Policja w Londynie to dluuuuga historia - oni nawet broni nie maja na patrolu. TAKA DEMOKRACJA :D
Wroce do moich problemow bo koncze - Dzieki Dinth ,sam wyliczylem 250 postow minimum na dzis. Spoko - jak cos kuwa zlapie dam znac....ale to pewnie bedzie kac:D. Trzymajcie sie - i nie dajcie sie bandytom w Anglii.
-
-
Londyn
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dinth Napisał(a):
> Beda beda przynajmniej tak Cameron i Borys
> zapowiedzieli w ITV News.I jesli to nie pomoze to
> wlacza wlasnie armatki do dzialan a wojsko poki co
> wysmiali.
To chyba ten inny Cameron i Borys, niz Ci ktorych pokazuje w kolko BBC :P
Ci BBCowi mowili zupelnie co innego :)
Zreszta wojska w dzialaniach policyjnych angole uzywali w przeszlosci przy takich sytuacjach, ostatni raz z 20 lat temu, ale uzywali. Armatek ani gumowych kul nigdy wczesniej nie uzywali, a oni sa tradycjonalistami (i chwala im za to) wiec teraz tez nie uzyja
Będą stosować "upomnienia ustne" dopóki nie dojdzie do kilku tragedii albo braknie sklepów do plądrowania?
Dziwne bo na pytanie na temat wojska Borys odpowiedizla smiejaco sie ze wojsko maja w Afganistanie i narazie nie ma szans je wprowadzic:D
Podobnie smiejaco sie zareagowal wczoraj Livingston(goscinnie jako byly mer) na temat wojska i odpowiedzial tak samo jak dzis Borys.
Ale mniejsza z tym.Moze ja cos zle zrozumialem.
Anglicy wojsko użyją, jak im się sytuacja wymknie spod kontroli, vide Północna Irlandia. Siostra moja pracująca w Canary Warf, co prócz wieżowców banków i innych instytucji finansowych jest siedliskiem czerni, napisala mi, że była razem z innymi pracownikami ewakuwana z pracy przez policję. Bo się menelstwo czarne i brunatne zbierało wokół. Po kolei policjanci eskortowali biura na stację kolejki podmiejskiej. Zatem siostra sobie dojechała kolejką do pierwszej stacji metra, a tu niespodzianka - metro nie jeździ. Natomiast wczoraj mąż szefowej mojej lubej, pracujący w straży pożarnej, był wezwany ze swoją jednostką z Uckfield w East Sussex do gaszenia pożaru w Croydon. I jak się wyraził, gdy tam zajechał, poczul się jak na planecie małp. Zero białego człowieka, sama czerń znowu!! Leniwe sku....syny!! Też mam ich wpracy i najbardziej się opierdzielają, nawet nie chce im się zachowac pozorów przyzwoitości, kiedy nie chce im się przyjśc do pracy i nie dzwonią nawet, że są na osławionym sick-u :) Po prostu nie przychodzą. A gdy jedną taką notoryczną wypieprzyli z pracy, to napisała do HR zażalenie i ją przyjęcli z powrotem!! Wyobrażacie sobie coś takiego w Polsce?! Niestey Anglicy sami sa po części temu winni, bo rozpuścili darmozjadów benefitami. A jak Cameron zapowiedział cięcia w socjalu, to się śmierdząca hołota zbuntowała!
Zresztą uważam, że akcja, choć podobno wybuchła spontanicznie, a na pewno zastrzelenie tego bandziora nie było planowane na konkretny dzień, wygląda na starowaną zza kulis. Bo jak wytłumaczyć fakt, że te zamieszki wybuchły właśnie wtedy, kiedy premier i mer Londynu byli na urlopie, parlament ma wakacyjna przerwę, więc nie może szybko reagować, a na czele policji stoi przypadkowy gośc, po tym jak jej szef zrezygnował po aferze podsłuchowej. Zastanawiające, nieprawdaż?
