[']
cokolwiek to było, kochający ojciec nie ucieka od problemu ( zwłaszcza zdrowotnego ) swego dziecka.
wykreować gwiazdę jest łatwo,a później niech się buja...ciekawe co na te śmierc powie pan Tymochowicz.
Gdy śp. AL był na szczycie pan "kreator wizerunku" był bardzo dumny
-
-
Andrzej Lepper nie żyje
[*]
[*]
Czytając posty nastolatków w tym wątku można by pomyśleć, że oto zmarł jakiś mąż stanu.
Panie Boże, osądź go według miłosierdzia swego ! Ty jeden wiesz jak było !
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czytając posty nastolatków w tym wątku można
> by pomyśleć, że oto zmarł jakiś mąż stanu.
a mamy jakiegos?
nikt, kto splamił ręce tzw rewolucją moralną (z udziałem przestępców i wariatów) oraz chorym państwem pod nazwą IV RP (z jedną wielką ściemą pt. tropienie układu i polowaniem na ludzi) nie ma już możliwości noszenia miana Męża Stanu,
ale Lepperowi muszę przyznać jedno, że o miano Męża Stanu nigdy jakoś nie zabiegał, trybun ludowy pełną gębą, zagubiony ostatnimi czasy, na pewno mniej groźny do Kaczyńskiego, bo bardziej przystępny, swojski, przaśny i - na swój sposób przewidywalny...
ale - cóż, w porównaniu do ilus tam hipokrytów polskiej polityki - podobała mi się jego gamoniowatość i ogólnie otwarta powierzchowność, reszta - jak dla mnie - nie do akceptacji,
ale - w związku, że zmarł były wicepremier - zapalam szczerą świeczkę
[']
nikt, kto mial cokolwiek wspolnego z pzpr, unia demokratyczna, sld, unia wolnoisci itp nie zasluguje na miano meza stanu.
co do Leppera - sluzby wyciagnely go znikad na swiecznik i one sprowadzily go na glebe...
Był postacia publiczną, wybitny nie był ani godny pochwał.
W moim mniemaniu byl po prostu czolowym politykiem, barwną postacia...człowiekiem z wadami i zaletami ale szacunek mu sie nalezy. Szkoda ze nie zyje.
[*]
ps. Nie jestem pewien czy to taktowne teraz tu podawac, ale przy okazji material o manipulacji w mediach...akurat z Lepperem w roli [url]http://www.youtube.com/watch?v=A0bXfZn-5Rs&w=425&h=349[/url]
Ro Man Napisał(a):
> nikt, kto splamił ręce tzw rewolucją moralną
> (z udziałem przestępców i wariatów) oraz
> chorym państwem pod nazwą IV RP (z jedną
> wielką ściemą pt. tropienie układu i
> polowaniem na ludzi) nie ma już możliwości
> noszenia miana Męża Stanu,
Wy tam macie naprawdę jakąś epidemię arogancji redakcyjnej. Nie michnikowcy (szechterowcy - jak ktoś woli) będą decydować kto jest mężem stanu, a kto nie.
Lepper miał ten problem, że był usilnie na salony wpychany, także przez swój elektorat, a jak już się tam dostał, to w sekundę stracił całą swoją wiarygodność. Zresztą sam chyba najlepiej czuł się na barykadzie, czy noszony na rękach.
Ciężko o nim teraz pisać, bo jak już mówiłem - nie wypada źle. Jedno natomiast trzeba powiedzieć jasno - nigdy nie został dopuszczony w duchu fairplay do walki medialnej z konkurentami. To chyba jeden z najwyrazistszych przykładów, gdy dziennikarze, w myśl jakiegoś branżowego kompromisu prospołecznego, jechali po równo, bezkompromisowo po niewygodnej dla siebie opcji politycznej. Pewnie po to by Samoobrona nie ogłupiła społeczeństwa. Wskazywałoby to na monstrualny dziennikarski narcyzm, ale to mnie nie dziwi, od dawna mam jak najgorsze zdanie o tym "zawodzie".
volt, dobrze się czujesz?
wyzywanie od ku*ew na publicznym forum o to jeszcze w temacie o tragicznej śmierci ważnej postaci polskiej polityki ostatnich 20 lat - zasługuje na najwyższą pogardę,
i na bana of course,
p.s. tak sobie myślę, że Lepperowi bardzo się nie wiodło ostatnio: procesy, długi, niziny w sondażach, ciężka choroba syna, rozpad rodziny, oderwanie od domu, kolejne wyroki, kompromitacja partii, itd. - aż za wiele... szkoda faceta, każdy z nas ciężko dźwigałby takie brzemię...
do tego mocno przyczynił się raport Czumy, dla Leppera to była ostatnia deska ratunku, kto by przewidział, że tak to sie potoczy...
Przykro mi z powodu Jego śmierci. Śmierć samobójcza zawsze przeraża. A w przypadku takiego człowieka, również dziwi. Wydawał się być silny.
Szkoda.
[*]
Ro Man... Ehhh czytać się nie da Twoich postów.
Ro Man Napisał(a):
> nikt, kto splamił ręce tzw rewolucją moralną
> (z udziałem przestępców i wariatów) oraz
> chorym państwem pod nazwą IV RP (z jedną
> wielką ściemą pt. tropienie układu i
> polowaniem na ludzi) nie ma już możliwości
> noszenia miana Męża Stanu,
Ro Man Napisal
to jeszcze w temacie o tragicznej śmierci ważnej postaci polskiej polityki ostatnich 20 lat
No twój "muzg" faktycznie jest wyprany.
Jake Blues Napisał(a):
> sluzby wyciagnely go znikad na
> swiecznik i one sprowadzily go na glebe...
Chyba najcelniejsza diagnoza
[']
Ro Man Napisał(a):
> do tego mocno przyczynił się raport Czumy, dla
> Leppera to była ostatnia deska ratunku, kto by
> przewidział, że tak to sie potoczy...
widze, ze myslisz Zakowskim, a to nie jest powod do dumy. wlasnie widze w tivi, jak ten smiec mowi o zaszczuciu Leppera. czy on nie ma wstydu, nie pamieyta co sam pisal i mowil?
Żakowski i jego tezy... aż się nie chce wierzyć,że to czołowy polski dziennikarz :/
Czytajac posty tutaj pewnych super madrych ludzi uwazam ze jaki by nie był to i tak nalezy pamietac o nim.
smutne ze nawet w takim temacie ludzie sie kloca ...
byl osoba publiczna / ojcem chorego dziecka a to czy byl dobry politykiem czy nie jest teraz najmniej wazne ...
[']
Jak by nie bylo - bede sledzil tok sprawy dotyczacy smierci Leppera .Jest to tajemnicze i niezrozumiale dla mnie zwlaszcza ,ze robil wszystko by uratowac syna - ktory wciaz zyje....
Jake, nie wiem jakie masz argumenty na nazywanie Żakowskiego śmieciem ale pewnie są tak tajne ze ich tu nie ujawnisz :)
Tak, podtrzymuje swą tezę ze raport Czumy odbierający Lepperowi ostatnia deskę ratunku stał sie tu przysłowiowym gwoździem do trumny
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)