odnośnie kursów na ten mecz, jest stronka, która na podstawie poprzednich meczów i kursów na nie wylicza, jaki powinien mniej więcej być kurs w danym meczu - i z reguły wyliczenia są zbliżone do ostatecznych kursów buków. ta strona to http://www.soccer-rating.com/calculator.php?team1=&team2=&team1s=lechia&team2s=cracovia i wynika z niej, że kursy powinny się rozkładać [b]1,99/3,13/3,61[/b] (już uwzględniając marżę buka). na razie w realu kursy wystawił jeden buk (BetClic): [b]1,85/3,15/4,20[/b] (sprawdzam na http://www.oddsportal.com/soccer/poland/ekstraklasa/lechia-gdansk-cracovia-808128/)
-
-
Lechia Gdańsk - Cracovia 14.08.11 godz.17:00
Nie dam rady postawić na porażkę Cracovii ale wiem,że przegramy.
A ja wiem, że piłka jest okrągła a bramki są dwie. I jeszcze wiem, ze dopóki piłka w grze...Więc przestańcie (przynajmniej do niedzieli) dopisywać punkty Lechii.
Nie ma co się załamywać, tylko trzeba zrobić przetrzepanie składu i walczyć. Buroki też mają 0 pkt., więc jest szansa.
Panie Szatałow:
Gąsiński
Struna - Nawotczyński - Radomski - Nykiel
Suworow - Boljević - Szeliga - Ntibazonkiza
Straus
Niedzielan
no pomylilem daty przez to wszystko
każdy wyjazd bez pkt gwarantowany z takim składem nic nie poprawiono i nie zostanie poprawione Filipiak strzeli premie za wygrane to nasi zaczna grać dopiero.
....................................................Kaczmarek
Nykiel..................Nawotczynski................Radomski.......Puzigaca
Suvorow...................Boljevic........................Bartczak........Saidi
............................................Niedzielan......Bizon
Przez brak rozgrywajacego musimy grac 2 napastnikami ... wiec Bartczak i Bojlevic beda rozgrywac =D
Jakby tego nie ustawic to kiepsko to bedzie wygladac =D ale Szatalow sam sobie na to zapracowal - niech sie glowi :)
Musimy zepsuć im to święto. Jeśli nie ma (a raczej nie ma) szansy żebyśmy wygrali, to zróbmy tak, żeby tego meczu nie dało się oglądać. Autobus w polu karnym i Bizon z Niedzielanem na desancie. Wywalać wszystkie piłki do przodu i niech ta dwójka walczy. Jak nie da się do przodu to wywalać piłki w kosmos. Jeśli już mamy stracić bramki, to niech to będzie po karnych. Niech cała Polska widzi, że to sędzia dał im 3 punkty.
Nie oszukujmy się. Przy dzisiejszym stanie osobowym nie jesteśmy w stanie wygrać meczu po ładnej grze. Konstruowanie akcji ofensywnych przez naszych grajków w ich obecnej formie to science fiction. Zmasowana obrona i późny Majewski to nasza jedyna szansa. Jeśli komuś nie podoba się to porównanie, to powiedzmy, że mamy zagrać jak Grecy, gdy zdobywali mistrzostwo Europy. Futbol NRD-owski, to wszystko na co stać dzisiaj naszą drużynę. A Lechia nie jest na tyle dobra, by rozmontować bez pomocy sędziego zmasowaną obronę.
Magnat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie ma co się załamywać, tylko trzeba zrobić
> przetrzepanie składu i walczyć. Buroki też
> mają 0 pkt., więc jest szansa.
>
> Panie Szatałow:
>
> Gąsiński
> Struna - Nawotczyński - Radomski - Nykiel
> Suworow - Boljević - Szeliga - Ntibazonkiza
> Straus
> Niedzielan
Gąsiński? Przecież on w sparingach bronił fatalnie. Teraz już w młodej 3 bramki ma w siatce!
W bramce tylko Kaczmarek! Co do obrony to trzeba tak zagrać!!! Żytko i Kosanowić są kompletnie bez formy!
Bizona ja bym jednak jeszcze wystawił bo chłop potrafi grać w powietrzu a jakiś wolny/rożny może być naszą nadzieją na bramkę. Bartczak zagrał przyzwoicie więc jego też bym w składzie na ten mecz widział.
Betony grają otwarcie stadionu więc muszą wygrać my możemy i mam nadzieję, że im to nogi zwiąże, a że nie są bardzo mocni pokazały 2 pierwsze ich mecze. Oni mają teraz większy nóż na gardle niż My.
Nasza gra z tyłu wygląda dramatycznie, więc trzeba zmienić stoperów i może będzie lepiej! Z przodu nie jest źle, bo stwarzamy sobie okazje!
Ja na betony wystawił bym taki skład:
Kaczmarek
Kosanovic Żytko Nawotczyński Nykiel
Szeliga Bolievic Radomski
Suvorov Saidi
Niedzielan
Zagrał bym na 3 defensywnych, bo to lechia będzie atakować i prowadzić gre. Zagęszczając środek pola łatwiej będzie o
jakąś piłkę do Niedzielana. Mamy duży potencjał ofensywny jednak bez rozgrywającego nie jesteśmy w stanie go wykorzystać. Dopóki dopóty się to nie zmieni musimy grać defensywnie. Podstawa to KOMUNIKACJA w zespole, której wczoraj w ogóle nie było. Drużyna jest zajechana fizycznie i trener musi wyciągnąć wnioski z tego ( nie wiem zmniejszyć obciążenia przez ten tydzień ?)Musi pojawić się świeżość bo znów będą nas wyprzedzać przy każdej piłce!
A ja myśle że na remis mamy szanse...bo o wygranej nie ma mowy...ale remis....nie musi być ładny mecz...grać skomasowaną obroną i tyle
skazani na pożarcie wygramy 0-1 kurs kolo 4 zl u buka warto zagrać:) pewniak !!! Nie było jeszcze chyba takiego meczu w którym nie wierzyłbym w zwycięstwo Pasów zawsze jest ta iskierka nadzieji więc tylko zwycięstwo w Gdańsku !!!
Bez rozgrywającego daje nam 1% szans na wygraną.
kolejny sezon musze wysluchiwac placzkow na forum ;( ...
[quote=wiLLu]
kolejny sezon musze wysluchiwac placzkow na forum ;( ...
[/quote]
Nawet jakbyśmy Ligę Mistrzów wygrali to na tym forum znajdą się płaczki... :D
Dawid1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > kolejny sezon musze wysluchiwac placzkow na
> forum ;( ...
>
>
> Nawet jakbyśmy Ligę Mistrzów wygrali to na tym
> forum znajdą się płaczki... :D
E tam,wtedy to chyba nie :D
Na forum Lechii napinka jest już znakomita : http://lechia.gda.pl/forum/watek/6359/2/
W ogóle całe ich to forum to jeden wielki chlew :) .
Ja wierzę w zwycięstwo 2:1. Betony się popłaczą na otwarcie i koniec :)
Nie ma co się bawić. Radomski na stopera, murujemy bramkę i gramy z kontry. Może się uda coś ugrać.
....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)