Ja musze przyzac z zadowoleniem ze na okolo 100osob pracujacych w firmie gdzie ja pracuje nie mamy ani jednej czarnej istotki:D
Zaczelo sie od smierci jakiegos tam chlopaczka zabitego przez psa(w ogule on byl czarny czy bialy?)...wydaje mi sie ze reakcja normalna.W Polsce byla podobna sytuacja-smierc Przemka Czaji,tez zabitego przez psa.Tyle ze teraz ta sytuacja w Londynie nic nie ma wspolnego z ta smiercia...I zamieszki w Birmingham(chyba najwieksza wylegarnia ciapakow na wyspach?) przypominajace te w Paryzu.
nhstreet: byl czarny i nie byl raczej na tyle mlody zeby nazywac go "chlopakiem". Byl dilerem narkotykowym, a kiedy antyterrorysci uzbrojeniu w bron maszynowa probowali go zatrzymac, on wyjal pistolet i zaczal im grozic. Dostal dwie kule.
Normalna reakcja?? Zastrzelili zwykłego śmiecia, który zaczął wymachiwać bronią..Tak dzieje się w NORMALNYM kraju..Na co mieli czekać? Na to, ze to on zabije policjanta (psa-jak kto woli), pewnie ojca i męża, który wykonuje uczciwie swoja robotę?? Powinien dostać cztery kule, z tego ze dwie w łeb..
Ktoś wcześniej napisał, ze nawet biali angole zaczęli się zbierać i wyłapywać tych ciapatych. To według mnie jest normalna reakcja. Ludzie po 30 czy 40 lat.. Dziwi mnie tylko gdzie są młodsi? Pewnie już przywykli do tego, ze nie są u siebie..
jak sytuacja na White Chapel? mój przyjaciel mówił mi ze 2 dni temu 200 Turków obroniło przed czarnymi gangami tamtejszy meczet, była bitwa na maczety i noże, może mi ktoś to potwierdzić? Często bywam u wylotu Bricklane i lubię to miejsce
podobno kibice zaczynają się organizowac i Millwal wyparło jakis czarnuchów z ktorejs dzielnicy
J&B a co Ci psa zal?!jeszcze z AT? szaalony....:)
http://blog.foreignpolicy.com/posts/2011/08/10/a_deadly_case_of_deja_vu
i jeszcze to: http://www.rp.pl/artykul/9157,700015-Zamieszki-w-Londynie-i-kryzys-rodziny---Magierowski.html?p=2 - wolność bez odpowiedzialności?
prawdziwe oblicze zamieszek w Londynie, wreszcie wiemy o co chodzi tym ludziom, oto fotografie z samego oka cyklonu:
http://photoshoplooter.tumblr.com/page/2
Scot Napisał(a):
> Są już i kontrdemonstranci :
>
> Grupy rasistów biegają po ulicach londyńskiej
> dzielnicy Enfield. Jak informuje "Guardian",
> około 100 osób w wieku 30-40 lat przebiegło
> wzdłuż Hertford Road wykrzykując "Get the
> Pakis" ["Dorwać Pakistańczyków" - red.].
Nie żadni rasiści tylko chuligani Milwall zorganizowali się na Enfield by bronic dobytku przed złodziejami dzikusami.
http://www.youtube.com/watch?v=64OI6dVM9uU&feature=player_embedded
Millwall goni ;D
Tolerowali bandy gnoji robiące wszechobecny syf to sami są sobie winni.
Z drugiej strony bezradność policji śmieszy ale, w Anglii byłem pod wrażeniem kultury policji np. przy spisywaniu, 20 razy przepraszam że spisuje itd. Zupełnie inny świat w porównaniu do nas.
rene Napisał(a):
> Tolerowali bandy gnoji robiące wszechobecny syf
> to sami są sobie winni.
> Z drugiej strony bezradność policji śmieszy
> ale, w Anglii byłem pod wrażeniem kultury
> policji np. przy spisywaniu, 20 razy przepraszam
> że spisuje itd. Zupełnie inny świat w
> porównaniu do nas.
no i widzisz do czego ta uprzyjmosc doprowadzila;D
[url]http://www.youtube.com/watch?v=gURqXH9uGfw&feature=player_embedded[/url]
prawdziwe oblicze zamieszek. uwaga tylko dla ludzi o mocnych nerwach
[img]http://wikary.pl/img/fc/e3/fce302fd60e60851549844c0f1dee901.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)