzieki za potwierdzenie tego co i tak wiemy ;D
czyli jednym slowem przyczlapales pochwalic sie ze jestes typowym kibicem sukcesu ;) dzieki za potwierdzenie tego co i tak wiemy ;)
anonim Napisał(a):
> Dementor, Redcclisse, to ja was tu zostawiam,
> pławcie się w swoim męczennictwie, a ja w
> połowie września idę na Reymonta posłuchać
> przed pierwszym od 15 lat meczem polskiej drużyny
> w fazie grupowej LM hymnu tych rozgrywek. Na
> razie!
To to jest z Polski?
Anonim, idź i nie wracaj więcej. Ciekawe, czy jak Lech grał w LE, to byłeś fanem "Leszka"?
Prawie bym zapomniał: DO HYMNU!
rmszar, kibicowałem im w pucharach. W lidze ta drużyna była mi obojętna.
trzeba bylo isc na mecz rzeki w koszulce Lecha by pokazac braciom po smyczy że masz do nich neutralny stosunek : )
Chciałem tylko zwrócić uwagę Sz. Kol. ,że gts gts-em, ale na to gdzie jesteśmy dzisiaj sami pracujemy. To, że Cracovia (MKS)nie osiąga sukcesów sportowych, kompromituje się organizacyjnie i robi wszystko aby odpychać od siebie ludzi jakbyśmy na to nie patrzyli to nie wina onych.
@anonim
Nie obchodzi mnie za bardzo na co kładziesz lachę, czy na historię, czy na innego burka w tym upiornym molochu.
Nie pisz swojej litanii tutaj, tylko przekaż swoje przemyślenia swoim kolegom ze sfory, w ramach naprawiania świata zorganizujcie pomoc dla ludzi represjonowanych przez komunę, przez waszych prezesów.
To, że Wisła ma haniebną historię nie jest opinią, tylko faktem, udokumentowanym w setkach źródeł historycznych.
Działalność klubu to nie tylko osiąganie wyników sportowych, ale też np. wychowywanie, jak może wychowywać taki klub jak gts ? Jaki przykład, jakie zasady moralne ? Jaka tradycja ?
Ty dostrzegasz w burkach tylko ładną grę, Mistrzostwa Polski, puchary, za płytko myślisz by dostrzec, że aktualna postawa sportowa wydaje się stosunkowo mało ważna w tym wszystkim.
To co uprawiasz, to klasyczny dysonans poznawczy, myśląc o swoim klubie odcinasz celowo rzeczy wstydliwe, by lepiej się poczuć, usprawiedliwiasz swoje kibicowanie ubecji, tłumacząc sam przed sobą i wśród znajomych, że dla ciebie historia nie jest ważna. Robisz to bo jednak wstyd im kibicować, więc usprawiedliwienie musi być, nawet tylko wewnętrzne. Nawet tu przed nami się tłumaczysz, ze swojego niecnego procederu. To taki trick mózgu, by bronić się przed samym sobą, by nie czuć się źle samym z sobą, po dokonaniu złego wyboru, by nie myśleć o sobie, że jestem zły, bo kibicuje potworkowi z taką haniebna przeszłością, cechuje to ludzi słabych, bez wyraźnie
wykształconych zasad moralnych.
Przyzwoitość by nakazywała, żeby ktokolwiek z gts`u po prostu, po ludzku przeprosił, za to co tam się działo tyle lat. Któryś prezes, jakieś stowarzyszenie kibiców, ktokolwiek. Wtedy może odraza ludzi uczciwych do tego klubu była by mniejsza.
po co dyskutujecie z nim nie ma sensu
FORZA APOEL
Wg. buków to Wisła jest faworytem do awansu . Kurs na awans Wisły jest 1,48 a na awans Apoelu jest 2,25 . Ci co są pewni awansu Cypryjczyków powinni na nich postawić a nieźle się obłowią ;) .
jeśli oglądając mecz i ci z Reymonta przejdą do LM i mi sie mordka usmiechnie to juz nie jestem Pasiakiem?
pytanie na jak najbardziej poważnie
pytanie z serii dziwnych. ja jestem Pasiakiem i nie wyobrażam sobie, że cieszę się choćby w minimalnym stopniu z ich jakiegokolwiek sukcesu.
Z czego tu się cieszyć? Co cię interesuje ich powodzenie i to ile zarobią kasy i co na tym zyskają. Jak ci się morda uśmiechnie gdy wygrają to na twoim miejscu wstydziłbym się i na powyższe pytanie odpowiedział sam sobie- nie dzieląc się odp[owiedzią na forum bo można tylko przypuszczać jak ona brzmi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)